Az arany gyűrű városai (Moszkva, Vlagyimir, Szúzdal, Kosztroma, Jaroszlavl, Rosztov)

Az arany gyűrű városai: Moszkva, Vlagyimir, Szúzdal, Kosztroma, Jaroszlavl, Rosztov

7 napos városlátogatás Oroszországban

Elbűvölők ezek a régi orosz városok, vidéki emberek, a természet, az orosz táj és a nyugalom. Igazi kulturális kikapcsolódás és pihenés
Elsősorban a kultúrát kedvelő, az orosz vidéket és a régi orosz építészet kedvelő utasainknak ajánljuk.

Alapár tartalmazza

A szállást 3*-os, kétágyas szobákban, az 2. és 7. napon reggelit, a többi napon teljes ellátást, a transzfereket, a belépőjegyeket 3-6. napon, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet repülőtéri illetéket, vízum díjat, az útlemondási biztosítást (a részvételi díj 1,5%-a), valamint Oroszországra is érvényes betegség- és baleset biztosítást (megkötése kötelező).

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Találkozás Ferihegy 2B terminálon, indulás Moszkvába közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés után transzfer szállodába, szállás elfoglalása.

2. nap: Reggeli után autóbuszos városnézés, melynek során megtekintjük a Szofia rakpartot, a Megmentő Krisztus székesegyházat, a Novogyevicsij kolostort és a Lomonoszov Egyetemet. Programunk a Vörös Téren, a Vaszilij Blazsenij székesegyház megtekintésével ér véget (kívülről). A városnézés fakultatívan folytatódik a kihagyhatatlan, a Világörökség részévé vált Kreml épületeivel. Itt található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij Székesegyház, a Blagovescsenszkij Székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota.

3. nap: Reggeli után indulás Vlagyimirba. Az ebéd elfogyasztása után városnézés (Uszpenszkij és Dmitrij székesegyházak, Aranykapu, kristály-üveg múzeum megtekintése.) Délután kirándulás Bogoljubovoba, ahol Pokrov-na-Nerli templomot vagy Bogoljubov Kolostort tekintjük meg. Transzfer Szuzdálba. A szállás elfoglalása után vacsora.

4. nap: Reggeli után szuzdáli városnézés: kreml, Krisztus-palota és a fából készült műalkotások múzeumának megtekintése. Ebéd után elutazás Kosztromába. A szállás elfoglalása után vacsora.

5. nap: Reggeli után városnézés Kosztromában, melynek során meglátogatjuk az ipatyevi monostort (Trojckij székesegyház). Utána elutazás Jaroszlávlba, ahol ebéd után városnézésen vesznek részt utasaink. Megtekintjük a Szpaszo-Preobrazsenszkij monostort és Ilja Prorok templomait. A szállás elfoglalása után vacsora.

6. nap: Reggeli után elutazás Rostovba, a városnézést követően továbbutazás Szergijev Poszadba, amely az ősi orosz ortodox egyház központja, templomokkal, kolostorokkal, szent helyekkel. Útközben megálló Perejaslavl Zalesszkijbe, amely város szintén tagja az Arany Gyűrűnek. Elutazás Moszkvába, a szállás elfoglalása.

7. nap: Reggeli után fakultatív programként idegenvezetővel a Nemzeti Képtárat (Tretyakov) tekintjük meg. Közlekedés metróval, közben lehetőségünk lesz megismerkedni a legszebb moszkvai metróállomásokkal. Délután transzfer repülőtérre és hazaindulás Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Kapcsolódó cikkek

» Moszkva és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 09
» Kerékpárkölcsönzők nyíltak Moszkvában - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2017. december. 15
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2017. december. 14
» Villányi hétvége: bor és bringa - Kovács Attila, 2017. december. 13
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila, 2017. december. 12
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Kreml - (Moszkva)

A világörökségek listáján szereplő épületegyüttes Moszkva kihagyhatatlan része. A híres templomok közül kiemelhető a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a látnivalók közül pedig a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota.

Krisztus Megmentő és metró - (Moszkvában)

Metró - Oroszország fővárosában, Moszkvában utazás
A moszkvai metró a világ egyik legkiterjedtebb metróhálózata. A teljes hosszúsága 300 km. Páratlan élményt nyújt a méretével és impozáns látványával. Építésekor hatalmas tágas tereket alakítottak ki a föld alatt, azokat gyakran márvánnyal burkolták, szobrokkal és más díszítőelemekkel ékesítették. A metro Moszkva fő közlekedési eszköze, naponta emberek millióit szállítja.  

A Megmentő Krisztus Székesegyháza - (Moszkvában)
A Megmentő Krisztus székesegyház az egyik legnagyobb és legismertebb székesegyház Oroszországban, amely a Napóleon ellen aratott győzelem után, hálából épült. I. Sándor cár fogadalma után végül fivére, I. Miklós cár építtette fel, végül 1883-ban, III. Sándor szenteltette fel. A szovjet vezetés parancsára 1931-ben felrobbantották. A 90-es évek végén, 3 év alatt, újjáépítették. Belépés a férfiaknak hosszú nadrágban, a nőknek fejkendőben és fedett vállal. Közlekedés metróval!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A szállást 3*-os, kétágyas szobákban, az 2. és 7. napon reggelit, a többi napon teljes ellátást, a transzfereket, a belépőjegyeket 3-6. napon, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet repülőtéri illetéket, vízum díjat, az útlemondási biztosítást (a részvételi díj 1,5%-a), valamint Oroszországra is érvényes betegség- és baleset biztosítást (megkötése kötelező).

Kötelező költségek: 

Repülőjegy.

Vízum.

Útlemondási biztosítás.

BBP biztosítás.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal.

Szállás: 

3*-os, kétágyas, fürdőszobás, szállodai szobákban (telefon, TV, hűtő). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj 2. és 7. napon reggelis, a többi napon teljes ellátást tartalmaz. A reggelis ellátású napokra félpanzió felár ellenében igényelhető.
A területről: 
Az orosz föld egyik legrégebbi kereskedő útvonala Moszkvától Észak-Keletre indul, és gyűrűt képez a fontos kereskedővárosok sorából. Az út során megcsodálhatjuk a XII. –XVII. század orosz építészetének remekműveit, bejárhatjuk a gazdag és gyönyörű történelmi városokat, templomokat, hallhatjuk az ősi harangok zúgását, s egyben megismerjük az orosz középkor fényes éveit.
Vízum: 
A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél. Orosz vízum tájékoztató: http://visa.kdmid.ru
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!