A legszebb toszkán városok

5 napos buszos körutazás Olaszországban

Filmekből is ismert, képeslapra illő tájak, műemlékekben gazdag híres városok elevenednek meg az utazás folyamán....

Alapár tartalmazza

1 éjszaka Pisában 3***szállodában, 3 éjszaka Poggibonsiban 3***szállodában, 4 büféreggeli a szállodában, autóbusz közlekedés, olasz városi adókkal, behajtási illetéket, Firenzében 4 órás helyi idegenvezetést, idegenvezető

Alapár nem tartalmazza

BBP biztosítás: (megkötése kötelező), Útlemondási biztosítás: 1,5%, Idegenforgalmi adó: 2 Eur / fő /nap helyszínen fizetendő, Kötelező vacsora Poggibonsiban, (1-3 nap) a szállodában, ital nélkül: 36 Eur / fő /3 vacsora

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
min. 30 fő
Program: 

1.nap  Szeged -Budapest - Poggibonsi ( 980 km)
Kora hajnali indulás Szegedről. Útközben felszállási lehetőség Kiskunfélegyházán, Kecskeméten. Budapestről indulás reggel 6 órakor. Szlovénián keresztül, utazunk Toszkána felé. Útközben rövid pihenők. Érkezés Poggibonsiba a kora esti órákban, ahol 3 éjszakát töltünk el.

2. nap  Firenze (160 km)
Egész napos kirándulás Toszkána fővárosába. Firenze nem csak egy város, Firenze a reneszánsz bölcsője, a művészet történeti látnivalók tárháza. Busszal érkezünk Sesto Fiorentinoba, majd vonattal megyünk be a belvárosba.. Érkezés után találkozás a helyi idegenvezetővel, majd 4 órás közös séta, vezetés a XIV-XV. században épült belvárosban. A városnézés keretében megtekintjük a középkori városházát (Palazzo Vecchio), a dómot a keresztelőkápolnával. Ezt követően rövid időre megállunk a Santa Croce templom sírhelyei előtt (Michelangelo, Galilei). A San Lorenzo negyedben megtekintjük a Medici kápolnát. Városnézésünket az Arnó túlpartján a Pitti palota megtekintésével folytatjuk. Visszafelé átsétálunk, és egy kicsit időzünk Firenze  jelképévé vált Ponte Vecchio hídon. Ezzel a képpel zárul szervezett városnézésünk. Ezt követően késő délutánig szabad program, séta.  Érkezés Poggibonsiba, a szálláshelyre a kora esti órákban.

3. nap– Buonconvento - Pienza – Montepulciano – Siena  (220 km)
Reggeli után tovább ismerkedünk Toszkána kincseivel. Kirándulásunk ma is igazi csemegét tartogat, melynek során megpillantjuk az igazi toszkán tájat, amely visszaköszön minden képeslapról. Az utazás alatt magunk is elkészíthetjük saját emlékképeinket. Első állomásunk Buonconvento. A település az Arbiaés Ombrone folyók összefolyásánál a Via Francigena (Franciaország felé vezető) középkori út egyik fontos állomása volt. 1313-ban itt halt meg útközben VII. Henrik. A település magva máig megőrizte ennek a kornak a jellegzetességeit. A sienaiak vörös téglafallal vették körül az óvárost. A Porta Senese és a szűk utcácskák, sikátorok mind ezt a hangulatot árasztják. Kívülről megtekintjük a várfalat és a Porta Senese kaput, majd utazunk is tovább Pienzába. Pienza egy reneszánsz építészeti mintaváros. Itt született II. Pius pápa (Enea Silvio Piccolomini), aki a helységnek 1462-ben városi jogokat adott, és püspöki székhellyé tette. Ő építtette a már düledező dómot, a püspöki palotát, a Palazzo Pubblicot, és a pompás Palazzo Piccolominát. A Porta al Praton lépünkbe, és jutunk el a régi városrészre, a város központjába. Itt láthatjuk a II.Pius által megálmodott épületeket, és egy igen szép reneszánsz kutat. Pienzától búcsúzva meseszép dombok között, Toszkána legszebb tájain haladunk tovább Montepulciano felé. Montepulciano település szerkezete, az épületek ódonsága, stílusa, fekvése kivételesen lenyűgöző. Az óvárosban tett séta után szabad program.Montepulciano és környéke a világ egyik legelső „bor országának”,annak is a legkiválóbb bor régiójának tagja. A régió három kiemelkedő borvidékének egyike Montalcino és Chianti mellett. A csoport ezt követően egy kis tradicionális étteremben bor kóstoláson vesz ahol megkóstolhatja a méltán híres Nobilét és a Brunelli di Montalcinot, és ahol a helyben készített termékek (borok, olajok, tészták) akár meg is vásárolhatók.Innen Toszkána, és a régió egyik legszebb városába, Sienaba utazunk.A dóm a12-13. században épült, 1215-től miséztek itt. A székesegyház belseje lenyűgöző. Jellemzője a román és gótikus stílusok harmonikus keveredése. A templom magasba törő pilléreinek látványa lenyűgöző. Siena főterének a Piazza del Campo-nak legszebb épülete a Palazzo Pubblico. A teret, melyet a világ egyik legszebbjének tartanak, a 14. században a Kilencek Kormányának tiszteletére sárga és szürke kövekkel kilenc részre tagoltak. A városnézés után rövid pihenő, miközben egy capuccinot kortyolgatva élvezhetjük a nem mindennapi hangulatot.A kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra Poggibonsiba.

4. nap   Poggibonsi – San Gimignano – Volterra - Pisa  (120 km)
Reggeli után a közeli San Gimignanoba utazunk, amit a Fellini filmek szerelmeseinek nem kell bemutatni. A városban tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, a városfal, és a lakótornyok, melyek a város nevezetességei mind a mai napig. Számos templom, kápolna található. Legismertebbek  a Collegiata katedrális,  a Szent Agostino templom. Híres a városháza (Palazzo del Popolo) is. Kirándulásunk következő állomása Volterra. Itt megtekintjük Toszkána legrégebben épült városházát a 1208-as évekből. Az etruszk emlékekben gazdag ókori város utcáit hatalmas kockakövekből építették. Központja a Piazza dei Priori, melyet Itália egyik legszebb középkori terének tartanak. Itt található az 1208 és 1254 között épült Palazzo dei Priori impozáns tömbje. A városháza közelében lévő Piazza San Giovannin magasodik a volterrai dóm. A dóm megtekintése után szabad program, séta az ódon falak között, majd továbbutazunk Pisába. A Campo dei Miracolin - azaz, a csodák terén –lélegzetelállító látvány tárul elénk. Séta közben megtekintjük a 11.századi dómot, és Toszkána egyik legszebb román stílusú épületét a Battisterot. Végül megkíséreljük egyenesbe hozni a Ferde tornyot. Pisai városnézésünk ezzel a csodálatos képpel zárul. (igényesetén jegyfoglalás a Ferde toronyba, előre jelezni kell!). Érkezés a pisai szállodába az esti órákban.

5. nap: Pisa – Budapest (1030 km)
A reggeli után immár hazafelé vezet utunk. Több pihenővel a kora esti órákban érkezünk Budapestre, majd Szegedre.

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Siena, Il Campo - Kovács Attila, 2013. július. 30
» San Galgano, avagy mit keres az Excalibur Toszkánában? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Toszkána vetítés - április 30. 19:00 óra Mozsár kávézó - Kovács Attila, 2013. április. 23
» San Gimignano, a középkori felhőkarcolók városa - Etédi Alexa, 2013. február. 18
» Firenzei látnivalók - Etédi Alexa, 2013. február. 13
» Látnivalók Firenzében: a Szépművészeti Akadémia (Accademia di Belle Arti) - Etédi Alexa, 2013. február. 08
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

1 éjszaka Pisában 3***szállodában, 3 éjszaka Poggibonsiban 3***szállodában, 4 büféreggeli a szállodában, autóbusz közlekedés, olasz városi adókkal, behajtási illetéket, Firenzében 4 órás helyi idegenvezetést, idegenvezető

Alapár nem tartalmazza: 

BBP biztosítás: (megkötése kötelező), Útlemondási biztosítás: 1,5%, Idegenforgalmi adó: 2 Eur / fő /nap helyszínen fizetendő, Kötelező vacsora Poggibonsiban, (1-3 nap) a szállodában, ital nélkül: 36 Eur / fő /3 vacsora

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív Belépők:     
Pisa: transzferbusz: 3 Eur, Ferdetorony 17 Eur, Keresztelő Kápolna 6 Eur, Katedrális ingyenes
Siena: Dóm 6 Eur, Palazzo 7,5 Eur
Volterra: 3 Eur
Firenze: Santa Croce 6 Eur, Dóm ingyenes, harangtorony 8 Eur

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetenő! 

Hátralék: 

részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal idnulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Utazótáska/bőrönd (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges), kis hátizsák vagy kézitáska (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kényelmes cipő vagy szandál a kirándulásokra, papucs.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, két gyakorlott gépkocsivezetővel. Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

1 éjszaka Pisában 3***szállodában
3 éjszaka Poggibonsiban 3***szállodában

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, Poggibonsiban a vacsora kötelezően fizetendő (a szállodában, ital nélkül: 36 Eur / fő /3 vacsora).
Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. A partvidéken általában 30-35 C fok a nappali hőmérséklet, a hegyekben viszont hűvösebb is lehet, és csapadékra is számíthatunk.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegély nyújtásában tudnak segíteni, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!