Párizs, a fények városa

5 napos körutazás: Párizs és Versailles

Feltehetjük a kérdést: mit veszítene az emberiség, ha Párizs hangja egyetlen napra elnémulna? Senki sem tudja elképzelni, hogy milyen is lenne a világ Párizs, álmaink és vágyaink városa nélkül. Életünkben legalább egyszer látnunk kell ezt a ragyogó, szépségéből mindenkinek bőkezűen osztogató várost, a legendás öröklétű „Fény Városát”. Ez a város sohasem fukarkodott, ha történelmi hírnevének megörökítéséről volt szó. Engedjük hát, hogy elbűvöljön és átöleljen minket áradó szépségével.

Alapár tartalmazza

Utazás repülővel menetrend szerinti wizzair járattal, helyi közlekedés légkondícionált autóbusszal, 4 éj 2 ágyas 3* szállodai szobákban, idegenvezetés, 4 reggeli.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték, helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek, baleset-, betegség- és poggyász biztosítást, idegenforgalmi adó, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő

Szállás

4 éj 2 ágyas 3* szállodai szobákban

Program: 

1. nap: Debrecen– Párizs
Elutazás Debrecenből a wizzair menetrendszerinti járatával Párizs-Beauvais (Párizstól 75 km-re) repülőtérre. A repülőgép Debrecenből 18.30-kor indul és 21.00-kor érkezik a repülőtérre. A reptértől autóbusszal történik a párizsi szállásra való érkezés (szállás 4 éj). Nincs vacsora.

2. nap: Versailles– Párizs
Reggeli után Versaillesba kirándulunk vonattal. (Párizs-Versailles kb. 30 km) Versailles: 1682-1789-ig a francia királyok lakhelye, XIV. Lajos, a napkirály rezidenciája, az európai kastélyépítészet csúcspontja, a pompa, a fény, a ragyogás és az abszolút hatalom szimbóluma. Délután ismerkedünk a francia nagyváros hangulatával, Montmarte negyed (Sacré Coeur, Moulin Rouge, Pigalle tér, Tertre tér) és az Eiffel-torony. Visszaérkezés a szállodába. Este fakultatív vacsoralehetőség.

3. nap: Párizs
Reggeli után folytatjuk városnéző sétánkat PárizsbanRodin Múzeum (szobrok, rajzok, fényképek gyűjteménye), Napóleon sírja, Orsay Múzeum (páratlan impresszionista gyűjtemény). Délután hajózás a Szajnán.A párizsi Szajna part 1991 óta az UNESCO Világörökség része. Hajókázás során nagyon sok látnivaló és nevezetesség tárul elénk (pl. Párizs ikonikus jelképe az Eiffel-torony, a Notre Dame, a Concorde tér és a történelmi hidak, stb.). Megtapasztalhatjuk ezen az estén, hogy Párizs valóban a fények városa. Este fakultatív vacsoralehetőség.   

4. nap: Párizs
Reggeli után séta a Szajna bal partján (Latin negyed -Párizs legrégebbi kerülete, a diáknegyed, melynek páratlan a hangulata), Louvre (a világ egyik legismertebb nemzeti múzeuma, páratlan gyűjteménnyel, Mona Lisa mosolyával); Notre Dame (Párizs legismertebb gótikus stílusú temploma), Sainte Chapelle (világhírű 13. századi kápolna), a Diadalív (mely I. Napóleon császár és a mindenkori francia hadsereg dicsőségét hirdeti) és a Champs Élysées. (Párizs legismertebb és legelőkelőbb sugárútja). Napközben megpihenve egy finom kávé mellett élvezhetjük a város lüktető hangulatát. Este fakultatív vacsoralehetőség.

5. nap: Párizs
Reggeli után elhagyjuk a szálláshelyünket, és még 17:30-ig Párizsban tartózkodunk. Meglátogatjuk a Parfümmúzeumot, a Lafayette Áruházat és 17:30-kor indulunk a repülőtérre. Érkezés Debrecenbe 23:50-kor.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Párizs, a fény városa - Kovács Attila, 2020. október. 08
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2019. április. 29
» Párizs mozgásban - Kovács Attila, 2017. október. 06
» Párizsi utazás - Kovács Attila, 2016. július. 21
» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Párizs, szeretem... - Kovács Attila, 2013. május. 15

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás repülővel menetrend szerinti wizzair járattal, helyi közlekedés légkondícionált autóbusszal, 4 éj 2 ágyas 3* szállodai szobákban, idegenvezetés, 4 reggeli.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték, helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek, baleset-, betegség- és poggyász biztosítást, idegenforgalmi adó, egyéb személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Idegenforgalmi adó

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek: 200 euró / fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti wizzair járattal.

Szállás: 

4 éj 2 ágyas 3* szállodai szobákban

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Párizs (franciául Paris) francia település, Franciaország fővárosa. Az ország északi részén a Szajna folyó partján terül el, az Île-de-France régió (vagy Région Parisienne) szívében. Párizs Európa egyik legnépesebb városa. Becsült népessége elővárosait nem számítva 2006 januárjában 2 167 944 fő volt, ám agglomerációival a Párizsi „unité urbaine” (városi terület) populációja 2005-ben több volt mint 9 millió fő, míg a Párizs „aire urbaine” (fővárosi terület) 12 millió lakost számlál. Párizs egyike azoknak a városoknak, ahol a legtöbb épített látnivaló található. Az Eiffel-torony, és Párizs egyik szimbóluma a Diadalív.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!