Róma, az örök város

6 napos buszos városlátogatás Rómában

Róma az ellentétek városa, tele van több ezer éves történelmi műemlékekkel ugyanakkor a modern metropolisz minden elemét felvonultatja. Romolus és Remus városát, a lenyűgöző mediterrán életstílus, a fantasztikus klíma, az állandóan nyüzsgő terek, a fantasztikus történelmi látnivalók, az utcai művészek teszik ellenállhatatlan úti céllá.

Alapár tartalmazza

Az autó­bu­szos uta­zást (beleértve a belvárosi behajtási engedélyt Rómában), az 5 éjszakai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tőt az indulástól az érkezésig.

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programokat, a belé­pő­dí­ja­kat, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, valamint az idegenforgalmi adót.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap:
Elutazás Bu­da­pest­ről reggel 6 órakor a Déli pá­lya­ud­vartól. Szé­kes­fe­hér­vár­ról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyi­szent­mik­lós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna (az április 5-10-ei időpontnál a Veszprém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Klagenfurt – Udine – Mestre – Bologna) út­vo­na­lon. Szállás Bologna vagy Firenze kör­nyé­kén 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban (1 éj).

2. nap: Firenze
Utazás az Appennineken keresztül Firenzébe. A nap nagyobbik részét a rene­szánsz művé­szetek „főváro­sában” töltjük. A közös séta során látjuk a város fő ne­ve­zetes­sé­geit, melyek közül a leg­je­len­tő­sebbek: a híres kö­zép­ko­ri híd (Ponte Vecchio), a főtér a pompás kö­zép­ko­ri város­há­zával (Palazzo Vecchio), a mo­nu­men­tá­lis szé­kes­egy­ház gyönyörű ha­rang­tor­nyá­val és a ke­resz­telő­ká­polná­val stb. A közös program után sza­bad­idő, illetve ide­gen­ve­ze­tőnk­kel lehe­tő­ség to­váb­bi ne­ve­zetes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re. 
Délután to­vább­uta­zás az olasz főváros irányába, szállás Róma kör­nyé­kén (a „B” jelű csoport esetén Rómában), 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban (3 éj).

3. nap: Róma
Egész napos program az örök városban: Szent Péter-szé­kes­egy­ház, Vati­káni Múze­umok a Sixtus-ká­pol­ná­val, Santa Maria Maggiore-bazilika, San Pietro in Vin­co­li-temp­lom, Colosseum és az ókori emlékek stb.

4. nap: Róma
Folytatódik a római vá­ros­né­zés: Spanyol lépcső, Trevi-kút, Piazza Navona, Pantheon, S. Maria Sopra Minerva-temp­lom, Gesú-temp­lom, II. Viktor Emánuel emlékmű stb. Ezt követően sza­bad­idő, illetve ide­gen­ve­ze­tőnk­kel lehe­tő­ség további ne­ve­zetes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re.

5. nap: Róma
Ezen a napon még mód nyílik további római ne­ve­ze­tes­sé­gek meglá­to­ga­tására: Szent Pál-bazilika, La­te­ráni-bazilika, Szent lépcső stb. A délutáni órák­ban búcsú Rómától, indulás haza­felé. Szállás Bologna kör­nyé­kén, 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban (1 éj).

6. nap:
Hazautazás a Bologna – Mestre – Ljubljana – Mari­bor – Tornyi­szent­mik­lós – Nagykanizsa – Siófok (az április 5-10-ei időpontnál a Bologna – Mestre – Udine – Klagenfurt – Bucsu – Szombathely – Sárvár – Veszprém) út­vo­na­lon. Érkezés Szé­kes­fe­hér­vár­ra és Buda­pest­re az esti órákban.

Figyelem: Közép-Olaszország több váro­sában a turista­buszok alape­setben nem mehetnek a főbb látni­valók köze­lébe. Ezt utasaink számára úgy próbáljuk kényel­mesebbé tenni, hogy Rómában minden csopor­tunknak olyan behaj­tási enge­délyt vásá­rolunk („B” típusú engedély), amellyel a busz behajthat a belvá­rosba, és a főbb látni­valók köze­lében meg tud állni. Ez ugyan egy jelen­tősebb költség­növelő tényező (kb. 2000 Ft/fő), de így a római vá­ros­né­zések sokkal kényel­mesebbé válnak.

Kapcsolódó cikkek

» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Róma képekben - Kovács Attila, 2017. március. 06
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2016. június. 21
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2015. május. 06
» Látnivalók Rómában: Caracalla thermái - Sólyom Márk, 2014. szeptember. 30
» Látnivalók Rómában: A Svájci Gárda - Etédi Alexa, 2014. május. 15
» Látnivalók Rómában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 24
» Látnivalók Rómában: az Angyalvár - Sólyom Márk, 2014. január. 21
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Firenze *** 4 napos egyéni városnézés - 4 nap
» Firenze **** 4 napos egyéni városnézés - 4 nap
» Firenze *** 5 napos egyéni városlátogatás - 5 nap
» Firenze **** 5 napos egyéni városlátogatás - 5 nap
» Firenze a reneszánsz bölcsője - 4 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autó­bu­szos uta­zást (beleértve a belvárosi behajtási engedélyt Rómában), az 5 éjszakai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tőt az indulástól az érkezésig.

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat, a belé­pő­dí­ja­kat, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, valamint az idegenforgalmi adót.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.
BBP biztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó kb 3 EUR, Október 4-i időpont esetén 20 EUR (belvárosi szálloda)

Az árak tájékoztató jellegűek!

Firenze székesegyház ingyenes
keresztelőkápolna EUR 15,-
Róma Vatikáni Múzeumok EUR 19,-
Colosseum EUR 14,-

Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60 %-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­automata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

1-1 éjszaka tran­zit­szál­lás oda- és visszaútban Bologna vagy Firenze kör­nyé­kén 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, kétágyas, fürdő­szo­bás szo­bák­ban.

3 éjszaka Róma kör­nyé­kén egy 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, kétágyas, fürdő­szo­bás szo­bák­ban.

Az október 4-i csoport esetében: 3 éjszaka Rómában egy 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szállodától a belváros tömeg­köz­le­ke­dés­sel kb. 25 perc alatt elérhető.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. A vacsorák 3 fogá­sosak, a reggeli a tranzit­szál­lá­sokon büfé, a Róma környéki szállo­dában pedig bővített konti­nentális. Az október 4-i csoport esetén: Büféreggeli, valamint a tranzit­szál­láson (1. és 5. este) 3 fogásos vacsora. A római tartóz­kodás alatt (2-4. este) a rész­vételi díj nem tartalmaz vacsorát, de a szállo­dának van saját étterme, illetve Rómában számos étke­zési lehetőség található. Figyelem: Olaszországban a büfé­reg­gelik ál­ta­lá­ban egy­sze­rűbb svéd­asztalt jelentenek.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!