Parenzana: nyárindító kerékpártúra az Isztriai-félszigeten

3 napos kerékpártúra

Három ország, három nap!
138 kilométer, 11 káprázatos viadukt, 1530 méternyi alagútrendszer, 13 állomás. Ez a Parenzana a felhagyott monarchia korabeli vasútvonal, amely Trieszt és Porec közözött kígyózik az Isztria-félszigeten. Az egykori vasútvonalat követi a kerékpáros ösvény, amely hol közvetlen a tengerparton fut, hol a félsziget belső része felé fordul, érintve fantasztikus kisvárosokat, mint Buje, Groznan, vagy Motovun. Kalandra fel!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban töltheted az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szervizautó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!

5 % kedvezmény az első 10 fő részére!

 

Alapár tartalmazza

az utazást, a szállást színvonalas vendégház kétágyas szobáiban, a szervezést, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket, az utasbiztosítást valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
10 - 18 fő

Nehézség:

138 kilométer kerékpározunk 3 nap alatt. A napi távok nem túlságosan hosszúak (23-62 km), de számítani kell néhány meredekebb, technikásabb szakaszra is. Összesen 1260 méter szintemelkedés vár ránk a 3 nap alatt. Hosszú, kimerítő emelkedőkre nem kell számítani, mert az egykori vasút vonalát követi a bringaút. Az út egyharmada aszfalton, kétharmada széles murvás- köves utakon vezet.

Szállás

Szállásunk Novigrad településen fekvő színvonalas vendégházban lesz. A szobák kétágyasak és fürdőszobával rendelkeznek.
Egyéni jelentkezők esetén az azonos neműeket társítjuk a kétágyas szobákban.

Igény esetén egyágyas elhelyezés is lehetséges. Ezzel kapcsolatban érdeklődj irodánkban.

A kerékpártúra programja szerint nem az aznapi kerékpártúra befejező pontjánál található a szállásunk, ezért irodánk a kerékpározás után a szállásra, másnap reggel pedig az aznapi kerékpározás kiindulópontjára fuvarozza a csapatot. 

Botos György
Leginkább gyalogtúrázni szeretek, Magyarországon már végigjártam az Országos Kéktúra kétharmadát, de ha külföldre utazom, ott is szívesen járom végig a túraútvonalakat....
Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Rovinj csodás kisvárosa: videón - Kovács Attila, 2019. május. 16
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila, 2018. november. 12
» Horvátország márciusban - Kovács Attila, 2018. július. 14
» Horvátország hangulata - Kovács Attila, 2018. április. 30
» Novigrad esti hangulata - Kovács Attila, 2014. szeptember. 05
» Pula szépséges városa - Kovács Attila, 2014. augusztus. 21
» Látnivalók és érdekességek Krk szigetén - Kovács Attila, 2014. augusztus. 18
» Az egyik legszebb kisváros Dalmáciában - Trogir - Kovács Attila, 2014. január. 21

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kerékpárút Szlovéniából Olaszországba - a Millenniumi vasút nyomvonalán - 3 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Triest, Kaldanija

Korán reggel indulunk Budapestről. Találkozó reggel 05.30 Lurdy ház parkolója, indulás 06.00. Mintegy 7 óra utazás vár ránk túránk kiindulópontjára, a Trieszt közelében fekvő Muggia kisvárosba. Innen indul a Parenzana kerékpárút az egykori vasút vonalát követve. Néhány kilométer tekerés után átlépjük az olasz-szlovén határt, majd a szlovén tengerpart  felé vesszük az irányt.  A Trieszti-öböl vonalát követjük, fantasztikus tengerparti kerékpárúton haladunk, érintve Koper, Isola, és Portorož tengerparti kisvárosokat. Átkelve alagutakon, kisebb dombokon Kaldanija település mellett lépjük át Szlovénia és Horvátország határát.  Innen a szárazföld belseje felé tartunk, egy nagyobb emelkedővel kell megküzdenünk, majd elérjük mai kerékpártúránk végcélját, Kaldanija települést. Itt felpakoljuk kerékpárjainkat és szállásunkra utazunk. Szállásunk egy hangulatos isztriai település egyik panziójában lesz. Este felkeresünk egy éttermet, ahol az isztriai konyha finomságaival ismerkedhetünk meg. Táv kerékpárral: 52 kilométer, Szint fel: 480 méter, le: 290 méter.

2. nap: Kaldanija, Buje, Grožnjan, Motovun

Reggeli után Kaldanija településre utazunk. Itt folytatjuk bringatúránkat a fantasztikus hegyvidéki tájon. Mai első célállomásunk a hangulatos Buje település, ahol megállunk egy rövid pihenőre. Folytatva utunk. Egy apró  gyöngyszem, Grožnjan következik. Belső-Isztriában, a tengerparttól mindössze 15 kilométernyire fekvő kisváros, szűk kőutcácskákkal és középkori falmaradványokkal. Varázslatos kilátás nyílik a szőlőtermő teraszokra, olívaültetvényekre, erdőkre, és a távolban csillogó tengerre. A művészek városaként is ismert, mert közel 20 galériát és műtermet számlál. Kis pihenő után egy alagúton hagyjuk magunk mögött a várost. Apró falvacskákat érintve, délután érjük el a középkori hangulatú, dombtetőn terpeszkedő isztriai kisvárost, Motovunt. Mirna-folyó völgye fölött őrködő városkában lesz mai kerékpártúránk végpontja. Míg túravezetőink felpakolják a kerékpárokat, kalandozhatunk a káprázatos városkában és megkóstolhatjuk a vidék híres termékéből, a szarvasgombából készített ételeket. Táv kerékpárral: 53 kilométer, Szint fel: 660 méter, le: 550 méter

3. nap: Motovun, Vižinada, Poreč, Budapest

Kerékpártúránk utolsó és egyben legkönnyebb szakasza vár ránk. Motovun határából indulva egy meredekebb szakasz vár ránk Vižinada településig. Útközben több alagúton és viadukton kelünk át.  Vižinadából indulunk és többnyire lefelé tartva érjük el az Adria partján fekvő, Poreč kisvárost.  Míg túravezetőink felpakolják a kerékpárokat, megebédelhetünk és felkereshetjük a városka nevezetességeit.  Ebéd után elindulunk Budapestre. Érkezés az esti órákban várható. Táv kerékpárral: 36 kilométer, Szint fel: 320 méter, le: 420 méter

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szállást színvonalas vendégház kétágyas szobáiban, a szervezést, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket, az utasbiztosítást valamint az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Turistaadó, végtakarítás a helyszínen: 10 euró/fő/2 éj

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Turistaadó, végtakarítás a helyszínen: 10 euró/fő/2 éj
Várható költőpénz szükséglet: 
Ajánlott költőpénz: kb. 500-800 HRK, amely egyéni igényektől függően változhat.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Ruházat: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, papucs, világos napszem­üveg, napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa. Ezenkívül fontos a kerékpáros sisak, kesztyű, nadrág, dzseki, pumpa.

Kerékpár: Mindenki saját, megbízható és jól szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Mountain Bike, vagy Trekking típusú kerékpárra is részt vehetsz a túrán,. Az út egyharmada bitumenes-, kétharmada széles, köves-múrvás útvonalon vezet ezért kerékpárodat mindenképpen vastagabb terep gumival szereld! Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. A kerékpárokat speciális kerékpárszállító tréleren fuvarozzuk a túra kiindulópontjára, majd a túra végeztével vissza Magyarországra.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern kisbuszokkal utazunk Magyarországról. Buszaink a kerékpározások alatt is velünk maradnak, biztonságos háttérként szolgálnak, valamint szállítják a kerékpárokat és a csapat felszerelését a napi távok között. A kerékpártúra végén kisbusszal utazunk haza Magyarországra.

Szállás: 

Szállásunk Novigrad településen fekvő színvonalas vendégházban lesz. A szobák kétágyasak és fürdőszobával rendelkeznek.
Egyéni jelentkezők esetén az azonos neműeket társítjuk a kétágyas szobákban.

Igény esetén egyágyas elhelyezés is lehetséges. Ezzel kapcsolatban érdeklődj irodánkban.

A kerékpártúra programja szerint nem az aznapi kerékpártúra befejező pontjánál található a szállásunk, ezért irodánk a kerékpározás után a szállásra, másnap reggel pedig az aznapi kerékpározás kiindulópontjára fuvarozza a csapatot. 

Étkezés: 
A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Szállásunkon igény esetén svédasztalos reggeli rendelhető. Amit érdemes hoznod: Csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit a hosszú út során majd elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat ellenben kérünk, ne hozz az utazásra.
A területről: 
Parenzana: 1902-ben nyitották meg az Osztrák-Magyar Monarchia területén a Trieszt és Porec között kígyózó keskeny pályás vasútvonalat. 1935-ig szállított utasokat az Isztriai-félsziget városkái között. A 123 kilométeres távot, majd 8 óra alatt tette meg, 30 kilométeres átlagsebességgel haladva. 2002-ben a vasút megépítésének 100 évfordulójára nyitották meg a nagyközönség előtt újra, ám nem mint vasútvonalat, hanem mint rekreációs kerékpáros és séta útvonalat. Azóta folyamatosan fejleszti, mind a három ország a maga területén az egykori vasútvonal helyén kialakított szakaszokat. Mára sok ismeretterjesztő-, útbaigazító tábla segíti a bringásokat a biciklizés során. Az út jelentős része közvetlenül az egykori vasútvonalon halad, egy kisebb hányada (főleg a parti szakaszon) újonnan kijelölt útvonalat követ. Kerékpárosoknak 138 kilométert kell megtenni és 1260 méter szintet kell megmászni Triszttől Porecig.
Időjárás: 
Enyhe, változékony nyáreleji időjárás várható a túra által érintett területeken.
Csomagolás: 
A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az érintett területre.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
6 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.2
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.5
Dunaharaszti
4.2
Köszönjük hogy részt vehettünk ezen az érdekes túrán. Sok szép dolgot láttunk.
Kapuvár
4.8
Imádok kerékpározni, és hatalmas élmény volt ezt Gyuri és Cini profi szervezésének segítségével a tengerparton űzni! Köszönet érte, remélem hamar találkozhatunk újra!
Budapest
4.8
Szuper volt minden. (Mint mindig.) Köszi srácok! Zolibá'
Budapest, V. kerület
4.8
Orgona illat, vidaman vagtazo vadlovak, a felhokbol meseszeruen kiemelkedo kis falu, Motovun... nekem ez a Parenzana. Gyonyoru szep ut volt. Voltak pillanatok a murvas uton amikor azt hittem mar nem is tudok tovabbmenni, olyan faradt voltam, de veletek sikerult. Köszönöm a sok kedvesseget es turelmet a turatarsaknak es a túravezetöknek; es persze a szenzacios zseles ulest :)!
Madrid
4.6
<szöveg nélkül>
Diósd
4.4
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!