Moszkva - Don-kanyar kegyeleti út

4 napos repülős utazás Oroszországban

Kegyeleti út a II. világháborúban a Don-kanyarban elhunyt áldozatok emlékére.

Alapár tartalmazza

A szállást reggelivel, a transzfereket, a városnézést és a magyar nyelvű idegenvezetést az összes programon.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet, a vízumot, a repülőtéri illetéket, és az útlemondási biztositást (1,5 %), BBP biztosítást. A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 20 fő
Program: 

1. nap: Találkozás Liszt Ferenc 2B terminálon, indulás Moszkvába menetrend szerinti járattal. A moszkvai érkezés után transzfer a szállodáig, útközben autóbuszos városnézés, melynek során megtekintjük a város legrégebbi emlékeit: a Szofia rakpartot, a Megmentő Krisztus székesegyházat, a Novogyevicsij kolostort és a Lomonoszov Egyetemet. Itt rövid pihenőt tartunk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. A városnézés a Vörös Téren, a Vaszilij Blázsennij székesegyház megtekintésével ér véget.

2. nap: Reggeli után indulás Voronyezsbe. Kora este érkezés, városnézés, majd a szállás elfoglalása.

1585-ben a Don és a Voronyezs folyók találkozásától mintegy 7 km-re erődítményt emeltek a sztyeppen portyázó csapatok ellen. I. Péter cár uralkodása idején hajóépítő üzemeket és manufaktúrákat létesítettek, itt épült meg az első orosz flotta, egy ideig a cár és az udvara is itt tartózkodott. 1711-ben Voronyezs lett az Azovi-kormányzóság székhelye. A folyók vízhozamának csökkenése a doni hajóépítés elsorvadásához vezetett, a vízi szállítást pedig a 19. század második felében megelőzte a vasút. Az 1860-as évektől Voronyezsben vasútépítő műhelyek létesültek, fejlődésnek indult az ipar, a kereskedelem; jelentős gabona- és malomipar alakult ki. 1928-ban négy kormányzóság egyesítésével, Voronyezs központtal megalakították a Központi Feketeföld-kormányzóságot. A második világháború idején Voronyezs épületeinek és iparának nagy része megsemmisült. Szállás Voronyezsben.

3. nap: Reggeli után indulunk a Don-kanyarba Rudkino és Boldirevka falvak környékére, ahol a II. világháborúban, 1942 őszén-telén elhunyt II. magyar hadsereg áldozatainak emlékhelyén leróhatjuk a kegyeletünket.

A II. Magyar Központi Katonai Temető az egykori hadműveleti területen, illetve a felvonulási- és visszavonulási körzetekben életüket vesztett katonák végső, méltó nyughelye. A 2003. május 28-án felavatott rudkinói II. Magyar Központi Katonai Temetőben eddig 19.110 elhunyt magyar honvéd földi maradványi kerültek újratemetésre. A 205 magyar katona földi maradványainak exhumálására és újratemetésére pedig 2011. november 15-ig került sor. A területen eddig majd 1300 gránittábla került felállításra, amelyekre több, mint 12.000 elhunyt magyar honvéd és munkaszolgálatos, illetve közel 50.000 eltűnt magyar katona nevét vésték fel. 2011-ben további 5000 eltűnt magyar katona neve került fel a táblákra.

Az innen kb. 60 km-re található Boldirevka településen kopjafák őrzik több, mint 8000 magyar katona örök álmát. Az 1943. január 12-i urivi áttörés térségében, Boldirevka település mellett hozták létre az I. Magyar Központi Katonai Temetőt. Az emlékhelyet egy 50x60 méteres területen alakították ki. A fából készült fő emlékmű felülről a Magyar Szent Koronát formázza meg, körülötte az egyes parcellákban felállított 7 kopjafa a 7 vezérre utal. A bejárat mögött állították fel – szintén fából – a Megbékélés Kapuját. A Megbékélés Kapuját díszítő székely indasor az európai népek sorsának összefonódására és egymásrautaltságára figyelmeztet. A kopjafa formájúra alakított fejfák az ősi temetőkultúrára utalnak. A lándzsavégződés a hősi halált jelképezi. Szállás Voronyezsben.

4. nap: Reggeli után indulás Moszkvába, este hazaindulás Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Moszkva és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 09
» Kerékpárkölcsönzők nyíltak Moszkvában - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Séta a Vörös-téren - Kovács Attila, 2011. december. 30
» Elbrusz, Kaukázus, Európa legmagasabb hegye - Kovács Attila, 2011. január. 13
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A szállást reggelivel, a transzfereket, a városnézést és a magyar nyelvű idegenvezetést az összes programon.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet, a vízumot, a repülőtéri illetéket, és az útlemondási biztositást (1,5 %), BBP biztosítást. A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás

Kötelező költségek: 

Repülőjegy + repülőtéri illeték.

Vízum.

Útlemondási biztosítás.

BBP biztosítás.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal.

Szállás: 

3*+-os felújított szállodai szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi reggelis ellátást tartalmaz. Félpanzió felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Oroszországba való belépés vízumköteles. A vízumhoz szükséges: a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, 1 db színes igazolványkép, illetve Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ügyintézési idő: 1,5 hét. Orosz vízum tájékoztató: http://visa.kdmid.ru
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!