Szentek nyomában Itália földjén

Szentek nyomában Itália földjén

8 napos buszos körutazás olaszorságban

Utazás a misztikus hangulatú Roccaporena-ba “Umbria gyöngyének” Szent Ritának a szülőhelyére, ahol megtekintjük a szülőházat, majd továbbutazunk Casciába, sétánk során megcsodálhatjuk a középkori épületeit, köztük a gótikus Szent Ferenc templomot és az umbriai stílusú freskóiról híres Szent Ágoston templomot. A hamar megözvegyült Rita a casciai Ágoston-rendi apácák kolostorába lépett, ahol sok szenvedés érte, megkapta még a töviskoszorú stigmáit is.

Főoldal Európa Olaszország RómaSzentek nyomában Itália földjén

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást és a belépődíjakat.
Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap: Budapest-Padova
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Olaszországba. Délután egy kellemes séta keretében Szent Antal városába teszünk látogatást, majd utazás a toszkána tartományában található szállásra. Szálláshely elfoglalása Montecatini Terme városában az esti órákban.

2. nap: San Gimignano-Siena
Délelőtt San Gimignano városába utazunk, ahol rövid gyalogos városnézés során a város legfontosabb nevezetességeit keressük fel. Délután a három dombon fekvű Siena városába utazunk. Városnézés toszkána egyik legszebb városában, Olaszország patrónájának Siena-i Szent Katalin szülővárosában. Visszautazás a szállodába a kora esti órákban.

3. nap: Róma
Reggeli a szállodában, majd elindulunk az Örök Város felé. Gyalogos városnézésünk alkalmával a következő látnivalókat tekintjük meg: Spanyol lépcső, Trevi kút, Navona tér, Pantheon, Forum Romanum, Capitolium-Santa Aracoeli templom, Piazza Venezia , Vittorio Emanuel Emlékmű, Kolosszeum. A Róma környéki szálláshely elfoglalása az esti órákban.

4. nap: Vatikán-Montecassino
Reggeli a szállodában, majd látogatás a Vatikáni államban. Lehetőség a Vatikáni múzeumok felkeresésére részletes tárlatvezetéssel, majd a Szent Péter tér és Bazilika megtekintése. (Ár: 45EUR/fő*) Délután San Giovanni Rotondo városa felé indulunk, de útközben még rövid megállót teszünk Montecassinoban, mely egy sziklás hegy, ahol Nursiai Szent Benedek a bencés rend megalapítója egy kolostort alapított, azonban a második világháborúban az amerikai csapatok lebombázták és egyedül a kripta maradt épen. A hegy és a környéke így hosszú időre véres csaták színterévé változott. Látogatásunk alkalmával megtekintjük az  apátságot majd továbbutazunk a Gargano-i félszigeten található szállásunkra.

5. nap. San Giovanni Rotondo-Bari
Reggeli után Olaszország egyik legfontosabb zarándokhelyére San Giovanni Rotondoba látogatunk. A Foggia megyében található városka hírnevét Pietrelcinai Szent Pió atyának köszönhette, aki itt élt 1916-tól haláláig. A stigmákat kapott kapucinus szerzetest 1999-ben boldoggá, majd 2002-ben szentté avatták. Városnézésünk alkalmával lehetőségünk nyílik a Szent tiszteletére emelt zarándoktemplom és Pió atya sírjának megtekintésére.Délután szabadidő San Giovanni Rotondo városában vagy fakultatív kirándulás Puglia tartomány fővárosába. Városnézés az Adriai-tenger partján fekvő Bari-ban ahol megtekintjük a Szent Miklós ereklyéit őrző San Nicola Bazilikát is, mely a román kori építészet egyik legszebb alkotása. Visszaérkezés a szállodába a kora esti órákban.

6. nap: Monte San’t Angelo-Manfredonia-Loreto
Reggeli a szállodában, majd utazás Szent Mihály arkangyal jelenésének helyszínére Monte San’t Angelo-ba, mely a Gargano-i Nemzeti Park területén található, a szentély megtekintése, ahol a keresztény hagyományok szerint az itt található barlangban több alkalommal is megjelent a Szent. Rövid városnézésünk alkalmával megtekintjük a város erődítményét az Óriások Kapuját (Torre dei Giganti) és a Santa Maria Maggiore templomot. Továbbutazás Manfredonia városába, melyet a sváb Manfréd király alapított és egy fenséges várkastély található még itt. Továbbutazás Loreto városába, melynek nemzetközi híre a Mária kegyhelyhez kötődik, ahol Szűz Mária házát őrzik és tisztelik, melyet 1294-ben szállították át Názáretből. Városnézésünk alkalmával megtekintjük a népszerű katolikus zarándokhelyen található bazilikát (Basilica della Santa Casa), mely a reneszánsz művészet egyik nagyszerű alkotása. Magyarországon Máriabesnyőt tartják a magyar Loretonak. Továbbutazás a Rimini közeli szállásra. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

7. nap: Urbino-San Marino
Utazás az elbűvölően szép, hegyek között fekvő Urbino városába. Városnézés, rövid szabadidő majd a délutánt már San Marino miniállamában töltjük. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

8. nap: Ravenna- Budapest
Délelőtt a mozaikok világhírű városában teszünk egy rövid látogatást majd hazautazás. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Egyágyas felár: 18.000.- Ft
Félpanziós ellátás: 16.000.- Ft/fő

Kapcsolódó cikkek

» Látnivalók Rómában: Caracalla thermái - Sólyom Márk, 2014. szeptember. 30
» Látnivalók Rómában: A Svájci Gárda - Etédi Alexa, 2014. május. 15
» Látnivalók Rómában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 24
» Látnivalók Rómában: az Angyalvár - Sólyom Márk, 2014. január. 21
» Piazza Navona, Róma - Kovács Attila, 2014. január. 21
Ennek a programnak jelenleg
nincs meghirdetett időpontja.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.
Alapár nem tartalmazza: 
betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást és a belépődíjakat.
Helyszíni költségek leírása: 

Belépők (tájékoztató árak):
Dóm (Siena) 6 Euro/fő 
Vatikáni Múzeum + Szent Péter Bazilika 45 Euro/fő
Róma tömegközlekedés 6 Euro/nap
Gubbio felvonó 5 Euro/fő
Colosseum+Forum  25 Euro/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD, büfé. Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz.

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Balatonakarattya-Lukoil: 06:45
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20 

Szállás: 

1 éjszaka szállás San Marino környékén,
2 éjszaka szállás San Giovanni Rotondo vagy környékén,
2 éjszaka szállás Róma környékén,
1 éjszaka szállás Perugia környékén és
1 éjszaka szállás Montecatini Terme városban található standard 3*-os szállodákban.

A szobák célszerűen berendezettek és felszereltek és mindegyike saját fürdőszobás.
Egyágyas felár: 18.000,- Ft

Étkezés: 
Az alapár kontinentális reggelit tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére 16.000,- Ft/fő.
A területről: 
Olaszországot mindenki szereti, mert ott minden típusú ember megtalálja a magáét. Rátalálhat a számára legkedvesebb helyre, ahol igazán kikapcsolódhat, Európa legértékesebb múzeumaiban gyönyörködhet, a legszebb vidékeken kirándulhat, romantikus óvárosokban sétálhat, élvezheti a legsajátosabb gasztronómiát és csodás tengerpartokon napozhat. Észak-Olaszország e tekintetben mindenki kedvére jár!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!