Világörökségek Itáliában

7 napos körutazás Olaszországban

Utunk során ellátogatunk a Natissa folyó partján fekvő Aquileiába, felfedezzük Padova városát ahol megcsodálhatjuk Giotto freskóit. Bejárjuk Verona belvárosát, mely román, középkori és reneszánsz épületeinek köszönhetően ma már a Világörökség része. Raffaello szülővárosa, Urbino, Appeninek lábánál fekvő Cesena, Faenza, vagy Bologna városa nevezetességeikkel szintén felkerültek a Világörökség listájára

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást 3*-os szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést,

Alapár nem tartalmazza

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a)

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest-Aquileia-Velence
Folyamatos utazás Észak-Olaszország egyik legjelentősebb archeológiai lelőhelyére, mely a Világörökség része. Látogatás a Natissa folyó partján fekvő Aquileiában, ahol az ókeresztény bazilikában  Árpád-házi Szent Erzsébetet ábrázoló freskót csodálhatunk meg. A bazilikában a csodálatos mozaikok mellett az altemplomban egy harc közben hátrafelé nyilazó magyar harcost ábrázoló, feltehetően bizánci mester által készített freskót is láthatunk. Továbbutazás a Velence közeli szállásra. Hajókirándulás az “adria királynőjének” városába, ahol Gellért püspök történetét is felelevenítjük (Hajójegy: 30 EUR/fő). Belvárosi séta, majd félpanzió esetén vacsora egy kis trattoria-ban. Visszaérkezés a szállodába az éjszakai órákban.

2. nap: Padova-Villa Contarini
Padovai városnézésünk során először a Prato della Valle téren Báthori István erdélyi fejedelem szobra előtt tisztelgünk, majd a Szent Antal Bazilikában  a Magyarok és Osztrákok kápolnáját keressük fel. Az Egyetem épületénél megtekintjük az egykor itt tanult híres családok címereit majd városnézésünket a Scrovegni kápolnában folytatjuk, ahol Giotto híres freskósorozatát csodálhatjuk meg (Ár: 4.500,-Ft/fő*-jelentkezéskor fizetendő). Lehetőség a világ legrégebbi botanikus kertjének a megtekintésére mely az UNESCO Világörökség része. Délután Piazzola sul Brenta városában a venetói villák egyik legnagyobb és legdíszesebb épületét, a Villa Contarini-t keressük fel. A csatornákkal, kis tavakkal büszkélkedő hatalmas kert, a Zene Terem, melyet Vivaldi is nagyon kedvelt és a XVI. századi pompás festmények megtekintése után felkeresünk egy Agriturismo-t. Kóstoló a környék jellegzetes termékeiből (bor, méz, pálinka…) vásárlási lehetőség, majd  visszautazás a szállodába.

3. nap: Verona-Vicenza
Verona belvárosa  román,  középkori és reneszánsz épületeinek köszönhetően ma már a Világörökség része. Városnézés, majd szabadidő. Következő megállónk Vicenza, mely a Palladio tervezte világhírű villákkal együtt az UNESCO Világörökség része. Belvárosi séta, majd délután a vidék leghíresebb reneszánsz villáját tekintjük meg. A „La Rotonda” egyike az Andrea Palladio által tervezett vicenzai villáknak, melynek terveit a római Pantheon ihlette. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

4. nap: Villa Pisani-Ferrara-Ravenna
Reggeli után a Villa Pisani lenyűgöző barokk épületét fedezzük fel, ahol többek között Napóleon is vendégeskedett. Séta a 2008-ban Olaszország legszebb parkja kitüntető címet is elnyerő labirintusokkal tarkított díszes villa kertben, majd folytatjuk az utunkat Ferrara reneszánsz városába, mely a Világörökség része. Belvárosi séta, majd utazás Itália egyik legrégebbi városába, mely eredetét feltehetően még az etruszkoknak köszönheti. Ravenna kora keresztény műemlékei az UNESCO Világörökség listáján szerepelnek. Szállás elfoglalása Rimini közelében az esti órákban.

5. nap: Urbino-San Marino
A mai nap két fantasztikus Világörökséghez tartozó helyszínt keresünk fel. Raffaello szülővárosa, Urbino hercegi székhely volt egykor. A város történelmi központja a reneszánsz kultúra figyelemreméltó öröksége, amely különösen Federico da Montefeltro herceg védnöksége idején virágzott. Ekkor épült az egyik legszebb itáliai reneszánsz palota, a Palazzo Ducale is, mely napjainkban a Marche Nemzeti Galériának ad otthont. Városnézésünkből nem maradhat ki Raffaello szülőháza, a Hercegi palota és az Albornoz erőd épülete sem. Délután vár a Monte Titano és San Marino történelmi központja. Italkóstoló, vásárlási lehetőség, majd félpanzió esetén vacsora egy helyi étteremben.

6. nap: Cesena-Faenza-Bologna
Első megállónk az Appeninek lábánál fekvő Cesena, melynek híres Malatesta könyvtára felkerült a Világörökség listájára. A hangulatos belvárosban megtekintjük a Piazza Popolo díszes épületeit és a város jelképét a Masini kutat, majd látogatás a Dómban. Rövid megálló egy helyi gazdaságban, ahol a régió jellegzetességeit is megkóstolhatjuk. Vásárlási lehetőség, majd továbbutazás. Következik Faenza, az európai kerámia egyik legrégibb fellegvára, ahonnan a fajansz szavunk is származik. Kerámia betétekkel díszített ház homlokzatok, az elegáns főtér és a Palazzo Milzetti lesznek legfontosabb látnivalóink. Lehetőség a kerámia múzeum megtekintésére, majd folytatjuk utunkat a tartomány fővárosába Bologna-ba. A város szívében, gyönyörű reneszánsz épületek, a híres ferde tornyok, valamint a Piazza Maggiore-t és a Piazza del Nettuno lesznek legfontosabb látnivalóink. Nem maradhat ki természetesen a San Petronio Bazilika, Bologna legnagyobb temploma sem, mely az ötödik legnagyobb a világon. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

7. nap: Modena-Budapest
Modena történelmi városmagja, a Piazza Grande, Torre Ghirlandina és a Dóm szintén a Világörökséghez tartozik. Városnézés, majd hazautazás. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2017. november. 09
» Velencében, gondolával - Kovács Attila, 2017. június. 08
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2016. december. 03
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2016. október. 05
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2015. november. 03
» Velencei látnivalók - Etédi Alexa, 2014. szeptember. 04
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Látogatás a Scrovegni kápolnába, ahol Giotto híres freskósorozatát csodálhatjuk meg. Ár: 4.500,-Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő! 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást 3*-os szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést,

Alapár nem tartalmazza: 

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a)

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó, belépők, egyéb étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km
Balatonakarattya-Lukoil
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO
Balatonlelle-Marche
Nagykanizsa-Shell benzinkút-Balatoni út

Szállás: 

6 éjszaka szállás, standard 3*-os szállodában. A szobák célszerűen berendezettek és felszereltek és mindegyike saját fürdőszobás.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Az ár kontinentális reggelit foglal magában. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.
A területről: 
Nagyobb olaszországi városokat gyűjtöttünk a régióba melyek a "csizma" felső részén találhatóak, illetve síterepekhez köthető ajánlatokat a téli szezonban. Részletek az Utaknál.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!