Szilveszter Szentpéterváron **** Hotel

6 vagy 8 napos szilveszteri körutazás szentpéterváron

Szentpétervár az irodalomban, a zenében és a színházban is világszerte élenjáró, a városban minden nagy vallás temploma megtalálható. Szentpétervár észak Velencéje, a fehér éjszakák városa. Töltse a szilvesztert ebben a lebilincselő szépségű, páratlan világvárosban. Szállás a Hotel Park Inn 4*-ban.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a szállást reggelivel, a transzfereket Szentpéterváron, a városnézést belépővel a Péter-Pál erődbe és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

A repülőjegyet, repülőtéri illetéket, vízumdíjat (melyhez a hazautazás dátumához képest min. 6 hónapig érvényes útlevél és Oroszországban is érvényes BBP biztosítás szükséges), útlemondási biztosítást: 1,5%, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást, valamint a fakultatív programok árát.

Hossz: 
6 vagy 8 nap

Szállás

Hotel Park Inn ****
Elhelyezés: 4 éjszaka, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

 

Program: 

1. nap (2014. december 28.): Találkozunk Liszt Ferenc 2B terminálon. Indulás Szentpétervárra közvetlen, menetrend szerinti járattal 14.10-kor. Érkezés után transzfer a szállodába, majd szabadidő.

2. nap (2014. december 29.): A délelőtti órákban autóbuszos városnézésre invitáljuk Önöket, amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a Vérző Megváltó templomot, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij- szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait. Ezt követően fakultatívan ellátogathatunk a Faberge múzeumba. A múzeum a gyönyörű Shuhalov Palotában került kialakításra, ahol az orosz iparművészet remekei között több Fabergé tojás is látható. Fabergé mintegy ötven ékszertojást készített a cári család részére. A hagyomány III. Sándor cárral kezdődött, ő ajándékozta hitvesének húsvétra az első drágakövekkel gazdagon díszített aranytojást. A délutáni órákban fakultatívan lehetőségünk lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb székesegyházainak, a Szent Izsák Székesegyház és a Vérző Megváltó Templomának részletes megismerésére. A Vérző Megváltó II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák Székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

3. nap (2014. december 30.): Fakultatív kirándulás Pavlovszkba, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. Itt időjárástól függően fakultatívan lovas szánnal lesz lehetőségünk utazni (ennek díja a helyszínen fizetendő). Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban.

4. nap (2014. december 31.): A délelőtti órákban fakultatívan ellátogatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Van Gogh, Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt. Majd az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Ezt követően készülődünk a szilveszter megünneplésére. Este fakultatív szilveszteri gálavacsora.

5. nap (2015. január 1.): A délutáni órákban fakultatívan felkeressük a Juszupov palotát, amely egykor nemesi palota volt és ahol Raszputyin életének utolsó óráit élte. A cári családhoz közeli Raszputyin személyiségének szerepe, a cárra és az orosz történelemre való befolyása nagyon vitatott volt, ennek következményeképpen ebben a palotában lelte nem mindennapi halálát, melynek története csak megerősítette a körülötte kialakult titokzatosságot. A további részletekbe kiváló idegenvezetőnk avatja be Önöket.

6. nap (2015. január 2.):

A hat napos turnust foglaló utasaink számára reggeli után transzfer a repülőtérre, indulás Budapestre 12.20-kor közvetlen járattal. Érkezés 13.05-kor.

A nyolc napos turnust foglaló utasaink számára a mai napot a város gyalogos megismerésével töltjük, amely során ellátogatunk az orosz művészet legnagyobb gyűjteményének helyet adó Orosz Múzeumba. Majd kulturális sétánkat Puskin lakás múzeumában folytatjuk, amely egy ritka és páratlan lehetőség, hiszen a legnagyobb orosz költő életébe pillanthatunk be. Délután pihenésképpen ellátogatunk a Vodka Múzeumba, ahol nem csak a vodka történetével szórakoztatnak minket, hanem kóstolásra is lesz lehetőség.

7. nap (2015. január 3.): Reggeli után fakultatív kirándulás keretében felkeressük a Konstantin Palotát (más néven Nemzeti Kongresszusi Palota), melyet 1715-ben építtetett Nagy Péter a lenyűgöző Finn-öböl partján. Az uralkodó eleinte nyári palotakánt használta, de később egy újabb palota építésekor szinte el is felejtették és már csak borok tárolására használták. 1797-ben I. Pál az elfeledett épületet fiának, Konstantin nagyhercegnek adományozta. Az épület állapota az idők során fokozatosan romlott, egészen a II. világháborúig, amikor is komoly bombatalálatok érték. A palotát 2003-ra teljesen felújították, hisz ebben az évben ünnepelte Szentpétervár alapításának 300. évfordulóját.

8. nap (2015. január 4.): Reggeli után transzfer a repülőtérre, indulás Budapestre 12.20-kor közvetlen járattal. Érkezés 13.05-kor.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Felhívjuk érdeklődőink figyelmét, hogy a fakultatív programok árai tájékoztató jelleggel szerepelnek oldalunkon, végleges árak 2020 február végre várhatóak.

Ermitázs - Ár: 12 500 Ft/fő

Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, Szentpéterváron a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Itt tartotta első gyűjteményét az uralkodó. Az Ermitázs története megegyezik a Téli Palota történetével.

Pavlovszk - Ár: 17 800 Ft/fő

Puskinnal szinte határos, nagy, sűrű erdőség, amelyet a gyorsvizű Szlavjanka szel át. Az udvar egyik kedvelt vadászterülete volt. Ma itt található Pavlovszk, melynek épített parkja a maga 600 hektárjával Európa kertművészetében a legjelentősebbek közé tartozik. Nagy Katalin fia, Pál építtette a gyönyörű palotát, amelyben – többek között – említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A téli időszakban érkező vendégek síelve, illetve eredeti orosz trojkán szelhetik keresztül a hatalmas parkot.

Orosz folklór est - Ár: 15 000 Ft/fő

A program két részből tevődik össze, megszólalnak a legismertebb és leglátványosabb orosz népi dallamok és táncok, szólóban és csoportosan. A szünetben egy pohár pezsgővel köszöntik a vendégeket. Az egész program, a várakozásoktól eltérően, nem a szokásos limonádé-folklór, hanem igazi, színvonalas népművészet. Minden résztvevő felejthetetlen élménnyel gazdagodik.

Szent Izsák székesegyház, Vérző Megváltó templom - Ár: 11 500 Ft/fő

A Vérző Megváltó II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák Székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

Juszupov palota - Ár: 15 500 Ft/fő

Egykor nemesi palota volt és ahol Raszputyin életének utolsó óráit élte. A cári családhoz közeli Raszputyin személyiségének szerepe, a cárra és az orosz történelemre való befolyása nagyon vitatott volt, ennek következményeképpen ebben a palotában lelte nem mindennapi halálát, melynek története csak megerősítette a körülötte kialakult titokzatosságot.

Faberge kiállítás - Ár: 6 700 Ft/fő

A múzeum a gyönyörű Shuhalov Palotában került kialakításra, ahol az orosz iparművészet remekei között több Fabergé tojás is látható. Fabergé mintegy ötven ékszertojást készített a cári család részére. A hagyomány III. Sándor cárral kezdődött, ő ajándékozta hitvesének húsvétra az első drágakövekkel gazdagon díszített aranytojást.

Orosz múzeum, Puskin lakásmúzeum, Vodka múzeum (gyalogos program) - Ár: 7 500 Ft/fő + belépők a helyszínen fizetendők (kb. 500 RUB + kóstolás)
(csak a 8 napos turnus esetében foglalható)

Gyalogos program, amely során elsőként ellátogatunk az orosz művészet legnagyobb gyűjteményének helyet adó Orosz Múzeumba. Majd kulturális sétánkat Puskin lakás múzeumában folytatjuk, amely egy ritka és páratlan lehetőség, hiszen a legnagyobb orosz költő életébe pillanthatunk be. Délután pihenésképpen ellátogatunk a Vodka Múzeumba, ahol nem csak a vodka történetével szórakoztatnak minket, hanem kóstolásra is lesz lehetőség

Konstantin Palota - Ár: 10 000 Ft/fő
(csak a 8 napos turnus esetében foglalható)

A program során felkeressük a Konstantin Palotát (más néven Nemzeti Kongresszusi Palota), melyet 1715-ben építtetett Nagy Péter a lenyűgöző Finn-öböl partján. Az uralkodó eleinte nyári palotakánt használta, de később egy újabb palota építésekor szinte el is felejtették és már csak borok tárolására használták. 1797-ben I. Pál az elfeledett épületet fiának, Konstantin nagyhercegnek adományozta. Az épület állapota az idők során fokozatosan romlott, egészen a II. világháborúig, amikor is komoly bombatalálatok érték. A palotát 2003-ra teljesen felújították, hisz ebben az évben ünnepelte Szentpétervár alapításának 300. évfordulóját.

A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket (kivéve: Orosz Múzeum, Puskin lakásmúzeum, Vodka múzeum), a transzfert (kivéve: Orosz Múzeum, Puskin lakásmúzeum, Vodka múzeum) és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Minimum létszám: 10 fő

Jelentkezés: legkésőbb 2 héttel az indulás előtt

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a szállást reggelivel, a transzfereket Szentpéterváron, a városnézést belépővel a Péter-Pál erődbe és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A repülőjegyet, repülőtéri illetéket, vízumdíjat (melyhez a hazautazás dátumához képest min. 6 hónapig érvényes útlevél és Oroszországban is érvényes BBP biztosítás szükséges), útlemondási biztosítást: 1,5%, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást, valamint a fakultatív programok árát.

Kötelező költségek: 

Vízumdíj: 19.000 Ft/fő
Repülőtéri illeték: kb. 65.000 Ft/fő - VÁLTOZHAT!
Útlemondási biztosítás

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, közvetlen, menetrend szerinti járattal.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás és szilveszteri gálavacsora + pogram (orosz nyelven) felár ellenében igényelhető.

A területről: 
A világ egymilliónál több lakossal rendelkező városai közül Szentpétervár található a legészakabbra. A városközpontot az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Több mint 200 éven át Oroszország politikai és kulturális központja volt, ma is lenyűgöző, méltán érdemelte ki az Észak Velencéje, illetve az Északi főváros neveket.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!