Észak gyöngyszeme - Szentpétervár II.

6 napos városlátogatás Szentpétervár és környékén

A város mo­nu­men­tá­lis méretű palotáinak látványa a legjobban a csatornákon közlekedő sétahajókról élvezhető. Sok turista számára a leg­na­gyobb élményt a város környéki cári kastélyok meg­te­kin­té­se jelenti, hisz fény­űzésben még az abszolutizmus korának francia királyai sem versenyezhettek az orosz cárokkal.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet a 20 kg-os feladható poggyásszal együtt, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt, az 5 éjszakai szállást reggelivel, a regisztrációs díjat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az iroda idegenvezetőjét az elutazástól a hazaérkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Alapár nem tartalmazza

A vízumdíjat, a repülőtéri illetéket, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, és további belépőket.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
****

Szállás

5 éjszaka kétágyas, fürdőszobás szobákban 4 csillagos szállodában:
- a máj. 10-i, az aug. 2-i, a szept. 4-i és a szept. 23-i csoportok egy szép 4 csillagos, de nem városközponti szállodában (az egész napos autóbuszos programok miatt ennek nincs különösebben jelentősége),
- a jún. 3-i, júl. 1-i és a júl. 8-i csoportok egy egyszerűbb 4 csillagos szállodában, a városközpont közelében (jó metróközlekedéssel). A Fehérvár Travel szerint a szálloda erős 3 csillagosnak felel meg.

Program: 

1. NAP: SZENTPÉTERVÁR
Reggel elutazás Ferihegyről közvetlen repülőjárattal Szentpétervárra. Az előzetes menetrend szerint megérkezés a délelőtti órákban. Az autóbuszos városnézés során ezen a napon elsősorban a belváros nyugati részével ismerkedünk (Marijinszkij-színház, Bronzlovas szobra, Szenátus palotája, Admiralitás, Vaszilij-sziget, Mensikov-palota, Akadémia, Sztrelka a Rosztrum-oszlopokkal és a Tőzsdepalotával stb.). A városnézés közben látogatást teszünk Szentpétervár legnagyobb templomában, az Izsák-székesegyházban (belsejében gyönyörű mozaikok, freskók, márványok, szobrok, aranyozások és érdekes kiállítások), valamint a Péter-Pál-erődben. A Néva egy szigetét szinte teljesen elfoglaló építményben jópár nevezetesség található, melyek közül kiemelkedik a Péter-Pál-székesegyház. Ebben a templomban vannak a Szentpéterváron uralkodó orosz cárok síremlékei (Nagy Pétertől egészen az utolsó cárig, az 1918-ban kivégzett II. Miklósig).
Szállás Szentpéterváron (5 éj).

2. NAP: PUSKIN, PAVLOVSZK, SZENTPÉTERVÁR
Délelőtt Puskin városában, a Carszkoje Szelo birtokon található Katalin-kastélyt és gyönyörű parkját nézzük meg. A palota homlokzata 300 méter hosszú, a pazarul berendezett termek közül a Borostyánszoba a leghíresebb, az oroszok a világ 8. csodájának tartják.
Kora délután a szomszédos Pavlovszkban I. Pál cár klasszicista stílusú kastélyába látogatunk. Ez az épület jóval kisebb a Katalin-kastélynál, de a berendezése legalább olyan szép, ugyanis I. Pál és felesége akkoriban beutazták fél Európát, és rengeteg műkincset vásároltak a kastély díszítésére.
Ezt követően visszautazunk Szentpétervárra, ahol egy sétahajózáson veszünk részt a várost átszelő csatornákon és a Néva folyón.

3. NAP: SZENTPÉTERVÁR
Délelőtt egy 3 órás tárlatvezetés keretében nézzük meg az Ermitázs legfontosabb kincseit. Megtekintjük a Téli Palota fényűző reprezentatív termeit és a „Nyugat művészete” gyűjteményt, mely magában foglalja például az itáliai reneszánsz festők alkotásait is. Ezután utasaink választhatnak: vagy egyénileg barangolnak tovább az Ermitázsban, vagy idegenvezetőnkkel egy sétát tesznek a város főutcáján, a közeli Nyevszkij proszpekten. A séta közben lehetőség lesz a római Szent Péter-bazilikára emlékeztető Kazanyi-székesegyház, és a meseszép „Véren Megváltó” temploma meglátogatására is.

4. NAP: NOVGOROD
Egész napos kirándulás Oroszország legősibb városába, a több mint 1150 éves Novgorodba (közel 3 órás buszozás). Az utazás során ízelítőt kapunk a vidéki Oroszországból is, mely a csillogó Szentpétervár után az ország egy másik arcát mutatja.
A mindössze 300 évvel ezelőtt alapított Szentpétervárhoz képest Novgorodban jóval régebbi műemlékekkel ismerkedhetünk meg. A városnézés során megnézzük a Kreml épületegyüttesét a középkori Szent Szófia-székesegyházzal, a Jaroslav-udvart (a város ősi piacterét), a templomok negyedét (több mint 40 ortodox templom van még ma is Novgorodban), a Szent György-kolostort és a szabadtéri néprajzi múzeumot, a skanzent. Ez utóbbiban a környező falvakból származó ősi fatemplomok és faházak találhatóak – idillikus környezetben.

5. NAP: PETRODVOREC, SZENTPÉTERVÁR
A nap első felét a Finn-öböl partján fekvő Petrodvorecben töltjük. Az orosz Versailles-nak is nevezett palotaegyütteshez tartozó káprázatos parkban található a világ legnagyobb és valószínűleg leglátványosabb szökőkútrendszere. A Nagy Palota megtekintése és a park bebarangolása után visszautazás Szentpétervárra.
Folytatjuk az első napon megkezdett autóbuszos városnézést, ezúttal főleg a belváros keleti részével ismerkedünk (Szmolnij-komplexum, Tauriszi palota, Cirkusz, Nyári kert, Mars-mező, Nagy Mecset, Auróra cirkáló stb.). Ezután szabadidő, lehetőség a város legrégibb és legnagyobb áruházának, a Gosztyinij Dvornak a felkeresésére (óriási árubőség).

6. NAP: SZENTPÉTERVÁR
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás közvetlen repülőjárattal Budapestre. Érkezés a késő délelőtti órákban (az előzetes menetrend szerint).

Figyelem: A programok sorrendje a múzeumok nyitvatartásának függvényében felcserélődhet.

Kapcsolódó cikkek

» Moszkva és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 09
» Kerékpárkölcsönzők nyíltak Moszkvában - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2019. november. 03
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2019. november. 02
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2019. október. 31
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2019. október. 31

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Oroszország:

Koronavírus információ:
Nyitás: Oroszország nem zárta le határait.
Kiutazás: Az országba való belépéshez kötelezően két hét karantén vonatkozik mindenkire, aki belép az országba (kivéve diplomaták).

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet a 20 kg-os feladható poggyásszal együtt, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt, az 5 éjszakai szállást reggelivel, a regisztrációs díjat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az iroda idegenvezetőjét az elutazástól a hazaérkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Alapár nem tartalmazza: 

A vízumdíjat, a repülőtéri illetéket, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, és további belépőket.

Kötelező költségek: 

Vízumdíj.
Repülőtéri illeték.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 
Az árak tájékoztató jellegűek!
Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.
 
Szentpétervár Izsák-székesegyház EUR 7,-
Péter-Pál erőd EUR 9,-
sétahajózás EUR 6,-
Ermitázs EUR 13,-
„Véren megváltó” temploma EUR 7,-
Puskin Katalin-kastély és park EUR 28,-
Pavlovszk I.Pál kastélya EUR 10,-
Petrodvorec Nagy Palota és park EUR 32,-
Novgorod Sz. Szófia székesegyház EUR 2,50
Szabadtéri Néprajzi Múzeum EUR 2,50
Szt. György kolostor EUR 3,-
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal Szentpétervárig és vissza (Wizzair), Oroszországban légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

5 éjszaka kétágyas, fürdőszobás szobákban 4 csillagos szállodában:
- a máj. 10-i, az aug. 2-i, a szept. 4-i és a szept. 23-i csoportok egy szép 4 csillagos, de nem városközponti szállodában (az egész napos autóbuszos programok miatt ennek nincs különösebben jelentősége),
- a jún. 3-i, júl. 1-i és a júl. 8-i csoportok egy egyszerűbb 4 csillagos szállodában, a városközpont közelében (jó metróközlekedéssel). A Fehérvár Travel szerint a szálloda erős 3 csillagosnak felel meg.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
A területről: 
A világ egymilliónál több lakossal rendelkező városai közül Szentpétervár található a legészakabbra. A városközpontot az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Több mint 200 éven át Oroszország politikai és kulturális központja volt, ma is lenyűgöző, méltán érdemelte ki az Észak Velencéje, illetve az Északi főváros neveket.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a vízumügyintézés miatt útlevelüket az utazást megelőző egy hónapban nélkülözniük kell. A vízumhoz az Oroszországból történő kilépéstől számítva még min. 6 hónapig érvényes útlevélre van szükség, melyben legalább 2 egymással szembeni üres oldal található. A vízumügyintézés részleteiről indulás előtt kb. 2 hónappal tájékoztatást küldünk.
2019 októberétől lehetséges ingyenes elektronikus úton benyújtott e-vízumot is kérvényezni kizárólag Szentpétervárra, illetve Leningrád megyébe történő beutazás esetén. Mivel a programban szerepel Novgorod megtekintése is, mely Leningrád megye határain kívül esik, ezért a beutazás csak a hagyományos költségtérítéses vízum birtokában lehetséges.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!