Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence

Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence

6 napos buszos körutazás Olaszországban

Olasz körutazásunk során megtekintjük a történelmi világvárost Rómát, a cölöpökön álló Velencét és Toszkána kultúrális központját Firenzét. Fedezze fel velünk a csizma alakú félszigetet!

Főoldal Európa Olaszország Toszkána FirenzeOlasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, fakultatív programokat és az útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), idegenforgalmi adót, reggelin kívüli étkezéseket (fakultatív félpanziós ellátás foglalása ajánlott!)
Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap:
Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás rövid szünetekkel Szlovénián át, délután érkezés Velencébe. Behajózás a Szent Márk térre, majd séta a San Marco kerületben: San Zaccaria templom-Szent Márk tér-Rialto. Rövid szabadprogram után a szálláshely elfoglalása Velence környékén. 

2. nap:
Reggeli után utazás Rómába, informatív buszos városnézés: Repubblica tér – Caracalla fürdő – Circus Maximus – Piramis – Szent Pál Bazilika (kiszállással) – Colosseum – Császár Fórumok – Igazság Szája – Navona tér. Este a szállások elfoglalása Róma mellett.

3. nap:
Reggeli után egész napos látogatás Rómában. Az ókori Rómával az ismerkedést a Colosseummal kezdjük. Miután láttuk a legnagyobb római építményt, végigsétálunk a Forum Romanumon, a császári fórumokon és a Palatinus-dombon. További programunk gyalogos séta keretében: Konstantinus diadalív – Capitolium domb – Viktor Emanuel emlékmű – Trevi kút – Spanyol tér és Spanyol lépcső – Pantheon – Navona tér. Visszautazás a szálláshelyre.

4. nap:
Reggeli után fakultatív kirándulás a nápolyi öbölbe, ahol ízelítőt kaphatunk Dél – Olaszország hangulatából. Először látogatás Pompeibe, a világhírű pompeji ásatások megtekintése. A Vezúv i. sz. 79-es kitörése miatt elpusztult és megkövesedett, egykor virágzó római kereskedőváros hűen tükrözi a korabeli élet mindennapjait. Délután fél napos városnézés Nápolyban, Olaszország harmadik legnagyobb városában. A város történelmi központja, amely a Világörökség része, a műemlékek valóságos tárháza: Posillipo – Királyi Palota – Umberto Galéria – Piazza Plebiscito – San Carlo Operaház – Castel Nuovo – Castel dell'Ovo. Aki a fakultatív programon nem vesz részt: egész napos szabadprogram Rómában. Este visszautazás a szálláshelyre.

5. nap:
Reggeli után folytatjuk az ismerkedést Rómával: látogatás a kereszténység központjában: Először a világ egyik leggazdagabb gyűjteményét, a Vatikáni Múzeumot és a Sixtus-kápolnát nézzük meg. Ezt követően a Szent Péter-bazilikába látogatunk, ahol megnézzük a templomon kívül a pápák sírját, majd a Bazilika előtti csodás barokk teret ismerjük meg és elsétálunk az Angyalvárhoz. Késő délután indulás észak felé, este a tranzitszállás elfoglalása Firenze mellett.

6. nap:
Reggeli után utazás Firenzébe (a csoport vonattal megy be, vonatjegy külön fizetendő), városnézés: Santa Croce templom – Dante szülőháza – Dóm – Keresztelőkápolna – Giotto torony – Piazza della Signoria – Uffizi képtár (kívülről) – Ponte Vecchio. Az déli órákban hazaindulás Magyarországra. Folyamatos utazás, hazaérkezés az éjszakai órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2015. július. 25
» Velence lagúnái közt: tengeri kajakkal - Kovács Attila, 2015. április. 29
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2015. április. 21
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2014. december. 19
Fakultatív doboz

Nápoly - Pompei kirándulás. A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
Utazást autóbusszal, szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést.
Alapár nem tartalmazza: 
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, fakultatív programokat és az útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), idegenforgalmi adót, reggelin kívüli étkezéseket (fakultatív félpanziós ellátás foglalása ajánlott!)
Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi abó, belépők, fakultatív programok, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetenő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás a foglaláskor még szabad helyek függvényében, előzetes egyeztetés alapján történik.

Szállás: 

1 éjszaka Velence környékén, 3 éjszaka Róma mellett, 1 éjszaka Firenze mellett 3*-os szállodában, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás foglalása ajánlott (a szálláshely közelében nem található étterem)!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.5
10 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
3.6
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence
Dunaharaszti
4.2
A program tetszett, csak több szabadidőre lett volna szükség, mert így nagy sok minden volt belezsúfolva.
Harsány
4.4
a szervezést lehetne némiképp javítani azzal, hogy a veszteségidőket tovább csökkentik. arra gondolok, hogy például a belépőket felvehetné a helyi idegen vezető előre, így nem kéne a csoport idejét várakozással tölteni. esetenként a teljes csoport programidejéből megy a wc-re várakozás, ami alkalmanként rendezhető lehetne a szabadidős tevékenység idejében önállóan. összességében nagyon jól éreztünk magunkat.
Komárom
4.6
Az idegenvezetők, a busz és vezetői, a programok, a szállás, mind kiválóan teljesítettek, köszönjük szépen ezt az élménydús hat napot.
Budapet
4.8
A programban jelzett uticélok közül már néhány helyre régóta szerettünk volna eljutni. Így a vártnál ugyan sűrűbb és feszítettebb lett a program, de az idegenvezetők felkészültsége, figyelmessége és a lenyűgöző látnivalók kárpótoltak bennünket. Az utazási távolságok és a programok miatt így szabadidő a minimális volt, de így is megérte a sok gyönyörűség és ismeretszerzés. Utunk nagyon biztonságos volt, a gépkocsivezetők nagy rutinnal rendelkeznek, figyelmesek és udvariasak. Nem utolsó sorban utitársainkat is megemlíteném, jó csapat volt. Köszönjük!
Celldömölk
4.8
Az előrejelzett program miatt választottuk ezt a túrát. A szervezés nagyon tetszett, a program rendkívül sűrű volt. Ennek ellenére a lehető legtöbbet láttuk, hallottuk. Nagyon lenyűgöző , meggyőző volt az idegenvezetők felkészültsége,tájékozottsága, tájékoztatása, következetessége! A sofőrök udvariasak, szolgálatkészek, biztonságos vezetők voltak. Szerencsés csapat jött össze, ami még szebbé, emlékezetessé tette e pár napot számunkra.
Ajka
4.6
Kiváló idegenvezetés, feszített tempó, "olaszos" szállások és ételek összességében 5 ös.
Tépe
4.4
összeségében nagyon jó!
Budapest, XIII. kerület
4.4
<szöveg nélkül>
Tiszaújváros
4.8
Összességében nagyon tetszett, bár olykor egy kicsit strapás a program, és a reggeli kelés, valamint a kevéske szabadidő az étkezések (ebéd) lebonyolítására. De mindezt a kapott élmény maximálisan feledteti! A túravezetők és sofőrök rendkívül felkészültek és képzettek. Csak elismeréssel lehet róluk szólni, nagy köszönet nekik! A szállások a célnak teljesen megfelelnek, csak a kissé egyhangú étkezést lehet negatívumként említeni.
Pécs
4.2
A Medgyesi Julianna egy zseni! :)
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!