Szicília, Lipari.szigetek - Szivárványban játszó mesevilág

12 napos korút olaszországban

Barátságos emberek, azúrkék tenger, keskeny és kacskaringós sikátorok, magasban száradó ruhák, citromfák, pizza, fergeteges hangulat és fülbemászó szicíliai dallamok… Kóstoljon bele a déliek mindennapjaiba!. Utazás Szicília, Messina, Taormina, Palermo, Monreale, Capri-sziget, Etna, Siracusa, Lipari, Etna, Vulkano, Paestum, Nápoly állomásokkal.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Hossz: 
12 nap

Szállás

Szállás:
10 éjszaka 2 / 3 csillagos szállodában.
- 2 éjszaka Firenze könyékén
- 4 éjszaka Nápoly környékén
- 4 éjszaka Taorminában
A szobákban fürdőszoba, WC, TV található. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Budapest – Ljubljana – Trieszt – Firenze
Elutazás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora hajnali órákban. Utazás Szlovénián át, útközben rövid pihenőkkel. Érkezés Firenzébe az esti órákban. Szállás elfoglalása a város környékén (1 éj).

2. nap: Orvieto Reggeli után továbbutazás Dél-Olaszország irányába.
Útközben Umbria tartományban, „Itália csodáját” a sziklatetőre épült Etruszk várost, Orvietot csodáljuk meg. Olaszország talán legszebb Gótikus katedrálisát találhatjuk itt. Este érkezés Nápoly környéki szálláshelyünkre (3 éj).

3. nap: Pompéji avagy város a láva alatt - (Vezuv) – Sorrento Reggeli után Pompéji romvárosába indulunk.
Pompeji a Római birodalom egyik leggazdagabb városa volt, melyet i.sz. 79-ben a Vezúv hamuja és lávája pusztított el. A hamuréteg alól, mely valaha teljes mértékben maga alá temette a várost, mára egy új civilizáció bontakozott ki. Sétánk során láthatjuk a fényűző épületek mellett a köznép díszektől mentes kis házait, illetve, a meglehetősen rossz állapotú sikátorokat, templomait. Betekintést nyerhetünk az épületek kialakításába, élő képet látunk egy nagyon régi kor mindennapjaiból, mozaikok olvasásán keresztül tanulmányozhatjuk a korabeli kultúrát. A Forumon sétálva átélhetjük, hogyan sétáltak itt a férfiak a politikáról vitatkozva, rekonstruálhatjuk a fürdőzés szokásait. Láthatjuk a fényűző épületek mellett a köznép díszektől mentes kis házait, illetve, a meglehetősen rossz állapotú sikátorokat. Majd tovább indulunk a mára már zarándokhellyé nőtt Vezuvra autóbusszal. Rövid sétával külön díj 7€ ellenében a kráterig juthatunk fel. Délután EURÓPA egyik leghíresebb és egyben legfestőibb üdülőhelyére a Sorrentói félszigetre indulunk. Az ókori eredetű Sorrento kikötőváros nevezetességeivel ismerkedünk (San Francesco-templom, Sant’Antoninobazilika és tér). Sorrento híres készítménye a limoncello ami citrom likőr, melynek megkóstolására és vásárlására is van lehetőség.

4. nap: Capri- a világ egyik legszebb Szigete Fakultatív program:
Reggeli után egész napos hajókirándulás Capri szigetére. Anacapri és Capri nevezetességeinek megtekintése. Axel Munthe Svéd író villája a Villa San Michele, amely a sziget tetején elterülő Anacapri városban láthatunk, ami elképesztő adottságokkal bír. Fekvése tökéletes, kilátása pazar, kertje, akár egy botanikus kert. Libegővel lehetőség van felmenni a Monte Solaro Capri legmagasabb pontjára, melyről gyönyörű panorama a végtelen tengerre. A főtéren látható a városháza, melynek udvarán római kori villa romjait tekinthetjük meg. Dóm, majd a Via Krupp szerpentines kanyargós gyalogútján haladva láthatjuk a San Giacomo középkori kolostort és Augustus kertjeit. . I tt l étünk a latt i tt i s m egkóstolhatjuk a z i tt gyártott olasz sokizű citromlikört a Limoncellót. Délután szabadprogram: Fürdőzés a tengerben, vagy egyénileg kedvező időjárás esetén a Kék barlang “Grotta Azzurra” meglátogatása amely az egész Földön egyedi hely, mert itt a víz alá csodálatos módon besüt csillagunk, a N ap! Í gy c sodás l átványt n yújt a v íz é s a b arlangok gyönyörű látványa. A Kék barlangonkívűl Capri másosik természeti különlegessége és egyik jelképe a Nápolyiöbölnél található három szikla a Faraglioni-sziklák. Este visszaérkezés a szálláshelyre. Fakultatív program ára: 85 €/fő

5. nap: Szicília – Taormina
Reggeli után továbbutazunk Calabria csodálatos tájain keresztül a napsütötte Szicíliába, amelyről azt mondhatjuk, hogy egy „szivárványszínben játszó mesevilág”. Átkelünk a Messinai-szoroson, majd Taormina városába utazunk. Városnézés az ókori színházáról híres Taorminában, amely Szicília legnépszerűbb kisvárosa (panoráma az Etnára). Este a szállás elfoglalása Taormina környékén, tengerparton (4 éj).

6. nap: Catania – Etna Reggeli után egész napos kirándulás.
Elsőként az ókori görög városba az Etna által többször elpusztított Cataniába, Szicília déli központjába, az igazi pezsgő nagyvárosba érkezünk. Reggeli ízelítő a piaci életből, kihagyhatatlan élmény! Az Etna utca nevezetességei: barokk Dóm, a lávából készült Elefántos kút megtekintése, kóstoló a tenger gyümölcseiből, marcipán édességek, szabadidőben a híres Bellini parki séta és az üzletsorok megtekintése. Cataniából már elénk tárul a hatalmas ma is működő Európa legnagyobb vulkánjának, az Etnának a sziluettje, mely a délutáni órákban várja a csoportot. Városnézés után Európa legnagyobb aktív vulkánjához, az Etnához u tazunk ( 3242 m . A z a utóbusz 1 .800 m -ig a Silvestri kráterig megy fel. Aki szeretne tovább utazni libegővel és dzsippel, túravezetővel megteheti a legmagasabb működő kráterig (ennek ára a helyszínen fizetendő). Aki nem, annak is felejthetetlen élményt nyújt az alacsonyabban lévő Etna vulkán kráterei, lávakövei. A Silvestri kráternél étkezésre, bazár és helyi specialitások megvásárlására van lehetőség.

7. nap: Palermo – Monreale – Cefalú Reggeli után Szicília fővárosába, Palermóba utazunk.
Gyalogos városnézéssel a Normann palota, Dóm, belváros, Kapucinusok katakombája a múmia sírokkal, majd a városi színháznál fejezzük be látogatásunkat. Délután Monreale világhírű aranymozaikokkal borított katedrálisát és annak keringőjét látogatjuk meg. Hazafelé a hangulatos normann-kori tengerparti halászfaluba Cefalúba érkezünk, mely hatalmas sziklatömb tövében fekszik a tengerparton (Dóm). Séta a szűk sikátorok között. Este érkezés a szálláshelyre.

8. nap: Lipari-szigetek – Vulkano Szabad program, pihenési lehetőség a tengerparton.
Fakultatív program: reggeli után egy vulkánikus szigetvilágba, a Tirrén tengeren fekvő Lipari-szigetekre indulunk. Milazzo kikötőjébe utazunk ahonnan komppal kelünk át Vulcano szigetére. Vulcano a hét vulkanikus szigetből álló Lipari-szigetek egyik legszebb t agja. Ma is aktív tűzhányói már messzről jól látható melyet kénes kigőzölgések jeleznek. Szabadprogram keretében felfedezhetjük a sziget központi települését, Porto Levante néhány utcáját, valamint a kikötő mellett található természetes kénes iszapfürdőt. Továbbá részt vehetünk egy fakultatív programon, melynek során gyors motoros bárkákkal járhatjuk körbe Vulcano látványos partvonalát. Több oldalról is láthatjuk Vulcano szunnyadó vulkánját, a Gran Cratere színes kőzetrétegeit, de felkeressük a Csikó-barlangot is, amit csak a tenger felől közelíthetünk meg. A hajózás közben úszhatunk is egyet a türkizkék tengerben. A program végén visszatérünk Vulcano kikötőjébe. Este visszaérkezés a szálláshelyünkre. Fakultatív program ára: 80 €

9. nap: Messina – Paestum Reggeli után búcsút veszünk Szicíliától, átkelünk a Messinai-szoroson és Nápoly felé vesszük utunkat.
Útközben látogatás Paestum városába. (a lenyűgöző ókori templomok megtekintése). Este érkezés a szálláshelyre Nápoly környékén (1 éj).

10. nap: Nápoly Reggeli után ismerkedés Nápollyal.
Nápoly központja Európa egyik legnagyobb történelmi városközpontja és egyben Olaszország legsűrűbben lakott pontja, 1995 óta az UNESCO Világörökség része. Az óváros a mai napig megőrizte régi szerkezetét. A legfontosabb nevezetességek felkeresése után elhagyjuk Dél- Olaszországot és észak felé vesszük utunkat. Szállás Firenze környékén (1 éj).

11. nap: Firenze – Trieszt – Ljubljana – Budapest - Nyíregyháza – Debrecen
Reggeli után hazaindulunk. Folyamatos utazás pihenőkkel, étkezési lehetőségekkel. Szlovénián keresztül érkezünk Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

A fakultatív programokra a helyszínen lehet jelentkezni és ott kell fizetni.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Csoportos, helyi idegenvezetés díja.

Helyszíni költségek leírása: 

Légkondicionálás igényelhető 5 Euro/nap, mely helyszínen fizetendő
Idegenforgalmi adó, mely helyszínen fizetendő kb. 2 Euro/nap/fő

Előleg: 

Indulás előtti egy hónapos időtartamon kívül, foglaláskor a teljes részvételi díj 40%-a fizetendő.

Hátralék: 

Indulás előtt egy hónappal esedékes. (a teljes részvételi díj 60%-a)

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (TV, video és/vagy DVD, WC, italautomata)

Csatlakozási lehetőség:
Nyíregyháza, Debrecen, Tiszaújváros, M3 autópálya pihenői (Miskolc), Gyöngyös, Budapest
 

 

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető (10 alkalommal vacsora).

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!