Pápua Új-Guinea felfedezése Goroka fesztivál idején

16 napos körutazás Pápua-Új-Guineában

Utunk fókuszában a Goroka fesztivál lesz, amikor a hegyekből több, mint 100 törzs jön le a völgybe, hogy megtartsák éves összejövetelüket. Ennek az izgalmas szín- és hangkavalkádnak lesznek szerencsés részesei, ha velünk tartanak erre a különleges utazásra. A program részeként elutazunk a Bismarck-tenger felé, Wewakba pár napra, majd a híres Sepik folyón teszünk több napos hajós kirándulást. Többször megállunk a törzsi falvakban, ismerkedve a helyiek életével, kultúrájával s a csodálatos környezettel, amelyben élnek.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel
a választott elhelyezést a körút során: Szingapúrban helyi 4*-os szállodában, Pápua Új-Guineán helyi, egyszerű szálláshelyeken, vendégházakban, vagy helyi 3-4*-os szállodákban, a dzsungeltúrán egyszerű szálláshelyeken, kétágyas szobákban
Szingapúrban félpanzió, Pápua Új-Guineán teljes ellátás (italok nélkül)
a megadott programokat
a szükséges belépőket
a dzsungeltúrát a Sepik-folyón
a helyszíni transzfereket
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

a borravalókat kb. 85 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%

 

Hossz: 
16 nap
Létszám: 
max. 10 fő

Szállás

Szingapúrban 4*-os; Pápua Új-Guineán egyszerű szálláshelyeken, vendégházakban vagy 3-4*-os; a dzsungeltúrán egyszerű szálláshelyeken, kétágyas szobákban

Program: 

1-2. nap: Budapest – Szingapúr
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Szingapúrba. Másnapi érkezés után transzfer a szállodába. Ebéd után fél napos autóbuszos városnézéssel kezdjük Szingapúr felfedezését: elhaladunk a történelmi Parlament, a Legfelsőbb Bíróság épülete és a Városháza mellett. Megállunk a Merlion parkban, ahol lenyűgöző kilátás nyílik az öbölre. Megnézzük a  Merlion szobrot, mely egy mitológiai lényt ábrázol, oroszlán fejjel és hal testtel. A buszos kirándulás során a kínai negyedet is érintjük. Este fakultatív fényjáték a Marina Bay-en. Szállás Szingapúrban (1 éj).

3-4. nap. Szingapúr – Port Moresby
Reggeli után meglátogatjuk a híres Gardens By The Bay-t, melyet 101 hektáros területen építettek a fenntartható fejlődés jegyében. A kertben különféle növények találhatóak a világ minden pontjáról. Ebéd után Szingapúr különleges pihenőövezetébe, a Sentosa-szigetre utazunk felvonóval, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Szingapúrra és a szigetre egyaránt. Délután transzfer a repülőtérre és átrepülés Pápua Új Guine fővárosába, Port Moresby-be. Éjszaka a repülőn. Másnap hajnali érkezés után transzfer a szállodába és szabadidő. Délután városnézés Pápua Új-Guinea fővárosában, Port Moresby-ben: elhaladunk a Parlament, a Nemzeti Múzeum, és a Természetvédelmi Park mellett, valamint meglátogatjuk a helyi halpiacot is. Szállás Port Moresby-ben (1 éj).

5. nap: Port Moresby – Goroka
Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás Gorokára. Érkezés után ellátogatunk a Kama faluba. Az ott élők bemutatják azt a ceremóniát, amely a nők felnőtté válását szimbolizálja. Megismerkedünk a Simbu kultúrával, arcfestési szokásaival, a Bilum szövéssel (hagyományos Pápua Új-Guineai hálószatyor) és a zenéjükkel is. Lehetőség szerint nem csak a falu vezetőjével találkozhatunk (aki poligám életet él), hanem számos feleségével és gyerekeivel is. Délután visszatérünk Goroka városába, és sétálunk egyet a helyi piacon. Szállás Gorokán (3 éj).

6. nap: Goroka fesztivál
Ez a leglátványosabb fesztivál a Pápuáknál, hagyományosan, évről évre több, mint 100 törzs jön le a hegyekből erre a kétnapos eseményre. Ellátogathatunk az egyes törzsek sátraikhoz, ahol testközelből nézhetjük, hogyan készülődnek: hagyományos, díszes öltözéket vesznek fel és kifestik az arcukat, testüket. Megismerhetjük a különböző öltözékek jelentőségét a kultúrájukban.

A készülődés után kezdetét veszi a felvonulás, ahol a különböző törzsek harcosai bemutatják a saját táncukat, miközben zenélnek s énekelnek. Ha kedvünk tartja, csatlakozhatunk hozzájuk!

7. nap: Goroka fesztivál
A mai napon reggeli után ismét a fesztivál helyszínére megyünk, ahol folytatódik a felvonulás. Ez alatt a kétnapos esemény alatt közelebbről megismerjük a helyi törzseket és a szokásaikat. Délután városnézésre indulunk, hogy megismerjük ezt a kis várost,  Gorokát, mely minden éven helyszíne ennek a különleges fesztiválnak.

8. nap: Goroka - Madang
Reggeli után egy hosszú autóbuszos utazás következik Madangba. A közel 5-6 óra utazás alatt megismerhetjük Pápua Új-Guinea igazi arcát. Hegyeken, völgyeken haladunk keresztül, s közben megállunk egy helyi fazekasnál, valamint egy kilátónál, ahol gyönyörű panoráma nyílik a Ramu-völgyre. Megállunk az egykor Pápua Új-Guinea legjobb cukor gyáránál, amely ma már egy hatalmas pálma olajgyárrá alakult át. A dzsungelen keresztül haladva megállunk egy helyi piacon, ahol helyi ételeket, ízeket kóstolhatunk és láthatjuk, hogyan élnek a helyi emberek. A városba érkezés előtt rövid megállót tartunk egy kénes pataknál, melyet gyógyításra és főzésre is használják. Aki szeretné, meg is kóstolhatja! Késő délután érkezés a tengerparti városba. Szállás Madangban (1 éj).

9. nap: Madang - Wewak
Reggeli után rövid városnézés, majd ellátogatunk a Madang mellett található Balek Vadrezervátumba, ahol a Robinson Crusoe filmet forgatták Pierce Brosnan főszereplésével. A rezervátum után ellátogatunk egy pillangó farmra is. Délután transzfer a repülőtérre és átrepülés Wewakba. Szállás Wewakban (1 éj).

10. nap: Wewak – Sepik-folyó
Reggeli után izgalmas utazásra indulunk, dzsungel túrára a Sepik-folyón. A kiindulási pontra délután érkezünk, ahol már csónakkal várnak minket, hogy megkezdhessük az utazást a folyón. A kanyargós folyón ugyan így közlekedtek az őslakosok, mivel nem voltak utak. A dzsungel túránk alatt megismerkedünk az itt élő emberekkel, akik a folyó mentén, cölöpökre épített házakban élik a minden napjaikat. Meglátgatjuk a legnagyobb szellemházat, amely a folyó mentén található. Szállásunk a folyó mentén, egy egyszerű szálláshelyen lesz (1 éj).

11. nap: Sepik-folyó
Egész napos kirándulás a Sepik-folyó menti Kangananman faluba, ahol megismerkedhetünk a helyi lakosok életével. A mai napon is csónakkal közlekedünk, mint ahogy az őslakosok. A nap folyamán élvezzük a környezetet, a zöldellő esőerdőt, a madárvilágot. Szállásunk a faluban, egy vendégházban (1 éj).

12. nap: Sepik-folyó - Wewak
Reggeli után búcsút intünk a dzsungelnek, a helyieknek, s motorcsónakkal visszautazunk a túránk kiindulópontjára, majd visszatérünk Wewakba. Délután érkezünk meg a tengerparti városba, ahol picit kipihenhetjük az előző két napos túrát a dzsungelben. Szállás Wewakban (2 éj.) 

13. nap: Wewak
A mai nap a pihenésé: szabadidő vagy fakultatív szigettúrán vehetnek részt az érdeklődők. A fél órás hajóútra található Muschu-szigeten helyi törzsek élnek. Érkezésünket  hagyományos öltözékükben várják, s az ebédünket is velük fogjuk elfogyasztani. A kirándulás következő állomása a Kairuru-sziget felfedezése lesz. A kirándulásra vigyük magunkkal a fürdő ruhánkat, hogy meg tudjunk mártózni a gyönyörű kék vízben. A program végeztével visszautazás Wewakba.

14. nap - Wewak - Port Moresby
Reggeli után menetrendhez igazodva transzfer a repülőtérre, s átrepülés Port Moresby-be. Délután szabadidő, s felkészülés a hazaútra. Szállás Port Moresby-ben (1 éj).

15-16. nap Port Moresby - Budapest
Reggeli után menetrendhez igazodva transzfer a repülőtérre és hazautazás két átszállással Budapestre. Érkezés Budapestre a 16. napon.

A körutat alacsonyabb létszámmal is el tudjuk indítani, felár ellenében.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Egy indonéz utazás képei - Kovács Attila, 2022. május. 16
» Bali látnivalói - Kovács Attila, 2020. október. 03
» Hajóval Indonézia szigetvilágában - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Vihar a szigeten, Lombok, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Rózsaszín tengerpart, Komodó, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Moyo sziget, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Titkos strandok Lombok szigetén - Kovács Attila, 2013. december. 28
» Lusta szörny - a komodói varánusz - Kovács Attila, 2013. december. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fényjáték a Marina Bay-en: 19 000 Ft

Szigettúra Wewakból ebéddel: 55 000 Ft

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel
a választott elhelyezést a körút során: Szingapúrban helyi 4*-os szállodában, Pápua Új-Guineán helyi, egyszerű szálláshelyeken, vendégházakban, vagy helyi 3-4*-os szállodákban, a dzsungeltúrán egyszerű szálláshelyeken, kétágyas szobákban
Szingapúrban félpanzió, Pápua Új-Guineán teljes ellátás (italok nélkül)
a megadott programokat
a szükséges belépőket
a dzsungeltúrát a Sepik-folyón
a helyszíni transzfereket
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a borravalókat kb. 85 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%

 

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással.

Étkezés: 

Szingapúrban félpanzió,
Pápua Új-Guineán teljes ellátás (italok nélkül)

A területről: 
Pápua Új-Guinea Ausztráliától északra található sziget, a világ második legnagyobb szigete. Területén két állam osztozik: keleti részén PápuaÚj-Guinea, a nyugati részén Indonézia tartománya, Nyugat-Pápua található. Pápua Új-Guinea egy nagyon különleges ország Ausztrália felett, kevesek kiváltsága eljutni ebbe a modern civilizáció által éppen csak megérintett országba. .
Időjárás: 
Klímáját két passzát szél is alakítja, így régionként is változatos a klíma egy időszakon belül. Utazásunk a rövid száraz évszakban lesz, de ettől függetlenül rövid ideig tartó záporok mindig előfordulnak, napi 1-2 alkalommal, ami miatt párás a levegő. Utána pedig újra kisüt a nap.

Nappal 30 fok fölé megy a hőmérő higanyszála a tenger közelében, de a hegyekben viszont az éjszakák hűvösek is lehetnek, 12-15 fok körül. Változatos országokról van tehát szó, melyek tengerpartjukon párás trópusi - mediterrán jellegű, míg a hegyekben kellemes klímájú.
Csomagolás: 
Javasolt egy kényelmes 50-60 liter körüli hátizsák. A gurulós bőröndöt ellenjavallom. A napi mozgásra egy kishátizsák, benne víz és rágcsálnivaló. Egy könnyű nyári hálózsák (vagy vékony hálózsák huzat, lepedő), szúnyogháló mindenképpen. Nappalra egy túraszandál, fejfedő vagy napellenzős sapka, napszemüveg, naptej, napközben pár póló, rövid nadrág vagy lecsatolható szárú túranadrág, estére pedig egy laza könnyű hosszúnadrág, hosszú ujjú ing a szúnyogok ellen, polár pulcsi, zokni a hegyekben, illetve esőkabát az esetleges csapadékra való tekintettel! Ha a szandált nem szereti, akkor hozzon egy edzőcipőt, habár az gyakran vizes lesz. Mivel áram ritkán lesz a szállásokon kívül, vagy a folyón, ezért elemlámpa (fejlámpa) és akkumulátor, pótelem feltétlen legyen! A fényképezőbe pótelem, illetve egy T-dugó vagy elosztó legyen. Konnektorok kint is használhatóak. Bicska, konzervnyitó, kiskanál, villa, ételes doboz, füldugó, öngyújtó és szúnyogriasztó szintén elengedhetetlen. Ha van repi ajándék, öngyújtó, használt telefon, póló, cipő, mindnek nagyon örülnek. Javasolt legalább egészségügyi ragtapasz, pár alap gyógyszer.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

Tisztelt leendő utasunk,

Mielőtt végleg döntene Pápua utazásáról, kérjük, feltétlen olvassa el tájékoztatónkat, illetve a weblapon is kitett tudnivalókat.

Pápua Új-Guinea sokak vágyálma, látni a színes törzsi kavalkádot, hallani zenéjüket és a nyelvi sokszínűséget, velük táncolni, vagy utazni érintetlen természeti környezetben, részt venni a máig létező több ezer éves élő kultúrájukban, átérezni az ősközösségi társadalom struktúráját a saját bőrünkön keresztül. Ez mind egzotikus, vonzó, csábító, érdekes, különleges, de ugyanakkor megélni személyesen az ottlétet nem ilyen idealizált állapot! Ezt tudni kell. Ez nem egy film, ez nem virtuális regény, ez egy ott megélt nehéz, kalandos utazás lesz.

Ezekre szeretnénk felhívni az utazni vágyók figyelmét, mielőtt döntenek, hogy tudják mire is vállalkoznak azok, akik mégis úgy döntenek, hogy belevágnak velünk ebbe az egzotikus, különleges, de kalandos és nehéz utazásba.

Mint a fentiekből kitűnik, ez egy olyan régiója a világnak, ahol az európai, sőt ázsiai sztenderdek sem működnek. Sem higiéniában, sem étkezési sokszínűségben, sem infrastruktúrában.  Előfordulhat, hogy a beígért szállás minősége nem az, amit elvártunk és befoglaltunk, a területből adódóan nem is lehet sokszor jóval előre befoglalni. Előfordul gyakran áramszünet, vagy a Sepik-folyó környékén egyáltalán nem is létezik áram. Generátor lehet pár órára, de erre megint nem lehet mindig számítani. Sepik-folyónál a törzsi faluban matracon lesz alvás, s adnak szúnyoghálót is, de a mosdás vagy a folyóban, vagy a pottyantós wc mellett, vödörből.

Klímában is meleg és párás időre számíthatunk, de a száraz évszak ellenére rövid záporok előfordulnak. Szúnyogok lesznek, hisz ők is a természet részei a folyó völgyeknek, de szúnyoghálóval és riasztókkal a kellemetlenségek csökkenthetőek.

Fizikai megerőltetés, túrázások nem lesznek, többnyire kisebb sétákat, pár kilométeres kirándulásokat teszünk csak, igaz, lehet néha sáros talajon, de ez több ezer éve sem volt másképpen.

Higiénia pont annyi, mint egy nomád vízitúrán lenne, tehát folyó csapvízre nem számítsanak a Sepik környéki falvakban, mert ott kutak és források vannak inkább.

Étkezésnél se számítsunk nagy változatosságra, jórészt az édes krumpli, ságó, kukorica, fánk, banán, bétel dió, s hal a folyók mentén, illetve pár szezonális gyümölcs lesz, amin a helyiek élnek. Ha városban leszünk, lesznek drága szupermarketek, melynek választéka elég szegényes, de hal, paradicsom és húskonzerv, rizs, tészta, levespor, keksz és esetleg kenyér az szokott lenni. Zöldség választék is szegényes, és ha van az is drága. (gyümölcs 1000 Ft / kg, 1 kis szem hagyma 100 Ft).

A váratlan helyzetekkel való szembesülés a túra résztvevőitől is bizonyos alapvető alkalmazkodóképességet és csapatszellemet követel adott esetben. A váratlan körülmények, útlezárások, késések, forgalmi, szervezési nehézségek előfordulhatnak. Természetesen nem erre készülünk, de előfordulhat. Ezért lesz ott tapasztalt idegenvezetőnk, aki már járt ott, ismeri a körülményeket, konfliktus helyzeteket tudja kezelni, és hogy az ilyen helyzetekre is találjon megoldást. De sajnos az európaitól eltérő gondolkodások, szokások, mind megnehezítik egy társas út zökkenőmentes lebonyolítását, ezért olyanok jelentkezését várjuk, akik rugalmasak és ezt tudják vállalni.

Az előre nem látható tényezők (vis maior) következtében fellépő, előre nem várt extra költségvonzatok a mindenkori résztvevőket terhelik! Megértéseteket köszönjük!

Akik eddig jártak ott korábban, különösen, ha van szerencséjük egy évente megrendezendő törzsi fesztiválra eljutni, azoknak mind-mind örök és megismételhetetlen élmény volt az utazás. Nem eltántorítani akarjuk Önt ettől, csak hogy ne legyenek olyan elvárásai, amiknek a térség nem tud megfelelni. Ezért feltétlen érdemes utána olvasni a területnek, kérdezni minket, ha bizonytalan valamiben. Viszont ha valaki rugalmas, az élményért és egy teljesen más világ megismerésére nyitott, akkor hatalmas élményekkel tér haza, ebben biztosak vagyunk.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!