Róma felsőfokon

6 napos buszos városlátogatás Rómában és környékén

Róma: Olaszország fővárosa, a klasszikus ókori művészetek védőbástyája, az olasz csizma ékszere! Az örök város egy eleven és nyüzsgő múzeum. Múlt és jelen káprázatos együttélése, ahol a harcias gladiátorok kései utódai fürge kis robogókon cikáznak. Kis ízelítő egy pár napos kis körutazás keretein belül, felfedezve Róma Orvieto és Firenze kulturális és építészeti csodáit.

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal, szállást reggelis ellátással, és a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

A baleset, betegség, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a félpanziós felárat, a fakultatív programok és belépők árát.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Montecatini Terme városába. Érkezés a szállodába a kora esti órákban.

2. nap: Viterbo-Róma
Reggeli után folytatjuk az utunkat dél felé és egy rövid megállót teszünk Lazio tartomány hangulatos városában, a középkori falakkal körülölelt Viterbo-ban. A város a XIII. században pápai székhely volt, és itt őrzik a Szt. Ferenc-templomban Árpádházi Szt. Erzsébet fejereklyéjét.  Városnézésünk után folytatjuk az utunkat az Örök városba. Rómába érkezve a Spanyol lépcsőtől sétálunk az Augustus által megteremtett béke tiszteletére emelt Ara Pacishoz, amely betekintést enged az első római császár korába és családjába. A Popolo téren álló templomban Caravaggio festményeket csodálhatunk meg, majd a tér fölötti Napóleon teraszról gyönyörködhetünk a városra nyíló kilátásban. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

3. nap: Reneszánsz Róma 
Római városnézésünket a Tevere partján álló Angyalvárnál kezdjük, majd a Villa Farnesina (Raffaello freskók) épületében tett látogatásunk után barangolás a Trastevere városrészben, mely kitűnő trattoriáiról is híres. A Tiberis-szigeten át elérjük a Capitolium dombot, ahol megtekinthetjük a világ egyik leggazdagabb múzeumi gyűjteményét szakszerű tárlatvezetéssel (Ár: 7.900,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő). Félpanzió esetén pizza vacsora Róma belvárosában, majd szabadidő, vásárlási lehetőség vagy fakultatív programlehetőség: Róma by night! Buszos és gyalogos városnézés (Ár: 20 EUR/fő) a legfontosabb nevezetességekkel. Programunkból nem maradhat ki Róma modern városnegyed az EUR-sem, de érintjük a város Piramisát, a híres Via Veneto-t és a Piazza Repubblica terét is. Az esti kivilágításban pompázó nevezetességek sorát buszos városnézésünk során a Circus Maximus, a Viktor Emánuel emlékmű és Traianus Fóruma zárja, majd gyalogosan folytatjuk utunkat a Spanyol lépcső pezsgő világába.Végül pénzt dobhatunk a Trevi-kútba, hogy garantáltan visszatérjünk még Rómába. Szállásunkra az éjszakai órákban érkezünk vissza.

4. nap: Ostia Antica-Keresztény Róma 
Reggeli után ellátogatunk Ostia Anticába, ahol egy ókori város tárul a szemünk elé – fürdőivel, kocsmáival, templomaival, a kikötő kereskedelmi képviseleteivel, színházával. Ezt követően az ókori Római Birodalom legfontosabb útjának történetével ismerkedünk meg. A Via Appián sétálva egy pogány sírt, Cecilia Metella sírját is felfedezhetjük. Programunkat a Quo vadis-kápolna és a San Callixtus katakomba megtekintésével folytatjuk mely a kereszténység őstörténetébe visz vissza minket. Római városnézésünket a Colosseum külső megtekintésével kezdjük, majd a Szt. Kelemen bazilika több szintjén nyomon követhetjük Róma különböző korszakait. Következik a Lateráni bazilika „minden templomok anyja és feje”, benne a Magyarok emlékműve II. Szilveszter pápa sírján. Megtekintjük a Szent lépcsőt, majd szabadidő. Lehetőség a Villa Borghese megtekintésére (Jelentkezéskor kérjük jelezni a részvételi szándékot!). Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

5. nap: Vatikán – Montepulciano
Reggeli után részletes tárlatvezetés keretében meglátogatjuk a Vatikáni Múzeumot, majd a Szent Péter tér és a Bazilika felfedezése következik (Ár: 14.500,-Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő). Elhagyva Rómát utazás az ízletes borairól is világhírű Montepulciano városába (15 EUR/fő). Borkóstoló után séta a falakkal körülvett belvárosban, a reneszánsz épületek, szűk kis utcák évszázadok történetét elevenítik meg a látogatók számára. Szállás elfoglalása Montecatini Termében az esti órákban.

6. nap: Montecatini Terme-Trieszt
Indulás hazafelé. Útközben rövid belvárosi séta Triesztben. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» Róma képekben - Kovács Attila, 2017. március. 06
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2016. június. 21
» Látnivalók Rómában: Caracalla thermái - Sólyom Márk, 2014. szeptember. 30
» Látnivalók Rómában: A Svájci Gárda - Etédi Alexa, 2014. május. 15
» Látnivalók Rómában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 24
» Látnivalók Rómában: az Angyalvár - Sólyom Márk, 2014. január. 21
» Piazza Navona, Róma - Kovács Attila, 2014. január. 21
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Capitolium Múzeum tárlatvezetéssel: 7.900,- Ft/fő
Vatikáni Múzeum: 14.500,- Ft/fő 

Tisztelt Utasaink! Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy mivel a Szent Péter Bazilika ma is működő keresztény templom, ezért a Vatikán fenntartja a jogot, hogy a szentély látogatását előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor korlátozza. Amennyiben a Bazilika nem látogatható, úgy a programkimaradás miatt irodánkat felelősség nem terheli. Köszönjük megértésüket!

FIGYELEM - az alábbi program esetén a részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni! Villa Borghese tárlatvezetéssel, helyi idegenvezetővel 25 EUR/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, szállást reggelis ellátással, és a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset, betegség, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a félpanziós felárat, a fakultatív programok és belépők árát.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó helyszínen fizetendő!
 

Jelentkezéskor fizetendő:
Capitolium Múzeum tárlatvezetéssel: 7.900,- Ft/fő
Vatikáni Múzeum: 14.500,- Ft/fő
 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Róma tömegközlekedés  7 EUR/nap
Lateráni bazilika ingyenes (adomány 2 EUR)
Róma by night 20 EUR/fő
Ara pacis  14 EUR
Szt. Kelemen bazilika  5 EUR
Villa Farnesina  8 EUR
Villa Borghese tárlatvezetéssel, helyi idegenvezetővel 25 EUR
Via Appia + San Callixtus katakombák+ Ostia Antica helyi idegenvezetővel  26 EUR
(ha van kiállítás Ostia Anticában, akkor +3 EUR)
Montepulciano borkóstoló 15 EUR

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
idegenforgalmi adó: kb. 1,5 EUR/fő/nap
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

3-4*-os szállodákban, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást foglal magában. Felár ellenében lehetőség van félpanzió foglalására.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!