Olasz Adria körút

7 napos buszos körutazás Olaszországban

Olaszország remek látnivalói között barangolunk a Dolomitoktól Szicíliáig: az élethű, jól elrendezett makettek, valamint a „velencei gondolázás" szép útiélményeket idéznek a szórakoztató és tudásfejlesztő séta során. Ravenna, mint a Nyugat-Római Birodalom utolsó fővárosa, majd, mint a bizánci császárok itáliai székhelye méltán világhírű műemlékeknek a gyűjtőhelye. A kora keresztény művészetek, a világon páratlan bizánci mozaikok legszebbjeit járjuk be Basilica San Vitale és S. Apollinare Nuovo, Neoniano kápolna, Püspöki Múzeum, Galla Placidia mauzóleum.

Alapár tartalmazza

Autóbuszos utazást, szállást félpanziós ellátással, magyar idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

A helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, a fakultatív programok árát, BBP-t, valamint az útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, kötelező vacsora felár. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: utazás Velence - Bologna érintésével Riminibe. Szállás elfoglalása. (940 km)

2. nap: Miniatűr Itália - Ravenna
Kora délelőtti tengerparti fürdőzést követően egész Olaszország remek látnivalói között barangolunk a Dolomitoktól Szicíliáig: az élethű, jól elrendezett makettek, valamint a „velencei gondolázás" szép úti élményeket idéznek a szórakoztató és tudásfejlesztő séta során. Ravenna, mint a Nyugat-Római Birodalom utolsó fővárosa, majd, mint a bizánci császárok itáliai székhelye méltán világhírű műemlékeknek a gyűjtőhelye. A kora keresztény művészetek, a világon páratlan bizánci mozaikok legszebbjeit járjuk be Basilica San Vitale és S. Apollinare Nuovo, Neoniano kápolna, Püspöki Múzeum, Galla Placidia mauzóleum.   (150 km)

3. nap: Urbino - Frassasi cseppkőbarlang (fak. program)
Egy elbűvölően szép, hegyek közt fekvő hamisítatlan középkori várost, Urbinot keressük fel: a kanyargós utcák rózsaszín téglás összképéből kiemelkedik a Hercegi Palota hatalmas reneszánsz épülettömbje (régészeti és egyházi gyűjtemény). Utunk az Appenninek hegyes-völgyes vidékén át vezet a Frassasi karszt vidékére. Itt megtekintjük a XI. sz. San Vittore románkori templomot a korabeli híddal, majd szűk kanyonban jutunk fel a barlang bejáratáig: egy igazi mesevilág tárul elénk Itália legnagyobb cseppkőbarlang-rendszerének helyi vezetéssel történő bejárásakor. (230 km)

4. nap: Gradara - San Marino
Gradara - tengerhez közeli hegyre épült, erődített középkori város, séta a bástyákon; egzotikus tárgyak, állatok gyűjteménye. Du. San Marino romantikus hegyi hercegségébe látogatunk, amely büszkén vállalja máig tartó független államiságát. A csodálatos várostornyok, paloták között sétálgatva olcsó, vámmentes vásárlási lehetősége nyílik utasainknak. (60 km)

5. nap: Assisi - Perugia - Gubbio (fak. program) 
Az ősrégi egyházi központban Assisi-ben tovább él Szent Ferenc kultusza. Legfőbb látnivalói a róla elnevezett bazilika világhírű freskóival, a Portiumcola kápolna, amit Szt. Ferenc épített, lentről rálátás a Rocce Maggiore középkori várra, a S. Chiare kilátóterasszal. A napi program méltó zárásaként felkeressük Umbria ősi fővárosát: Perugia-ban megtekintjük a pompás Priori palotát, a dísz kutat, a katedrálist, séta az igazi olaszos óvárosban. Gubbio egy érintetlenül megmaradt hegyoldalra települt, falakkal körülzárt középkori városka. Megtekintjük a régi, felső városrészben a dómot, Hercegi Palotát és sétát teszünk a Piazzo Grande-t övező szűk és meredek utcákon.  (380 km)

6. nap: Rimini
Fürdés, szabadidő Rimini széles strandjain; bejutás egyénileg Rimini értékes óvárosába, ahol híres műemlékek között járhat a turista: Augustus diadalíve, Tiberius római császár hídja, Palazzo Communale, XIII. sz-i Tempio Malatestiano.

7. nap: Pomposa apátság
Hazafelé útban megállás a VI. sz-ban alapított, rendkívül értékes Pomposa bencés apátságnál, amely különösen festett freskóiról és érdekesen osztott, karcsú harangtornyáról nevezetes. A Pó deltavidékén áthaladva számos folyóágat keresztezünk. Érkezés Bp.-re késő este. (870 km)

Kapcsolódó cikkek

» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. május. 07
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2017. november. 09
» Velencében, gondolával - Kovács Attila, 2017. június. 08
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2017. június. 02
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív programok: (min. 12 fő részvételétől indulnak)
Kirándulás: Urbino-Frassasi barlang
Kirándulás: Gubbio- Assisi - Perugia

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Autóbuszos utazást, szállást félpanziós ellátással, magyar idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

A helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, a fakultatív programok árát, BBP-t, valamint az útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, kötelező vacsora felár. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó
Kötelező vacsora a hotel éttermében,
Útlemondási biztosítás,
Árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, egyéb étkezések, személyes kiadások.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
1,5 euró/fő/éj
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 
A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Összkomfortos autóbusszal (légkondi, videó, büfé, WC)

Szállás: 

6 éj 3*-os partközeli szállodában Rimini üdülőövezetében. A többségében erkélyes szobákban fürdő/WC

Étkezés: 
A részvételi díj 6 büfé reggelis ellátást tartalmaz. Kötelező 6 háromfogásos vacsora a hotel éttermében.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.0
Budapest, XVI. kerület
4.6
The only complaint I have is that the passengers on the buss were not rotated like they should have been for the view. I have never seen this before during my many travels. As far as I know, there are no reserved seats, all pays the same price, therefore should have the same priviliges. For future reference, I strongly recommend that the traveler cheks with the agency about their policy. If they don't rotate, I would not use their service again.
Thank you,
S. Mahr
Cocoa Beach, FL USA
Miskolc
4.6
<szöveg nélkül>
Budapest, XIV. kerület
4.6
<szöveg nélkül>
Eger
4.6
<szöveg nélkül>
Budapest, II. kerület
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!