Városnézés és pizzázás Rómában

Városnézés és pizzázás Rómában

4 napos városlátogatás repülővel

Róma, az örök város, a művészetek fellegvára, a katolicizmus szent helye, az "édes élet", az örök szerelem helyszíne. Aki még nem látta, annak feltétlenül fel kell keresnie. Akik már voltak az olasz fővárosban, azoknak is élmény újra megtekinteni a város műemlékeit és egy kisvendéglő teraszán elfogyasztani egy fagylaltot vagy egy pizzát, meginni egy olasz cappuccinot, és közben élvezni a város forgatagát.

Főoldal Európa Olaszország RómaVárosnézés és pizzázás Rómában

Alapár tartalmazza

Utazást repülővel, szállást reggelivel, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, transzfert, fakultatív városnézést, BBP utasbiztosítást.
Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 20 fő
Program: 

1. nap: Budapest – Róma
Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban repülés Rómába. Autóbuszos transzfer a belvárosi **** szállodánkhoz. Közben az idegenvezető tájékoztatja utasainkat az útközi látnivalókról és beszél Róma történelméről is. Itt lepakolunk a csomagszobába és megkezdjük Róma feltérképezését. Aki már volt Rómában és egyedül szeretne mazsolázni a látnivalókból, ezt megteheti. A többieknek javasoljuk, jöjjenek el a fakultatív idegenvezetéses programunkra, mely során közlekedés metróval, ill. gyalog. Először a híres Trevi kúthoz megyünk. Itt már első nap „biztosíthatjuk”, hogy valamikor majd visszatérünk Rómába egy aprópénz bedobásával. Következő megállónk a mindenki által ismert Spanyol lépcső, ahol sok filmet forgattak már. A híres Pantheon az ókor legcsodálatosabb épülete, amelyet a VI. századtól templomként használtak. Raffaello hamvai is itt nyugszanak. Piazza Navona szépséges terének megtekintésével fejezzük be első napi közös programunkat.

2. nap: Róma – városnézés
Reggeli után, ha az idegenvezetéses városnézés mellett voksoltak, akkor közösen folytatjuk a főváros megismerését. Ókori és mai római műemlékeket keresünk fel. A Forum Romanum az ókori Róma központja, Maxentius császár bazilikájának romjaival, Via dei Fori Imperiali a római birodalom térképeivel, Capitolium a városházával és Marcus Aurelius ókorból megmaradt szobrával, valamint Nagy Konstantin óriás szobrának maradványaival a délelőtt látványosságai. A Palatinuson láthatjuk az ókor hatalmas gazdagságának maradványait, a gyönyörű villák romjait. Traianus Fóruma a daciai hadjárat monumentális oszlopával, valamint az első élelmiszer szupermarket romjaival szintén érdekes látvány. Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhelye, szinte teljes pompájában megmaradt. Nem messze innen a Viktor Emánuel-emlékmű magasodik, ahol az ismeretlen katona hamvait díszőrség vigyázza. Ezt követi az Aracoeli templom, ahol minden egyes oszlop más és más, itt őrzik Nagy Konstantin anyjának hamvait.

3. nap Róma – Vatikán
Először a vallási Rómával ismerkedünk meg: Vatikán Múzeum, Sixtus-kápolna Michelangelo freskóival, Raffaello stanzái, melyet tanítványai fejeztek be, a Laokon szoborcsoport és az etruszk emlékek. A Szent Péter Bazilika a keresztény világ legnagyobb temploma, ahol II. János Pál hamvai is megtalálhatóak. Látványosak Gian Lorenzo Bernini alkotásai is. Délutáni programunk első állomása az Angyalvár. Monumentális épülete Róma egyik jelképe. Folytatva sétánkat a Piazza del Popolo térre érkezünk ahol lefényképezhetjük a hatalmas egyiptomi obeliszket is. Végezetül egy érdekes órát nézünk meg a Pincio dombon. Este vacsorázási lehetőség a város hangulatos éttermeinek egyikében, ekkor össze lehet hasonlítani, hogy mennyivel másabb az olasz pizza az otthoninál.

4. nap: Róma – Budapest
Reggeli után a Santa Maria Maggiore székesegyházat keressük fel, ahol láthatunk V. századi mozaikképeket, valamint azon jászol egy darabját, melyben Jézus feküdt a születése után. Ezt követi a San Pietro in Vincoli Bazilika, ahol őrzik Szt. Péter láncait és itt látható a híres Mózes szobor is. Kora délután látványossága a Szent Pál-székesegyház. Itt található a névadó hamvai, valamint az összes pápa arcképét ábrázoló freskók. A transzferig hátralévő időben szabadprogram. A repülőgép indulásának függvényében transzfer a reptérre és várhatóan az esti órákban hazarepülünk Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Látnivalók Rómában: Caracalla thermái - Sólyom Márk, 2014. szeptember. 30
» Látnivalók Rómában: A Svájci Gárda - Etédi Alexa, 2014. május. 15
» Látnivalók Rómában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 24
» Látnivalók Rómában: az Angyalvár - Sólyom Márk, 2014. január. 21
» Piazza Navona, Róma - Kovács Attila, 2014. január. 21
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Hétvége Rómában (Budapest - Róma) Hotel *** - 4 nap
» 4 napos városlátogatás Rómában - Hotel**** - 4 nap
» 3 napos városlátogatás Rómában - Hotel** - 3 nap
» 3 napos Római hétvége - Hotel*** - 3 nap
» Róma városlátogatás (Budapest - Róma) Hotel ** - 4 nap
Fakultatív doboz

Idegenvezetés városnézés (3x6 órás): 12.000 Ft

1. nap
A kora reggeli órákban metróval a Vatikáni Múzeumhoz megyünk, ahol a délelőtt folyamán megtekintjük a múzeum főbb látnivalóit, mint Raffaello stanzáit, a Sixtus - kápolnát, majd szabad program keretében ebédelünk, nézelődünk a múzeum területén.
Ezt követően a Szent Péter térrel ismerkedünk meg, majd a kereszténység központjában, a Szent Péter-bazilikában teszünk látogatást. Kora délután metróval a Termini pályaudvarra megyünk, melynek közelében a Santa Maria Maggiore templomot ismerjük meg.
Ezután este szabad program.

2. nap
Reggeli után az ókori Róma megismerése lesz a programunk. Sétánkat a Forum Romanum megtekintésével kezdjük, ahová szintén metróval utazunk. A Capitolium és a II. Viktor Emanuel emlékmű érintésével Traianus fórumán át a Colosseum grandiózus épületéhez sétálunk, ahol megpróbáljuk elképzelni az egykoron itt zajló gladiátor játékok forgatagát.
Ezt követően a Trevi kúthoz és a közelben található Spanyol lépcsőhöz megyünk, ahol az esti szabad programot is töltjük.

3. nap
A reggelit követően a napot a városon kívül található Szent Pál bazilika megtekintésével kezdjük, ahol megnézzük az eddig hivatalban lévő 265 pápa arcképét és a bazilika lenyűgöző kerengőjét és udvarát.
Innen metróval a Pantheonhoz utazunk, ahol lerójuk kegyeletünket Raffaello és II. Viktor Emanuel hamvai előtt, majd az egykor római arénaként működő díszes barokk térre, a Piazza Navonára megyünk, ahol a környékbeli hangulatos kis utcákban kávézhatunk, pizzázhatunk, fagylaltozhatunk.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
Utazást repülővel, szállást reggelivel, útlemondási biztosítást.
Alapár nem tartalmazza: 
Repülőtéri illetéket, transzfert, fakultatív városnézést, BBP utasbiztosítást.
Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, transzfer.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők ára: kb. 51 EUR

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, a helyszínen tömegközlekedéssel illetve gyalog.

Szállás: 

3 éjszaka **** szállodában 2 ágyas zuhanyzós, WC-s szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!