Észak gyöngyszeme - Szentpétervár II.

6 napos városlátogatás Szentpétervár és környékén

A város mo­nu­men­tá­lis méretű palotáinak látványa a legjobban a csatornákon közlekedő sétahajókról élvezhető. Sok turista számára a leg­na­gyobb élményt a város környéki cári kastélyok meg­te­kin­té­se jelenti, hisz fény­űzésben még az abszolutizmus korának francia királyai sem versenyezhettek az orosz cárokkal.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, a helyi autóbuszt, a 5 éj­sza­kai szállást reggelivel, a regisztrációs díjat, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat, a kísérő ide­gen­ve­ze­tő­t az eluta­zástól a hazaérkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Alapár nem tartalmazza

A vízumdíjat, a repülőtéri illetéket, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, és további belépőket.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. Nap: Szentpétervár
Elutazás Ferihegyről Szentpétervárra a menetrend szerint *. Szállás Szentpéterváron (5 éj).

2. Nap: Szentpétervár
Autóbuszos városnézés, kora délelőtt a belváros nyugati részével ismerkedünk (Marijinszkij-színház, Bronzlovas szobra, Szenátus palotája, Admiralitás, Vaszilij-sziget, Mensikov-palota, Akadémia, Sztrelka a Rosztrum-oszlopokkal és a Tőzsdepalotával stb.).
Ezt követően egy 3 órás tárlatvezetés keretében nézzük meg az Ermitázs legfontosabb kincseit. Megtekintjük a Téli Palota fényűző reprezentatív termeit és a „Nyugat művészete” gyűjteményt, mely magában foglalja például az itáliai reneszánsz festők alkotásait is. Ezután utasaink választhatnak: vagy egyénileg barangolnak tovább az Ermitázsban, vagy idegenvezetőnkkel egy sétát tesznek a város főutcáján, a közeli Nyevszkij proszpekten. A séta közben lehetőség lesz a római Szent Péter-bazilikára emlékeztető Kazanyi-székesegyház, és a meseszép „Véren Megváltó” temploma meglátogatására, valamint a város legrégibb, és legnagyobb áruházának, a Gosztyinij Dvornak a felkeresésére (óriási árubőség) is.

3. Nap: Puskin, Pavlovszk, Szentpétervár
Délelőtt Puskin városában, a Carszkoje Szelo birtokon található Katalin-kastélyt és gyönyörű parkját nézzük meg. A palota homlokzata 300 méter hosszú, a pazarul berendezett termek közül a Borostyánszoba a leghíresebb, az oroszok a világ 8. csodájának tartják.
Kora délután a szomszédos Pavlovszkban I. Pál cár klasszicista stílusú kastélyába látogatunk. Ez az épület jóval kisebb a Katalin-kastélynál, de a berendezése legalább olyan szép, ugyanis I. Pál és felesége akkoriban beutazták fél Európát, és rengeteg műkincset vásároltak a kastély díszítésére.
Ezt követően visszautazunk Szentpétervárra, ahol egy sétahajózáson veszünk részt a várost átszelő csatornákon és a Néva folyón.

4. Nap: Novgorod
Egész napos kirándulás Oroszország legősibb városába, a több mint 1150 éves Novgorodba (közel 3 órás buszozás). Az utazás során ízelítőt kapunk a vidéki Oroszországból is, mely a csillogó Szentpétervár után az ország egy másik arcát mutatja.
A mindössze 300 évvel ezelőtt alapított Szentpétervárhoz képest Novgorodban jóval régebbi műemlékekkel ismerkedhetünk meg. A városnézés során megnézzük a Kreml épületegyüttesét a középkori Szent Szófia-székesegyházzal, a Jaroslav-udvart (a város ősi piacterét), a templomok negyedét (több mint 40 ortodox templom van még ma is Novgorodban), a Szent György-kolostort és a szabadtéri néprajzi múzeumot, a skanzent. Ez utóbbiban a környező falvakból származó ősi fatemplomok és faházak találhatóak – idillikus környezetben.

5. Nap: Petrodvorec, Szentpétervár
Délelőtt a Finn-öböl partján fekvő Petrodvorec megtekintése következik. Az orosz Versailles-nak is nevezett palotaegyütteshez tartozó káprázatos parkban található a világ legnagyobb és valószínűleg leglátványosabb szökőkútrendszere. A Nagy Palota megtekintése és a park bebarangolása után visszautazás Szentpétervárra.
Folytatjuk az autóbuszos városnézést, ezúttal főleg a belváros keleti részével ismerkedünk (Szmolnij-komplexum, Tauriszi palota, Cirkusz, Nyári kert, Mars-mező, Nagy Mecset, Auróra cirkáló stb.). Később látogatást teszünk Szentpétervár legnagyobb templomában, az Izsák-székesegyházban (belsejében gyönyörű mozaikok, freskók, márványok, szobrok, aranyozások és érdekes kiállítások). A városnézés során megtekintjük a Péter-Pál-erődöt is. A Néva egy szigetét szinte teljesen elfoglaló építményben jópár nevezetesség található, melyek közül kiemelkedik a Péter-Pál-székesegyház. Ebben a templomban vannak a Szentpéterváron uralkodó orosz cárok síremlékei (Nagy Pétertől egészen az utolsó cárig, az 1918-ban kivégzett II. Miklósig).

6. Nap: Szentpétervár
Hazautazás Szentpétervárról Budapestre a menetrend szerint *.

Figyelem: A programok sorrendje a múzeumok nyitvatartásának függvényében felcserélődhet.

Kapcsolódó cikkek

» Moszkva és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 09
» Kerékpárkölcsönzők nyíltak Moszkvában - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2018. május. 15
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2018. május. 15
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, a helyi autóbuszt, a 5 éj­sza­kai szállást reggelivel, a regisztrációs díjat, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat, a kísérő ide­gen­ve­ze­tő­t az eluta­zástól a hazaérkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Alapár nem tartalmazza: 

A vízumdíjat, a repülőtéri illetéket, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, és további belépőket.

Kötelező költségek: 

Vízumdíj.
Repülőtéri illeték.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Szentpétervár Izsák-székesegyház EUR 6,-
Péter-Pál erőd EUR 9,-
sétahajózás EUR 5,-
Ermitázs EUR 12,-
„Véren megváltó” temploma EUR 6,-
Puskin Katalin-kastély és park EUR 19,-
Pavlovszk I.Pál kastélya EUR 10,-
Petrodvorec Nagy Palota és park EUR 30,-

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, egyszeri át­szál­lás­sal Szent­pé­ter­várig és vissza, Orosz­or­szágban lég­kon­dicio­nált autó­busszal.
* A menetrend a lenti csoportoknál a következő:
A májusi, júniusi és szeptemberi csoportok esetén: Oda- és visszaútban is közvetlen járattal utazunk. Az 1. napon érkezés Szentpétervárra a délelőtti órákban, hazautazás a késő délelőtti órákban. Természetesen az 1. napon már megkezdjük az ismerkedést Szentpétervárral.
Az augusztusi csoportok esetén: Oda- és visszaútban is egyszeri átszállással utazunk. Az 1. napon a déli órákban indulunk Ferihegyről, és este érkezünk Szentpétervárra; az utolsó napon pedig délután utazunk el onnan. Így a 6. nap délelőttjének nagyobbik részét még Szentpéterváron töltjük.
A programok sorrendjét a menetrendhez igazítjuk, minden teljesülni fog, csak a sorrendben lehet némi eltérés.

Szállás: 

5 éjszaka 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
Megjegyzés: A szálloda hivatalosan 4 csillagos minősítésű, de a szervező iroda megítélése szerint inkább erős 3 csillagosnak felel meg. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
A területről: 
A világ egymilliónál több lakossal rendelkező városai közül Szentpétervár található a legészakabbra. A városközpontot az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Több mint 200 éven át Oroszország politikai és kulturális központja volt, ma is lenyűgöző, méltán érdemelte ki az Észak Velencéje, illetve az Északi főváros neveket.
Vízum: 
Oroszországba való belépés vízumköteles. A hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. A magán útlevéllel utazó magyar állampolgárok tehát kizárólag vízum előzetes beszerzésével léphetnek be az Oroszországi Föderáció területére. Vízummal- az ott feltüntetett határidőn belül, a megjelölt napok számát figyelembe véve lehet az országban tartózkodni. A vízumoztatásról bővebben utazása lefoglalásakor tájékoztatjuk. Orosz vízum tájékoztató: http://visa.kdmid.ru Felhívjuk figyelmüket, hogy a vízumügyintézés miatt útlevelüket az utazást megelőző egy hónapban nélkülözniük kell. A vízumhoz az Oroszországból történő kilépéstől számítva még min. 6 hónapig érvényes útlevélre van szükség, melyben legalább 2 egymással szembeni üres oldal található. Kérjük, jelentkezéskor érdeklődjön irodánkban a vízumügyintézés részleteiről!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!