Az operák világa

5 napos buszos utazás Észak-Olaszországban

Utunk során megismerkedünk Trieszt, Verona, Ancona, Macerata, Urbino, Bologna elragadó városaival, nevezetességeikkel, a festői szépségű Garda-tóval és lehetőségünk nyílik 2 operaelőadás megtekintésére is: Mozart - Don Giovanni és Verdi - Rigoletto.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 4 éjszaka szállást reggelivel, és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépőjegyeket az előadásokra, fakultatív programokat, idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest-Trieszt-Miramare kastély
Elutazás Szlovénián keresztül Olaszországba. A délutáni órákban rövid városnézés Trieszt belvárosában, majd fotózás a Miramare kastély parkjában. Utazás a Verona közeli szállásra, esti érkezés a szállodába.
 
2. nap: Garda tó-Sigurtá park-Verona-Opera előadás
Reggeli a szállodában, majd a Garda-tó közelében fekvő varázslatos Sigurtá parkba látogatunk, mely 2013-ban elnyerte az "Itália legszebb parkja" címet. Séta a csodálatos mediterrán környezetben, majd utazás a Garda-tóhoz. A kis félszigeten lévő Sirmione városkából hajóval megyünk Gardonéba, ahol a nagy olasz költő, Gabriele d’Annunzio épített hatalmas parkkal körülvett villát tekintjük meg. Visszautazás a szállodába a délutáni órákban. Este fakultatív program keretében lehetőség a Don Giovanni megtekintésére a veronai Arénában. Érkezés a szálláshelyre az éjszakai órákban (Ár: 12.000 Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő! Magasabb kategóriájú jegy váltására a foglalással egyidejűleg van lehetőség!).
 
3. nap: Ancona-Macerata–Opera előadás
Reggeli a szállodában, majd utazás Marche tartományba. Délután rövid városnézés Ancona-ban, ahol megtekintjük Itália legérdekesebb középkori templomát is a város különleges fekvésű Dómját. Folytatjuk utunkat a Macerata környéki szállásra. Este fakultatív program keretében lehetőség a Rigoletto megtekintésére a Sferisterio Arénában. Érkezés a szálláshelyre az éjszakai órákban (Ár: 12.000 Ft/fő – jelentkezéskor fizetendő! Felhívjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy az operaelőadásra jegyet különböző árkategóriákban lehet igényelni, ez természetesen tükrözi az előadás élvezetének (látvány, hangzás) minőségét! Magasabb kategóriájú jegy váltására a foglalással egyidejűleg van lehetőség!).
 
4. nap: Loreto-Corinaldo-Urbino
Reggeli a szállodában, majd utazás Loreto városába. Olaszország leghíresebb zarándokhelye, Lourdes után a legnagyobb Szűz Mária búcsújáró hely Európában. Megtekintjük a 'Basilica della Santa Casa'-t, amely közepén márványfalakba foglaltan áll Mária egykori názáreti háza. A legenda szerint Szűz Mária házát 1294-ben angyalok repítették a Szentföldről a babérfa-ligetbe, a mostani Loretoba. Folytatjuk az utunkat a tartomány gyöngyszeméhez, melyet Itália egyik legszebb falujaként és az „őrültek városaként” is emlegetnek. A dobtetőre épült Corinaldo falakkal körülölelt városában mintha megállt volna az idő. Belvárosi sétánk során megismerkedünk a polentás kút legendájával is, majd folytatjuk az utunkat a kultúra fellegvárába. Urbino lenyűgöző reneszánsz városa, a Világörökség része. Látogatásunk alkalmával elsétálunk Raffaello szülőháza mellett, majd a Dóm és a Dózse Palota megtekintése következik. A palota ad otthont az itáliai festészet különböző iskoláit bemutató gazdag képtárnak, olyan festők képeivel, mint Raffaello, Piero della Francesca és Tiziano. A díszes termek megtekintése után utazás a szállásra. Esti érkezés a szállodába.

5. nap: Bologna-Budapest
Reggeli a szállodában, majd utazás Bologna városába. Belvárosi séta Emilia-Romagna fővárosában, ahol a legszebb terek mellett (Piazza Maggiore) a híres ferde tornyokat is látni fogjuk. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Az operaelőadásokon alkalomhoz megfelelően kell öltözködni, de a késői kezdés és befejezés miatt célszerű meleg felsőrészről gondoskodni. Az Aréna vezetése fenntartja a jogot arra, hogy a nem megfelelő öltözetű vendégeket nem engedik be az előadásra. 
Az Aréna területére nem szabad bevinni az alábbi dolgokat: étel, ital, üveg, fényképezőgép, videó kamera és bármilyen felvétel készítésére alkalmas technikai berendezés, hátizsák, zacskó, nagy táska. Az Aréna szervezése a műsorváltozás és a szereposztás-változás jogát fenntartja.
Az opera 4 felvonásos és a várható befejezés hajnali 01.00h.

Kapcsolódó cikkek

» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2016. december. 03
» Verona utcáin - Kovács Attila, 2013. február. 26
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. május. 07
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2017. november. 09
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

A fakultatív program keretében a DON GIOVANNI/Verona és a RIGOLETTO/Macerata operát tekinthetik meg (előzetes foglalás és fizetés szükséges, így a helyszínen már nem lehet jegyet vásárolni). Az opera várható kezdési időpontja 21.15h, melyre utasainkat a szálláshelyről autóbusszal szállítjuk, és az előadás végén is biztosított az autóbusz. Rossz idő esetén a kezdési időpontig nem törlik az előadást, és az Aréna vezetése a kezdési időpontot akár 150 perccel is kitolhatja. Amennyiben az előadás a kedvezőtlen időjárás miatt törlésre kerül a kezdési időpont előtt, úgy a jegyár visszatéríthető, azonban ha az opera már elkezdődött és az időjárás miatt félbe kell szakítani az előadást, úgy kártérítési igénnyel nem lehet fellépni. Esőnap nincs. Mindkét előadásra 12.000.- Ft/fő/db áron lehet jegyet igényelni.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 4 éjszaka szállást reggelivel, és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépőjegyeket az előadásokra, fakultatív programokat, idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó, belépők, egyéb étkezések, személyes kiadások. 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

3* szállodákban, kétágyas zuhanyzós szobákban. A szobák célszerűen berendezettek és felszereltek és mindegyike saját fürdőszobás. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanzió igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!