Toscana és a csodás Közép-Itália

7 napos buszos körutazás Olaszországban

Olaszország olyan, mint egy múzeum. Bármerre járunk az országban, egyik ámulatból a másikba esünk. Ezen az úton a legkáprázatosabb „ékszereket” tekintjük meg az ország középső területén.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást ***/**** csillagos szállodában reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, a fakultatív programok díját, valamint az egyéb étkezéseket.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged – Budapest – Szlovénia – Olaszország (790 km)
Reggeli indulás, utazás Szlovénián keresztül. Útközi megállásokkal érkezünk Olaszországba. Szállás Ferraranál.

2. nap: Ravenna – San Marino – Assisi (360 km)
Reggel a mozaikjairól híres Ravenna városát keressük fel. Megtekintjük a város legfőbb látnivalóit. Sétánk során gyönyörű, több mint 1500 éves mozaikokkal találkozhatunk, valamint érintjük a legnagyobb olasz költő, Dante síremlékét is. A művészeti látványosságok után továbbutazunk San Marinóba. Az Olaszország által teljesen körbeölelt államba délután érkezünk. Ez a miniállam egy hegy tetejére épült, ahonnan a kilátás is káprázatos. A várfallal körbeépült központ szűk utcáival, látnivalóival ismerkedünk (Kormányzósági Palota, Bazilika…). Szabadidőben a várfalakra is fel lehet menni. Folytatjuk utunkat és elfoglaljuk Assisi közeli szállásunkat.

3. nap: Assisi – Orvieto (150 km)
Ma két elbűvölő kisváros szerepel programunkban. Reggel városnézés Assisiben. Szent Ferencre emlékezve sok zarándok keresi fel már évszázadok óta a várost. Egy évtizede hatalmas földrengés pusztított itt, mely a mesés bazilikát is komolyan megrongálta. A szépen újjáépített 3 szintes bazilika megtekintése után a Szent életének különböző helyszíneit is érintjük. Elragadó ez a kis város kőből épült házaival, zegzugos kis utcáival. Folytatjuk utunkat látogatást teszünk egy vulkáni tufa alkotta hegy csúcsán elhelyezkedő középkori városkába, Orvietoba, ahol megcsodálhatjuk a szép gótikus Dómot, azon belül pedig a San Brizio kápolnát Fra Angelico és Luca Signorelli freskóival. Sok látogatót meglep, hogy milyen mesés ez a városka. Este érkezünk szállásunkra (2 éj).

4. nap: Siena – Voltera – San Gimignano (290 km)
Ezen a napon egy különleges fakultatív kirándulásra invitáljuk Önöket. Először Sienaba látogatunk el. A központban található Piazza del Campo az egyik legszebb főtér Közép-Itáliában. A tér nyaranta helyet ad a Paliónak, a világ leghíresebb városi lovasversenyének. Érdekes kagyló alakja és speciális lejtése mindenkit ámulatba ejt. A dóm „zebracsíkos” homlokzata legalább olyan különleges, mint a belső díszítése. Toscana egyik leghangulatosabb városát elhagyva utazunk tovább, és Toscana dimbes-dombos útjain át a tornyok városába, San Gimignanoba érkezünk. A város két főterének megtekintése után festői utcácskákon haladunk keresztül. A szabadprogram alatt fel lehet menni az egyik érdekes lakótoronyba, ahonnan szép rálátás van a városra. A délután második felét Volterraban töltjük, mely az alabástrom kitermelés hazája. A városka középkori hangulatot áraszt. Itt is lesz lehetőség ajándéktárgy vásárlásra. A városnézések befejezését követően visszautazunk szállásunkra. Fakultatív kirándulás 2 belépővel (helyszínen fizetendő):Siena – Voltera – San Gimignano : 35 €

5. nap: Firenze (160 km)
Az egész napot Firenzében töltjük. Mediciek, Michelangelo, Leonardo…, csak néhány név, mely jellemző a városra. A nap során igyekszünk minél több élményt és látványt befogadni ebben a meseszép városban. Firenze nemcsak a reneszánsz művészetek ékessége, hanem briliáns ékköve az őt körülölelő műemlékgyűrűnek. Nagyszerű élményt jelent, a XIV-XV. sz-i épületek között sétálni. Megható érzés Michelangelo, Galilei és Rossini sírjánál állni a Santa Croce templomban, Firenze Pantheonjában. Megcsodáljuk a világ 3. legnagyobb katedrálisát, a Santa Maria Del Fiore-t. Elkápráztatnak bennünket a XIV. sz-i Öreg hídon, a Ponte Vecchion található ékszerboltok. A főtéren több száz éves szobrok közt sétálva – melyek közül a Dávid szobor másolata a legismertebb – gyönyörködünk a reneszánsz művészek alkotásaiban és lesz egy kis szabadidőnk is a nap végén. Ezen csodás tapasztalatok birtokában, hagyjuk el a Mediciek fellegvárát. Este foglaljuk el szállásunkat.

6. nap: Pisa - Lucca (280 km)
Ma először az egykor jelentős tengeri hatalommal bíró Pisaba látogatunk, ahol a Csodák mezején található Olaszország legszebb román kori épületegyüttese. A ferdetorony ismert látványa mellett a székesegyház, és a keresztelő kápolna is mindenkit lenyűgöz. A pisai turistatömeg után egy csendes kisvárosi hangulat vár ránk. Luccaba, Puccini szülővárosát keressük fel, ahol a város nevezettességei mellett bepillantást kaphatunk az olaszok mindennapjaiba. Szabadidő egy római kori aréna helyén épült hangulatos téren. Toscanát elhagyva sok szép élménnyel gazdagodva megyünk szállásunkra.

7. nap. Miramare – Szlovénia – Budapest (815 km)
Délelőtt a Trieszt melletti különleges látványosságot, a Miramare kastélyt tekintjük meg. Közvetlenül a tengerpartnál álló romantikus kastélyt a Habsburg család építtette. A kastélyban Miksa császár és felesége, Sarolta szobái a legszebbek. A berendezési tárgyak többsége is a XIX. sz-ból való. Folytatjuk utunkat Szlovénián keresztül Magyarországra. Érkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Siena, Il Campo - Kovács Attila, 2013. július. 30
» San Galgano, avagy mit keres az Excalibur Toszkánában? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2015. május. 06
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Toszkána vetítés - április 30. 19:00 óra Mozsár kávézó - Kovács Attila, 2013. április. 23
» Firenzei látnivalók - Etédi Alexa, 2013. február. 13
» Látnivalók Firenzében: a Szépművészeti Akadémia (Accademia di Belle Arti) - Etédi Alexa, 2013. február. 08
» Látnivalók Firenzében: A Pitti-palota és a Boboli-kert - Etédi Alexa, 2013. február. 08
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Siena - Volterra - San Gimignano fakultatív kirándulás: 35,00 Euro

Fakultatív kirándulásunk során három további toszkán várossal ismerkedünk: a délelőttöt Pisa lenyűgöző épületei között töltjük, délután pedig beleszippanthatunk a "vidéki" Toszkána illatába.

Korai indulás után a reggeli órákban érkezünk meg Pisaba, ahol e nevet méltán viselő Csodák mezején töltjük a délelőtti órákat. Megtekintjük a keresztelő kápolna, a temető és a bazilika románkori épületegyüttesét, majd "levezetésként" felmehetünk a híres Ferdetorony csigalépcsőin, s onnan vethetünk egy pillantást a térre.

A déli órákban hagyjuk el Pisat, s a toszkán táj szívében buszozva érjük el Volterrat, az alabástrom otthonát. Itt többek között felkeresünk egy alabástromfeldolgozó-üzemet, s sétálunk a városka utcain. A csendes Volterra után a nyüzsgőbb San Gimignanot keressük fel, hogy bepillanthassunk a középkor családi viszályokkal tarkított életébe, miközben a lakótornyok között sétálunk, s hogy megkóstolhassuk a fagyit, ami 3 évben is elnyerte a világelső díjat. Fáradtan, de élményekkel telve térünk vissza szállásunkra az esti órákban.

A programra az út során lehet jelentkezni, fizetés a helyszínen történik.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást ***/**** csillagos szállodában reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, a fakultatív programok díját, valamint az egyéb étkezéseket.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések személyes kiadások, belépők.
Belépők ára: kb. 40 EUR/fő + fakultatív

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű, légkondicionált autóbusszal.
 

Szállás: 

Elhelyezés ***/**** csillagos szállodákban, kétágyas tusolós/WC-s szobákban történik. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében (vacsora 6 alkalommal) igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.2
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
4.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.0
Székesfehérvár
4.2
Jól éreztem magam. Csak sok volt az utazás, de az idegenvezető nagyon jól kitöltötte az időt.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!