Karnevál Toszkánában

4 napos buszos körutazás Olaszországban

A középkori hangulatot idéző utcákon járva megtekintjük a város legfontosabb nevezetességeit, miközben javában zajlik a karnevál. Utazzon velünk a Montecatini Terme - Pisa - Torre del Lago - Viareggio - Pistoia -Firenze -Montecatini Terme-Villesse útvonalon.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat, az út­le­mon­dási biztosítást (1,5%), valamint az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő), adó-vevőt.

Hossz: 
4 nap

Szállás

3 éjszaka szállás *** szállodák 2 ágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Program: 

1.nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Vár az ódon városok, nemes borok, szőlővel borított domboldalak festői világa. Itália egyik legszebb régiója festői tájaival, ciprus sorok díszítette domboldalaival, bájos kisvárosaival, gyönyörű villáival, finom boraival és változatos konyhájával garantáltan mindenkinek a szívét megdobogtatja.  A sokszínű és változatos vidék, történelmi emlékei és látnivalói mellett számos kulturális programot is tartogat a látogatók számára, így utazásunk alkalmával mi is részesei lehetünk, majd egy színpompás, és izgalmas karneváli parádénak is. Szálláshely elfoglalása Toszkána tartomány hangulatos kisvárosában, Montecatini Termeben az esti órákban. A több, különböző hatású gyógyforrás köré épült város mára Olaszország legnagyobb gyógy- turisztikai központja , mely az ivókúrákról híres. A pezsgő városközpontban hangulatos utcák, pálmafás terek, éttermek, bárok, üzletek várják a látogatókat.

2. nap: Firenze
Reggeli után utazás Firenze városába. A "Virágok városa", ahogy a helyiek egykor nevezték, a legenda szerint egy liliom mezőn épült fel. Erre a vörös liliom, a város jelképe is emlékeztet, melyet városnézésünk alkalmával cégéreken, zászlókon is megfigyelhetünk. Városnézésünk alkalmával megismerkedünk a híres Medici család történetével is, akik hosszú éveken keresztül uralkodtak a városban. A 'Santa Croce' templom megtekintése után a város jelképéhez a híres 'Ponte Vecchio' hídjához látogatunk. Rövid szabadidő után megtekintjük a város politikai központját a 'Piazza della Signoria' terét a 'Palazzo Vecchio' épületével, a 'Loggia dei Lanzit' híres szobraival, majd programunk a Dóm téren folytatódik. A délutáni órákban az Uffizi Képtár remekműveit csodálhatjuk meg részletes magyar tárlatvezetéssel (Ár: 11.900,-Ft/fő*-jelentkezéskor fizetendő!). Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Pisa-Torre del Lago-Viareggio
Reggeli a szállodában, majd elutazás Pisa-ba, ahol a Csodák terén, a  Keresztelő Kápolna, a Dóm és a világhírű  Ferde Torony csodálatos összképe fogadja a látogatókat. (A Ferde Toronyba a feljutás és a Dómba való bejutás a helyszínen, a szabad helyek függvényében lehetséges!). Rövid szabadidő után, folytatjuk utunkat, és Puccini városát, Torre del Lago-t keressük fel.  Megtekintjük az egyik leghíresebb olasz zeneszerző villáját is, mely ma múzeumként működik, és ahol a Pillangókisasszony, a Tosca, a Bohémélet kottasorai világot láttak. Délután a tengerparti Viareggio-ba utazunk, ahol részvétel Olaszország egyik legnépszerűbb rendezvényén, a fergeteges színpompás karneváli kavalkádon. A felvonulás a Viale Regina Margherita sétányon zajlik - ami valójában 2 egymással párhuzamos, pálmákkal elválasztott széles út a tenger mentén. A látványos felvonulás kora délután kezdődik és nagyjából 2-3 órán át tart. A város sétányán hatalmas papírmasékkal, látványos, díszes karavánokkal vonulnak végig a jelmezesek. A Viareggio-i karnevál története az 1873-es évekre nyúlik vissza. Az első felvonulást a város szívében a Via Regia-n rendezték meg. Az első karnevál megrendezése viareggio fiatalok ötlete volt. Egy februári estén a Casinó kávézóban üldögélve kitalálták, hogy a városban a karnevált, egy felvonulással kellene megünnepelni. Még ebben az évben Húshagyó kedden megvalósult az ötletük, egészen pontosan 1873. február 24-én. Ez a története a ma már nagyon híres viareggioi karneválnak, mely az olaszok egyik kedvenc és legtöbbet látogatott rendezvénye.  Az első világháborúban úgy tűnt, hogy a hagyománynak vége szakad, de aztán 1921-ben újra felvirágzik, és megszületik a karnevál himnusza is, "Coppa di Champagne”. Megdöbbentő méretű papírmasék, látványos alkotások akár 20 méter magas, 12 méter hosszú  remekművek kápráztatják el a látogatókat! A Grandi Corsi Mascherati felvonulás 15 órakor kezdődik és majd három órán keresztül tart. Szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk vissza. 

4. nap: Montecatini Terme-Villesse-Budapest
Hazautazás a kora reggeli órákban. Útközben még vásárlási lehetőség Villesse Tiara Shopping Bevásárlóközpontjában. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

*A fakultatív kirándulásokon való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Siena, Il Campo - Kovács Attila, 2013. július. 30
» San Galgano, avagy mit keres az Excalibur Toszkánában? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2023. január. 07
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Toszkána vetítés - április 30. 19:00 óra Mozsár kávézó - Kovács Attila, 2013. április. 23
» San Gimignano, a középkori felhőkarcolók városa - Etédi Alexa, 2013. február. 18
» Firenzei látnivalók - Etédi Alexa, 2013. február. 13
» Látnivalók Firenzében: a Szépművészeti Akadémia (Accademia di Belle Arti) - Etédi Alexa, 2013. február. 08

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat, az út­le­mon­dási biztosítást (1,5%), valamint az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő), adó-vevőt.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
Idegenforgalmi adó.

Uffizi Képtár 11.900,-Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő!
18 év alatt 5.000 Ft/fő, 18-25 év között: 8.000 Ft/fő
A díj tartalmazza: belépőjegy, foglalási díj, magyar nyelvű tárlatvezetés.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó.
Montecatini Terme 1 Euro/fő/éj
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről (tájékoztató jellegű árak):

Pisa / 2 műemlék (Dóm+Keresztelő kápolna) 7 EUR
Pisa / csak dóm ingyenes
Pisa / Ferde Torony 18 EUR
Pisa / busz  2 EUR
Viareggio Karnevál 18 EUR
Firenze / Santa Croce Templom  8 EUR
Firenze / helyi idegenvezető költsége 5 EUR

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó: kb. 2,- EUR/fő/nap
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pu. Koronaőr köz 05:30
Székesfehérvár - Shell kút-M7 59 km  06:15
Siófok - Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO  07:00
Balatonlelle - Marche  07:35
Nagykanizsa - TESCO parkoló  08:15

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.

A területről: 
Toszkána (olaszul: Toscana) Észak-Olaszország közigazgatási régiója; nyugaton a Tirrén-tenger irányában helyezkedik el. Északnyugat felé Liguria, északon Emilia–Romagna, keleten Marche és Umbria, délen Lazio határolja. Közigazgatási székhelye: Firenze. Közigazdaságilag 10 megyéből áll. (Arezzo, Firenze, Grosseto, Livorno, Lucca, Massa-Carrara,Pisa, Pistoia, Prato, Siena). Toszkána az olasz reneszánsz szülőföldje, kiemelkedő alkotásokkal az építészet, festészet és szobrászat területén. Az UNESCO Világörökség részei: Firenze történelmi belvárosa Pisa, Dóm tér a Val d'Orcia (Orcia-völgy) Siena történelmi belvárosa Pienza történelmi belvárosa San Gimignano történelmi belvárosa.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!