Húsvét Szicílián - Hotel *** Repülővel - magyar nyelvű programokkal

5 napos utazás Szicíliára Húsvétkor 3*

Utazás a páratlan természeti szépséggel bíró Szicíliába. Városnézés és kirándulások magyar nyelvű idegenvezetéssel az út során. Hosszabbítási lehetőséggel! Szállás a Hotel San Pietro *** Letojanni szállodában.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegyet a Wizzair légitársaság menetrend szerint közlekedő járatán Budapest - Catania - Budapest útvonalon, szállást a választott turnusra *** hotel 2 fős szobáiban (szálloda: Hotel San Pietro *** Letojanni) félpanziós ellátással illetve utasonként 1 db kisméretű kézipoggyászt valamint szobánként 1 db feladott poggyászt, transzfert, On-line check in, felsorolt programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel. A repülőjegy foglalása speciális feltételekhez kötött, ezért bizonyos dátumok esetén a részvételi díj emelkedhet. A repülőjegy kiállítás után nem módosítható és nem mondható le.

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, transzfert, BBP biztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, egyéb étkezéseket, belépőket (kb.: 25 EUR/fő), helyi idegenforgalmi adót.

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
minimum 9 fő

Szállás

Elhelyezés a Hotel San Pietro *** Letojanni szálloda 2 ágyas tusolós WC-s szobáiban.

http://www.sanpietro-hotel.it/index-2.html

 

Program: » Részletes program

Várható program:
Ápr.15: délután megérkezés a reptérre, transzfer a magyar asszisztencia segítségével a szállodába
Ápr.16: Siracusa kirándulás
Ápr.17: Kirándulás az Etnára 2 000 m-ig
Ápr.18: Fél napos Taormina program: Görög színház, majd egyéni szabadidő
Ápr.19: Transzfer a reptérre

Hosszabbítási lehetőség ápr.22-ig!
Ápr.19-21: pihenés a tengerparton; másnap, 22-én transzfer a reptérre.

Elhelyezés a Hotel San Pietro *** Letojanni szállodában.

További információ

Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy másik időpont lenne megfelelő, kérjen személyre szabott ajánlatot!  » Itt hagyhat üzenet

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2019. szeptember. 17
» Emlék Szicíliából... - Kovács Attila, 2016. március. 26
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2022. május. 25
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2022. május. 20
» Róma képekben - Kovács Attila, 2022. április. 30
» Velence egy gondolából - Kovács Attila, 2022. január. 29
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2021. december. 28
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2021. december. 21

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program

Etna
Délelőtt Európa legnagyobb, legaktívabb tűzhányókára megyünk. Autóbuszunkkal közel 2 000 m-ig jutunk föl, a Silvesri kráterekig. Aki szeretne tovább menni,annak lehetősége van kabinos felvonóval 2 400-ig fölmenni, majd onnan a központi kráterek aljáig terepjáró buszokkal. Ez a felejthetetlen élmény 2013-ban 57.50 Euróba került, amit az idegenvezető szed össze, és egyben váltja meg a jegyeket a fölmenni szándékozóknak. Az Etnán alkalmunk nyilik megkostolni a helyi készitésű italokat, mézeket, alkalom van ajándékvásárlásra , van lehetőség étkezésre is.

Siracusa (Syracousai)
A város ősét az ie. VII.sz.-ban a korinthosi görögök alapitották, és hamarosan a sziget laggazdagabb kereskedelmi koloniájává fejlődött. Fénykorában több mint 200 000 lakosa volt. Európa egyik legnagyobb ásatási területen található a Latomia del Paradiso, a Paradicsomi Kőfejtő. Az arabok ültették be disznövényekkel, gyümölcsfákkal azt a hajdani kőfejtőt, melyben 10 ezer athéni fogoly lelte halálát. Itt található a Dionysios füle. Az ismeretlen rendeltetésű, különleges formájú mesterséges barlag, melynek akusztikája egészen külonleges. A sóhaj hangját tizenkétszeresére erősiti fel. A ma már mindenki által ismert legendát -amely a barlanghoz fűződik- Caravaggio olasz festőnek köszönhetjük. A hatalmas áldozatioltár méretei ámulatba ejti az idelátogatókat. A görögök által "épitett" szánházban a mai napig tartanak klasszikus görög szerzők műveiből előadásokat. A rómaiak amfiteátrumában gladiátorok harcoltak egymás, illeteve afrikából importált fenevadak ellen. Belépő: 10 Euro 65 év felett, 18 év alatt ingyenes. A program Orteggia szigetén folytatódik. Maga a fürjek szigete volt a tulajdonképpeni kolonia. Itt született és élt az ókori világ egyik zsenije Archimedes. Itt épült Apollo és Pallas Athene tiszteletére csodás templom. Utóbbi 2 500 év múltán is a város dómja. Egyedülálló a maga nemében. Belépő egységesen: 2 Euro/fő.

Taormina
Tengerpart Isola Bellánál (fakultatív)A legszebb kirándulás a sziget ékszerdobozának nevezett Taorminába. Görög színház, Dóm, Botanikus kert megtekintése,sikátorok,kávézók,festői panorama.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegyet a Wizzair légitársaság menetrend szerint közlekedő járatán Budapest - Catania - Budapest útvonalon, szállást a választott turnusra *** hotel 2 fős szobáiban (szálloda: Hotel San Pietro *** Letojanni) félpanziós ellátással illetve utasonként 1 db kisméretű kézipoggyászt valamint szobánként 1 db feladott poggyászt, transzfert, On-line check in, felsorolt programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel. A repülőjegy foglalása speciális feltételekhez kötött, ezért bizonyos dátumok esetén a részvételi díj emelkedhet. A repülőjegy kiállítás után nem módosítható és nem mondható le.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, transzfert, BBP biztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, egyéb étkezéseket, belépőket (kb.: 25 EUR/fő), helyi idegenforgalmi adót.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó: kb. 8-10 EUR/fő.
belépők (kb. 25,- EUR)
fakultatív programok

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 12 EUR/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 100,- Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás menetrend szerint közlekedő közvetlen repülőjárattal Budapest - Catania - Budapest útvonalon. A repülőjegy foglalása speciális feltételekhez kötött, ezért bizonyos dátumok esetén a részvételi díj emelkedhet. A repülőjegy kiállítás után nem módosítható és nem mondható le.

Étkezés: 

a részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 15 % önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!