Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence

Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence

6 napos buszos körutazás Olaszországban

Olasz körutazásunk során megtekintjük a történelmi világvárost Rómát, a cölöpökön álló Velencét és Toszkána kultúrális központját Firenzét. Fedezze fel velünk a csizma alakú félszigetet!

-10%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, fakultatív programokat és az útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), idegenforgalmi adót, reggelin kívüli étkezéseket (fakultatív félpanziós ellátás foglalása ajánlott!)

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap:
Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás rövid szünetekkel Szlovénián át, délután érkezés Velencébe. Behajózás a Szent Márk térre, majd séta a San Marco kerületben: San Zaccaria templom-Szent Márk tér-Rialto. Rövid szabadprogram után a szálláshely elfoglalása Velence környékén. 

2. nap:
Reggeli után utazás Rómába, informatív buszos városnézés: Repubblica tér – Caracalla fürdő – Circus Maximus – Piramis – Szent Pál Bazilika (kiszállással) – Colosseum – Császár Fórumok – Igazság Szája – Navona tér. Este a szállások elfoglalása Róma mellett.

3. nap:
Reggeli után egész napos látogatás Rómában. Az ókori Rómával az ismerkedést a Colosseummal kezdjük. Miután láttuk a legnagyobb római építményt, végigsétálunk a Forum Romanumon, a császári fórumokon és a Palatinus-dombon. További programunk gyalogos séta keretében: Konstantinus diadalív – Capitolium domb – Viktor Emanuel emlékmű – Trevi kút – Spanyol tér és Spanyol lépcső – Pantheon – Navona tér. Visszautazás a szálláshelyre.

4. nap:
Reggeli után fakultatív kirándulás a nápolyi öbölbe, ahol ízelítőt kaphatunk Dél – Olaszország hangulatából. Először látogatás Pompeibe, a világhírű pompeji ásatások megtekintése. A Vezúv i. sz. 79-es kitörése miatt elpusztult és megkövesedett, egykor virágzó római kereskedőváros hűen tükrözi a korabeli élet mindennapjait. Délután fél napos városnézés Nápolyban, Olaszország harmadik legnagyobb városában. A város történelmi központja, amely a Világörökség része, a műemlékek valóságos tárháza: Posillipo – Királyi Palota – Umberto Galéria – Piazza Plebiscito – San Carlo Operaház – Castel Nuovo – Castel dell'Ovo. Aki a fakultatív programon nem vesz részt: egész napos szabadprogram Rómában. Este visszautazás a szálláshelyre.

5. nap:
Reggeli után folytatjuk az ismerkedést Rómával: látogatás a kereszténység központjában: Először a világ egyik leggazdagabb gyűjteményét, a Vatikáni Múzeumot és a Sixtus-kápolnát nézzük meg. Ezt követően a Szent Péter-bazilikába látogatunk, ahol megnézzük a templomon kívül a pápák sírját, majd a Bazilika előtti csodás barokk teret ismerjük meg és elsétálunk az Angyalvárhoz. Késő délután indulás észak felé, este a tranzitszállás elfoglalása Firenze mellett.

6. nap:
Reggeli után utazás Firenzébe (a csoport vonattal megy be, vonatjegy külön fizetendő), városnézés: Santa Croce templom – Dante szülőháza – Dóm – Keresztelőkápolna – Giotto torony – Piazza della Signoria – Uffizi képtár (kívülről) – Ponte Vecchio. Az déli órákban hazaindulás Magyarországra. Folyamatos utazás, hazaérkezés az éjszakai órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. március. 16
» Róma képekben - Kovács Attila, 2017. március. 06
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2016. október. 05
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2016. augusztus. 04
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2016. június. 21
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2015. november. 03
Fakultatív programok

Vacsora felár (5 vacsora): 17.500 Ft/fő (csak irodánkban fizethető)

Várható költségek:
Róma, Colosseum és Forum Romanum: kb. 25 Euro/fő
Vatikáni Múzeum: kb. 40 Euro/fő
Róma, tömegközlekedés: kb. 10 Euro/fő
Pompei: kb. 25 Euro/fő
Velence, hajójegy: kb. 15 Euro/fő
Firenze, vonatjegy kb. 6 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Fakultatív programok:
Nápoly - Pompei: 30 Euro/fő + belépők

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Idegenforgalmi adó:
kb. 1,6 Euro/fő/éj

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, fakultatív programokat és az útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), idegenforgalmi adót, reggelin kívüli étkezéseket (fakultatív félpanziós ellátás foglalása ajánlott!)

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi abó, belépők, fakultatív programok, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetenő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás a foglaláskor még szabad helyek függvényében, előzetes egyeztetés alapján történik.

Szállás: 

1 éjszaka Velence környékén, 3 éjszaka Róma mellett, 1 éjszaka Firenze mellett 3*-os szállodában, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás foglalása ajánlott (a szálláshely közelében nem található étterem)!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.5
31 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
4.6
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.7
Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence
Debrecen
4.2
Egy nagyon szép, programdús utazáson voltunk. Valamennyi idegenvezető nagyon készséges, kedves és profi volt. A csodálatos helyszínek páratlan élményt nyújtottak és esetünkben a társaság is jó összetételűnek bizonyult. Tekintettel arra, hogy az oda és visszaút alatt minden alkalommal csak autópálya melletti, igencsak drága üzletekben van mód élelmet vásárolni, ugyanakkor a kora 7 óra körüli reggeli és a 20 óra körüli igen kevéske vacsora között akár többször is megéhezik az utas, jó lenne, ha a nap közbeni étkezéshez a hat nap alatt legalább a második és negyedik napon megállna a busz egy nagyobb ABC-nél, mert a látványosságok vagy a szállások közelében semmilyen alapélelmiszert, egyszerű dolgokat pl: papírzsebkendő, egy üveg bor, kenyér, kis darab vaj nem volt lehetséges vásárolni. A program nagyon feszes volt, ezt olvastam korábban is kritikaként.
Gyomaendrőd
4.8
Nagyon szép és tartalmas körút. Mindenkinek ajánlom.
Szolnok
4.4
Minden jól meg volt szervezve sok szépet láttunk. Ami nem tetszett az az étrend össze állítása, túl egyhangú volt ! Eszter szakmai felkészültsége dicséretes!
Székelyudvarhely
4.6
A túravezetőre és városokat bemutató idegenvezetőkre a kifogástalan kifejezést alkalmaznám. A buszvezetők is jelesre vizsgáztak.

A magam korabelieknek talán jobban megfelelne egy ilyen nagy távolságot felölelő kirándulás, ha egy-két nappal hosszabbra volna szabva.

Komarom
3.6
Koszonjuk a szervezest!
Igazabol egy dolgot tudnànk említeni;amit hianyoltunk.
Volt sok szep program,de keves volt a pihenoido,szabadprogram,nem volt tengerparti furdesi lehetoseg.
Minden jot kivanunk Önöknek!
Győr
5.0
Az utazás során nagyon jól éreztük magunkat, kellemesen elfáradtunk. Úgy gondolom, hogy kell pár nap, mire a rengeteg információt megemésztjük. Az idegenvezető (k) tudása kiemelkedő volt. Minden a leírtak szerint zajlott, nem volt semmi fennakadás utunk során. A buszsofőrök is nagyon profik és előzékenyek voltak. Ezt az utat bátran ajánlom mindenkinek, aki kultúrára szomjas.
Budapest, XIII. kerület
5.0
Ez az út minden várakozásomat felülmúlta! Nagyon szép volt, sokat láttunk, de ennek ellenére nem volt feszített a tempó. Gondolom ez a profi szervezésnek és a nagyon felkészült idegenvezetőknek köszönhető. Szívesen mennék más európai városokat bemutató 6-10 napos körutakra az Önök szervezésében.
Budapest, II. kerület
3.8
Csodálatos helyeken jártunk.
Komló
4.0
A magam részéről a csoport összevonásokat nem tartottam jó ötletnek. A szezon miatt amúgy is túlzsofoltak voltak a terek, templomok melyeket látogattunk.

Az ellátással kapcsolatban talán kérni lehetne a szállodákat, hogy a magyar szokások szerint járjanak el, például a reggeli egysíkú választék volt mely 5 napon keresztül 3 szállodában ugyanazt szolgálták föl...

Köszönjük a lehetőséget!
Érd
5.0
Köszönöm szépen, nagyon jól éreztük magunkat. Az idegenvezetőnk , Simák Júlianna szenzációs tudása, kedvessége élvezetessé tette az utunkat.
A két sofőrünk Attila és Lajos kedves és udvarias, segitőkész volt. Vezetésuk biztonságot nyújtott egész idő alatt.
Programok nagyon jók voltak, esetleg a vonatozás bizonytalansága miatt , ezt ki lehetne hagyni. De megoldották és nagyon szép napunk volt. A buszos Firenzei városnézés még szebbé tette a napunkat. Köszönöm mindenkinek.
Budapest
4.8
Köszönöm szépen a tökéletes szervezést! Nem kellett hosszú sorokat állni egy-egy múzeum látogatásakor. Folyamatos volt a program, nem volt "holt-idő". Az idegenvezetők tudását, magas műveltségi szintjét szeretném kiemelni. Nagyon sok új ismerettel bővült tudásom, ami a felkészültségüknek köszönhető!
Kiskunfélegyháza
4.2
Az utazás jó volt, az észrevételeimet közöltem a buszon való értékelőpapírral. Köszönöm.
Budapest
4.4
Az első éjszakai szállás lehetett volna igényesebb. A fürdőszobában nem volt zuhanytálca és alig lehetett elférni. Zuhanyozás után a wc nagyon vizes lett! és nem volt semmi amivel szárazra lehetett volna törölni. A többi szállás jó volt. A reggeli elég egyhangú volt minden nap ugyanazt kaptuk lehetett volna bőségesebb. Vacsorára jó lett volna kétféle menüből választani. Az utazás a programok az idegenvezetés nagyon jó volt. Összességében jól éreztük magunkat. Köszönjük.
Tata
4.8
Lényegesen jobb volt, mint amire számítottunk. A szállások is a 3* -hoz képest igen jók voltak. A félpanziós vacsorák sikeredtek egyhangúra, arról kéne az irodának előre egyeztetnie a szállóval.
Pilis
5.0
Mindennel nagyon elégedett voltam. Kitűnő a szervezés. Lexikális tudással rendelkező idegenvezetők, kedves, segítőkész gépkocsivezetők. Köszönöm az élményt.
Dunaharaszti
4.2
A program tetszett, csak több szabadidőre lett volna szükség, mert így nagy sok minden volt belezsúfolva.
Tát Tompa .M. u. 4
5.0
Az utazás nagyon jó volt,aprogram tőmény volt egy kicsit több idő kellet volna.Mindent megnéztünk amit meg lehetett nézni.Ha lehetőségünk lesz,legközelebb is elmegyünk.
Harsány
4.4
a szervezést lehetne némiképp javítani azzal, hogy a veszteségidőket tovább csökkentik. arra gondolok, hogy például a belépőket felvehetné a helyi idegen vezető előre, így nem kéne a csoport idejét várakozással tölteni. esetenként a teljes csoport programidejéből megy a wc-re várakozás, ami alkalmanként rendezhető lehetne a szabadidős tevékenység idejében önállóan.
összességében nagyon jól éreztünk magunkat.
Komárom
4.6
Az idegenvezetők, a busz és vezetői, a programok, a szállás, mind kiválóan teljesítettek, köszönjük szépen ezt az élménydús hat napot.
Budapet
4.8
A programban jelzett uticélok közül már néhány helyre régóta szerettünk volna eljutni. Így a vártnál ugyan sűrűbb és feszítettebb lett a program, de az idegenvezetők felkészültsége, figyelmessége és a lenyűgöző látnivalók kárpótoltak bennünket. Az utazási távolságok és a programok miatt így szabadidő a minimális volt, de így is megérte a sok gyönyörűség és ismeretszerzés. Utunk nagyon biztonságos volt, a gépkocsivezetők nagy rutinnal rendelkeznek, figyelmesek és udvariasak. Nem utolsó sorban utitársainkat is megemlíteném, jó csapat volt. Köszönjük!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!