Puccini fesztivál - Torre del Lago

4 napos buszos körutazás Toszkánában

Ezen az utazáson mindamelett, hogy megismerkedünk Firenze, Vinci, Lucca, Pistoia csodálatos városaival, lehetőségünk lesz Puccini tiszteletére rendezett fesztiválon is részt venni. A fesztivál helyszíne Torre del Lago, melyet a Maestro „az én Földi Paradicsomom”-nak hívott. Részvételi lehetőség a "Tosca" szabadtéri operaelőadásán.

Alapár tartalmazza

utazást autóbusszal, szállást 3*-os szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, a belépőjegyeket, idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást (1,5%),

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül a Montecatini Terme városában található szálláshelyre. Kora esti érkezés a szállodába.

2. nap: Prato-Firenze
Reggeli a szállodában, majd utazás toszkána második legnagyobb városába, a Monte Retaia lábánál fekvő Prato-ba. Rövid városnézés a hangulatos belvárosban, ahol vásárolhatunk a város és egyben toszkána jellegzetes édességéből a híres cantucci-ból is, majd vonattal Toszkána tartomány fővárosába, az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe utazunk. (Vonatjegy: 12 EUR/fő) Gyalogos városnézés a történelmi városközpontban, mely a Világörökség része. Programunkat a Santa Maria Novella templomával kezdjük, majd a Dóm tér és a város politikai központja a Piazza Signoria következik. A délutáni órákban az Uffizi Képtár remekműveit csodálhatjuk meg részletes magyar tárlatvezetéssel. (Ár: 8.000,-Ft/fő*-jelentkezéskor fizetendő!), majd a Szent Kereszt templom következik. A város pantheonjának is nevezett Santa Croce templomban a legjelentősebb sírok között találjuk Michelangelo sírját is. Visszautazás a szálláshelyre a kora esti órákban.

3. nap: Vinci-Lucca-Torre del Lago
Mai programunkat a reneszánsz polihisztorának, Leonardo da Vinci-nek a szülővárosában kezdjük. Látogatás a toszkán dombvidék által körülölelt Vinci városában. A múzeum és a szülőház megtekintése után továbbutazás Puccini szülővárosába, Luccába. Belvárosi séta a legfontosabb nevezetességek megtekintésével. Programunkból nem maradhat ki természetesen a híres zeneszerző szülőháza sem. Szabadidő, vásárlási lehetőség (olívaolaj, szárított paradicsom, cantucci stb.), majd visszautazás a szállodába a délutáni órákban, készülődés az előadásra. (Vacsora ezen a napon nincs!) A fesztivál helyszíne Torre del Lago, melyet a Maestro „az én Földi Paradicsomom”nak hívott. Részvétel a "Pillangókisasszony" szabadtéri operaelőadásán. (Ár: 12.000,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!)

4. nap: Pistoia-Budapest
A reggeli órákban látogatás Pistoia falakkal körülölelt, középkori hangulatú belvárosában. A pistoiai Dóm teret nem véletlenül, az ország egyik legszebb terének tartják számon, hiszen itt találhatóak a város legfontosabb épületei, a Katedrális, a Harangtorony, a Keresztelő kápolna, a Városháza és a Palazzo Pretorio. Városnézésünk után hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2015. május. 06
» Siena, Il Campo - Kovács Attila, 2013. július. 30
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» San Galgano, avagy mit keres az Excalibur Toszkánában? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Toszkána vetítés - április 30. 19:00 óra Mozsár kávézó - Kovács Attila, 2013. április. 23
» Firenzei látnivalók - Etédi Alexa, 2013. február. 13
» Látnivalók Firenzében: a Szépművészeti Akadémia (Accademia di Belle Arti) - Etédi Alexa, 2013. február. 08
» Látnivalók Firenzében: A Pitti-palota és a Boboli-kert - Etédi Alexa, 2013. február. 08
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Uffizi képtár megtekintése magyar tárlatvezetéssel. Ár: 8.000,-Ft/fő

Részvétel a "Tosca" szabadtéri operaelőadásán. Ár: 12.000,-Ft/fő
 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

utazást autóbusszal, szállást 3*-os szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, a belépőjegyeket, idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást (1,5%),

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó, vonatjegy, belépők, egyéb étkezések és személyes kiadások. 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
idegenforgalmi adó: kb 1 EUR/fő/éj
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz.

Szállás: 

3 éjszaka szállás, standard 3*-os szállodában. A szobák célszerűen berendezettek és felszereltek és mindegyike saját fürdőszobás.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj kontinentális reggelit tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.3
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.2
Program értékelése
4.2
Szállás értékelése
3.4
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Érd
4.2
Jól éreztük magunkat, azt kaptuk az utazástól, amit vártunk,illetve annyival többet,ami Gyöngyi hozzáértéséből, és tudásából még pluszban hozzáadott.
Tervezzük, hogy máskor is utazunk Önökkel.
A busz kényelmes volt jó volt, esetleg, ha szükség esetén használni lehetne a WC-t az a gyermekekkel utazóknak könnyebbséget jelentene.

Köszönjük: Császár Gabi
Budapest
4.6
Az egész utazás, a programok, a szervezés, a pontosság kiváló volt. Különösen kiemelném az idegenvezető Jenei Gyöngyi személyét. Azt a hihetetlen intellektuális élményt, pontosságot, szervezettséget, amit ő a szintén hihetetlen szerénységével és mind emellett fantasztikus, jóval átlagon felüli tudásával, a tárgyi tudást szellemes történetekkel gazdagítva biztosított mindvégig, lankadatlanul. Az utastársak által az út végén elmondott vélemények alapján -azt hiszem- kijelenthető, hogy véleményemmel nem voltam egyedül. Ami miatt a szervezésre "csak" jó jellemzést adtam, az az, hogy emberfeletti módon feszített a program. Persze annak örülünk, ha minél többet láthatunk, hiszen azért megyünk, de 40 fok körüli hőmérsékleten történő egész napos "talpalás" és program mellett sokkal nagyobb a folyadékigény és ennek következtében az egyéb szükségletek iránti igény is, beleértve a tisztálkodást, esetleges ruhacserét, vízvételi igényt stb. Tisztában vagyok azzal, hogy a programot muszáj teljesíteni, azonban ilyen rendkívüli, minden emberi szervezetet igencsak próbára tévő időjárási viszonyok között elengedhetetlen a több pihenő beiktatása, ennek megszervezése, előzetesen a programba építése. Gyöngyi mindent elkövetett, hogy egyensúlyt teremtsen a megvalósítandó terv és az ilyenfajta igények között, mindezt hihetetlen empátiával, ügyességgel, de megítélésem szerint ezt csak a programba építve lehet mindenki számára megnyugtató módon rendezni. A szállás a közepesnél volt kicsit jobb, több apró momentum is zavaró volt, de nem rontott az élményen, és végeredményben elfogadható volt. Az opera rendezése sokunknak nem tetszett, de ez nem az utazási iroda szervezése, és ez mit sem változtatott azon a tényen, hogy összességében az egész utazás, a programok és mindaz, amit ott kaptunk rendkívül felemelő és felejthetetlen élményt nyújtott. Gratulálok! Üdvözlettel: Hollós Judit
Budapest, XVII. kerület
4.0
<szöveg nélkül>
Százhalombatta
4.4
<szöveg nélkül>
Budapest, XXI. kerület
4.2
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!