Észak gyöngyszeme - Szentpétervár I.

5 napos városlátogatás Szentpétervár és környékén

Szentpétervár, Észak-Európa leg­na­gyobb városa, a nagy­ha­talmú orosz cárok egykori szék­helye egye­dül­álló műem­lé­kekkel rendel­kezik. A Téli Palotát is magába foglaló Ermitázs a világ egyik leg­gaz­da­gabb múzeuma, de kiemel­kedő látvá­nyos­ságnak számít például a Péter-Pál-erőd, az Izsák-szé­kes­egy­ház, a nemrég gyönyö­rűen felújított „Véren Megváltó” temploma, vagy a híres sugárút, a Nyevszkij proszpekt. A város mo­nu­men­tá­lis méretű palo­táinak látvá­nya a legjobban a csator­nákon közle­kedő séta­ha­jókról élvez­hető.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, a helyi autóbuszt, a 4 éj­sza­kai szállást reggelivel, a regisztrációs díjat, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat, a kísérő ide­gen­ve­ze­tő­t az eluta­zástól a hazaérkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Alapár nem tartalmazza

A vízumdíjat, a repülőtéri illetéket, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, és további belépőket.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****

Szállás

4 éjszaka kétágyas, fürdőszobás szobákban, emelt szintű 3 csillagos vagy 4 csillagos szállodában:
- a jún. 11-i csoport egy emelt szintű 3 csillagos szállodában, a városközpont közelében (jó metróközlekedéssel),
- a júl. 16-i, az aug. 10-i és a szept. 14-i csoportok egy szép 4 csillagos, de nem városközponti szállodában (az egész napos autóbuszos programok miatt ennek nincs különösebben jelentősége),
- az aug. 17-i csoport egy normál 4 csillagos szállodában, a városközpont közelében (a főbb nevezetességek akár gyalogosan is elérhetők).

Program: 

1. NAP: SZENTPÉTERVÁR
Reggel elutazás Ferihegyről közvetlen repülőjárattal Szentpétervárra. Az előzetes menetrend szerint megérkezés a délelőtti órákban. Az autóbuszos városnézés során ezen a napon elsősorban a belváros nyugati részével ismerkedünk (Marijinszkij-színház, Bronzlovas szobra, Szenátus palotája, Admiralitás, Vaszilij-sziget, Mensikov-palota, Akadémia, Sztrelka a Rosztrum-oszlopokkal és a Tőzsdepalotával stb.). A városnézés közben látogatást teszünk Szentpétervár legnagyobb templomában, az Izsák-székesegyházban (belsejében gyönyörű mozaikok, freskók, márványok, szobrok, aranyozások és érdekes kiállítások), valamint a Péter-Pál-erődben. A Néva egy szigetét szinte teljesen elfoglaló építményben jópár nevezetesség található, melyek közül kiemelkedik a Péter-Pál-székesegyház. Ebben a templomban vannak a Szentpéterváron uralkodó orosz cárok síremlékei (Nagy Pétertől egészen az utolsó cárig, az 1918-ban kivégzett II. Miklósig).
Szállás Szentpéterváron (4 éj).

2. NAP: PUSKIN, PAVLOVSZK, SZENTPÉTERVÁR
Délelőtt Puskin városában, a Carszkoje Szelo birtokon található Katalin-kastélyt és gyönyörű parkját nézzük meg. A palota homlokzata 300 méter hosszú, a pazarul berendezett termek közül a Borostyánszoba a leghíresebb, az oroszok a világ 8. csodájának tartják.
Kora délután a szomszédos Pavlovszkban I. Pál cár klasszicista stílusú kastélyába látogatunk. Ez az épület jóval kisebb a Katalin-kastélynál, de a berendezése legalább olyan szép, ugyanis I. Pál és felesége akkoriban beutazták fél Európát, és rengeteg műkincset vásároltak a kastély díszítésére.
Ezt követően visszautazunk Szentpétervárra, ahol egy sétahajózáson veszünk részt a várost átszelő csatornákon és a Néva folyón.

3. NAP: SZENTPÉTERVÁR
Délelőtt egy 3 órás tárlatvezetés keretében nézzük meg az Ermitázs legfontosabb kincseit. Megtekintjük a Téli Palota fényűző reprezentatív termeit és a „Nyugat művészete” gyűjteményt, mely magában foglalja például az itáliai reneszánsz festők alkotásait is. Ezután utasaink választhatnak: vagy egyénileg barangolnak tovább az Ermitázsban, vagy idegenvezetőnkkel egy sétát tesznek a város főutcáján, a közeli Nyevszkij proszpekten. A séta közben lehetőség lesz a római Szent Péter-bazilikára emlékeztető Kazanyi-székesegyház, és a meseszép „Véren Megváltó” temploma meglátogatására is.

4. NAP: PETRODVOREC, SZENTPÉTERVÁR
A nap első felét a Finn-öböl partján fekvő Petrodvorecben töltjük. Az orosz Versailles-nak is nevezett palotaegyütteshez tartozó káprázatos parkban található a világ legnagyobb és valószínűleg leglátványosabb szökőkútrendszere. A Nagy Palota megtekintése és a park bebarangolása után visszautazás Szentpétervárra.
Folytatjuk az első napon megkezdett autóbuszos városnézést, ezúttal főleg a belváros keleti részével ismerkedünk (Szmolnij-komplexum, Tauriszi palota, Cirkusz, Nyári kert, Mars-mező, Nagy Mecset, Auróra cirkáló stb.). Ezután szabadidő, lehetőség a város legrégibb és legnagyobb áruházának, a Gosztyinij Dvornak a felkeresésére (óriási árubőség).

5. NAP: SZENTPÉTERVÁR
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás közvetlen repülőjárattal Budapestre. Érkezés a késő délelőtti órákban (az előzetes menetrend szerint).

Figyelem: A programok sorrendje a múzeumok nyitvatartásának függvényében felcserélődhet.

Kapcsolódó cikkek

» Moszkva és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 09
» Kerékpárkölcsönzők nyíltak Moszkvában - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2020. augusztus. 06
» Principia 2012 - EvoBike, 2020. augusztus. 03
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2020. augusztus. 02
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2020. július. 31

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Oroszország:

Koronavírus információ:
Nyitás: Oroszország nem zárta le határait.
Kiutazás: Az országba való belépéshez kötelezően két hét karantén vonatkozik mindenkire, aki belép az országba (kivéve diplomaták).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, a helyi autóbuszt, a 4 éj­sza­kai szállást reggelivel, a regisztrációs díjat, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat, a kísérő ide­gen­ve­ze­tő­t az eluta­zástól a hazaérkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Alapár nem tartalmazza: 

A vízumdíjat, a repülőtéri illetéket, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, és további belépőket.

Kötelező költségek: 

Vízumdíj.
Repülőtéri illeték.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Szentpétervár Izsák-székesegyház EUR 6,-
Péter-Pál erőd EUR 9,-
sétahajózás EUR 5,-
Ermitázs EUR 12,-
„Véren megváltó” temploma EUR 6,-
Puskin Katalin-kastély és park EUR 19,-
Pavlovszk I. Pál kastélya EUR 10,-
Petrodvorec Nagy Palota és park EUR 30,-

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal Szentpétervárig és vissza (Wizzair), Oroszországban légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

4 éjszaka kétágyas, fürdőszobás szobákban, emelt szintű 3 csillagos vagy 4 csillagos szállodában:
- a jún. 11-i csoport egy emelt szintű 3 csillagos szállodában, a városközpont közelében (jó metróközlekedéssel),
- a júl. 16-i, az aug. 10-i és a szept. 14-i csoportok egy szép 4 csillagos, de nem városközponti szállodában (az egész napos autóbuszos programok miatt ennek nincs különösebben jelentősége),
- az aug. 17-i csoport egy normál 4 csillagos szállodában, a városközpont közelében (a főbb nevezetességek akár gyalogosan is elérhetők).

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
A területről: 
A világ egymilliónál több lakossal rendelkező városai közül Szentpétervár található a legészakabbra. A városközpontot az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Több mint 200 éven át Oroszország politikai és kulturális központja volt, ma is lenyűgöző, méltán érdemelte ki az Észak Velencéje, illetve az Északi főváros neveket.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

E-vízum Oroszországba: ingyenes (2020 januári feltételek szerint)
2019 októberétől lehetséges ingyenes elektronikus úton benyújtott e-vízumot kérvényezni kizárólag Szentpétervárra, illetve Leningrád megyébe történő beutazás esetén. A vízumügyintézést a Fehérvár Travel vállalja, melynek részleteiről indulás előtt kb. 2 hónappal tájékoztatást küldünk. Az e-vízumhoz az Oroszországból történő kilépéstől számítva még min. 6 hónapig érvényes útlevélre van szükség.

Vélemények, értékelések
4.6
3 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.7
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.7
Túravezetők értékelése
4.3
Utazás értékelése
4.3
Demecser
4.8
Nagyon jó utunk volt, annak ellenére, h a leghidegebb nyári hetet sikerült kifognunk. 13-14 fok volt! Nagyon meg voltam elégedve az idegenvezetővel. Valóban lelkiismeretes volt, kedves, lankadatlan. Egy ilyen útra ha valaki vállalkozik, számítson rá, h ez nem a pihenésről szól! Rengeteg látványosságot néztünk meg. Sokat gyalogoltunk.
8046, Bakonykuti Ady E. u. 6
4.4
Jártam az akkori Leningrádban 1970 .ben, azóta tervezem,hogy újra láthassam a világ
egyik legszebb városát a feleségemmel együtt
Várpalota
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!