Moszkva-Asztrahány hajóút ( Jaroszlavl, Nyizsnyij Novgorod, Volgográd)

Moszkva-Asztrahány hajóút ( Jaroszlavl, Nyizsnyij Novgorod, Volgográd)

14 napos hajókörút Oroszországban

Néhány napot töltünk e csodálatos városokban és tekervényes folyami hálózaton hajózva ismerkedhetünk meg a lenyűgöző Volga menti tájakkal, amelyek századokon keresztül inspirálták az írókat, festőket, zenészeket.

Alapár tartalmazza

Az elhelyezést kétszemélyes kabinokban, a megadott ellátást, kirándulásokat a program szerint, a szükséges transzfereket, animációs, illetve változatos szórakoztató programokat végig a hajóúton orosz, angol, vagy német nyelven, magyar idegenvezetés (az idegenvezetés Moszkvába érkezesünktől a budapesti gép Asztrahányban való felszállásig).

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet, repülőtéri illetéket, vízumdíjat, útlemondási biztosítás (1,5%). A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (BBP).

Hossz: 
13 nap
Program: 

1. nap: Budapest - Moszkva
Indulás Budapestről. Érkezés Moszkvába, transzfer a repülőtérről a szállodába, majd vacsora a szállodában.

2. nap: Moszkva
Autóbuszos városnézés Moszkvában, melynek során megtekintjük a Kreml területét egy székesegyházzal. Ebéd a városban, majd a Tretyakov képtárat keressük fel. A XIX. században élt Tretyakov fivérek magángyűjteményéből alakult képtár a legfontosabb orosz művészet kulturális létesítménye, amelyben világhírű ikonok mellett nem kevésbé ismert orosz festők leghíresebb alkotási találhatók meg. Vacsora a szállodában. Este fakultatív programként autóbusszal bejárjuk az esti Moszkvát, melynek során az esti megvilágításban is megcsodálhatjuk a nevezetességeket, amelyek teljesen más képet festenek, mint nappal. Ezt követően a moszkvai metrót keressük fel. A moszkvai metró a világ egyik legkiterjedtebb metróhálózata. A teljes hosszúsága 300 km. Páratlan élményt nyújt a méretével és impozáns látványával. Építésekor hatalmas tágas tereket alakítottak ki a föld alatt, azokat gyakran márvánnyal burkolták, szobrokkal és más díszítőelemekkel ékesítették. A metro Moszkva fő közlekedési eszköze, naponta emberek millióit szállítja.

3. nap: Moszkva - Vlagyimir - Nyizsnij Novgorod
A reggelit követően autóbusszal Vlagyimir városába utazunk. A várost 1108-ban II. Vlagyimir kijevi nagyfejedelem alapította. A város középkori fehér műemlékei az UNESCO világörökségének részét képezik. Autóbuszos városnézés, majd ebéd. Ezt követően továbbutazás Nyizsnij Novgorodba, az ötödik legnagyobb orosz városba, amely a Volga menti szövetségi körzet központja. A város 1932-1990 között a város a Gorkij nevet viselte Makszim Gorkij író neve után. Első számú látnivalója a város történelmi központjában fekvő, 16. században épült Kreml, 2 km hosszú falaival és 13 bástyájával. A Kreml legrégibb épülete a Mihajlo-Arhangelszij székesegyház. A város fontos ipari központ is, itt működik többek között a Gorkij autógyár (GAZ terepjárókat, illetve korábban a Volga gépkocsikat is itt gyártották) és a Szokol repülőgépgyár. A hajón a szállás elfoglalása, majd vacsora a hajó fedélzetén.

4. nap: Nyizsnij Novgorod
Napi programunk autóbuszos városnézéssel indul, melynek során megtekintjük a Kremlt. Ebéd a hajó fedélzetén. Fakultatív programlént a város művészeti múzeumának megtekintését kínáljuk. A múzeumot 1896-ban alapították. A kiállítás antik műemlékeket és festményeket mutat be. Vacsora a hajó fedélzetén.

5. nap: Nyizsnij Novgorod - Gorodetsz
A reggelit követően Gorodetsz városába utazunk. A Volga folyó mentén a Moszkvát is alapító Jurij Dolgorukij 1152-ben egy erődöt hozott létre, ezzel megteremtve a város alapjait. A településen több múzeum is található, a városnézést követően a Szamovár múzeumot keressük fel. Ebéd a hajó fedélzetén, délután szabadidő, majd este kihajózás Asztrahány irányába.

6. nap: Csebokszári
Megérkezünk Cheboksaryba, amely Oroszország egy történelmi városa és a Csuvas Köztársaság fővárosa. A régió fontos kereskedelmi, kulturális, gazdasági, politikai, oktatási központja. Legfontosabb látnivalója és történelmi emléke a Vvegyenszkij katedrális. A templom építésére 1555-ben Rettegett Iván cár adott utasítást, az idők folyamán többször felújították, de ma is hűen őrzi 17. századi formáját. Buszos városnézés.

7. nap: Kazany
Érkezés Kazanyba, amely Oroszország egyik legrégebbi települése, a Tatár Köztársaság fővárosa. A várost 1005-ben alapították, mely a későbbi időkben az Arany Horda fontos településévé vált. Kazany lakosságának egyik fele orosz, másik fele pedig tatár, e kettőség a muszlim és keresztény kultúra harmonikus keveredését adja. A város leghíresebb szülöttje Rudolf Nurejev balett táncos. A legfontosabb látnivaló a Kreml, ahol az orosz építészeti emlékek szinte érintetlenül maradtak fenn. Városnéző programunk alkalmával megtekintjük a létesítményt. A Kreml építészeti együttese egymástól eltérő kultúrák találkozásából született. A védett történelmi épületegyüttes 2000-ben került fel az UNESCO világörökségi listájára.

8. nap: Szamara
Érkezés Szamarába, Oroszország hatodik legnépesebb városába. Történelmi város, a középső-volgai régió fontos központja. 1935-1991 között Kujbisev volt a neve. Városnéző körútra invitáljuk Önöket, amely keretében meglátogatjuk a Művészeti Gallériát.

9. nap: Szaratov
Autóbuszos városnézés Szaratovban, a szovjet korban elzárt városban. A települést külföldiek nem látogathatták, ugyanis fontos hadiipari központ volt. Jurij Gagarin asztronauta a helyi egyetemen tanult, melyet később róla neveztek el.

10. nap: Volgograd
Megérkezünk Volgográdba, amely Oroszország délkelet-európai részének egyik legfontosabb városa. A város 80 km hosszan terül el a Volga mentén, itt kezdődik a folyam deltája. A várost sokáig Sztálingrádnak hívták, amely név ismerősen cseng a második világháborúban zajlott nagy sztálingrádi csatáról (1942). A város egyik legfőbb látványossága a Mamayev-domb, amelyen megcsodálhatjuk a Haza anyácska szobor monumentalitását. Ez az emlékmű, építésekor a Föld legmagasabb szobra volt.

11. nap: Hajózás Asztrahány felé
Utazással töltjük a napot, menet közben különböző szórakozási lehetőségek a fedélzeten.

12. nap: Asztrahány
Megérkezünk Asztrahányba, hosszú hajóutunk utolsó állomására. A város, a Kaszpi-tenger menti alföldön, a Volga folyó deltájának 11 szigetén, a folyó Kaszpi-tengeri torkolatához közel, Európa és Ázsia határán fekszik. A város egyik legfőbb nevezetessége az asztrahányi vár, a Kreml az 1580-as évektől az 1620-as évekig épült. Két hatalmas székesegyházát 1700-ban és 1710-ben szentelték fel. Az épületek megőrizték a hagyományos orosz építészet jellegzetességeit, de külső díszítésükben barokk hatás érződik. A városban található még a Fehér mecset is, valamint a Kirovszkij Piac, ami nevét a várostól mintegy 50 km-re délre található Kirovszkij községről kapta. Városnéző programunk során a Kremlt látogatjuk meg.

13. nap: Asztrahány - Budapest
Menetrend függvényében transzfer a reptérre, majd elutazás az Aeroflot menetrendszerinti járatával, moszkvai átszállással Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Moszkva és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 09
» Kerékpárkölcsönzők nyíltak Moszkvában - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2018. július. 20
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2018. július. 19
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. július. 15
» Horvátország márciusban - Kovács Attila, 2018. július. 14

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Az arany kupolák városa 3* Moszkva, Szergiev Poszad - 4 nap
» Az arany kupolák városa 4* Moszkva, Szergiev Poszad - 4 nap
» Az orosz cárok fővárosai 3*+ Szentpétervár, Puskin, Pavlovszk, Moszkva - 8 nap
» Az orosz cárok fővárosai 4* Szentpétervár, Puskin, Pavlovszk, Moszkva - 8 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az elhelyezést kétszemélyes kabinokban, a megadott ellátást, kirándulásokat a program szerint, a szükséges transzfereket, animációs, illetve változatos szórakoztató programokat végig a hajóúton orosz, angol, vagy német nyelven, magyar idegenvezetés (az idegenvezetés Moszkvába érkezesünktől a budapesti gép Asztrahányban való felszállásig).

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet, repülőtéri illetéket, vízumdíjat, útlemondási biztosítás (1,5%). A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (BBP).

Kötelező költségek: 

Repülőjegy + illeték: kb. 120.000.- Ft/fő
Vízum: kb. 19.000.- Ft/fő + A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrendszerinti járattal Moszkváig, visszafelé moszkvai átszállással, az Aeroflot járatával.

Szállás: 

Kétszemélyes, komfortos, ablakos kabinokban (fürdő, wc, klíma, hűtő). Egyágyas kabin felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj a teljes ellátást tartalmazza.
Vízum: 
Magyar állampolgároknak az Oroszországba való utazáshoz útlevél és orosz vízum kell. A vízumhoz szükséges: a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél. Az ár nem tartalmazza a vízumdíjat. Vízumkérdőív: http://visa.kdmid.ru
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő Oroszországban is érvényes biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!