Itália csodái körút - Miramare-kastély, Firenze, Pisa, Dél-Toszkána

8 napos buszos körutazás Olaszországban

Átfogó, rendkívül tartalmas körutazás keretében szeretnénk megismertetni Utasainkkal a művészetek, a polgári fejlődés egyik fő szülőhazájának, Olaszországnak a legszebb városait; tényleg Itália legjavát, ami 7-8 napba élvezhetően belefér! Az ismert „nagyágyúkat" (mint Róma, Firenze, Siena, Pisa, Bologna stb.) valódi ínyencségekkel egészítettük ki mint pl. az etruszk alapítású műemlékvárosok Lazio tartományban.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, magyar idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, a fakultatív programok árát, BBP-t, valamint az útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, belépők és fakultatív programok díját. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
8 nap

Szállás

2 éj Róma 4* hotel, Cornelia metrómegállótól központ jól megközelíthető
2 éj Bologna külvárosában, 3* hotel
3 éj, 3* szállodák színvonalas (fürdős, TV-s, néhány légkondicionált) szobáiban

Program: 

1. nap: Miramare-kastély - Aquilea
Korai indulást követően Friuli tartomány legszebb tengermelléki látnivalóiban gyönyörködhetünk: Miramare - a tengerkékje felett épült Habsburg nyári rezidencia pompás kerttel; Aquilea - a Római Birodalom legfőbb adriai városának értékes maradványaiban gyönyörködhetünk: a keresztény bazilika mozaikpadlói, freskói; római kori oszlopsor, fürdők. Szállás Padova környékén. (1 éj)

2. nap: Padova - Bologna
Délelőtti városnézés Szent Antal városában, Padova-ban: Szt. Antal Bazilika és Keresztelőkápolna (amely zarándokhelyként is ismert); óvárosi terek és paloták (XIII. sz.-i Törvényszéki Palota). Bologna - séta Emilia-Romagna tartomány fővárosának csodás központjában: vöröstéglás palotákban (pl. Podesta-palota), 100 m-t is meghaladó várostornyokban és a gótikus San Petronio-ban is gyönyörködhetünk Európa legősibb egyetemi városában. Szállás Bologna külvárosában. (1 éj)

3. nap: Firenze - Lucca
Firenze - az itáliai reneszánsz bölcsője, ahol délelőtti program során megtekintjük a méltán világhírű Dómot a keresztelőkápolnával, a Régi Városházát, az Arno folyón átívelő üzletekkel teli hidat (Ponte Vecchio), a Medici-ek kápolnáját. Firenzébe való be és hazajutás vonattal történik! Toszkán programunkat délután a meseszép műemlékvárosban Lucca-ban folytatjuk: Dóm és harangtorony, San Michele (a pisai román stílus remekműve), Piazza Amfiteatro stb. Szállás a híres fürdővárosban, Montecatini-ben. (2 éj)

4. nap: Pisa - Volterra - San Gimignano
Pisa-ban megtekintjük a páratlan reneszánsz épületegyüttest: Ferde Torony, Dóm, Baptisztérium. Volterra - hamisítatlan falakkal körülvett középkori város hegytetőn várral, román kori dómmal és gyönyörű palotákkal; utazás jellegzetes, dimbes-dombos, toszkán tájon San Gimignano-ba: séta a 13 toronnyal ékeskedő, érintetlen középkori kisváros kacskaringós utcáin (Ciszterna és Dóm-terek, XIII. sz.-i városháza).

5. nap: Sienna - Dél-Toszkán hegyi városok - Orvieto
Egész Olaszország legszebb városai közt emlegetjük a toszkán dombok mentén fekvő Siena-t: pompás gótikus dómja, a különleges formájú Il Campo tér a tornyos, gótikus városházával, a díszkutak mind lenyűgözik a látogatót. Utunkat a toszkán hegyvidéken folytatjuk: Pienza - a II. Pius pápáról elnevezett városkában megtekintjük a pápai palotát (Palazzo Piccolomini) majd a csodás fekvésű Montepulciano-ban a reneszánsz Tempio di San Biagro-t és a hegyi óváros palotáit. A napot a magaslati fekvéséről és színes homlokzatáról híres Orvieto-i Dóm látogatásával koronázzuk meg. Szállás Rómában. (2 éj)

6. nap: Róma
Az örök város kiemelt látnivalói helyi magyar idegenvezetővel (feláras) is megtekinthetők egész napos vezetett program során: Forum Romanum, Colosseum, Capitolium, Trajanus oszlopa; Piazza Navona díszkútjai, Pantheon, Trevi-kút, Spanyol-lépcső; Szt. Péter-tér és Bazilika. Mindezek vagy egyéb nevezetességek (pl. Vatikán Múzeum, San Giovanni in Laterano, Angyal vár) egyéni szabadidő során megtekinthetők. Esti szabadidő Róma kivilágított belvárosában. Figyelem! Róma program helyi közlekedéssel (tehát nem irodánk buszával) valósul meg az utazási iroda, valamint a helyi idegenvezetők közreműködésével.

7. nap: Lazio ékkövei: Tarquinia - Tuscania - Viterbo
Az ősi etruszk városok közül a legérdekesebb a tengeri kilátással is rendelkező Tarquinia, ahol elsőként a 2500 éves festett etruszk uralkodói sírkamrákat tekintjük meg a város melletti ősi nekropoliszban, majd séta az erődített óvárosban középkori lakótornyok között vagy a Városi Palotában megtekinthető az etruszk régészeti múzeum (különleges ókori szarkofágokkal és egyéb leletekkel). Tuscania - érintetlen középkori városmag, várfalak és kapuk, templomok és díszkutak pazar hegyes-völgyes fekvéssel; St. Maria Maggiore (a lombard román építészet remekműve). Viterbo - XII. sz.-i Dóm, Pápák Palotája gótikus árkádsorral, Palazzo dei Priori stb. Szállás Bologna külvárosában. (1 éj)

8. nap: utazás haza Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel (890 km).

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Róma képekben - Kovács Attila, 2023. február. 26
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2023. január. 07
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2021. február. 07
» Látnivalók Rómában: Caracalla thermái - Sólyom Márk, 2014. szeptember. 30
» Látnivalók Rómában: A Svájci Gárda - Etédi Alexa, 2014. május. 15
» Látnivalók Rómában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 24
» Látnivalók Rómában: az Angyalvár - Sólyom Márk, 2014. január. 21

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, magyar idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, a fakultatív programok árát, BBP-t, valamint az útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, belépők és fakultatív programok díját. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

útlemondási biztosítás
idegenforgalmi adó
árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

idegenforgalmi adó, belépők, egyéb étkezések, személyes kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 
A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Összkomfortos autóbusszal (légkondi, videó, büfé, WC). Ingyenes vidéki csatlakozási lehetőség.

Étkezés: 

A részvételi díj 7 kontinentális reggelis ellátást tartalmaz. 5 alkalommal fakultatív háromfogásos vacsora (1-4. és a 7. napokon) felár ellenében igényelhető!

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!