Dolomitok - Dél-Alpesi tóvidék körút

7 napos buszos körutazás Olaszországban

Az utazás során 6 híres alpesi tavat ismerünk meg közelebbről, valamint a Dolomitok fenséges hegyormait, hágóit és legszebb völgyeit! A túra kulturális csúcspontjaként szeretnénk bemutatni Bergamo és Trento városok remek építészeti értékeit.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, magyar idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

A helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat a belépőjegyeket, BBP-t, valamint a kötelező vacsora felárat.

Hossz: 
7 nap

Szállás

Középkategóriás, a táji környezetbe jól illeszkedő hotelek 2-3 ágyas, fürdő/WC-s szobáiban. 

Program: 

1. nap: Maria Wörth:
Utazás Ausztrián át, pihenés a Wörthi-tó partján festői helyen fekvő búcsújáró templomnál Maria Wörth-ben. Szállás már Südtirol-ban, San Candido hegyi üdülőváros környékén. (680 km)

2. nap: Tre Cime di Lavaredo – Cortina – Dolomitok hágói – Cavalese:
övid séta az 1750 m-en fekvő Misurina-tó partján. Panorámaúton érjük el a 2350 m-en fekvo menedékházat, ahonnan egy rövid túra során közelrol csodálhatjuk meg a Dolomitok lélegzetelállító hármas sziklacsúcsát, a Tre Cime di Lavaredo-t. Cortina dAmpezzo – a „Dolomitok királynoje” hegyek lenyugözo ölelésében. A Dolomitok szívében haladunk hatalmas vöröses sziklaormok mentén. Pihenés és fotószünet a két legmagasabb hágón: Passo Falzarego (2180 m) és Pordoi (2350 m). Utazás Val di Fassa völgyben régi városkák, templomok között. Szabadidő Val di Fiemme ódon hangulatú központjában, Cavalese-ben. Szállás Cavalese környékén. (150 km) (Rossz idő esetén a Misurina – Tre Cime program helyett szabadidő Maena-ban, Val di Fassa legszebb kisvárosában.)

3. nap: Trento – Garda-tó – Riva:
Leereszkedünk a Dolomitokból az Adige völgyébe.Trento – az olasz Alpok egyházi és kulturális központja, román stílusú dóm, velencei reneszánsz paloták Buonconsiglio várkastély; hegyeken át érünk le a Garda-tó vadregényes északi csücskébe: séta Riva del Garda hangulatos kis óvárosában és kikötőjében. Utazás meredek hegyek lábánál, Garda-tó partján, fotó- és sétaszünet a festői tóparti kisvárosban Malcesine-ben. Szállás a Garda-tó déli szakaszán. (110 km)

4. nap: Iseo-tó – Monte Isola – Bergamo: 
Lago di Iseo - egy elbűvölő szépségű alpesi tó magas hegyek által körülzártan, Sulzano – bájos kikötő, ahonnan áthajózunk Monte Isola-ra, amely Európa legmagasabb tóból kiemelkedő hegye (405 m a tó szintje felett). Alternatív programok: Monte Isola körülhajózása vagy gyalogtúra a sziget csúcsára, a Madonna delle Ceriola szentélyhez, ahonnan lélegzetelállító körpanoráma nyílik az Iseo-tóra és a környező hegyvidékre. Megcsodáljuk Peschiere Maraglio jellegzetes balkonos házait. Rövid szabadidő Lovere kedves tóparti sétányán és óvárosában, a tó északi csücskében. Bergamo – a művészetek és műemlékek városa, falak által körülvett felsővárosa az egyik leglátványosabb egész Olaszországban (Piazza Vecchio, régi Városháza, Dóm, Sta Maria Maggiore a híres reneszánsz Colleoni kápolnával). Szállás a Como-i tó partján fekvő Lecco város környékén. /2 éj/ (150 km) 

5. nap: Como-i tó – Lugano-tó
A festői Como-i tó délnyugati csápján haladva érjük el Tremezzo-nál a Villa Carlotta díszkertet és palotát: megcsodáljuk a dél-alpesi kertművészet eme remekművét (szoborpark, tavi kilátás, dísztermek). Séta a tópart egyik legszebb óvárosában, Menaggio-ban (fak. áthajózási lehetőség a szemközti kiszögellésre épült elbűvölő Bellagio-ba). Du. megtekintjük a svájci Lugano csodás fekvésű városát az azonos nevű tó partján: virágos díszsétány a Villa Ciani-val, főtér. Gandria - a Lugano-i tó fölé épült, meredek lépcsős óvárosban megérinti az utazót Ticino varázsa.

6. nap: Como-i tó – Varenna – St. Moritz:
Ezúttal a Como-i tó keleti partján haladunk felfelé, Varenna – egy romantikus part menti hely lugasokkal, palotákkal. A Maloja hágón át érjük el Svájc világhírű magaslati üdülővárosát St. Moritz-ot, szabadidő a tóparton illetve a központban. Végighaladunk a híres Engadin-völgyben, hamisítatlan svájci panoráma kíséri utunkat az Inn felső folyása mentén Tirol-ba. Szállás Innsbruck környékén. (270 km) 

7. nap: Hall in Tirol - Swarowski:
Rövid városnézés Hall in Tirol-ban, Tirol vezető műemléki városában. A méltán világhírű Swarowski kristályvilág megtekintése Wattens-ben. Utazás haza, érkezés Bp-re az esti órákban. (740 km)

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Cinque Torri, Dolomitok - Kovács Attila, 2013. július. 11
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2023. szeptember. 08
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2023. augusztus. 07
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2023. május. 02
» Emlék Szicíliából... - Kovács Attila, 2023. április. 29
» Róma képekben - Kovács Attila, 2023. február. 26
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2023. február. 23
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2023. február. 04

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, magyar idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat a belépőjegyeket, BBP-t, valamint a kötelező vacsora felárat.

Kötelező költségek: 

Kötelező vacsora felár
Idegenforgalmi adó
Útlemondási biztosítás
Árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó, belépők, borravalók, egyéb étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 
A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Összkomfortos autóbusszal (légkondi, videó, büfé, WC). Ingyenes vidéki csatlakozási lehetőség.

Étkezés: 

A részvételi díj 6 reggelit (5 kontinentális, 1 bővített) tartalmaz valamint 6 háromfogásos vacsora kötelezően fizetendő.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!