4 napos toszkán gasztrótúra

Toszkána ízei - Gasztronómiai kirándulás

4 napos gasztro utazás toszkánában

Toszkána lankás dombjait több ezer éve művelik. Olajligetek, gabonamezők tarkítják a tájat, műemlékekkel, gazdag történelmi felfedezni valókat kínál ez az utazás. A természet bőkezű a világnak ezen a pontján, és mindazt, amit ad, a toszkán ember örömmel és alázattal elfogadja. Jöjjön velünk és nem csak a Toszkán tájjal, de annak ízeivel is megismerkedhet!

Alapár tartalmazza

Szállást 3 éjszakára tipikus toszkán farmház 2 ágyas szobáiban, reggelit 3 alkalommal, vacsorát 2 alkalommal és vacsorát 1 alkalommal borkóstolóval, 1 alkalommal macelleria ebédet (kóstoló), 1 alkalommal olivafarm látogatást (kóstoló), programokat leírás szerint, transzfereket, kirándulások helyi bérelt busszal magyar csoportkísérő idegenvezető az egész út során, helyi idegenvezető, Volterra alabástrom műhely látogatást, Peccioli régészeti múzeum látogatást.

Alapár nem tartalmazza

utazást (repülőjegyet, repülőtéri illetéket), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót a helyszínen

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
min. 14 fő
Program: 

1.nap: Pisa, Lari
Érkezés Pisaba délelőtt  a reptéren találkozunk a helyi csoportkísérővel. Toszkánai gasztronómiai túránk első állomása Lari a dombokra épült kisváros  ahol a  nagyhírű Martelli tésztakészítő családi üzem működik.A tészta műhely megtekintése után átsétálunk a macelleriába (hentes) egy bőséges sonka és helyi specialitás kóstolóra. Ebéd után szabadidő, kávészünet majd közösen felsétálunk a  “Castello dei Vicari”-ba. Vársétánk után továbbutazunk a kb.30 percre található  agriturismo szálláshelyünkre.Érkezés a szálláshelyre  18.00 körül.A 3-4 *kategóriájú vidéki countryépületek a Pisai dombok között Pisatól 40 km-re találhatóak.Beköltözés után szabadidő, ismerkedés majd borkóstolással és  bemutatóval  egybekötött vacsora helyi specialitásokkal.

2.nap: Lajatico, Teatro del Silenzio, olivaolaj feldolgozó kisüzem, Peccioli
Reggeli után 10.30--kor indulunk Lajaticoba a hires tenor Andrea Bocelli szülővárosába itt egy rövid séta után a csend színházánál a mezőkön élvezhetjük az egyedülálló hangulatot  és látványt. A“Teatro del Silenzio”-ban  évente egyszer júliusban ad nagyszabású koncertet a tenor. Lajaticoi sétánk után buszra szállunk a dombok között megállunk és meglátogatjuk a környék egyik olivabogyó feldolgozó kisüzemét .Itt megismerjük az olivaolaj előállításának lépéseit, fortélyait és megtudhatjuk miért hívják az itt előállított olajat “Toszkána aranyának”.A bemutató után részt veszünk egy közös kóstolón. Mai utolsó állomáshelyünk a különleges fekvésű  középkori kisváros: Peccioli ahova gyalogosan vagy lifttel jutunk fel és innen gyönyörködünk az elénk táruló panorámában. Együtt bejárjuk a városka szűk utcáit és a régészeti múzeumban ismerkedünk a hely történelmével. A Peccioli sétát követően visszatérünk szálláshelyünkre de útközben még megállunk a vidék legjobb fagylatozójánál.(fizetés egyénileg). Vacsora a szálláshelyen.

3.nap: Volterra, San Gimignano kirándulás
Reggeli, 10.30-kor indulás Volterrába a csodálatos etruszk emlékekben bővelkedő kisvárosba.   Volterrában  idegenvezetőnkkel sétálunk a történelmi belvárosban ,megcsodáljuk a római kori színház romjait és meglátogatunk egy alabástromkészítő műhelyet is.
Ebéd egyénileg. Ebéd után elindulunk  San Gimignanoba  a  tornyairól híres hangulatos kisvárosba.Idegenvezetőnkkel  bejárjuk a középkori városfál által övezett szűk utcákat ismerkedünk a hely történelmével. A vezetett városnézés után szabadidő . Visszaérkezés a szálláshelyre kb 18.30-kor. Vacsora helyi specialitásokkal a szálláshelyen.

4.nap: Pisa városnézés, hazautazás
Reggeli 7.30-kor, kiköltözés, 8.00-kor  buszra szállunk és elindulunk Pisaba ahol 3 órát töltünk el. Gyalogosan egyénileg vagy csoportkísérőnkkel felfedezzük a belvárost, megtekintjük a híres  ferde tornyot a Dóm téren. 12.00-kor busztranszfer  a reptérre majd  hazautazás Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» Siena, Il Campo - Kovács Attila, 2013. július. 30
» San Galgano, avagy mit keres az Excalibur Toszkánában? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Toszkána vetítés - április 30. 19:00 óra Mozsár kávézó - Kovács Attila, 2013. április. 23
» San Gimignano, a középkori felhőkarcolók városa - Etédi Alexa, 2013. február. 18
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. május. 07
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást 3 éjszakára tipikus toszkán farmház 2 ágyas szobáiban, reggelit 3 alkalommal, vacsorát 2 alkalommal és vacsorát 1 alkalommal borkóstolóval, 1 alkalommal macelleria ebédet (kóstoló), 1 alkalommal olivafarm látogatást (kóstoló), programokat leírás szerint, transzfereket, kirándulások helyi bérelt busszal magyar csoportkísérő idegenvezető az egész út során, helyi idegenvezető, Volterra alabástrom műhely látogatást, Peccioli régészeti múzeum látogatást.

Alapár nem tartalmazza: 

utazást (repülőjegyet, repülőtéri illetéket), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót a helyszínen

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő (kb. 2 EUR/fő/nap)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 10 EUR/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A ki- és hazautazás egyénileg történik menetrendszerint közlekedő repülőjárattal (irodánk segítséget nyújt repülőjegy foglalásban)
Repülőjegy  Bp-Pisa-Bp  ( 25.000 Ft-tól + illeték)

Szállás: 

elhelyezés 3 éjszakára egy tipikus toszkán farmház  2 ágyas superior szobáiban
 

Étkezés: 
A részvételi díj 3 alkalommal reggelit illetve 3 alkalommal vacsorát tartalmaz a leírás szerint. Egyéb étkezéseket a helyszínen kell megoldani, amelyben az idegenvezető segít.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!