Örményország egyénileg

7 napos körút Örményországban

Örményország, tetszőleges időpontokban, magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Alapár tartalmazza

Megadott szállást, 6 reggeli és 2 ebéd, idegenvezetést magyar nyelven (a repülőtéri transzferek angol nyelvű kísérővel történnek), helyszíni közlekedést, belépőket, borkóstoló Areniben.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegy illetékkel, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 2 fő

Szállás

3*-os szállodában.

Program: 

1. nap
Budapest - Jereván

Elutazás Budapestről pénteki napon, átszállással Jerevánba.

2. nap
Jereván

Korai bejelentkezés egy központi fekvésű hotelben. Rövid pihenő, majd kései reggeli. 11.00-kor megkezdődik a városnézés, melynek során megtekinthetik a Cascade-t, a Cafesjian művészeti központot. Ezután az idegenvezető bemutatja a fő utcákat, az Operaházat, a kijevi hidat, a Köztársaság teret, elnöki palotát, A Tudományos Akadémiát, Parlamentet, Világosító Szt. Gergely Székesegyházat, Győzelem parkot és az „Örményország anyja” szobrot. A kirándulás a helyi Történeti múzeumban folytatódik, majd a tsitsernakaberd-i nemzeti emlékhely és múzeum következik. A nap utolsó látnivalója a Matenadaran múzeum, mely a világ egyik leggazdagabb értéktára az ókori kéziratoknak és könyveknek. A gyűjtemény több mint 100 000 kéziratból, értéktárgyból és dokumentumból áll, melyek a 405-ös évekből származnak, amikor Szent Mesrop Mashtots megalkotta az örmény ABC-t. Szállás Jerevánban

3. nap
Echmiadzin - Zvarnots

Reggeli után programunkat Echmiadzinben kezdjük, mely az Örmény Apostoli Egyház központja (Világörökség része). Itt megtekinthetik az i.sz. 3. századból származó templomot. Ezután a St. Hripsime és Zvarnots templomokkal ismerkedünk meg. Visszautazás Jerevánba, vásárlási lehetőség a bazárban és a városban. Szállás Jerevánban.

4. nap
Khor Virap - Noravank

Reggeli után utunk a Khor Virap kolostorhoz vezet. A kolostor híres zarándokhely, és itt található egy börtön, ahová Szent Gergelyt zárták (aki elhozta a kereszténységet Örményországba Kr. u 301-ben). Közben megcsodálhatjuk az Ararát hegység lélegzetelállító látványát. Utunkat a középkori örmény építészet egy remekművébe folytatjuk, a  Noravank kolostorba. Ebéd, majd Areniben egy helyi pincészetben borkóstoló. Szállás Jerevánban.

5. nap
Garni - Geghard - Szeván-tó

Mai kirándulásunk első állomás Garniba, ahol az egyetlen pogány templom található Örményországban (1. század). Itt megcsodálhatják a mozaikkal borított római kori fürdők és a királyi palota maradványait. Folytatjuk az utat a Geghard Monostorhoz – ami egy egyedülálló építészeti műalkotás, amit a 4. században részben a környező hegyekből faragtak. Az épület része Világörökségnek. Ebéd. Innen utunk folytatódik Sevanig, ahol a világ legnagyobb hegyi tava található, 1896 méterre a tengerszint felett. Napos és tiszta időben a víztükör olyan, mintha az ég egy darabja lenne. Meglátogatjuk a Sevanakvank kolostort, ami a Sevan tó észak- nyugati oldalán található. A kolostor a 9. századból származik. Visszautazás Jerevánba, szállás.

6. nap
Jerevánban

Szabadnap Jerevánban, melynek során egyénileg is felfedezhető a város. 

7. nap
Jereván - Budapest

Transzfer a szállodából, indulás Budapestre átszállással.

Kapcsolódó cikkek

» Örményország tájain - Kovács Attila, 2018. december. 04
» Nincs nyoma Noénak az Araráton - Etédi Alexa, 2013. június. 10
» Örmény kolostorok - Etédi Alexa, 2013. április. 30

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Megadott szállást, 6 reggeli és 2 ebéd, idegenvezetést magyar nyelven (a repülőtéri transzferek angol nyelvű kísérővel történnek), helyszíni közlekedést, belépőket, borkóstoló Areniben.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegy illetékkel, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással.

Szállás: 

3*-os szállodában.

Étkezés: 
A részvételi díj 6 reggelit és 2 ebédet tartalmaz.
A területről: 
Északról Grúzia, keletről Azerbajdzsán, délről Irán és az azerbajdzsáni exklávé Nahicseván, nyugatról pedig Törökország határolja. Örményország a Szovjetunió széthullását követően lett szuverén állam, és az 1991. szeptember 21-i népszavazást követően, szeptember 23-án nyilvánította ki függetlenségét, amit hazánk 1991. december 26-án ismert el. A két ország 1992. március 30-án vette fel a diplomáciai kapcsolatokat. Hazánkat Örményországban a 2008. október 28-án megnyitott tbiliszi magyar Nagykövetség képviseli. A hárommilliós ország népességének 95%-a örmény nemzetiségű, így Örményország a térség nemzetiségi szempontból leghomogénebb állama.
Időjárás: 
A Kaukázus közelsége miatt hegyvidéki, valamint kontinentális éghajlat jellemző az ország területére. A hőmérsékleti ingadozások jelentősen eltérhetnek a különböző évszakokban. A nyár általában kellemes 25 C, bár az Ararát-völgy hőmérséklete a 40 C-ot is elérheti. A telek hidegek és csapadékosak, Jerevánban -5 C, az Ararát-völgyében -30 C is lehet. Az ország éves csapadékmennyisége kb. 550 mm. Az utazáshoz legszebb és legkellemesebb időszak a tavasz és az ősz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!