8 napos utazás Oroszország és Ukrajna

Kijev és Moszkva repülõvel

8 napos utazás Oroszország és Ukrajna

Utunk során két olyan várossal ismerkedünk meg mélyrehatóan, amely több szállal kapcsolódik a magyar történelemhez. Először elrepülünk Kijevbe, Árpád fejedelmünk szülővárosába, majd Moszkvába, az orosz fővárosba utazunk át, szintén repülővel.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

A szállást reggelivel, a megadott programokat, a magyar nyelvű idegenvezetést, az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

A repülőjegyet, részvételi díj nem tartalmazza: a repülőtéri illetéket (kb. 46 000 Ft), a transzfereket (12 000 Ft), a vízumdíjat (18 500 Ft - orosz vízum tájékoztató), a belépődíjakat (Ft), a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
Minimum létszám 25 fő.

Szállás

elhelyezés 7 éjszakára 2 fős szállodai szobában

Egyágyas felár: 40.000,- Ft
 

Program: 

1. nap: Budapest – Kijev
Menetrend függvényében, várhatóan a déli órákban átszállással elutazunk Budapestről Kijevbe. A várost kettészelő Dnyeper folyó különösen szép látványt kölcsönöz az V. században alapított településnek, mely túlélte a mongol inváziót, a pusztító tüzeket, a második világháború rombolását és az orosz várostervezést. Az esti órákban megérkezés, majd transzfer a szállodába (3 éj).

2. nap: Kijev
Reggeli után városnézésünket a Szent Szófia Székesegyháznál kezdjük, amely egyben a város legrégebbi temploma is. Itt találhatjuk az ország legnagyobb mozaikját és freskóját. A székesegyháztól indul Kijev üzletekkel teli, nyüzsgő bevásárló utcája, a Khreshchatyk utca. Folytatjuk a belváros megtekintését a Szent Mihály székesegyházzal. A hatalmas, kék színben és aranyló kupolákkal pompázó templom a város védőszentjéről kapta a nevét. A katedrális 2001-ben épült az eredeti, 1108-ben elkészült építmény pontos másaként, amelyet a szovjetek 1937-ben porig romboltak. Sétánk során látni fogjuk a város főterét, a Függetlenség teret, az ukrán Nemzeti Operaházat, az Aranykaput, az ukrán Parlament épületét. A délután folyamán egy kirándulásra indulunk a híres Pyrohovo Falusi Építészeti Múzeumába. Ez tulajdonképpen egy skanzen, mely Kijev mellett található. A látnivalókat hét kisebb falura osztották fel, ezek együtt jól reprezentálják a régió elmúlt 400 évének regionális építészeti és képzőművészeti kultúráját. A séta során többek közt XVII. és XVIII. századi fakunyhókat, berendezési tárgyakat nézhetünk meg. Napunk végén ismerkedhetünk a főváros nyüzsgő éjszakai életével, mely legendásan híres szerte a világban.

3. nap: Kijev
A délelőtt folyamán Ukrajna talán leglátogatottabb műemlékéhez, a Pecserszka Lavra barlangkolostorhoz megyünk, amely ráadásul UNESCO világörökség is. Itt áll az 1051-ben alapított Barlang-kolostor, melynek két része van: a XI. századi alapokra épült katedrális és a harangtorony. Az épületegyüttes egyik fő attrakciója egy földalatti labirintusrendszer, amelynek egzotikumát növeli az itt eltemetett és mumifikálódott szerzetesek látványa. Mellette található a Történelmi Kincsek Múzeuma, ahol megcsodálhatjuk az i.e. IV. századból származó, felbecsülhetetlen értékű szkíta arany kincseket. A nap további részében lehetőség lesz egy igazán megrendítő, ugyanakkor nem mindennapi programon részt venni. Ellátogathatunk Kijev egyik legmegrázóbb, egyben egyik legérdekesebb múzeumába, a Csernobil Múzeumba, mely a világ legszörnyűbb atomkatasztrófájának állít emléket. Aki viszont ezt kihagyná, az vásárolhat emléktárgyakat az ukrán fővárosban, vagy egy utolsó egyéni sétát tehet, nézelődhet az egyre nagyobb ütemben fejlődő fővárosban, mely egyben Kelet-Európa egyik legrégebbi városa is. Este szállás.

4. nap:  Utazás Kijev – Moszkva
A reggeli órákban transzfer a reptérre, és továbbrepülünk Moszkvába. A délutáni órákban megérkezünk. Transzfer a szállodánkba. (4 éj).

5. nap: Moszkva
Reggeli után elkezdjük városnézésünket az orosz birodalom fővárosában, a történelem egyik legtöbbet szenvedett településében, mely a nagy ellentmondások helyszíne is. Moszkva városát számtalanszor próbálták elfoglalni az évszázadok során, de tartósan birtokolni senki nem tudta. Először a Kremlbe megyünk (Cár-harang, Cár-ágyú, templomok), itt található a kormányzati negyed is. Ez Moszkva legrégebbi épületegyüttese és a világörökség része. Hatalmas falakkal körbevett erődítménytemplomai az ortodox művészet csodás alkotásai. A délután folyamán folytatjuk városnézésünket, elsétálunk az Örökmécseshez, majd a Vörös térre. Itt található a Történeti Múzeum (kívülről), GUM áruház, Vaszilij Blazsennij-székesegyház, mely a hagymakupoláiról ismert. Az esti órákban lehet ismerkedni a város pezsgő éjszakai életével, de érdemes kipróbálni a helyi metrót is, hiszen a megállók többsége művészien kivitelezett, kiváló fotótémák. Szállás, mint előző este.

6. nap: Moszkva – Sergiev Posad
Egész nap szabadprogram Moszkvában, vásárlás, viszont akik a fakultatív programunkat választják, azok egy nagyon tartalmas kiránduláson vesznek részt. Sergiev Posádba indulunk, amely az orosz pátriárka egyik rezidenciája. A város a XIV. században vált az orosz ortodox egyház központjává, lávrává, vagyis a legmagasabb rendfokozatú kolostorrá. A falakon belül 9 templom, teológiai akadémia, harangtorony, paloták sora, kincstár és szerzeteslakások helyezkednek el. A kolostor híressége mégsem a páratlan épületegyüttes, nem is a zarándokok tömegeit vonzó Szentháromság ünnepek, a gyógyvíz, hanem az Andrej Rubljov készítette fenséges ikonosztáz. A nap további része szabadprogram, mely során, aki szeretné, megnézheti a híres Tretyakov-képtárat.

7. nap: Moszkva
Reggeli, majd kirándulás a „Veréb-hegyre” (korábban Lenin-hegy), ahol megcsodáljuk a Lomonoszov Egyetem hatalmas tömbjét és a város lenyűgöző panorámáját. Felkeressük a „Győzelem Parkját”, mely a Nagy Honvédő Háborúnak állít emléket. Sétálunk a híres Kutuzov sugárúton, amely Moszkva leghíresebb útja, számos impozáns épülettel, szobrokkal, emlékművekkel. Ezt követően a szintén az UNESCO Világörökség Listáján szereplő Novogyevicsi Kolostort és temetőt keressük fel. A XVI-XVII. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. A kolostorhoz tartozó Novogyevicsje temetőben híres orosz emberek sírjai is találhatóak, mint például Csehov vagy Bulgakov.

8. nap: Moszkva – Budapest
A reggelit követően megtekintjük a Megváltó Krisztus templomát, valamint I. Péter szobrát. Ellátogatunk a Lenin Mauzóleumhoz is. Programunk után transzfer a reptérre, és a kora esti órákban indul haza a repülőnk Moszkvából. Liszt Ferenc repülőtérre érkezés az esti órákban.

Egyágyas felár: 40.000,- Ft
Félpanziós felár: 33.000,- Ft/fő

 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Moszkva és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 09
» Kerékpárkölcsönzők nyíltak Moszkvában - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2023. december. 01
» A nyári ég csodája - Kovács Attila, 2023. november. 29
» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2023. november. 27

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Felhívjuk érdeklődőink figyelmét, hogy a fakultatív programok árai tájékoztató jelleggel szerepelnek oldalunkon, végleges árak 2020 február végre várhatóak.​

Sergiev Posad (belépővel): 14.000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A szállást reggelivel, a megadott programokat, a magyar nyelvű idegenvezetést, az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A repülőjegyet, részvételi díj nem tartalmazza: a repülőtéri illetéket (kb. 46 000 Ft), a transzfereket (12 000 Ft), a vízumdíjat (18 500 Ft - orosz vízum tájékoztató), a belépődíjakat (Ft), a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték
vízumdíj (ügyintézéssel)
transzfer díjak

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal.

Étkezés: 

a részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető 33.000,- Ft/fő áron.

A területről: 
Moszkva Oroszország fővárosa és elsődleges politikai, gazdasági, pénzügyi, oktatási és közlekedési központja. A Moszkvai területen, a Moszkva folyó partján fekszik, szövetségi jelentőségű város. A legenda szerint a kijevi nagyfejedelem, Jurij Dolgorukij alapította, bár az első írásos emlékek a városról 1147-ből származnak. A 18. és 19. században polgári város volt, a Szovjetunió idején munkásvárossá vált. A városnak tíz közigazgatási körzete és 123 kerülete van. Moszkva 2009-ben a világ harmadik leggazdagabb városa volt az itt élő milliárdosok számát tekintve.[2] Épületei – mint például a Kreml, a Szent Vazul-székesegyház vagy a Hét nővér – és metróállomásai világhírűek. 2007-ben egymás után harmadszor lett Moszkva a világ legdrágább városa.
Szentpétervár Oroszország balti-tengeri kikötővárosa a Finn-öböl partján, a Néva-folyó torkolatában. 1703-ban alapították. Korábbi nevei Petrográd, illetve Leningrád voltak. A helyiek mai szóhasználatában elterjedt a Pityer név is. Négy és fél millió lakosával Moszkva után az ország második legnagyobb városa.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!