Örményország – Grúzia - A Kaukázus ősi kultúrái

9 napos körutazás Grúziában és Örményországban

Szeretné látni a helyet, ahol a hagyomány szerint a bibliai Noé letelepedett? Vagy rálátni a fenséges Ararat-hegyre Khor Virap kolostorából? Szívesen megtapasztalná az örmények vendégszeretetét? Akkor kalandozzon velünk a Kaukázus két legszebb országában! Örményország után ugyanis Grúziát keressük fel, mely fenséges hegyeivel és a kereszténység legkorábbi időszakából származó emlékeivel magával ragadó, s felejthetetlen élményeket nyújt látogatóinak. 2021-es programunkat közkívánatra kibővítettük a lélegzetelállító Garni-kanyonnal, ahová jeepekkel megyünk fel. Utunkat a Kelet avatott szakértője kíséri, a tőle megszokott profizmussal!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Foglalja le 2021-es útját most 2020-es áron!

Részvételi díj tartalmazza

Transzferek, minibuszok a körutazás során
Elhelyezés 3-4* hotelekben
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőjegyet illetékkel
Félpanziós ellátást
Belépőket
Útlemondási biztosítást
Baleset, betegség és poggyász biztosítást
Egyéni kiadásokat, borravalókat

Egyéb fontos információk:​
A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes.
A programban feltüntetett árak 1USD = 310 Ft árfolyamig érvényesek
A repülőjegy ára a szabad helyek függvényében változhat!

Hossz: 
9 nap
Létszám: 
Minimum 14 fő

Szállás

Jereván: Hotel Ani Central Inn****
https://anicentralinnyerevan.com/

Dilian: Hotel Best Western Paradise***
http://www.armhotels.am/EN/Hotels/Details/best_western_paradise_dilijan_hotel_134

Tbiliszi: Hotel Citrus****
https://www.booking.com/hotel/ge/citrus.hu.html

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Program: 

1.nap Budapest > Jereván
Indulás Budapestről késő délután bécsi átszállással Jerevánba. Érkezés a hajnali órákban, transzfer a szállodába.

Szállás: Jereván (3 éj)

2.nap Jereván
Egész napos városnézés Jerevánban, Örményország fővárosában, mely a világ egyik legrégebbi városa. Felkeressük a Victory Parkot és az “Örményország Anyácska” emlékművet, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a bibliai Ararat hegyre. Ezután megtekintjük Matenadarant, az ókori kéziratok intézetét, mely számos értékes ősi örmény, görög, szíriai, héber, római és  perzsa dokumentumot őriz. Elsétálunk a Cascade lépcsősorhoz, amely ma szoborparknak és a Cafésjian Művészeti Központnak ad otthont. Megtekintjük az Operaház csodálatos épületét, a posztmodern Northern Avenue-t és a Köztársaság teret. Megállunk az örmény népirtás emlékműjénél Tsitsernakaberd dombjain, majd látogatás az Ararat brandy gyárban, ahol kétféle örmény pálinka készül. Utunk végül egy szabadtéri “Vernissage” piacra vezet, ahol ajándéktárgyakat, ékszereket és más kézműves tárgyakat vásárolhatunk, továbbá a népszerű gyümölcspiacon, a “Shouka-n”,  hagyományos édességek és száraz gyümölcsök között válogathatunk.

Szállás: Jereván

3.nap Jereván > Khor Virap > Echmiadzin > Zvartnots > Jereván
Egész napos kirándulásra indulunk, melynek első megállója a Khor Virap kolostor, ahonnan felejthetetlen kilátás nyílik az Ararat hegyre. A Khor Virap az egyik legkedveltebb úti célpont Örményországban, ott raboskodott 13 éven át Világosító Szent Gergely, aki később az örmény apostoli egyház vezetője lett. Továbbhaladunk Echmiadzin-ba, az örmény apostoli egyház spirituális és közigazgatási központjába. Felkeressük a Szent Hripsime templomot (UNESCO Világörökség), majd Echmiadzin fő katedrálisát, melyet Világosító Szent Gergely építtetett 303-ban (UNESCO Világörökség). Ezután visszatérünk Jerevánba, de út közben megállunk a 7. századi Zvartnots-templom romjainál is.

Szállás: Jereván

4.nap Jereván > Geghard-kolostor > Garni templom > Sevan-tó > Dilijan
Mai programunk első megállója Örményország egyik éke, a 13. századi Geghard barlang kolostor (UNESCO Világörökség része). Geghard (szó szerint lándzsa) az itt őrzött szent ereklyékről is nevezetes volt, melyek messze földről vonzották a zarándokokat. Közülük a leghíresebb Longinus lándzsája, amellyel a hagyomány szerint megölték Jézust. A lándzsát állítólag Tádé apostol hozta ide és a kolostor róla kapta a nevét. Ezt követőenmegállunk Örményország legősibb épületénél, az 1. századi Garni pogány templomnál, melyet Tiridates örmény király építtetett a Nero császártól kapott pénzen, és Mithra napistennek szentelték. Ezután a Garni-kanyon és az Azat folyó világhírű, lélegzetelállító bazaltoszlopainál teszünk látogatást. Miután megérkezünk a Sevan-tóhoz,a világ egyik legnagyobb magashegyi tavához, felsétálunk a 8.századi Sevanavank kolostorhoz, majd a hagyományos örmény építészeti stílusáról nevezetes Dilijanba utazunk, ahol rövid, sétás városnézésen ismerkedünk meg a város történetével.

Szállás: Dilijan ( 1 éj )

5.nap Dilijan > Haghartsin > Bagratshen > Tbiliszi
Ma elköszönünk Örményországtól, de a grúz határ felé utazva még megállunk a 10-13. század között épült Haghartsin-kolostonál. A Bagratashen-Sadakhlo határátkelőhöz érve kezdődik grúziai utazásunk, Tbiliszibe érkezve a főváros látnivalóival ismerkedünk meg: Óváros, Metekhi templom (13. század),  telekabinnal átutazunk a város felett és megcsodáljuk a panorámáját, zsinagóga, Sioni-katedrális (6.-7. század), Narikala erőd (4. század) és iráni eredetű kénfürdők.  A program végén sétálunk a hangulatos Chardin utca zegzugos utcáin, és a Béke-hídon is átsétálunk.

Szállás: Tbiliszi (4 éj)

6.nap Tbiliszi > Mtskheta > Tbiliszi
Délelőtt meglátogatjuk a Sameba katedrálist, az ország legnagyobb keresztény templomát, majd kiadós sétával folytatjuk utunkat a hangulatos és elegáns Rusztaveli sugárúton és a környező utcákon, ahol megismerkedünk a város 19-20. századi történetével, európai és keleti elemeket egyaránt felvonultató építészeti örökségével. Megnézzük Zichy Mihály, a híres magyar festő és grafikus szobrát, aki Rusztaveli Tigrisbőrös lovag című eposzát illusztrálta. Majd megtekintjük a tbiliszi Nemzeti Múzeum híres ókori kaukázusi és szkítha aranykincseit. Délutáni programunkat Mtskheta városa és a Jvari kolostor felkeresésével folytatjuk. Mtskheta az egyik legrégebbi, folyamatosan lakott város a világon. A Jvari  kolostor egy sziklás hegytetőn áll a Mtkvari és Aragvi folyók torkolatánál, mesés kilátással Mtskheta városára: Megnézzük a 11. századi Svetitskhoveli katedrálist is, ahol a feltételezések szerint Jézus Krisztus köntösét temették el. Mind a Jvari, mind a Svetitskhoveli az UNESCO világörökségi helyszíne.

Szállás: Tbiliszi

7.nap Tbiliszi > Gudauri > Ananuri > Kazbegi > Tbiliszi
Ma a történelmi grúz katonai úton utazunk a Kaukázus-hegységen át, Oroszország irányába. Megállunk a 17. századi Ananuri várnál, amely a középkori Aragvi fejedelmek székhelye volt és jelenleg Grúzia egyik legfestőibb erődítménye. Érintjük a híres Gudauri síközpontot, a téli sportok fellegvárát is. Néhány kilométerre az orosz határtól fekszik kb.1750 m tengerszint feletti magasságában Kazbegi.  Gergeti falunál  dzsipre szállunk, azokkal jutunk fel a 14. századi Gergeti Trinity templomhoz. A középkor vérzivataros századaiban számtalan Mtskheta-ból származó relikviát, köztük a Szent Nino Keresztjét is itt őrizték. A Kazbek-hegy havas csúcsainak látványa mellett térünk vissza Tbiliszibe.

Szállás: Tbiliszi

8.nap Tbiliszi > Gori > Uplistikhe > Tbiliszi
Reggel utazás Goriba, Sztálin szülővárosába, ahol látogatást teszünk a róla elnevezett múzeumban. Következő megállónk Uplistsikhe ősi barlangvárosa, Gori várostól 10 kilométerre keletre. Napistennő-kultuszának köszönhetően a kereszténység előtti időkben Uplistsikhe mintegy 3000 éven át jelentős szerepet játszott a grúz történelemben. Délután visszatérünk Tbiliszibe, majd a délután hátralévő részében szabadprogram.

9.nap Tbiliszi > Budapest
Korai órákban transzfer a repülőtérre, egy európai átszállás után érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Irodánk fenntartja a programmódosítás jogát!

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

A felsorolt turnusoktól eltérő hosszúságú tartózkodás igénye esetén kérje egyedi ajánlatainkat. Árajánlatkéréshez kattintson ide!

Kapcsolódó cikkek

» Örményország tájain - Kovács Attila, 2018. december. 04
» Nincs nyoma Noénak az Araráton - Etédi Alexa, 2013. június. 10
» Örmény kolostorok - Etédi Alexa, 2013. április. 30

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Transzferek, minibuszok a körutazás során
Elhelyezés 3-4* hotelekben
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőjegyet illetékkel
Félpanziós ellátást
Belépőket
Útlemondási biztosítást
Baleset, betegség és poggyász biztosítást
Egyéni kiadásokat, borravalókat

Egyéb fontos információk:​
A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes.
A programban feltüntetett árak 1USD = 310 Ft árfolyamig érvényesek
A repülőjegy ára a szabad helyek függvényében változhat!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők várható ára: kb. 15.000 Ft

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

Tervezett menetrend:
Budapest-Bécs 18:45-19:35
Bécs-Jereván 22:35-03:55

Tbilisi-München 05:10-07:20
München-Budapest 11:30-12:45

A légitársaság fenntartja a menetrend változtatás jogát!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanzió igényelhető.
A területről: 
Északról Grúzia, keletről Azerbajdzsán, délről Irán és az azerbajdzsáni exklávé Nahicseván, nyugatról pedig Törökország határolja. Örményország a Szovjetunió széthullását követően lett szuverén állam, és az 1991. szeptember 21-i népszavazást követően, szeptember 23-án nyilvánította ki függetlenségét, amit hazánk 1991. december 26-án ismert el. A két ország 1992. március 30-án vette fel a diplomáciai kapcsolatokat. Hazánkat Örményországban a 2008. október 28-án megnyitott tbiliszi magyar Nagykövetség képviseli. A hárommilliós ország népességének 95%-a örmény nemzetiségű, így Örményország a térség nemzetiségi szempontból leghomogénebb állama.
Időjárás: 
A Kaukázus közelsége miatt hegyvidéki, valamint kontinentális éghajlat jellemző az ország területére. A hőmérsékleti ingadozások jelentősen eltérhetnek a különböző évszakokban. A nyár általában kellemes 25 C, bár az Ararát-völgy hőmérséklete a 40 C-ot is elérheti. A telek hidegek és csapadékosak, Jerevánban -5 C, az Ararát-völgyében -30 C is lehet. Az ország éves csapadékmennyisége kb. 550 mm. Az utazáshoz legszebb és legkellemesebb időszak a tavasz és az ősz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!