Primavera All'Italiana

7 napos buszos körutazás Olaszországban

Jöjjön velünk Rómába, Nápolyba, az izgalmas, váratlan, ezerarcú, történelmi és természeti csodákban gazdag városba, majd Sorrentoba, ahol a meredek sziklafalak mentén kialakított strandok vize türkizkék és nyugodt szépséggel tölti be az idelátogatók szívét. Majd irány a Vezúv lávája által eltüntetett városba Pompeibe

-5%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

Utazást autóbuszal, szállást 3-4*-os kategóriában reggelis ellátással, magyar idegenvezetést az utazás során, útlemondási biztosítást

Alapár nem tartalmazza

A helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, a fakultatív programok árát, belépőket, BBP biztosítást.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő
Program: 

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – TRIESZT (670 km)

Reggel indulás. Szlovénián keresztül utazva, mely során gyönyörködünk a Júlia-Alpok vonulataiban érkezünk Olaszországba. Trieszt már a Monarchiának is fontos kikötője volt. Belvárosában és a tengerparton sétálunk, nézelődünk. Az esti órákban érkezünk Ferrara melletti szálláshelyünkre.

2. NAP: TIVOLI – RÓMA (570 km)

Reggeli után déli irányba indulunk. Felkeressük a Róma mel­letti Tivolit. Először Hadrianus villáját tekintjük meg. A csá­szár, aki a görög művészet nagy tisztelője volt, egy szobrokkal ékesített meseszép parkot hozott létre. Ezt – mely bekerült a Világörökségek listájába is –, tekintjük meg. A délután máso­dik felében a szökőkútjairól ismert Villa d’Este parkon sétálunk végig. Érdekes kialakítású vízesései, szobrokkal díszített kút­jai mindenki tetszését elnyerik. Programjaink után este érkezés Rómába, szállás a metró közelében.

3. NAP: RÓMA

Reggel kezdjük városnézésünket. Először a több mint 1 milli­árd hívőt irányító római katolikus egyház központját, a Vatikánt tekintjük meg. A Vatikáni Múzeummal kezdünk. Itt megcsodál­juk többek közt Michelangelo eredetien szép alkotását a Sixtus-kápolnát, valamint Raffaelo káprázatos freskóit. Ezt követően a világ legnagyobb templomát, a Szt. Péter székesegyházat néz­zük meg, ahol a lenyűgöző méretek mellett gyönyörködhetünk a fantasztikus Pieta szoborban is. Délután a Santa Maria Maggiore templomban V. sz-i mozaikfreskók vívják ki bámulatunkat. A Szt. Pál katedrális imponáló méreteivel és szépségével, valamint az összes hivatalos pápa arcképével felejthetetlen élményt nyújt. Kora esti órákban a híres Spanyol lépcső és a vízi hangverseny lát­szatát keltő Trevi-kúttal zárjuk a napi programunkat. A nap folya­mán közlekedés metróval és gyalog (mivel a rendelet szerint turistabuszok csak a szállásig járhatnak.) Szállás Rómában.

4. NAP: RÓMA – NÁPOLY – SORRENTOI-FÉLSZIGET (270 km)

Az „Örök Város“ megismerésének folytatása. Az ókori Róma meg­tekintése, ahol a megmaradt romokból tudunk következtetni az ókori birodalom nagyságára. Capitolium, Forum Romanum, Palatinus, Traianus Foruma és a Colosseum bizonyítják, hogy ókori elődeink csodás örökséget hagytak ránk. Először a Capitolium dombjáról (ahonnan kiválóan lehet fényképezni is) tekintünk le a Forum Romanumra. Látható a „Szent Út”, ahol a császárok vonul­tak végig egy győztes csata után. Az újkor egyik monumentális alkotásában, a II. Viktor Emanuel emlékmű monumentalitásá­ban is gyönyörködhetünk. Délután utazás a Sorrentói-félszigetre, útközben Nápolyban megállás, rövid séta a központban. Láthatjuk Olaszország második legnagyobb kikötőjét. Nápoly városa ellent­mondásaival is különleges élményt nyújt. Szálláshelyünkre, a Sorrentói-félszigetre érkezés az esti órákban.

5. NAP: SORRENTO – CAPRI (HAJÓ)

Pihenés, ill. fakultatív kirándulás Capri-szigetére, a Tirrén-tenger legszebb gyöngyszemére. Több mint fél órás hajózás­sal jutunk át a szigetre. Felejthetetlen látványt nyújt a meredek sziklafalak és a csodálatosan kék tenger harmóniája. A kikötő­ből siklóval jutunk fel a központba. Itt a városka nevezetességeit tekintjük meg a közös séta során. A szabadidőben jó idő esetén rövid fürdőzésre is lesz lehetőség. Fakultatív Capri kirán­dulás (Sorr. – Capri – Sorr. hajó- és felvonójeggyel): 70 €. Este séta Sorrento városában, aki szeretne, ekkor vásá­rolni is tud. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: POMPEI – ÉSZAK-OLASZORSZÁG (670 km)

Reggel indulás, irány a Vezúv lávája által eltüntetett város, Pompei. Fantasztikus élmény az ókor szinte tökéletesen meg­maradt épületei közt sétálni a XXI. században. A kb. 2 órás séta során a legérdekesebb házakat és emlékeket tekintjük meg, majd utazás észak felé. Szállás.

7. NAP: PADOVA – SZLOVÉNIA – BUDAPEST (930 km)

Megreggelizünk, majd bemegyünk Padova belvárosába. Itt megtekintjük a híres Szt. Antal katedrálist, a Gattamelata szobrot, a főteret és környékét. Szlovénia érintésével hazauta­zunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően minden­kit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2016. június. 21
» Látnivalók Rómában: Caracalla thermái - Sólyom Márk, 2014. szeptember. 30
» Látnivalók Rómában: A Svájci Gárda - Etédi Alexa, 2014. május. 15
» Látnivalók Rómában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 24
» Látnivalók Rómában: az Angyalvár - Sólyom Márk, 2014. január. 21
» Piazza Navona, Róma - Kovács Attila, 2014. január. 21
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

 

Capri kirándulás (Sorr – Capri – Sorr. hajó- és felvonójeggyel): 75,00 Euro

Időtartam: kb. 8 óra (utazással, a sziget megtekintésével, szabadprogrammal)

Nehézség: 6 (10-es skálán)

Leírás:

A reggelit követően autóbusszal a város központjáig megyünk, ahonnan gyalogosan közelítjük meg a kikötőt. Már út közben gyönyörködhetünk a dél-olasz kisvárosok hamisítatlan hangulatában.

A kikötőből félórányi hajókázás után érkezünk meg Capri szigetére, ahol vár bennünket a helyi idegenvezető. Fogaskerekű segítségével kapaszkodunk fel a sziget tetejére, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Nápolyi-öbölre és környékére. Mintegy másfél, két órás narancs - és citrusligetek között vezető, ámulatba ejtő "városnézés" után visszajutunk a kikötő környékére, ahol szabad program keretében lehetőségünk nyílik a helyi jellegzetes itallal, a limoncellóval megismerkedni , az üzletekben ajándékokat vásárolni és a környező bárokban kávét, pizzát, fagylaltot fogyasztani. A fürdőzés szerelmesei nem hagyhatják ki a közeli szabad strand nyújtotta fürdőzési lehetőséget sem.

A szabad program során az érdeklődők számára önköltségen lehetőség nyílik a természet káprázatos alkotásának, a kék barlangnak a megtekintésére és a sziget körülhajózására is.

A délutáni órákban újra hajóra szállunk és visszamegyünk a sorrentói kikötőbe, onnan pedig esti sétára indulunk Sorrento városába.

A programra az út során lehet jelentkezni, fizetés a helyszínen történik.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbuszal, szállást 3-4*-os kategóriában reggelis ellátással, magyar idegenvezetést az utazás során, útlemondási biztosítást

Alapár nem tartalmazza: 

A helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, a fakultatív programok árát, belépőket, BBP biztosítást.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó: kb. 15 EUR/fő
Belépők - tájékoztató árak:
Tivoli 16 EUR
Vatikán 23,50 EUR
Colosseum 15,50 EUR
Forum Romanum 12 EUR
Pompeii 13 EUR
Össz.: 80 EUR +fak.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó: kb. 15 EUR/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 
A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

Háromcsillagos szállodában, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!