Pakisztán – India körutazás - Lahore-tól Ladakhig

14 napos körutazás Indiában

Pakisztán modern kori fejezete csak 1947-ben kezdődött az indiai brit uralom megszűnésekor, de az ország történelme az indiai szubkontinens történetének szerves része. Az Indiával határos Pandzsáb tartomány gazdag tárháza a régészeti leleteknek az Indus-völgy civilizációjától kezdve a Gandhara emlékekig, valamint a gyarmati korszaktól napjainkig. Nem beszélve a mogul uralkodók által építtetett díszes kertekről, erődőkről és palotákról! Pakisztánt elhagyva utunk Indiában folytatódik, ahol útba ejtjük a szikhek híres Aranytemplomát, majd Ladakh felé vesszük az irányt, hogy megismerkedjünk Kis-Tibet ezeréves kolostoraival.

Alapár tartalmazza

Elhelyezést 4* hotelekben, Ladakhban 3* hotelekben félpanziós ellátással,
transzfereket, mikrobuszokat a körutazás során,
belépőket,
magyar nyelvű idegenvezetőt

A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes.

Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak!

*A programban feltüntetett árak 1 €= 325 FT árfolyamig érvényesek

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, nemzetközi és belső repülőjegyet illetékeket, Indiai vízumot és Pakisztáni vízumot, egyéni kiadásokat, borravalót.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 10 fő

Szállás

Iszlamabad: Hotel Ramada****
http://ramadaislamabad.com/

Lahore: Hotel Hospitality Inn****
https://hu.hotels.com/ho626925/hospitality-inn-lahore-lahore-pakisztan/

Amritsar: Hotel Holiday Inn****
https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/gb/en/amritsar/atqra/hoteldetail

Kargil: Hotel Zojila Residency***
http://www.zojilaresidency.com/

Alchi: Alchi resort***
http://alchiresort.com/

Leh: Hotel The Kaal***
http://www.hotelkaalladakh.com/

Delhi: Hotel Radisson Blue****
https://www.radissonblu.com/en

Egyágyas elhelyezés felár ellenében vehető igénybe.
A kategórián belüli szálloda változtatás jogát  irodánk fenntartja!

Program: 

Budapest > Iszlamabad

Indulás Budapestről egy átszállással Pakisztán fővárosába.

Iszlamabad

Érkezés a hajnali órákban Iszlamabad repülőterére, transzfer a szállodába. Pihenés, majd félnapos városnézés Pakisztán fővárosában. Először a Shakarpian hegyre hajtunk, ahonnan remek kilátás nyílik Iszlamabadra, mely Dél-Ázsia egyik legzöldebb, és legjobban megtervezett városa, majd megtekintjük az Örökség Múzeumot, ahol megismerkedünk Pakisztán történelmével és kultúrájával. Ezután a különös építészeti stílusáról híres Fejszál mecsethez megyünk, amelyet egy török építész tervezett, és méretei alapján a hatodik a világon! A gazdag történelméről híres Saidpur a következő megállónk, mely a Margalla hegyek lábánál fekszik a főváros közelében. Estefelé még megnézzük a Rawal-tavat is, amely gyönyörű természeti közegben található.

Szállás: Iszlamabad (2 éj)

Taxila

Ma Taxilába kirándulunk, mely a fővárostól mintegy 40 km-re fekszik. Megtekintjük a híres múzeumát, melynek alapkövét 1918-ban rakta le Lord Chelmsford, India alkirálya, és amely 10 év múlva nyitotta meg a kapuit a látogatók előtt. A múzeum rendkívül gazdag archeológiai gyűjteményének az ékkövei a mintegy kétezer éves Buddha szobrok. A gandhárai művészet (gréko-buddhista művészet) Északnyugat-India területén, az ókori Gandharában az 1-5. században virágzott. Nagy Sándor keleti hadjárata alatt ez a terület is görög befolyás alá került és i.e.190-től görög fejedelmek uralkodtak felette. Pártus, szkíta, perzsa görög és bennszülött lakossága sajátságos, önálló művészetet teremtett. A múzeumlátogatás után megtekintjük Taxila buddhista emlékeit is.

Szállás: Iszlamabad

Iszlamabad > Lahore

Hosszú napnak nézünk elébe, Lahore-ba igyekszünk, mely mintegy 370 km-re található a fővárostól. Útközben megállunk Pakisztán legnagyobb, és a világ második legnagyobb sóbányájánál, mely évente több százezer látogatót vonz. A hagyomány szerint Nagy Sándor csapatai fedezték fel, de a működését csak a mogul időszakban kezdte meg. Ezután meglátogatjuk az ősi, csaknem 900 éves Katasz Radzs hindu templomegyüttest, melynek felújítása tavaly fejeződött be. A szent szövegek, a Puránák szerint a templom tava Shiva könnyeiből keletkezett, miután vigasztalanul vándorolt a felesége halála után. A késő délutáni órákban megérkezünk Lahore-ba.

Szállás: Lahore (2 éj)

Lahore

Reggeli után egész napos városnézés Lahore-ban. A Lahore Múzeum bővelkedik a történeti és művészeti gyűjteményekben,  különböző korszakok relikviáit tekintjük meg az Indus-völgy civilizációjától kezdve a Gandhara emlékekig, valamint a gyarmati korszaktól napjainkig. Következő megállónk a királyi erőd, mely a mogul uralkodók egykori fényűző életének az ékes bizonyítéka. Ezután megtekintjük a Királyi és a Vazir Khan mecseteket, végül városnézésünk utolsó állomása a Shalimar Kert, mely szimmetrikus arányaival a pompakedvelő mogul uralkodók ízlését tükrözi.

Szállás: Lahore

Lahore > Amritsar

Reggeli után meglátogatjuk az Anarkali bazárt, majd utazás Amritsarba, mely Pandzsáb államban található, és a szikhek vallási, szellemi és kulturális központja. 1557-ben alapította a szikhizmus vallási vezetője, Rám Dász. Itt található az Aranytemplom, a szikhek legszentebb gurdvarája (temploma). Érkezés után részt veszünk a Wagah Border nevű ceremónián, melyen látványos katonai tiszteletadás keretében bezárják a csak nappal üzemelő indiai-pakisztáni határátkelő kapuit. Este pedig megnézzük, hogyan búcsúztatják a szikhek a szent könyvüket a kivilágított Aranytemplomban.

Szállás: Amritsar (1 éj)

Amritsar > Jammu > Srinagar

A délelőtt folyamán Jammuba utazunk, ahonnan Srinagarba repülünk, mely Jammu és Kasmír állam legnagyobb városa. Kasmír-völgy központjában, 1.730 m magasságban helyezkedik el, a Jhelum-folyó partján. A lakosság egy része a Dal-tó és a Nagin-tó közepén él, faragott bútorokkal, kasmírszőnyegekkel berendezett lakóhajókon. A ma éjszakát mi is egy lakóhajón töltjük!

Szállás: Srinagar, lakóhajó (2 éj)

Srinagar

Reggeli után félnapos városnézést teszünk Srinagarban: Megtekintjük a híres Mogul kerteket (“Nishat” és “Shalimar”), amelyek a mogul parképítészet legszebb példái. Szökőkutak, csobogók, rózsák és teraszok, káprázatos szimmetriával, harmóniában és szimbolikus jelentéssel. Ezután ellátogatunk egy helyi kézműves műhelybe, ahol kézzel csomózott selyemszőnyegek, és ékszerek közül válogathatunk. Délután hajókirándulást teszünk egy gondola-hajón, shikkarán a Dal-tavon, ahol párnákon ülve, napernyő védelme alatt, kényelmesen szemlélhetjük a  nyüzsgő vízi életet.

Szállás: Srinagar, lakóhajó

Srinagar > Kargil

Reggeli után Kargilba utazunk.  Az út magas hegyek között vezet, eléri a Sonamargot (2740 m), majd  tovább halad a Zojila-hágóhoz,  (3527 m)  amely Ladakh “kapuja”. Drass irányába megyünk tovább, mely India leghidegebb lakott helye. További két és fél órányi autóút vezet  Kargilba (2710 Mtrs), mely azóta lett fontosabb település, mióta 1974-ben megnyitották a turisták számára Ladakhot, vagy más néven Kis-Tibetet, mely a világ legmagasabb hegységének ma még a turizmus által kevésbé érintett régiója.

Szállás:  Kargil (1 éj)

Kargil > Alchi

Korai reggeli után továbbindulunk Kargilból. Mai programunk a Mulbekh és Lamayuru kolostorok látogatásával kezdődik, majd a Karakoram lábainál épült, híres Alchi gompát nézzük meg, mely Ladakh egyik legrégebbi kolostora, és mintegy ezer évvel ezelőtt építették. A többi ladakhi kolostorral ellentétben, ezt nem hegytetőre, hanem sík területre építették. Különleges, kasmíri stílusú buddhista freskókat csodálhatunk meg a belsejében, míg udvarán mészkőből faragott, festett Buddha szobrokat láthatunk.

Szállás: Alchi (1 éj)

Alchi > Leh

Reggeli után a Likir kolostort keressük fel, mely a „sárgasüvegesek“ ko­los­to­ra (Likir Gompa). Az itteni Gelugpa rend fe­je a Da­lai Lá­ma. A kolostor festői környezetben, egy kis hegy tetején áll, és még a Ladakhi Krónikákban is szerepel, mely szerint Lhachen Gyalpo király építtette mintegy ezer évvel ezelőtt. Eredetileg a korai Kadampa rend szerzeteseié volt. Likir ko­los­to­rá­ban ma mint­egy 60 szer­ze­tes él. Látogatásunk után hamarosan megérkezünk Lehbe, ahol a következő két éjszakát töltjük.

Szállás: Leh ( 2 éj)

Leh

Délelőtt rövid pihenés, akklimatizálódás a 3.600 m-en fekvő városban, majd megtekintjük a helyi piacot. Ezután látogatás a Leh palotában, utána pedig több száz lépcsőn felmegyünk a Shanti sztúpához, mely a város kilátópontján épült. Felszentelésén a Dalai Láma is megjelent. Megvárjuk a napnyugtát, majd visszatérünk a szállásunkra.

Szállás:  Leh

Leh > Delhi

Reggeli , majd a menetrendnek megfelelően elutazunk Lehből Delhibe. Érkezés után fél napos városnézés Delhi-ben. Új-Delhi az angol gyarmati kor lenyomata; széles sugárútjaival, a Parlament épületével, az India Kapuval és rendezett, elegáns lakónegyedeivel a hatalmas birodalom egykori dicsőségét hirdeti. Ezután megtekintjük a 72 m magas Kutub Minar-t, mely India legmagasabb kőoszlopa, és Delhi egyik nevezetességét, a nem rozsdásodó híres vasoszlopot. Búcsúvacsorával köszönünk el Indiától.

Szállás: Delhi (1 éj)

Delhi > Budapest

A korai órákban transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre egy átszállással.

Kapcsolódó cikkek

» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
» A mogul India: Lahore, a „mogulok kertje” - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Mumtaz Mahal, a világ legszeretettebb asszonya - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Sah Dzsahan, az ötödik mogul sah - Etédi Alexa, 2014. február. 25
» A mogul India: Bábur, az első mogul sah - Etédi Alexa, 2014. február. 25

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Elhelyezést 4* hotelekben, Ladakhban 3* hotelekben félpanziós ellátással,
transzfereket, mikrobuszokat a körutazás során,
belépőket,
magyar nyelvű idegenvezetőt

A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes.

Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak!

*A programban feltüntetett árak 1 €= 325 FT árfolyamig érvényesek

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, nemzetközi és belső repülőjegyet illetékeket, Indiai vízumot és Pakisztáni vízumot, egyéni kiadásokat, borravalót.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy illetékek, vízumok

Várható költőpénz szükséglet: 
Igények szerint váltózó
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 
A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, helyben légkondicionált mikrobuszokkal.

Szállás: 

Iszlamabad: Hotel Ramada****
http://ramadaislamabad.com/

Lahore: Hotel Hospitality Inn****
https://hu.hotels.com/ho626925/hospitality-inn-lahore-lahore-pakisztan/

Amritsar: Hotel Holiday Inn****
https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/gb/en/amritsar/atqra/hoteldetail

Kargil: Hotel Zojila Residency***
http://www.zojilaresidency.com/

Alchi: Alchi resort***
http://alchiresort.com/

Leh: Hotel The Kaal***
http://www.hotelkaalladakh.com/

Delhi: Hotel Radisson Blue****
https://www.radissonblu.com/en

Egyágyas elhelyezés felár ellenében vehető igénybe.
A kategórián belüli szálloda változtatás jogát  irodánk fenntartja!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető a helyszínen.
A területről: 
Éghajlata: Trópusi, szubtrópusi. Indiában három évszak van. A száraz hűvös tél novembertől februárig tart. A száraz, forró tavasz márciustól májusig, az esős évszak, azaz a monszun pedig májustól októberig tart.
Öltözködés: A meleg páradús időben ajánlunk könnyed, légáteresztő ruhákat, amik pamutból, illetve szövetből készültek. Az esti és reggeli hideg időkre és a téli hónapokra ne felejtsenek el bepakolni melegebb ruhákat is.
Leginkább nők számára javasolt a nem túl feltűnő, visszafogott öltözködés, amellyel sok kellemetlen helyzet elkerülhető. Ne csomagoljanak be rövid szoknyát, amik nem fedik be a lábat, illetve olyan felsőket, ahol a has vagy a váll marad fedetlen. Ilyen ruhákban megjelenni illetlenség. Nőknek javasolt a vállat takaró kendő/sál.
FONTOS: Mivel a vallásos épületeknél mindenhol le kell venni a cipőt, olyan lábbelit vigyenek magukkal, amiből könnyen ki-be lehet bújni!!, Lehetőleg ne a legjobb cipőjüket csomagolják be, felkészülve arra, hogy az akar el is tűnhet.....Vigyenek magukkal gyógyszertárban is kapható fertőtlenítő kendőt, amivel a kezüket és a lábukat megtisztíthatják, fertőtleníthetik!
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a higiénés alapkövetelményeket.. A csapvizet csak fürdésre használjuk, inni csak palackozott vizet igyunk!!! A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező védőoltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező oltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés ellen ajánljuk a SMECTA-t, Imodiumot, továbbá jó ha van nálunk fájdalom-, láz- és hányinger- csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. A nyilvános WC-k legtöbbször ázsiai jellegűek, olyan luxuscikkek, mint a melegvíz, szappan, WC papír hiányoznak. Érdemesebb az éttermekben használni a toilettet.
A Külügyminisztérium tanácsolja az Indiába és Nepálba látogató magyar állampolgároknak a védőoltások (hepatitis A és B) felvételét:
Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ: Nemzetközi oltóközpont
Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 2-6 (E épület-oldalszárny); Tel: 06-1-476-1364
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!