Örményország - Grúzia kombinált utazás

9 napos körutazás a Kaukázusban angol nyelvű idegenvezetéssel

Ősi kultúrájával, i.sz. 40-ben felvett kereszténységével, fenséges hegyeivel és tavaival, vendégszerető lakosaival Örményország sokaknak jelent nagy élményt. A kétezer éves Helios-templom, a 4. századi Khor-Virap kolostor, a nem sokkal későbbi Zcvarnoc-katedrális mind a középkort idézi fel a látogatók számára.

Alapár tartalmazza

Oda-vissza repülőjegyet a Budapest-Jereván és a Tbiliszi-Budapest útvonalon, átszállással, repülőtéri transzfereket, szállás 8 éjszakára középkategóriás szállodában, illetve vendégházban, reggelis ellátással, privát transzferek a program teljes időtartama alatt, angolul is beszélő sofőr-idegenvezetővel, valamint napi egy üveg ásványvizet.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást a BBP biztosítást, valamit a további étkezések árát.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

Első nap
Elutazás Budapestről egy átszállással Jerevánba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Jerevánban.

Második nap 
Városnézés a 3000 éves örmény fővárosban: Köztársaság tér, Nemzeti Múzeum, Matenadaran kézirattár, Ararat konyakgyár. Szállás Jerevánban.

Harmadik nap 
Indulás a fővárostól mindössze 30 km-re fekvő Khor-Virap kolostorhoz (ez a 4. században nyílt meg), a Bibliából is ismert Ararat hegy völgyében. Továbbutazás Ecsmiadzinbe, az örmény keresztények legszentebb helyére. A település 180 és 340 között volt az örmények fővárosa, ahol megnézzük az ebben az időszakban épített templomot, majd elmegyünk a Zvarnoc katedrálishoz (épült 641 és 661 között). Délután szabadidő Jerevánban.

Negyedik nap 
Délelőtt látogatás a fantasztikusan szép, UNESCO-Világörökségként nyilván tartott, látványos kanyon közelében fekvő Geghard kolostort, illetve a Garni pogány templomba. Délután szabadidő Jerevánban.

Ötödik nap 
Transzfer a gyönyörű, 2000 méteres magasságban fekvő Szevan-tóhoz. Továbbutazás az "örmény svájcnak" is nevezett Diljanba, majd a Haghpat kolostort keressük fel. Transzfer az örmény-grúz határon át Tbiliszibe. Szállás Tbilisziben.

Hatodik nap 
Egész napos városnézés a gyönyörű fekvésű grúz fővárosban: Kala (óváros), Narikala-erőd (4. század), Szioni-katedrális (6-7. század), Metekhi-templom (12. század), Ankhiszkhati-bazilika (6. század), a kénes fürdők negyede. Szállás Tbilisziben.

Hetedik nap 
Indulunk a hegyek felé! Az első megálló Mtszkhetában lesz, ahol a grúzok már 337-ben, azaz mintegy 1700 évvel ezelőtt felvették a kereszténységet. Később megnézzük a történelmi Anauri épület-együttest. Utazás a történelmi Grúz Hadiúton hegyek és régi templomok között. Az éjszakát Kazbegi faluban töltjük, vendégházban vagy magánszálláson, 1740 méter magasan. Közvetlenül a falu fölé emelkedik az 5033 méter magas Kazbek-hegy.

Nyolcadik nap 
Délelőtt visszautazás Tbiliszibe; délután szabadidő. Szállás Tbilisziben.

Kilencedik nap 
Menetrend függvényében elutazás Budapestre átszállással.

Az alábbi kedvezmények vehetők igénybe:
Indulás előtt legalább két hónappal történő foglalás esetén: - 50.000.- Ft/fő kedvezmény
Indulás előtt legalább egy hónappal történő foglalás esetén: - 30.000.- Ft/fő kedvezmény

Az árak a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében érvényesek. 

Nem érvényesek a kiemelt időszakokra (pl. Húsvét, hosszú hétvégék, nemzeti ünnepek, Karácsony, Szilveszter).

Kapcsolódó cikkek

» Örményország tájain - Kovács Attila, 2013. november. 01
» Nincs nyoma Noénak az Araráton - Etédi Alexa, 2013. június. 10
» Örmény kolostorok - Etédi Alexa, 2013. április. 30
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 02
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegyet a Budapest-Jereván és a Tbiliszi-Budapest útvonalon, átszállással, repülőtéri transzfereket, szállás 8 éjszakára középkategóriás szállodában, illetve vendégházban, reggelis ellátással, privát transzferek a program teljes időtartama alatt, angolul is beszélő sofőr-idegenvezetővel, valamint napi egy üveg ásványvizet.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást a BBP biztosítást, valamit a további étkezések árát.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Jereván és a Tbiliszi-Budapest útvonalon, átszállással

Szállás: 

4 éj Jerevánban, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
3 éj Tbilisziben, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
1 alkalommal a hegyekben vendégházban (közös fürdőszoba-használattal).

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
A Grúz Köztársaság a Fekete-tenger keleti partján, a Kaukázus hegységben, Európa és Ázsia határán fekszik. Egyesek európai, mások ázsiai országnak tartják. Lakóinak túlnyomó többsége ortodox keresztény. Fővárosa Tbiliszi, ahol a IV. századból fennmaradt emlék is fellelhető, a Narikala-erőd. További különlegességei közé tartozik a VI.-VII. századi Szioni katedrális, a hasonlóan régi Ancsiszhati-bazilika, valamint a XII. századból maradt Metekhi templom. A fővárostól távolabb történelmi falvak és fenséges hegyvonulatok nyújtanak szemet gyönyörködtető látványt.Az időeltolódás Magyarországhoz képest +3 óra. Örményország a Kaukázus egyik Ázsiában fekvő országa, amely azonban kulturálisan Európához kötődik. Északról Grúzia, keletről Azerbajdzsán, délről Irán és az azerbajdzsáni exklávé Nahicseván, nyugatról pedig Törökország határolja.Örményország egy hegyvidéki ország. 90%-a 1000 méternél magasabban van. Átlagmagassága 1800 méter. A legmagasabb pontja az Aragac vulkán, amely 4090 méter magas
Időjárás: 
Klímája hasonló a magyarországihoz, azzal a különbséggel, hogy az átlaghőmérséklet néhány fokkal melegebb az otthoninál. A nyár általában forró, a tél enyhe. Grúzia éghajlata területéhez mérten szinte szélsőségesen változatos. Két fő éghajlati zónája van, amelyek határa a Likhi-hegység. Ez osztja keleti és nyugati részre az országot. A Nagy-Kaukázus hegylánca fontos éghajlatalakító tényező, mert elzárja az országot a hideg északi légáramlatok elöl. A déli Kis-Kaukázus ugyanakkor az Ázsia felől érkező forró és száraz légtömegek hatásaitól óvja Grúziát. Kelet-Grúzia éghajlata átmenet a nedves szubtrópusi és a kontinentális klíma között. A Fekete-tenger felől érkező nedves légtömegek és Közép-Ázsia száraz légtömegei egyaránt befolyásolják. A nyugati hatásokat részben blokkolják a Likhi és a Mesketi hegyláncai. Az éves csapadék jóval alacsonyabb, mint Nyugat-Grúziában. Kelet-Grúzia jó részében a nyár forró (különösen az alacsonyan fekvő területeken), a tél pedig viszonylag hideg. A tengerszint feletti magasság itt is fontos szerepet játszik a hőmérsékleti viszonyok kialakításában. A 2000 méter feletti magasságokban még nyáron is gyakori a fagy. Örményország a szubtrópusi éghajlati övben fekszik, de a hegységek jelenléte jelentősen befolyásolja az éghajlatot, az éghajlati jellemzők a tengerszint feletti magassággal együtt változnak. A Földközi-tenger és a Fekete-tenger felől nedves légtömegek ritkán érik el az országot, ezért a csapadékmennyiség viszonylag alacsony, és jelentős az éves hőingás. A téli hónapok középhőmérséklete 0 °C körül van, míg a júliusi középhőmérséklet meghaladja a 25 °C-t. Az éves csapadékmennyiség az alacsonyan fekvő részeken 250 mm, de a hegységekben eléri a 800 mm-t is.
Csomagolás: 
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. 2005. június 15. óta az Európai Unió tagállamainak állampolgárai 90 napot meg nem haladó tartózkodásra vízummentesen utazhatnak be. Nyomatékosan felhívjuk az utazók figyelmét, hogy az útlevélben tartott készpénzüket az útlevél-ellenőrzés előtt vegyék ki, mert a korrupció visszaszorítása érdekében meghirdetett kampány keretében az útlevél-rendészeti szervek az útlevélben talált pénzt állampolgárságtól függetlenül és mérlegelés nélkül kötelesek korrumpálásra irányuló cselekménynek tekinteni. Hivatalos fizetőeszközként csak a georgiai larit (GEL) fogadják el, de az USA dollár és az euró átváltása a kijelölt váltóhelyeken problémamentes. A hitelkártyákat a legtöbb helyen elfogadják.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!