Országok az Egyenlítő mentén - Kolumbia, Ecuador, Galapagos

17 napos körutazás ***/****

Szeretnél egyszerre állni az északi és a déli félgömbön is? Gyere velünk az egyenlítőre! Megismerkedünk Kolumbia és Ecuador nevezetességeivel és hosszabbítással felfedezhetjük az egyedülálló Galapagos-i szigetvilágot.

Alapár tartalmazza

Utazást repülővel, közlekedést légkondicionált busszal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, leírásban felsorolt ellátást, belépőket, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek, sztornó biztosítás, BBP biztosítás, útlemondási biztosítást, további étkezéseket.

Hossz: 
17 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. NAP : BUDAPEST – BOGOTA
Reggeli indulás Budapestről. Átszállással utazás Kolumbia fővá­rosába, Bogotába. Érkezés, majd transzfer a szállodába.

2. NAP: BOGOTA
Első állomásunk a Bogota szívében lévő híres piac. Aki szeretne, bele is kóstolhat a helyi specialitásokba. Majd 3.048 m magasra megyünk fel, ahonnan lepillantunk Bogota zsúfolt városára. Ezt követően ellátogatunk La Candelariaba, a történelmi belvá­rosba. A barokk épületek között sétálva érjük el a Simon Bolivar főteret. Megtekintjük az Arany, majd a Botero Múzeumot, ame­lyekben aranytárgyakat és a híres kolumbiai festő és szobrász műveit láthatjuk. Szállás Bogotában.

3. NAP: BOGOTA – ARMENIA
Reggelit követően transzfer a reptérre, repülés Armeniaba. Transzfer a szállodába. Délután a kávéültetvényekkel és a kávé készítés módjával, majd helyi különleges növényekkel ismerke­dünk. Szállás (2 éj).

4. NAP: „KÁVÉ HÁROMSZÖG” COCORA – SALENTO – FILANDIA
Mai kirándulásunk a lenyűgöző Cocora-völgyön vezet keresztül, amelyet viaszpálmák sokasága színesít. Ellátogatunk Salentoba, mely egy idillikus falu, sajátos építészetével. Ezt követi Filandia, ahonnan lenyűgöző látvány nyílik a Kordillerákra. Tiszta időben megpillanthatjuk a Nevados Nemzeti Park hófödte hegycsúcsait is. Transzfer a szállodába.

5. NAP: ARMENIA – BOGOTA – CARTAGENA
Repülés Cartagenába bogotai átszállással. A várost 1533-ban alapította a spanyol Pedro de Heredia. Cartagenaban cseréltek gazdát hosszú ideig a termények és rabszolgák mivel ez a régió legfontosabb kikötője volt. Manapság Cartagena óvárosa és a vár környéke egy gyöngyszem, Világörökség. A város körüli tenger­parti szállodák sokasága is mutatja, hogy mennyire népszerű ez a terület.

6. NAP: CARTAGENA
Reggeli után elsőként a La Popa monostort látogatjuk meg, amely a város legmagasabb hegyén fekszik. Innen élvezhetjük a városra és az öbölre nyíló lenyűgöző panorámát. Ezután utunk Fort San Felipébe vezet, és a város hatalmas erődjét nézzük meg. Innen a gyarmati óvárosába érkezünk, ahol a pompás palotákat, szűk siká­torokat csodálhatjuk meg. A városnézés végén a Jezsuita templomot és a San Pedro Claver monostort keressük fel, majd szabadprogram.

7. NAP: CARTAGENA – BOGOTA – QUITO
Menetrend függvényében, de várhatóan a déli órákban utazás Cartagenaból bogotai átszállással Quitóba. Transzfer a szállodába.

8. NAP: QUITO
Reggeli után a 2850 méter magasan fekvő főváros felfedezésére indulunk. Quito csupán 22 kilométerre fekszik az Egyenlítő vona­lától. Hegyvonulatok övezik a várost körös-körül. A Quito egye­dülálló koloniális kincsekkel rendelkezik, méltán világörökség. Városnézésünk során láthatjuk a Függetlenség teret, az Elnöki és a Püspöki Palotával. Itt található Quito legnagyobb katedrálisa, vala­mint a híres La Compania (az Aranytemplom), amely a legszebb barokk templom Dél-Amerikában. Délután az Egyenlítő-vonal Emlékműhöz megyünk, amelyet a „Világ Közepének” is neveznek. Itt valóban átélhetjük azt a nem mindennapi élményt, hogy egy­szerre állunk Földünk északi és a déli féltekéjén. Lesz lehetőség az emlékmű mellett az Etnográfiai Múzeum megtekintésére is.

9. NAP: QUITO – RIOBAMBA
Reggeli után a híres Cotopaxi Nemzeti Parkba indulunk, amely Ecuador legismertebb természetvédelmi területe. A Cotopaxi vul­kán, mely hófödte, 5987 m magas csúcsával Ecuador második leg­magasabb hegye, és a legnagyobb a működő vulkánok között. Délután folytatjuk utunkat Riobamba városába, amely Chimborazo provinciájának fővárosa. Itt rengeteg bennszülött közösség él a mai napig. Szállásunkról a tájra elképesztő látvány tárul.

10. NAP: RIOBAMBA – CUENCA
Kora reggel Alausí városába megyünk, ahol felszállunk a híres „Ördög Orra” vonatra és egy lélegzetelállító utazásra indulunk az Andok vonulatai közé. Káprázatos a látvány. Ezt követően egy kb. 2 órás utazással Cuenca városába érünk. Útközben megállunk Ingapirca romjainál. A 3100 m magasan lévő inka emlékek között sétálva láthatjuk, hogy hol éltek az őslakosok, milyen szertartá­saik és rituáléik voltak. Szállás Cuencaban.

11. NAP: CUENCA – GUAYAQUIL
Ezen a napon városnézés Ecuador harmadik legnagyobb város­ában, Cuenca-ban. Sokak szerint Cuenca az ország legszebb városa, igazi művészeti központ, amely az ezüst és az arany tár­gyak készítésének központja. Cuenca is világörökség. Láthatjuk a történelmi épületeket a Tomebamba folyó mentén, a „Todos los Santos” romjait, a főteret a régi és az új Katedrálissal és betekin­tést nyerhetünk egy Panama-kalap gyárba. Ezután Ecuador leg­nagyobb városába, Guayaquil-be indulunk, amely az ország fontos gazdasági és kereskedelmi központja. Kb. két órás városné­zésünk során felkeressük a szépséges Simon Bolívar parkot, az új klasszikus gótikus Katedrálist, végigsétálunk a város büszkeségén, a Malecón nevezetű gyönyörű promenádon. Este szállás.

12. NAP: GUAYAQUIL – GALAPAGOS
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elutazás a Galapagos-szigetekre. Transzfer Santa Cruz szigetre. Szállás elfoglalása. Ezt követően, délután a Darwin Intézet felkeresése, ahol beszámol­nak az ott folyó természetvédelemről, ahol láthatunk védett, külön­leges madarakat, sok fajta teknőst és egyéb állatokat. (4 éjszaka)

13. NAP: GALAPAGOSON SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL
Galapagoson 3 nagyobb sziget van (Északi-Seymour, Plazas, Bartolomé), ebből egyik nap az egyik, másik nap egy másik szi­getet mutatnak meg. Hogy melyiket, az akkor derül ki, amikor megérkezik a csoport. Szigeteken iguánák, fókák, madárkoló­niák, rákok, óriásteknősök és sok egyéb állat él. Szakértő vezető­vel megyünk körbe a szigeten.

14. NAP: GALAPAGOSON SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL
Ezen a napon egy másik sziget flóráját és faunáját ismerjük meg. Mivel vulkánikus mindegyik sziget a felszín is különleges és érde­kes a gazdag vegetáció is. Ezek a szigetek a világ egyik legfél­tettebb és legjobban óvott természeti területe. Erről magunk is meggyőződhetünk.

15. NAP: GALAPAGOSON SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL
Ezen a napon megint egy sziget flóráját és faunáját ismerjük meg.

16. NAP: GALAPAGOS – GUAYAQUIL – REPÜLÉS
Visszarepülés a dél-amerikai kontinensre. Guayaquilből átszállás­sal repülés Európába.

17. NAP: EURÓPA – BUDAPEST
Európai átszállással utazás BP-re. Várható érkezés az esti órákban.

 

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2017. november. 26
» Vonatozás a Machu Picchu-hoz - Kovács Attila, 2017. október. 20
» Chile hihetetlen tájain... - Kovács Attila, 2017. október. 02
» Rio de Janeiro egyedülálló szépsége - Kovács Attila, 2017. május. 29
» Az Altiplano-fennsík - Kovács Attila, 2017. május. 15
» Patagónia színei - Kovács Attila, 2017. március. 10
» Képek és élmények Peruból - Kovács Attila, 2016. december. 19
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív vacsora (11 alkalom): 144.000 Ft

Fakultatív vacsora (13 alkalom): 125.000 Ft

Panama-csatorna hajókirándulás: 32.000 Ft

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást repülővel, közlekedést légkondicionált busszal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, leírásban felsorolt ellátást, belépőket, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek, sztornó biztosítás, BBP biztosítás, útlemondási biztosítást, további étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy.
Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, borravalók.
Borravaló: ajánlott 4 EUR/fő/nap

Előleg: 

Előleg jelentkezéskor a végösszeg 30%-a. Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A fennmaradó összeg 30 nappal az út indulása előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Bogotába.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj a leírásban szereplő ellátást tartalmazza.
Vízum: 
Az útlevélnek a beutazástól számítva 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!