Töltsön néhány felejthetetlen napot Európa egyik legszebb üdülőterületén!

6 napos repülős utazás Olaszországban

Lármásan, hangosan, mozgalmasan zajlik az élet a festői Nápolyi-öbölben. A Vezúv lábánál semmi sem lehetetlen. Aki Pompei utcáin sétál, látja Herculaneum házait. Aki Sorrentót vagy Amalfit látogatja meg, földi paradicsomban érezheti magát. Élvezze a kultúra és természet keverékét, az ókori szobrokat és álomszép tengeri öblöket!

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, a reptéri illetéket, az 5 éjszakai szállást félpanzióval, a transzfereket, a Solfatara, a Nápoly, a Pompei-Vezúv, az Amalfi-Positano-Ravello kirándulásokat autóbusszal, magyar csoportkísérővel.
A Popei-Vezúv és a Capri kiránduláson helyi idegenvezető is biztosított.

Alapár nem tartalmazza

A belépődíjakat, az idegenforgalmi adót és a BBP biztosítást.. A belépők tényleges ára az aktuális árfolyam függvényében módosulhat!

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

október 17. SOLFATARA 

Érkezés Nápoly repülőterére 13.50 órakor. Transzfer a ****szállodába, amely a repülőtértől 15 km-re található egy igazi dél-olaszországi hangulatú városkában. Rövid pihenő után kirándulás a szállodánktól 3 km-re levő Solfatarahoz. A Solfatara egy szunnyadó vulkán Pozzuoli mellett, mely folyamatos, de veszélytelen aktivitásáról híres. Ez a vulkán más, mint a Vezúv vagy az Etna.  Nemcsak a kráter peremén lehet körbesétálni, itt magában a kráter belsejében fogjuk tanulmányozni a természet csodáit. Kénes fumarolák, 160 C-on fortyogó tó jelzik a felszín alatt rejtőző erőket! A séta nem igényel különösebb felszereltséget vagy fizikai állapotot, csak egy kényelmes cipőt.

október 18.  NÁPOLY

Reggeli után Dél-Olaszország legnagyobb és legizgalmasabb városának felfedezésére indulunk.Az odavezető úton a Possilipo hegyről buszos városnézés keretében megcsodáljuk a panorámát (Nápolyi öböl, Vezúv, Ischia, Capri sziget..)
Sétánkat  a nápolyi Nemzeti Régészeti Múzeumban kezdjük, amely egyedülállóan gazdag gyűjteménnyel rendelkezik. Nélkülözhetetlen része a programunknak, hiszen minden amit kimentettek a Vezúv által elpusztított városokból  (Pompei, Herculanum ) itt látható. Ezután meglátogatjuk a Dómot, (amennyiben nyitva van, úgy belülről is, - itt található Nápoly védőszentjének különleges vérereklyéje- majd keresztülsétálunk a régi városrészt átszelő, nyüzsgő Spacca Napolin, mely igazi olasz hangulatot áraszt és  a sok száz éves, változatos múlt különleges építészeti nyomait is megcsodáljuk. Áttérünk a via Toledora, melynek gyönyörű villáiba  manapság elegáns üzletek, éttermek költöztek. Sétánk érinti továbbá a Királyi Palotát, a San Carlo színházat, a híres Umberto Galériát, a Castell Nuovot, majd nápolyi programunkat kis szabadidővel zárjuk.  Kora este érkezés a hotelbe, a különleges fekvésű Piana Di Sorrentoba, mely egy meredek szikla tetején található, fantasztikus kilátással a tengerre és a Vezúvra.

október 19.   POMPEI - VEZÚV    

A Vezúv lábánál fekvő ókori város romjainak megtekintése. Pompei városát a Vezúv kitörése pusztította el  79-ben. Hatalmas hamutömeg  lepte be a várost, teljesen eltemetve  és ezzel megőrizve azt.   Ezután a Vezúv megmászására indulunk. 1000 m magasságig, busszal, majd gyalogosan. Már maga az út is látványos, mivel különböző kitörések nyomai között vezet.  A parkolótól kényelmes 25 perces sétával lehet eljutni a kráter peremére. Innen csodálatos kilátás nyílik a kráter üregre, a nápolyi öbölre.és magára Pompei városára is.  

október 20.  CARPI SZIGETE  - FAKULTATÍV program

Busztranszfer Sorrento kikötőjébe. Innen gyorshajóval megyünk Capri szigetére. (kb. 25 perc) Capri Európa egyik leggyönyörűbb szigete. A szigeten két város található: Anacapri és Capri. Hajóval kirándulunk a sziget körül (barlangok, Faraglioni sziklák …) majd autóbuszra szállunk és elmegyünk Capri városába. Itt  megérthetjük miért tartják luxus szigetnek Caprit.  Ez a város a nagyobb és népesebb, itt van a sziget két kikötője is: a Marina Piccola, és a Marina Grande (amely színes házaival külön látványosság). Szállodák, bevásárló utcák, szórakozó helyek várják itt a luxus turistákat. Séta a városban, a Qusisana szálloda megtekintése kívülről, majd Augustus kertje következik. A 20. század elején alapított gyönyörű, békés, a tömegtől távol eső, tengerre néző botanikus kertből fantasztikus  kilátás nyílik a  Faraglioni sziklákra és a Kruppok által készített híres útra. Anacapri nevezetessége számos villája, temploma, kolostora. Fő látnivalója a Villa San Michele, amit a 20. század elején Axel Munthe svéd orvos Tiberius római császár villájának helyén épített. A villa kertjében egyiptomi, és egyéb antik ereklyék és művészeti alkotások találhatók. A kertből csodás kilátás nyílik Caprira, a kikötőre, a tengerre és  s Sorrentói félsziget legdélebbi csücskére.  Érdemes megkóstolni a helyi citromlikőrt, a limoncellót és ha tiszta az idő, felmenni libegővel a Monte Solarora. A 360 fokos kör panoráma az 589 m magas hegy csúcsáról leírhatatlan.  A libegő  15 perces útja alatt csodás kertek és gyümölcsösök felett halad el és a kilátás méterről méterre csak fokozódik..

október 21.  AMALFI – POSITANO -  RAVELLO

 Az Amalfi-part Olaszország, sőt Európa egyik legszebb tengerparti része. A tengerparti sziklák tetejére és a meredek domboldalakra épített bájos városkák, a színpompás mediterrán növényzet és a gyümölcstől roskadozó citromfák biztos hogy mindenkit elbűvölnek. A hegyoldalban teraszosan épült  Positano színes házaival, templomának majolika kupolájával és a hatalmas  bougainvillea bokrokkal igazán festői látványt nyújt. Első megállónk a Smaragd barlangnál lesz. Utunkat Amalfi felé folytatjuk, ahol a híres Dómot nézzük meg közösen, mely egy igazi építészeti remekmű és híven tükrözi a város gazdag középkori múltját. Ravello a partvidék másik gyöngyszeme. Ez a település a tengertől kicsit távolabb, a domboldalban helyezkedik el. Ravello középkori paloták és díszkertek városa, egyik kiemelt látnivalója a Villa Rufolo, melyet csodálatos kert vesz körül. Figyelmet érdemel még a város hangulatos főterén találhtó kis templom.

 október 22. SORRENTO - BUDAPEST

 Reggeli után szabadidő Sorrentoban, majd utazás a repülőtérre. Érkezés Budapestre 16.00 órakor.

Kapcsolódó cikkek

» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Nápoly és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. október. 01
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Magántőkével mentenék meg Pompejit - Etédi Alexa, 2013. július. 02
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. május. 07
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Kirándulás Caprira: 100 euro /fő Capri Európa egyik leggyönyörűbb szigete. Busztranszfer Sorrento kikötőjébe. Innen gyorshajóval megyünk Capri szigetére (kb. 25 perc),  majd egy privát hajóval körbehajózzuk a szigetet. Utunkat barlangok, a híres Faraglioni sziklák, luxus villák, különleges természeti képződmények teszik rendkívül látványossá. Ezután autóbusszal Capri városába indulunk. Séta a városban, a Qusisana szálloda megtekintése kívülről, majd Augustus kertje következik. A 20. század elején alapított gyönyörű, békés, a tömegtől távol eső, tengerre néző botanikus kertből fantasztikus  kilátás nyílik a  Faraglioni sziklákra és a Kruppok által készített híres útra. Anacapri fő látnivalója a Villa San Michele, amit a 20. század elején Axel Munthe svéd orvos Tiberius római császár villájának helyén épített. A villa kertjében egyiptomi, és egyéb antik ereklyék és művészeti alkotások találhatók. Teraszáról lélegzetelállító a kilátás! és ez még csak fokozódik, amikor libegővel felérünk a Monte Solaróra. Érdemes megkóstolni a helyi citromlikőrt, a limoncellót.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, a reptéri illetéket, az 5 éjszakai szállást félpanzióval, a transzfereket, a Solfatara, a Nápoly, a Pompei-Vezúv, az Amalfi-Positano-Ravello kirándulásokat autóbusszal, magyar csoportkísérővel.
A Popei-Vezúv és a Capri kiránduláson helyi idegenvezető is biztosított.

Alapár nem tartalmazza: 

A belépődíjakat, az idegenforgalmi adót és a BBP biztosítást.. A belépők tényleges ára az aktuális árfolyam függvényében módosulhat!

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó kb.6,5 euro/ fő.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépődíjakat díjak, borravalók kb. 110 Euro/fő (Soltaraa: 7 euro, Nápoly: 13 euro, Pompei-Vezúv: 30 euro, Capri: 18 euro, Amalfi- Positano- Ravello:  23 euro, borravaló kb. 13-15 euro) 

Idegenforgalmi adó, mely helyszínen fizetendő kb. 6,5 euro/fő

 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó kb. 6,5 euro/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel Budapest Nápoly útvonalon. a Wizz Air menetrend szerinti járatával.Az ár személyenként 1 db kisméretű kézipoggyászt fedélzetre vitelét tartalmazza (Mérete: 42x32x25 cm.) Vásárolható max. 32 kg-os feladható poggyász (díja: 16.400 Ft) vagy 56x45x25 cm-es kézipoggyászdíj (9.400 Ft) áron. 

Szállás: 

1 éjszaka **** szállodában félpanzióval (Hotel American), 4 éjszaka *** szállodában félpanzióval ( Hotel La Ripetta) 2 ágyas zuhanyzós szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!