Velence, a tengerek királynője II.

4 napos buszos utazás Velence és környékén

Velence minden évszakban megannyi színben játszik, mint az egykor itt alkotó festők képei. Tengerzöld, homokbarna, galambszürke, márványfehér… a színek mögött megannyi érzés rejlik, amely a várost világszerte egyedülállóvá teszi.

Alapár tartalmazza

Az autó­bu­szos utazást, a 3 éjszakai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a belépési illetéket Ve­len­cébe, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést.

Alapár nem tartalmazza

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, fakultatív programokat, helyi költségeket, velencei vaporettojegyet a 2. napra és a 3. napi bérelt hajó árát, és az idegenforgalmi adót.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Aquileia
Elutazás Bu­da­pest­ről reggel 6 órakor a Déli pá­lya­ud­vartól. Szé­kes­fe­hér­vár­ról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parko­lóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyi­szent­mik­lós – Maribor – Ljubljana (a **-gal jelölt időpontnál a Veszprém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Klagenfurt – Udine) út­vo­na­lon. Is­mer­ke­dés Aquileiával, mely város az ókorban a Római Biro­dalom leg­je­len­tő­sebb tele­pü­lései közé tarto­zott, majd a korai keresz­ténység egyik bástyája volt (ókori lakó­házak, mauzó­leum, Fórum, ókeresz­tény bazi­lika híres mozaik­padlóval stb.). Szállás Padova kör­nyé­kén (3 éj).

2. nap: Velence
Egész napos kirándulás Velencébe. Velencéről már mindenki hallott. Egy mese­város, ahol a házak lábát a tenger vize mossa, ahol szinte minden épületre ki lehet írni, hogy műemlék. 
Séta a városban, is­mer­ke­dés a város kü­lön­le­ges hangu­latával és leg­fon­to­sabb ne­ve­zetes­sé­geivel (Rialto híd, Szent Márk tér, Szent Márk-szé­kes­egy­ház, Campanile, Doge palota, Sóhajok hídja stb.). A közös programok után marad elegendő sza­bad­idő arra, hogy mindenki kedvére baran­gol­hasson a siká­torok és csatornák vilá­gában. A velencei program zá­rá­sa­ként hajózás a Canal Grandén, a város főút­vonalán, ahol a leg­szebb paloták talál­hatóak.

3. nap: Velence, Murano, Burano
Egész napos kirándulás Velencébe. Szabad prog­ram, lehe­tő­ség további ne­ve­zetes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re, illetve ba­ran­go­lásra Velence siká­torain és csator­náin keresztül. Idegen­ve­ze­tőnkkel ki­rán­du­lá­si lehe­tő­ség Murano és Burano szige­teire. Murano a híres velencei üveg­gyártás központja, Burano pedig egy bűbájos halász­falu a velencei lagúnában.

4. nap: Padova (Szent Antal-bazilika és óváros)
A délelőttöt Padovában, Szent Antal váro­sában töltjük. Miután megnéztük a város mo­nu­men­tá­lis dísz­terét, a Prato della Vallét és a híres Szent Antal-bazilikát (gyönyörű freskók, szobrok, dombor­művek stb.), egy óvárosi sétára indulunk, ahol számos szép épületet, palotát csodál­hatunk meg: Pedrocchi kávéház (Olasz­ország egyik legelő­kelőbb kávé­zója), Palazzo della Ragione (a régi vá­ros­háza), Palazzo del Capitanio (a velencei hely­tartó palo­tája), Palazzo del Bo (a nagy múltú egyetem épülete), a dóm a ke­resz­telő­ká­polná­val stb. 
Rövid sza­bad­idő után indulás haza­felé. Utazás a Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyi­szent­mik­lós – Nagy­kanizsa – Siófok (a **-gal jelölt időpontnál a Mestre – Udine – Wörthi-tó – Graz – Bucsu – Szom­bat­hely – Sárvár – Veszprém) út­vo­na­lon. Érkezés Szé­kes­fe­hér­vár­ra és Buda­pest­re az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2017. november. 09
» Velencében, gondolával - Kovács Attila, 2017. június. 08
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2016. október. 05
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2015. november. 03
» Velencei látnivalók - Etédi Alexa, 2014. szeptember. 04
» Látnivalók Velencében: A Lido és Pellestrina - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 22
» Látnivalók Velencében: A Dózse-palota és a börtönök - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 15
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autó­bu­szos utazást, a 3 éjszakai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a belépési illetéket Ve­len­cébe, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést.

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, fakultatív programokat, helyi költségeket, velencei vaporettojegyet a 2. napra és a 3. napi bérelt hajó árát, és az idegenforgalmi adót.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó: kb 6 EUR/fő
BBP biztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó.

Belépődíjak.Az árak tájékoztató jellegűek!

Velence Campanile (min. 20 fő esetén) EUR 4,-, vaporetto (egy útra) EUR 7,50, bérelt hajó (a 3. napon) EUR 18,-

Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetenő! 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­auto­mata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

3 éjszaka Padova kör­nyé­kén (Velence kb. 45 perc autóbusszal) egy 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, 2-3 ágyas, fürdő­szo­bás, légkondicionált szo­bák­ban (tv, telefon, hajszárító, széf, minibár). A szálloda az iroda értékelése szerint inkább 3 csil­la­gosnak felel meg. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. Figyelem: Olaszországban a büféreggelik általában egyszerűbb svédasztalt jelentenek.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.5
4 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.2
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.5
Pécs
4.6
Kedves Utazás Szervezők!

Hatalmas meglepetést szereztek a születésnapomon a figyelmességükkel az utazáson, igazán nem számítottam a felköszöntésre hát még arra,hogy a reggeli felköszöntés után az esti vacsoránál még tortával is készülnek.
Persze kellően zavarban voltam,de nagyon jólesett.Nagyon köszönöm a szervezőknek, a szálloda dolgozóinak és idegenvezetőnknek is.
További sikeres munkát és sok utast kívánok Önöknek!
Amúgy a teljes program jól szervezett és nagyon szép volt,Velence csodálatos!
Nagyon remélem, hogy módunkban áll majd az elkövetkezendő időkben is utazni, biztos vagyok benne, hogy keresni fogom az ajánlataikat.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk Önöknek!

Üdvözlettel: Ibolya és József
Tápiószecső
4.6
Padován tett látogatásunkkor egy picit több időt lehetne tölteni a Szent Antal templomában, kb. 10 perc szabad mozgást adni annak, aki esetleg imádkozni szeretne.
Szeged
4.4
<szöveg nélkül>
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!