Szicília

11 napos buszos körutazás Olaszországban és Szicilia szigetén

Napfény, tengerpart, hegyek, füstölgő vulkánkúpok, szűk sikátorokat árnyékoló száradó ruhák, barátságos emberek. A történelem és a kultúrák valószínűtlen egyvelege, észak és dél, kelet és nyugat találkapontja, ahol a maffiáról szóló közhelyeket egy perc alatt elfelejthetjük. Szicíliába menni nem a maffia miatt veszélyes, hanem azért, mert utána egész életünkben visszakívánkozunk.

Az oldalon feltüntetett legkedvezőbb árak, foglaláskor történő TELJES ÖSSZEG befizetése esetén érvényesek!
Előleggel történő foglalás esetén, kérjük, a magasabb összeget jelölje meg a jelentkezés beküldésekor.
Amennyiben segítségére lehetünk, kérjük lépjen kapcsolatba velünk.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást 3*-os szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást (1,5%). BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest-Chianciano Terme
Elutazás a kora hajnali órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Esti érkezés a szállodába.

2. nap: Róma
Utazás Rómába, gyalogos városnézés az Örök városban: Spanyol lépcső, Trevi-kút, Pantheon, Kapitólium, Forum Romanum, Kolosszeum (kívülről). A délutáni órákban folytatjuk utunkat Campania tartománya felé. Érkezés a Nápoly környéki szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Szicília-Taormina
Utazás Calabria csodálatos tájain keresztül  Szicíliába. Átkelés a Messinai-szoroson, majd utazás Szicília legszebb kisvárosába. Taormina fekvéséből adódóan, a látnivalókon kívül a csodálatos panorámában is gyönyörködhetünk. Ismerkedés a belvárossal  a  Jón-tenger feletti teraszok lejtőjén , ahol a Csontváry által is megfestett görög színházat megtekintjük. Városnézésünk után akár a híres szicíliai édességeket is megkóstolhatjuk. Szálláshely elfoglalása Taormina közelében az esti órákban. (Kompjegy: kb. 16 €)

4. nap: Savoca-Etna-Catania
Reggeli után kávézás Savocában, a Keresztapa című film egyik forgatási helyszínén, a Vitelli bárban. Kirándulás Szicília jelképéhez, az Etnához, amely Európa legnagyobb működő vulkánja. Az autóbusz az Etnán 1700 m-ig megy fel, onnan felvonóval és dzsippel lehet továbbjutni. Bor- és "Etna tüze" likőrkóstolás, majd utazás Cataniaba, Szicília egyik legjelentősebb városába. Gyalogos városnézés a belvárosban, melynek építészetét elsősorban a mélyfekete "lávabarokk" uralja. Megtekintjük a Dóm épületét és az Elefántos kutat, majd visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

5. nap: Siracusa-Noto
Ismerkedés a keleti-part csodáival.  Városnézés a gyönyörű fekvésű Siracusában, ahol Archimédesz "körein" kívül láthatjuk Dionüszosz fülét, az Amfiteátrumot , a Görög színházat és Hierón áldozati oltárát is. Az Ortigia-szigeten a középkori Siracusa utcáin sétálgatva Aretusa legendájával ismerkedünk meg. Délután Noto városában csodálhatjuk meg a szicíliai barokk legszebb palotáit.

6. nap: Lipari és Vulcano szigete
A Tirrén-tenger paradicsomi szépségű szigeteinek felfedezésére indulunk. A szigetcsoport két kis vulkánikus eredetű szigetét Liparit és Vulcanot látogatjuk meg. Lipari-szigetén a városnézés után szabad idő, vásárlási lehetőség, majd továbbutazás Vulcano-szigetére, strandolás és iszapfürdőzés (Hajójegy: 40EUR/fő).

7. nap: Agrigento-Cefalú
Elutazás a görögök által alapított, hegytetőre épült Agrigento városába, a híres Templomok völgyébe. Az ókori belvárosban megtekintjük a monumentális görög és római templomok maradványait, majd továbbutazás Cefalúba, a sziget északi partjára. Belvárosi séta, vásárlási lehetőség. Szállás elfoglalása Palermo környékén.

8. nap: Favignana szigetek
A paradicsomi szépségű Egadi-szigetek felfedezésére indulunk. Favignanában a tonhal-halászat ősi módszereibe pillanthatunk be. Fürdési lehetőség a kristálytiszta tengeröblökben. Ebéd a hajón (Hajójegy: 40 EUR/fő). A késő délutáni órákban a normann erődváros, Erice megtekintése.

9. nap: Palermo-Monreale
Utazás a sziget fővárosába. A Normann palota, Dóm, a belváros és a hátborzongatóan különleges Kapucinusok kriptájának megtekintése után elmerülünk a híres Vucciria-piac forgatagában. Délután Monreale városába látogatunk, a mészkőhegyen épült, ősfákkal övezett érseki székhelyre. Az aranyozott mozaikokkal díszített Katedrális és a Kolostor megtekintésével a normann építészet egyik remekművét ismerhetjük meg. Este hajóra szállunk. Éjszaka a hajón.

10. nap: Nápoly-Herculaneum         
Reggeli kávézás Nápolyban, majd az ókori romváros megtekintése Herculaneumban, melyet a Vezúv pusztított el Kr.u. 79-ben. Utazás a Montecatini Terme városában található szállásra.

11. nap: Bologna-Budapest
Reggeli a szállodában, majd a hazaúton rövid városnézés Bolognában. Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2017. június. 02
» Róma képekben - Kovács Attila, 2017. március. 06
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2016. június. 21
» Emlék Szicíliából... - Kovács Attila, 2016. március. 26
» Látnivalók Rómában: Caracalla thermái - Sólyom Márk, 2014. szeptember. 30
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

A programban felsorolt fakultatív programokra a helyszínen kell jelentkezni és fizetni.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást 3*-os szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást (1,5%). BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
Idegenforgalmi adó.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó, egyéb étkezések, személyes kiadások.

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Róma - tömegközlekedés 6 EUR/fő
Messina Kompjegy: 15 EUR/fő
Taormina - Görög színház: 10 EUR/fő
Etna - Libegő+dzsip: kb. 60 EUR/fő
Etna - csak libegő: kb. 33 EUR/fő
Siracusa - Ásatások: 10 EUR/fő
Noto - Barokk palota 5 EUR/fő
Lipari - Vulcano kirándulás: 40 EUR/fő
Favignana szigetek kirándulás: 40 EUR/fő
Agrigento - Templomok völgye: 10 EUR/fő 
Palermo helyi idegenvezetés: 6,50 EUR/fő
Palermo - Normann Palota: 9,50 EUR/fő
Palermo - Kapucinus templom: 3 EUR/fő
Palermo - Királyi sírok: 3 EUR/fő
Monreale - kolostor: 9 EUR/fő
Erice felvonó: 5,50 EUR/fő
Herculaneum tárlatvezetéssel  20 EUR/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

Elhelyezés háromcsillagos szállodákban, 2 ágyas szobákban. A szobák célszerűen berendezettek és felszereltek és mindegyike saját fürdőszobás. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
Az ár reggelit foglal magában. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.
A területről: 
A Földközi-tenger gyöngyszemének is szokták nevezni, hiszen ez a legnagyobb szigete. Európa leghatalmasabb tűzhűnyója mely aktív is, az Etna nem csak a geológus ismeretekben jártak turistákat bűvöl el, hanem bárkit aki a szigetre érkezik. Az "Öreg Hölgy" ahogy hívják a helyikek minden írányból és magasságból látható. térségben az Etnán kívül vulkáni eredetűek a Lipari-szigetek, Ustica, valamint Pantelleria szigete is. Az itt található vulkánok közül több még ma is működik: ilyen a Stromboli és a Vulcano. Emiatt ne itélkezzünk elhamarkodottan, a sziget igenis zöld növényzetű és termékeny. Leghíresebb városai melyek légiforgalmat is bonyolítanak Catania és Palermo, de kikötő forgalma is jelentős Messina felől. Ismerjék meg gazdag művészetét és építészetét. Az UNESCO Világörökség részei: a Val di Noto barokk városai Agrigento régészeti emlékei Piazza Armerina:La Villa del casale (római villa) Lipari-szigetek Siracusa Sortino, sziklatemető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!