Örményország - Grúzia kombinált utazás

9 napos körutazás a Kaukázusban angol nyelvű idegenvezetéssel

Ősi kultúrájával, i.sz. 40-ben felvett kereszténységével, fenséges hegyeivel és tavaival, vendégszerető lakosaival Örményország sokaknak jelent nagy élményt. A kétezer éves Helios-templom, a 4. századi Khor-Virap kolostor, a nem sokkal későbbi Zcvarnoc-katedrális mind a középkort idézi fel a látogatók számára.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Oda-vissza repülőjegyet a Budapest-Jereván és a Tbiliszi-Budapest útvonalon, átszállással, repülőtéri transzfereket, szállás 8 éjszakára középkategóriás szállodában, illetve vendégházban, reggelis ellátással, privát transzferek a program teljes időtartama alatt, angolul is beszélő sofőr-idegenvezetővel, valamint napi egy üveg ásványvizet.

Részvételi díj nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást a BBP biztosítást, valamit a további étkezések árát.

Hossz: 
9 nap

Szállás

4 éj Jerevánban, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
3 éj Tbilisziben, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
1 alkalommal a hegyekben vendégházban (közös fürdőszoba-használattal).

Program: 

Első nap
Elutazás Budapestről egy átszállással Jerevánba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Jerevánban.

Második nap 
Városnézés a 3000 éves örmény fővárosban: Köztársaság tér, Nemzeti Múzeum, Matenadaran kézirattár, Ararat konyakgyár. Szállás Jerevánban.

Harmadik nap 
Indulás a fővárostól mindössze 30 km-re fekvő Khor-Virap kolostorhoz (ez a 4. században nyílt meg), a Bibliából is ismert Ararat hegy völgyében. Továbbutazás Ecsmiadzinbe, az örmény keresztények legszentebb helyére. A település 180 és 340 között volt az örmények fővárosa, ahol megnézzük az ebben az időszakban épített templomot, majd elmegyünk a Zvarnoc katedrálishoz (épült 641 és 661 között). Délután szabadidő Jerevánban.

Negyedik nap 
Délelőtt látogatás a fantasztikusan szép, UNESCO-Világörökségként nyilván tartott, látványos kanyon közelében fekvő Geghard kolostort, illetve a Garni pogány templomba. Délután szabadidő Jerevánban.

Ötödik nap 
Transzfer a gyönyörű, 2000 méteres magasságban fekvő Szevan-tóhoz. Továbbutazás az "örmény svájcnak" is nevezett Diljanba, majd a Haghpat kolostort keressük fel. Transzfer az örmény-grúz határon át Tbiliszibe. Szállás Tbilisziben.

Hatodik nap 
Egész napos városnézés a gyönyörű fekvésű grúz fővárosban: Kala (óváros), Narikala-erőd (4. század), Szioni-katedrális (6-7. század), Metekhi-templom (12. század), Ankhiszkhati-bazilika (6. század), a kénes fürdők negyede. Szállás Tbilisziben.

Hetedik nap 
Indulunk a hegyek felé! Az első megálló Mtszkhetában lesz, ahol a grúzok már 337-ben, azaz mintegy 1700 évvel ezelőtt felvették a kereszténységet. Később megnézzük a történelmi Anauri épület-együttest. Utazás a történelmi Grúz Hadiúton hegyek és régi templomok között. Az éjszakát Kazbegi faluban töltjük, vendégházban vagy magánszálláson, 1740 méter magasan. Közvetlenül a falu fölé emelkedik az 5033 méter magas Kazbek-hegy.

Nyolcadik nap 
Délelőtt visszautazás Tbiliszibe; délután szabadidő. Szállás Tbilisziben.

Kilencedik nap 
Menetrend függvényében elutazás Budapestre átszállással.

Az alábbi kedvezmények vehetők igénybe:
Indulás előtt legalább két hónappal történő foglalás esetén: - 50.000.- Ft/fő kedvezmény
Indulás előtt legalább egy hónappal történő foglalás esetén: - 30.000.- Ft/fő kedvezmény

Az árak a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében érvényesek. 

Nem érvényesek a kiemelt időszakokra (pl. Húsvét, hosszú hétvégék, nemzeti ünnepek, Karácsony, Szilveszter).

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Örményország tájain - Kovács Attila, 2023. május. 01
» Nincs nyoma Noénak az Araráton - Etédi Alexa, 2013. június. 10
» Örmény kolostorok - Etédi Alexa, 2013. április. 30
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2023. augusztus. 02
» A szamarkandi Gur Emir mauzóleum - Etédi Alexa, 2023. július. 10
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2023. június. 29
» Isztambul hangulata - Kovács Attila, 2023. június. 18
» Törökországi kalandok - Kovács Attila, 2023. május. 24

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegyet a Budapest-Jereván és a Tbiliszi-Budapest útvonalon, átszállással, repülőtéri transzfereket, szállás 8 éjszakára középkategóriás szállodában, illetve vendégházban, reggelis ellátással, privát transzferek a program teljes időtartama alatt, angolul is beszélő sofőr-idegenvezetővel, valamint napi egy üveg ásványvizet.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást a BBP biztosítást, valamit a további étkezések árát.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Jereván és a Tbiliszi-Budapest útvonalon, átszállással

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
A Grúz Köztársaság a Fekete-tenger keleti partján, a Kaukázus hegységben, Európa és Ázsia határán fekszik. Egyesek európai, mások ázsiai országnak tartják. Lakóinak túlnyomó többsége ortodox keresztény. Fővárosa Tbiliszi, ahol a IV. századból fennmaradt emlék is fellelhető, a Narikala-erőd. További különlegességei közé tartozik a VI.-VII. századi Szioni katedrális, a hasonlóan régi Ancsiszhati-bazilika, valamint a XII. századból maradt Metekhi templom. A fővárostól távolabb történelmi falvak és fenséges hegyvonulatok nyújtanak szemet gyönyörködtető látványt.Az időeltolódás Magyarországhoz képest +3 óra.
Örményország a Kaukázus egyik Ázsiában fekvő országa, amely azonban kulturálisan Európához kötődik. Északról Grúzia, keletről Azerbajdzsán, délről Irán és az azerbajdzsáni exklávé Nahicseván, nyugatról pedig Törökország határolja.Örményország egy hegyvidéki ország. 90%-a 1000 méternél magasabban van. Átlagmagassága 1800 méter. A legmagasabb pontja az Aragac vulkán, amely 4090 méter magas

Időjárás: 
Klímája hasonló a magyarországihoz, azzal a különbséggel, hogy az átlaghőmérséklet néhány fokkal melegebb az otthoninál. A nyár általában forró, a tél enyhe. Grúzia éghajlata területéhez mérten szinte szélsőségesen változatos. Két fő éghajlati zónája van, amelyek határa a Likhi-hegység. Ez osztja keleti és nyugati részre az országot. A Nagy-Kaukázus hegylánca fontos éghajlatalakító tényező, mert elzárja az országot a hideg északi légáramlatok elöl. A déli Kis-Kaukázus ugyanakkor az Ázsia felől érkező forró és száraz légtömegek hatásaitól óvja Grúziát. Kelet-Grúzia éghajlata átmenet a nedves szubtrópusi és a kontinentális klíma között. A Fekete-tenger felől érkező nedves légtömegek és Közép-Ázsia száraz légtömegei egyaránt befolyásolják. A nyugati hatásokat részben blokkolják a Likhi és a Mesketi hegyláncai. Az éves csapadék jóval alacsonyabb, mint Nyugat-Grúziában. Kelet-Grúzia jó részében a nyár forró (különösen az alacsonyan fekvő területeken), a tél pedig viszonylag hideg. A tengerszint feletti magasság itt is fontos szerepet játszik a hőmérsékleti viszonyok kialakításában. A 2000 méter feletti magasságokban még nyáron is gyakori a fagy.
Örményország a szubtrópusi éghajlati övben fekszik, de a hegységek jelenléte jelentősen befolyásolja az éghajlatot, az éghajlati jellemzők a tengerszint feletti magassággal együtt változnak. A Földközi-tenger és a Fekete-tenger felől nedves légtömegek ritkán érik el az országot, ezért a csapadékmennyiség viszonylag alacsony, és jelentős az éves hőingás. A téli hónapok középhőmérséklete 0 °C körül van, míg a júliusi középhőmérséklet meghaladja a 25 °C-t. Az éves csapadékmennyiség az alacsonyan fekvő részeken 250 mm, de a hegységekben eléri a 800 mm-t is.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!