Don Matteo nyomában

6 napos buszos körutazás Olaszországban

6 napos körutazásunk alatt szebbnél-szebb műemlékeket keresünk fel többek között egyik állomásunk Gubbio - Don Matteo városa. A régió egyik legősibb városa mely a hegyoldalba épült, városnézésünket Don Matteo templomával, a San Giovanni épületével kezdjük, majd a filmből ismert helyszíneket keressük fel: 'Piazza Grande', 'Palazzo dei Consoli' és a 'Via Piccardi', majd a 'Via Baldassini' következik.

-20%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 5 éjszaka szállást reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1.nap: Budapest-Rimini-San Marino
Elutazás. Szálláshely elfoglalása Rimini környékén az esti órákban. Fakultatív kirándulás San Marinoba, mely a harmadik legkisebb állam Európában Monaco és a Vatikán után. Itália egyik legszebb történelmi emléke, a Titano hegyre épített erődítményrendszer esti kivilágításban feledhetetlen látvánnyal örvendezteti meg a látogatókat. Felsétálunk a Szabadság térre, majd rövid szabadidő. (Ár: 15EUR/fő). Visszaérkezés a szállodába a késő esti órákban. (A mai napon nincs vacsora a szállodában!).

2.nap: Gubbio- Perugia
Délelőtt Don Matteo városa vár ránk. A régió egyik legősibb városába, a hegyoldalba épült Gubbióba kirándulunk. Városnézésünket Don Matteo templomával, a San Giovanni épületével kezdjük, majd a filmből ismert helyszíneket keressük fel: 'Piazza Grande', 'Palazzo dei Consoli' és a 'Via Piccardi', majd a 'Via Baldassini' következik. A középkori hangulatot idéző utcákon járva megtekintjük a város legfontosabb nevezetességeit, majd a monumentális Bazilika felkeresésekor a város védőszentjének Szent Ubaldonak legendájával is megismerkedünk. Délután városnézés Perugiában, majd látogatás  és kóstoló a Csokoládé Múzeumban. Szállás Assisi közelében.

3.nap: Assisi-Spello-Foligno
Umbriai kirándulásunkat a 'Santa Maria degli Angeli' Bazilikában található 'Porziuncola' kápolna megtekintésével folytatjuk. Assisi városában a Bazilika épületében megtekintjük a Szent sírját, majd a Szent Klára templom következik. Rövid szabadidő, majd folytatjuk utazásunkat Spello elbűvölő kisvárosába. Az Assisi és Foligno között fekvő meseszép kisváros az umbriai reneszánsz egyik jelentős megállója. Megtekintjük a 'Santa Maria Maggiore' templom épületét a híres 'Baglioni' kápolnával, ahol Pinturicchio freskóit csodálhatjuk meg. Utolsó megállónk Foligno, majd visszautazás a szállásra. 

4.nap: Norcia-Cascia-Roccaporena-Spoleto
Norciaba, Szent Benedek városába látogatunk. Belvárosi séta (Chiesa di San Benedetto, Palazzo Comunale, Duomo di Santa Maria Argentea), majd továbbutazunk Casciaba, ahol a templomban láthatjuk a lehetetlenségek, a reménytelen ügyek védőszentjének, Szent Ritának a sírját is. Délután Roccaporenaban megtekintjük Szent Rita szülőházát is, majd a tartomány egyik legbájosabb városa Spoleto következik. Felkeressük a 'Santa Maria Assunta' Bazilika épületét, majd ismét Don Matteo nyomába szegődünk. Városnézésünkből nem maradhat ki a film szerinti Don Matteo templom sem, a 'Sant' Eufemia Bazilika' épülete, majd következik a 'Corso Mazzini', 'Corso Garibaldi', 'Piazzale Matteotti', 'Rocca Albornoziana' és a 'PIazza Campello', a város legmagasabb pontja, ahonnan a völgyre nyíló panorámában gyönyörködhetünk. Látványos és izgalmas látnivaló lesz a 'Ponte delle Torri' hídja is, ahol Don Matteo is gyakran kerékpározott. Szálláshely elfoglalása Terni közelében.

5.nap: Orvieto-Lagi di Bolsena-Cittá delle Pieve
Orvieto városába utazunk. Megtekintjük a 'San Brizio' kápolna falain 'Fra Angelico' és 'Luca Signorelli' freskóit, majd folytatjuk utunkat Bolsena városába. A Szent Krisztina templomban a Csodák kápolnáját keressük fel a "bolsenai csoda" története kapcsán, majd rövid séta a tóparton. Utazás 'Cittá delle Pieve' városába. Itt született Raffaello mestere Perugino is. Rövid séta a terrakotta épületek jellemezte belvárosban érintve a 'Piazza del Plebiscito' terét és a Katedrálist. Esti érkezés Chianciano Terme városába.

6.nap: Montepulciano-Budapest
Montepulciano városából, egy felejthetetlen toszkán képpel veszünk búcsút Itáliától és megkezdjük utazásunkat Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.

Kapcsolódó cikkek

» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2015. május. 06
» Umbria csodái - Orvieto este - Kovács Attila, 2013. október. 14
» Nápoly és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. október. 01
» Siena, Il Campo - Kovács Attila, 2013. július. 30
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Magántőkével mentenék meg Pompejit - Etédi Alexa, 2013. július. 02
» San Galgano, avagy mit keres az Excalibur Toszkánában? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 5 éjszaka szállást reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás
BBP utasbiztosítás - melynek megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések, fakultatív programok, személyes kiadások.
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Gubbio /Palazzo dei Consoli 3 EUR
Perugia / Galleria Nazionale dell'Umbria 6,50 EUR
Perugia / minimetró 3 EUR
Perugia / Csokoládé Múzeum 7 EUR
Spoleto / Santa Maria Assunta Bazilika ingyenes
Spoleto / Sant Eufemia Bazilika 1 EUR
Norcia / Santa Maria Agentea Dóm  ingyenes
Norcia / San Benedetto Templom ingyenes
Orvieto / felvonó 3 EUR
Orvieto /Dóm 3 EUR
Bolsena / Szent Krisztina templom 4 EUR

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Szállás: 

3*-os szállodában 2 ágyas szobákban, felár ellenében egyágyas elhelyezés kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást foglal magában. Felár ellenében félpanziós ellátás kérhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!