Óriáskörút Közép-Amerikában

Óriáskörút Közép-Amerika vulkanikus világában - Panama - Costa Rica - Nicaragua - Honduras - El Salvador

15 napos körutazás Costa Ricában és Nicaraguában

Ezen az utazáson szinte mindent megtalál: homokos tengerpartok, működő vulkánok, esőerdők és hangulatos települések. Tartson velünk Costa Ricába és Nicaraguába!

Alapár tartalmazza

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, hajóval, elhelyezés középkategóriájú (kb.3-4*-os), többségében úszómedencés szállodákban, haciendán, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 285 HUF árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet, repülőtéri illetéket, sztornó biztosítást, ki és belépési illetékeket, belépőket és plusz étkezések árát. 

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 16 fő (11-15 fő közötti felár: 35.000 Ft)
Program: 

Tervezett program:

1. nap: Budapest – Panama City (Panama)
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, egy átszállással Panama City-be, melyet a helyi emberek Miami-hoz szoktak hasonlítani. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Panama City-ben.

2. nap: Panama City – Emberá indián falu – Panama City
Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Emberá felé. A Chagres folyóhoz érkezve kenukkal kelünk át az indián faluba, ahol testközelből láthatjuk a panamai falusi életet. Érintetlen esőerdők közepén laknak még ma is az Emberá indiánok – látogatásunk századokkal visszarepít bennünket az időben. Miközben az autentikus környezetben megcsodálhatjuk a helyi lakók szokásait, az asszonyok ebédet készítenek, amellyel megkínálnak bennünket is. Délután vissza indulunk a fővárosba. Útközben megtekintjük a Miraflores gátat a Panama-csatornán. Visszaérkezésünket követően megkezdjük városnézésünket: megtekintjük az óvárost, a Casco Antiguo-t, a helyi katedrálist és a San José templomot. Vacsora. Szállás Panama City-ben.

3. nap: Panama-csatorna – Panama City
Reggeli, majd utazás autóbusszal a Panama-csatornához, ahol hajóra szállunk és több mint 13 kilométert hajózunk, hogy elérjük a csatorna déli végén a Miguel gátakat. Utunk során láthatjuk a csatorna történelmi és geológiai értékeit és a folyamatos rendezést, melyet a terület igényel. Visszautazás Panama City-be. Vacsora. Szállás Panama City-ben.

4. nap: Panama City – David – San José (Costa Rica)
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés David városába. Érkezést követően utazás a körülbelül 4,5 millió lelket számláló San José-ba, Costa Rica fővárosába. Panama és Costa Rica határát Paso Canoas városánál szeljük át. Érkezést követően vacsora. Szállás San José-ban.

5. nap: San José – Poás Vulkán – Arenal Volcano Nemzeti Park
Reggeli, majd félnapos városnézés San José-ban, mely során megtekintjük többek között az Arany Múzeumot. Kirándulás a Poás vulkánhoz, mely 2300 méterre magasodik ki a tengerszint felett. Costa Rica lakói szerint ez az ország egyik leglélegzetelállítóbb helye, melynek csodálatos növényzetét mindenképpen látnia kell annak, aki ide utazik. A délután folyamán utazás az Arenal Volcano Nemzeti Parkba. Vacsora. Szállás La Fortuna de San Carlos-ban.

6. nap: Arenal Volcano Nemzeti Park – Rincon Nemzeti Park
Reggeli után félnapos gyalogkirándulás az Arenal Volcano Nemzeti Parkban, a világ egyik legaktívabb vulkánjához, mely 2010-ig folyamatosan lávát és füstöt bocsájtott ki. Délután utunk a Rincon Nemzeti Parkba vezet. A több mint 14 000 hektáros kiterjedésű nemzeti park vulkánoknak és trópusi erdőknek ad otthont. Vacsora. Szállás egy nagyon szép tropikus parkban található haciendán.

7. nap: Rincon Nemzeti Park
Reggeli, majd délelőtt gyalogos kirándulás a nemzeti parkban. A nap folyamán megcsodálhatjuk a park egyedülálló flóráját és faunáját. Az 1916 méter magas aktív vulkán oldalában az ördög konyháját keressük fel, ahol melegvizű források, kénes, mocsaras lávaiszap-tavak, apró gejzírek teszik sejtelmessé a tájat. Kisebb-nagyobb vízeséseket láthatunk szerte a parkban és itt virágoznak a Costa Rica egyik jelképének számító orchideák legszebb példányai is szezontól függően, ahol, ha szerencsénk van néhány virágzó példányt is láthatunk. Délután lehetőség nyílik Costa Rica hatalmas fái között kipróbálni a canupyzást, lovagolhatunk is és fürdési lehetőség a thermál fürdőben (helyszínen fizetendők). Vacsora. Szállás a haciendán.

8. nap: Rincon Nemzeti Park – Nicaragua-tó (Nicaragua) – Granada
Reggeli után Penas Blancas-ba utazunk. Rövid megállás, fényképezés a Nicaragua-tó partján, ahonnan a tó közepén jól látható Ometepe szigete és az ott lévő két vulkán. Folytatjuk utunkat Granadába, ahol megcsodálhatjuk többek között az Oroszlánok terét, a koloniális épületeket a régmúltból. Várható városnézésünk lovaskocsival történik. Megnézzük a Convento San Francisco-t és a Casa de Los 3 Mundos-t. Vacsora. Szállás Granadában.

9. nap: Granada – Massaya Volcano Nemzeti Park – Managua
Reggeli, majd továbbutazunk a Massaya Vulkán Nemzeti Parkba, ahol meglátogatjuk az aktív Santiago-vulkánt, melynek pereméről az alattunk lévő tájban gyönyörködhetünk, majd betérünk az információs központba is. Utunk Managuába vezet tovább. Városnézésünk során megcsodálhatjuk a székesegyházat, a Palacio de la Cultura-t, a Republic Plaza-t, az Old Somoza Bunkert, a Sandino szobrot és a Nemzeti Múzeumot. Vacsora. Szállás Managuában.

10. nap: Managua – León – La Penitas tengerpart
Reggeli után Leónba vezet utunk. Indulás után rövid kitérőként felkeressük a „nicaraguai Pompei”-t, ami az egykori nicaraguai fővárosnak, Leónnak az elődje, melyet egy hamu-szórás betemetett. Érkezést követően városnézés, mely keretén belül felkeressük a helyi katedrálist, a Ruben Dario múzeumot és a Subtiava templom híres oltárát. Délután szabad program, pihenés, kikapcsolódás a Las Penitas tengerparton. Visszautazunk Leónba. Vacsora. Szállás Leónban.

11. nap: León – Suchitoto (El Salvador)
Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Suchitoto városa felé, El Salvadorba. Utunk Hondurason keresztül vezet. El Amatillo városánál haladunk át El Salvador határán. Suchitoto jelentése indián nyelven „madarak és virágok városa”. A város népszerű hétvégi pihenőhely az ország lakói körében; sokan utaznak ide, mint az ország kulturális központjába, galériák és kézműves műhelyek meglátogatására. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Suchitotoban.

12. nap: Suchitoto – Suchitlán-tó – Suchitoto
Reggeli után gyalogos városnézés: a helyi, XVIII. században épült templom, a híres szalvadori, Alejandro Cotto szülőháza, mely napjainkban múzeumként működik. Délután a Suchitlán-tóhoz utazunk, ahol hajóba szállunk és megcsodáljuk a madár-szigetet, ahol madárfajok széles skálájával találkozhatunk. Vacsora. Szállás Suchitotoban.

13. nap: Suchitoto – Joya de Cerén – San Andres – San Salvador
Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat San Salvadorba, El Salvador fővárosába. A nap folyamán megtekintjük Tazumal piramisát, a Joya de Cerén romokat és San Andres romvárost. A délután folyamán elérjük uticélunkat, San Salvadort. Érkezést követően délután a város főbb látnivalóit tekintjük meg, többek között a Rosario templomot és a Nagy Katedrálist belülről is. Vacsora. Szállás San Salvadorban.

14. nap: San Salvador …
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Elrepülés San Salvadorból átszállásokkal Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

15. nap: … Budapest
Hazaérkezés Budapestre.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- León katedrálisa

- León Viejo romjai

- Joya de Cerén régészeti terület

A változtatás jogát fenntartjuk!

Figyelem! A csoportok általában Atlanta-i (USA) átszállással jönnek haza Közép-Amerikából, így az erre az egy esetre szükséges ESTA átutazási engedély költségét és elkészítését irodánk vállalja, azonban az új szabályozás értelmében, aki 2011. március 1-jén vagy azt követően utazott vagy tartózkodott Irakban, Iránban, Szíriában,Szudánban, Líbiában,Szomáliában vagy Jemenben annak nem elég az online engedély, hanem vízumot kell a Nagykövetségen igényelnie, melynek költségét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk.
Közép-Amerikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

 

Kapcsolódó cikkek

» Az emberéleteket követelő csatorna - Etédi Alexa, 2013. június. 17
» Kuba hangulata - Kovács Attila, 2017. október. 30
» A vadregényes Costa Rica - Kovács Attila, 2016. február. 27
» Toulousetól Martiniqueig: egy karibi utazás története - Kovács Attila, 2015. december. 28
» Időutazás a Karib-tengeren: Kuba nyaralás - Kovács Attila, 2014. január. 09
» A 10 legromantikusabb egzotikus nászút - Kovács Attila, 2013. november. 24
» A varázslatos Dominika - Kovács Attila, 2013. november. 18
» Egy ország a közhelyek mögött: Kuba - Explorer World, 2013. november. 07
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, hajóval, elhelyezés középkategóriájú (kb.3-4*-os), többségében úszómedencés szállodákban, haciendán, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 285 HUF árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet, repülőtéri illetéket, sztornó biztosítást, ki és belépési illetékeket, belépőket és plusz étkezések árát. 

Kötelező költségek: 

Repülőjegy.
Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
Határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek, kb.: 50 USD (a helyszínen fizetendő)

Helyszíni költségek leírása: 

Határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek, kb.: 50 USD (a helyszínen fizetendő)
Belépők, nemzeti park belépők, étkezések: Kb. 300 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)
Borravaló: ajánlott 4 USD/fő/nap

 

 

Előleg: 

I. részlet: Előleg jelentkezéskor (a végösszeg 30%-a)

Hátralék: 

II. részlet: Kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

III. részlet: Fennmaradó összeg – kb. 30 nappal az út indulása előtt

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elutazás Budapestről a reggeli órákban, egy átszállással Panama City-be. 

Szállás: 

Elhelyezés 3-4*-os, többségében úszómedencés szállodákban, haciendán, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivell. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Mi ennyire vonzó Costa Rica-ban, ebben a kicsiny országban, amely fele akkora, mint Magyarország, lakóinak száma pedig nem éri el a négymilliót? Sem ezüstje, sem aranya, de még olaja sincs, mégis évente több mint egymillió külföldi turista látogatja meg. Az ember egy csapásra mindent megért, ha - az időeltolódást kipihenve - elhatározza, hogy a főváros után vidéken is körülnéz. Csodaszép pillangók, bódító illatú virágok, mesés tájak és csillogó szárnyú kolibrik adják meg a választ. Mert pontosan ez az, ami olyan gazdaggá teszi ezt a kis országot.
Csomagolás: 
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie! Érvényes menettérti jegy, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával lehet beutazni.
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a BBP biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!