Örményország titokzatos kincsei

9 napos körutazás Örményországban

A civilizáció egyik bölcsője, a hegyvidéki Örményország különleges természeti és kulturális kincseket ajánl az odalátogatóknak. A letűnt idők ősrégi és impozáns erődítményei és várai, kolostorai, templomai és más látnivalói a kultúra iránt érdeklődőket egészen elvarázsolják. A természet kedvelői fantasztikus hegyvidéki tájakat láthatnak, a Kaukázus legnagyobb tava, a Sevan-tó a helyiek és a turisták körében elsősorban fürdőhelyként és rekreációs központként ismert. A főváros Jereván majdnem 2800 éve lakott, a világ egyik legrégibb városa. Akik gasztronómiai élményre vágynak, azok sem fognak csalódni: az örmény konyha és a brandy messze földön híres.

Alapár tartalmazza

Az utazást a leírásnak megfelelően repülőgéppel és légkondicionált autóbusszal, 7 éjszaka szállást kétágyas szobában, reggelis ellátást, a programban leírt városnézéseket és kirándulásokat magyarul beszélő idegenvezetővel és a szükséges belépőkkel, betegség-, baleset-, poggyász- és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket és díjakat, borravlót, személyes kiadásokat, leírásban nem szereplő szolgáltatásokat, étkezéseket.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap 
Elutazás Jerevánba átszállással.

2. nap 
Megérkezés Jerevánba a kora hajnali órákban, transzfer a szállodába, rövid pihenés. Örményország – kis hegyvidéki ország Grúzia, Azerbajdzsán, Irán és Törökország által határolva. A legenda szerint Hajk, az örmények ősapja, Noé unokája volt, aki fiával és nemzettségével Babilóniából északra menekülve az Ararát hegy lábánál telepedett le. Ma ez a táj már nem tartozik Örményországhoz, de az Ararát így is nemzeti kincs. Jereván a világ egyik legősibb városa, az örmény főváros, ahol sok nemzetközi hírnevű múzeum és gazdag kulturális élet várja a vendégeket. Műemlékei nagyrészt elvesztek, köszönhetően a XX. századi átépítéseknek, a modern korból viszont sok látnivalója van. Reggeli után városnézés Örményország fővárosában, Jerevánban: Matenadaran, ahol középkori örmény, szír, perzsa kéziratok és kódexek páratlan gyűjteménye található, Tsitsernakaberd, az örmény népirtás halottainak emlékműve, majd a világhírű brandy-lepárló meglátogatása, kóstolóval. Szállás Jerevánban.

3. nap 
Elutazás Ecsmiadzinba, útközben az ország hét csodájának egyike, a Szent Hripszime templom meglátogatása. A templom névadója sírja felett áll, aki annak a harminchárom szent szűznek egyike volt, akik a IV. században hozzájárultak Örményország, mint az első keresztény királyság létrejöttéhez. Ecsmiadzin az Örmény Apostoli Egyház központja, katedrálisa az egyik legősibb, még működő templom a világon, a Világörökség része. Visszautazás Jerevánba, útközben Zvarnots VII. századi templom romjainak megtekintése. Szállás Jerevánban.

4. nap 
Az Ararát völgyében található Khor Virap kolostor meglátogatása, majd továbbutazás a festői hegyek közé épült Noravank kolostorba. Szállás Gorisban.

5. nap 
Városnézés Gorisban. A város 254 kilométerre található Jerevántól, alpesi klímájú hegyvidék tele sziklába vájt barlangokkal, a felszínen pedig lenyűgöző, természetes sziklaformációkkal. A török Kappadókiához hasonló tájon egykor a barlangokban laktak a helyiek. Kirándulás Khndzoresk barlangfaluba, ami egészen az ’50-es évekig lakott volt – a sík terep hiányában 20- 30 méter magas sziklákba vájt házakban több ezren laktak az elmúlt évszázadokban. Továbbutazás a „semmi peremén” 985-ben épült Tatev kolostorba, ami szintén a Világörökség része. Szállás Gorisban.

6. nap 
Elutazás az 1900 méter magasan fekvő Sevan-tóhoz, ami a világon az egyik legmagasabban fekvő édesvízű tó, területe Örményország 5%-át teszi ki. A tó partján manapság több kellemes, sportolási lehetőségekkel felszerelt strand található, ahol a helyiek és külföldi turisták egyaránt kényelmesen megpihenhetnek. Útközben az 1332-ben épült Selim karavánszeráj megtekintése, ami az „örmény selyemút” egyik fontos állomása volt. A tónál a 8-9. században épült Sevan Kolostor meglátogatása, majd továbbutazás Dilijanba, ahol szállás.

7. nap 
Az Aragats hegy oldalában található 9. századi Amberd erőd megtekintése, majd látogatás a lélegzetelállító környezetben épült Saghmosavank XIII. századi kolostoránál, mely egyben kora építészeti remekműve. Ashtarak városában a kis Karmravor templom megtekintése. Ashtarak város fontos kereskedelmi központ, első emlékei a IX. századba vezetnek vissza és ma is jelentős helyet képvisel az ország gazdasági és kulturális életében. Visszautazás Jerevánba, ahol szállás.

8. nap 
Elutazás a Garni helységbe a városról elnevezett templomhoz – a hellén korabeli pogány templom és citadella az első században épült és azóta sorra túlélte a történelem viharait. Ebéd, majd a középkori örmény építészet koronaékszere, a Geghard Szent Dárda kolostor templomának meglátogatása. Az épületkomplexum részben sziklába épült és a hegyből formázott csodálatos épület, a Világörökség része, központi részét a barlangban lévő szent forrás fölé építették a IV. században. Szállás Jerevánban.

9. nap
Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre átszállással.

Kapcsolódó cikkek

» Örményország tájain - Kovács Attila, 2013. november. 01
» Nincs nyoma Noénak az Araráton - Etédi Alexa, 2013. június. 10
» Örmény kolostorok - Etédi Alexa, 2013. április. 30
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 02
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást a leírásnak megfelelően repülőgéppel és légkondicionált autóbusszal, 7 éjszaka szállást kétágyas szobában, reggelis ellátást, a programban leírt városnézéseket és kirándulásokat magyarul beszélő idegenvezetővel és a szükséges belépőkkel, betegség-, baleset-, poggyász- és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket és díjakat, borravlót, személyes kiadásokat, leírásban nem szereplő szolgáltatásokat, étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

 

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, borravalók, személyes kiadások. Javasolt borravaló 3 EUR/fő/nap

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest– Jereván – Budapest útvonalon egy átszállással, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

Középkategóriájú (helyi három- illetve négy csillagos) szállodákban,  kétágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj teljes reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós vagy teljes ellátás felár ellenében igényelhető.
A területről: 
Örményország kis hegyvidéki ország Ázsiában, Kis-Ázsiától keletre. Területének északkeleti - kisebb - részét a Kis-Kaukázus, nagyobb részét az Örmény-felföld teszi ki. Az Örmény-felföld 90%-a 1000 méternél magasabban van; átlagmagassága 1800 méter. Legmagasabb pontja a 4090 méteres Aragac vulkán. Az Ararát-hegy, az Örmény-felföld legmagasabb hegye, az örmények nemzeti szimbóluma a mai Örményországon kívül, Törökország területén emelkedik.. Az Ararát arról nevezetes, hogy a Biblia szerint az Özönvíz után ott feneklett meg Noé bárkája. Ez a csodálatos hegyvidék egy több ezer éves nép vérzivataros történetének a tanúja. Az Ararát az örmények nemzeti jelképe.
Időjárás: 
Örményország a szubtrópusi éghajlati övben fekszik, de a hegységek jelenléte jelentősen befolyásolja, az éghajlati jellemzők a tengerszint feletti magassággal együtt változnak. A Földközi-tenger és a Fekete-tenger felőli nedves légtömegek ritkán érik el az országot, ezért a csapadékmennyiség viszonylag kicsi, és jelentős az éves hőingás. A téli hónapok középhőmérséklete 0 °C körül van, míg a júliusi középhőmérséklet meghaladja a 25 °C-ot. Az éves csapadékmennyiség az alacsonyan fekvő részeken 250 mm, de a hegységekben eléri a 800 mm-t is. Gazdag ásványkincsvagyona (főként színesfémércek: réz, cink, arany, ólom) ad alapot az ipar vezető ágazatának, a fémfeldolgozásnak. Jelentős a gépgyártás és az elektronikai ipar. A kézműiparnak (szőnyegszövés, aranyművesség) nagy hagyományai vannak. A vulkáni kőzetekben képződött termékeny talajokon gyapotot, szőlőt, dohányt és citrusféléket termesztenek. Jereván környékének borászata és konyakkészítése világszerte ismert.
Vízum: 
vízum: a magyar állampolgároknak a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényes útlevél kell a beutazáshoz. Örményország vízummentességet biztosít az EU- és a schengeni övezet tagállamainak állampolgárai számára, így a magyarok is vízum nélkül utazhatnak az országba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást az alapár tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Egészségügyi előírások: a csapvíz nem fogyasztható, kötelező védőoltás nincs. Javasolt védőoltások és bővebb információ: www.utazaselott.hu. Oltások Hastífusz, Hepatitis A (nagy a kockázata a fertőzésnek.), Hepatitis B, Sárgaláz, Veszettség, Malária elleni gyógyszer. Az Amazonas vidékén nagy a kockázata a fertőzésnek.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!