Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence

Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence

6 napos buszos körutazás Olaszországban

Olasz körutazásunk során megtekintjük a történelmi világvárost Rómát, a cölöpökön álló Velencét és Toszkána kultúrális központját Firenzét. Fedezze fel velünk a csizma alakú félszigetet!

Főoldal Európa Olaszország Toszkána FirenzeOlasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence

Alapár tartalmazza

utazást autóbusszal, 5 éj szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, fakultatív programokat és az útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap:
Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás rövid szünetekkel Szlovénián át, délután érkezés Velencébe. Behajózás a Szent Márk térre, majd séta a San Marco kerületben: San Zaccaria templom-Szent Márk tér-Rialto. Rövid szabadprogram után a szálláshely elfoglalása Velence környékén.

2. nap:
Reggeli után utazás Rómába, informatív buszos városnézés: Repubblica tér – Caracalla fürdő – Circus Maximus – Piramis – Szent Pál Bazilika (kiszállással) – Colosseum – Császár Fórumok – Igazság Szája – Navona tér. Este a szállások elfoglalása Róma mellett.

3. nap:
Reggeli után egész napos látogatás Rómában. Az ókori Rómával az ismerkedést a Colosseummal kezdjük. Miután láttuk a legnagyobb római építményt, végigsétálunk a Forum Romanumon, a császári fórumokon és a Palatinus-dombon. További programunk gyalogos séta keretében: Konstantinus diadalív – Capitolium domb – Viktor Emanuel emlékmű – Trevi kút – Piazza di Spagna – Pantheon – Piazza Navona. Visszautazás a szálláshelyre.

4. nap:
Reggeli után fakultatív kirándulás a nápolyi öbölbe, ahol ízelítőt kaphatunk Dél – Olaszország hangulatából. Először látogatás Pompeibe, a világhírű pompeji ásatások megtekintése. A Vezúv i. sz. 79-es kitörése miatt elpusztult és megkövesedett, egykor virágzó római kereskedőváros hűen tükrözi a korabeli élet mindennapjait. Délután fél napos városnézés Nápolyban, Olaszország harmadik legnagyobb városában. A város történelmi központja, amely a Világörökség része, a műemlékek valóságos tárháza: Posillipo – Királyi Palota – Umberto Galéria – Piazza Plebiscito – San Carlo Operaház – Castel Nuovo – Castel dell'Ovo. Aki a fakultatív programon nem vesz részt: egész napos szabadprogram Rómában. Este visszautazás a szálláshelyre.

5. nap:
Reggeli után folytatjuk az ismerkedést Rómával: látogatás a kereszténység központjában: Először a világ egyik leggazdagabb gyűjteményét, a Vatikáni Múzeumot és a Sixtus-kápolnát nézzük meg. Ezt követően a Szent Péter-bazilikába látogatunk, ahol megnézzük a templomon kívül a pápák sírját, majd a Bazilika előtti csodás barokk teret ismerjük meg és elsétálunk az Angyalvárhoz. Késő délután indulás észak felé, este a tranzitszállás elfoglalása Firenze mellett.

6. nap:
Reggeli után utazás Firenzébe, városnézés: Santa Croce templom – Dante szülőháza – Dóm – Keresztelőkápolna – Giotto torony – Piazza della Signoria – Uffizi képtár (kívülről) – Ponte Vecchio. Az déli órákban hazaindulás Magyarországra. Folyamatos utazás, hazaérkezés az éjszakai órákban.

Egyágyas felár: 23.000,- Ft
Vacsora felár (5x): 17.500,- Ft/fő

Foglalását a helyek függvényében tudjuk véglegesíteni, melyről a jelentkezést követően tudunk bővebb információval szolgálni.

Kapcsolódó cikkek

» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2015. április. 21
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2014. december. 19
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2014. október. 02
» Látnivalók Rómában: Caracalla thermái - Sólyom Márk, 2014. szeptember. 30
Fakultatív doboz

Fakultatív kirándulás:
Nápoly - Pompei: 30 Euro/fő + belépők

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
utazást autóbusszal, 5 éj szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést.
Alapár nem tartalmazza: 
betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, fakultatív programokat és az útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív kirándulás:
Nápoly - Pompei: 30 Euro/fő + belépők

Várható belépőjegy költségek:
idegenforgalmi adó 1,5 Euro/fő/éj
Róma, Colosseum: kb. 25 Euro/fő
Vatikáni Múzeum: kb. 40 Euro/fő
Róma, tömegközlekedés: kb. 10 Euro/fő
Pompei: kb. 25 Euro/fő
Velence, hajójegy: kb. 15 Euro/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetenő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás a foglaláskor még szabad helyek függvényében, előzetes egyeztetés alapján történik.

Szállás: 

3 csillagos szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.
Egyágyas felár: 23.000 Ft

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást foglal magában. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani. Vacsora felár: 17.500 Ft/fő, mely igény esetén még itthon fizetendő.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.5
3 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.3
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
3.3
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.7
Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence
Budapest, XIII. kerület
4.4
<szöveg nélkül>
Tiszaújváros
4.8
Összességében nagyon tetszett, bár olykor egy kicsit strapás a program, és a reggeli kelés, valamint a kevéske szabadidő az étkezések (ebéd) lebonyolítására. De mindezt a kapott élmény maximálisan feledteti! A túravezetők és sofőrök rendkívül felkészültek és képzettek. Csak elismeréssel lehet róluk szólni, nagy köszönet nekik! A szállások a célnak teljesen megfelelnek, csak a kissé egyhangú étkezést lehet negatívumként említeni.
Pécs
4.2
A Medgyesi Julianna egy zseni! :)
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!