Az olasz csizma sarka... Puglia

8 napos buszos körutazás Dél-Olaszországban

Évente milliók utaznak el a varázslatos Itáliába, a napfény, a kultúra és a tenger országába. Az olasz csizma déli része – nem beszélve a „sarkáról” – legtöbbször mégis kimarad. Pedig Dél-Olaszország hangulata semmihez nem fogható. A táj szépsége elragadó, s itt is, mint bárhol Olaszországban, a tenger, a napfény és a történelem kíséri az utazót.

-20%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást 7 éjszakára reggelis ellátással 3 csillagos szállodákban, idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a fakultatív programokat és a kötelező idegenforgalmi adót, valamint az útlemondási biztosítást. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest-Chianciano Terme
Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Toszkánába. Szálláshely elfoglalása Chianciano Terme városában az esti órákban.

2. nap: Vietri sul Mare-Paestum
Folytatjuk utazásunkat dél felé. Először Campania elbűvölő kisvárosába Vietri sul Mare városába látogatunk. Az Amalfi-part többi településével együtt 1997 óta része az UNESCO Világörökségének. Délután Paestum ősi görög-római romvárosába kirándulunk mely szintén része a Világörökségnek. A régió három jó állapotban fennmaradt görög templommal is büszkélkedhet. Közülük a legrégebbi Paestumban található, Héra temploma, melyet görög telepesek építettek. Látogatásunkat követően a közeli szálláshely elfoglalása. 

3. nap: Matera-Altamura-Alberobello
Dél-Olaszországnak egyik rejtett kincsét, a semmi máshoz nem hasonlítható különleges szépségű és hangulatú Matera-t, a kősziklák városát ismerhetjük meg, mely a Passió című film forgatási helyszínéül is szolgált. Matera régi városnegyede a Világörökség része. Keskeny, kanyargó utcák, sziklába vájt lakások adják a város sajátos hangulatát. Megtekintünk egy sziklatemplomot, egy jellegzetes lakóházat majd folytatjuk utunkat a Puglia és Basilicata tartomány határán fekvő Altamura városába mely egykor Puglia fővárosa volt. Belvárosi sétánk alkalmával megtekintjük a román stílusú Dómot és vásárolhatunk a jellegzetes termékekből is (Taralli, Caciocavallo, Primitivo stb.). Folytatjuk utunkat és a tartomány másik gyöngyszemét az UNESCO által védett Alberobellot, a trullik hazáját fedezzük fel. A különleges jellegű középkori utcákban vásárolhatnak a helyi kézművesek portékáiból, majd rövid séta a város ősi történelmi központjában. Szálláshely elfoglalása Alberobello közelében az esti órákban.

4. nap: Locorotondo-Martina Franca-Ostuni
Egy látnivalókban gazdag nap vár ránk a trullik földjén. Belvárosi séta Locorotondo festői kisvárosában. A dombra épült városkából gyönyörű kilátás nyílik a Valle dei Trullira. Következő megállónk a Valle d’Itria legszebb városai közül a pugliai barokk második fővárosa, Martina Franca, melynek óvárosát középkori paloták és barokk templomok alkotják. Séta a fehérre meszelt házakkal teli jellegzetes keskeny utcácskákban majd a Piazza Plebiscito és a Basilica di San Martino megtekintése következik. Utolsó megállónk a falakkal körülölelt „fehér város”Ostuni. Városnézés, olívaolaj kóstoló majd délután szabadidő, fürdési lehetőség a gyönyörű homokos tengerparton. Visszautazás a szállodába az esti órákban. 

5. nap: Lecce-Otranto
Reggeli után utazás a „Csizma sarka” felé. A „barokk városa” Lecce következik. A Piazza Sant’Oronzo, a Dóm tér és a város legfontosabb nevezetességeinek megtekintése után folytatjuk utunkat Otranto városába. Itália legkeletebben fekvő városában megtekintjük a Castello Aragonese épületét és a Szent Péter Dómot, majd délután szabadidő, fürdési lehetőség a tengerparton. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

6. nap: Bari-Castel del Monte-Trani-Barletta
Reggeli a szállodában, majd Dél-Olaszország második legnagyobb városában Bariban az óváros megtekintésével folytatjuk programunkat. "Barivecchia" a fégi és új kikötő közötti félszigeten fekszik, a régi városfalak által körülhatárolva. A Piazza del Ferrarese, a San Nicola tér, a Katedrális, és a Vár megtekintése után továbbutazás. Következik Puglia "kőkoronája" a Világörökséghez tartozó Castel del Monte megtekintése. Kora délután programunk Trani városában folytatódik, amit Puglia gyöngyszemének tartanak. Sétánk során megtekintjük a tengerre néző katedrálist,  majd utazás Barletta-ba, mely 1348 tavaszán I. Lajos magyar király első nápolyi hadjárata során került első ízben magyar kézbe. Miután 1348 májusában elhagyta a Nápolyi Királyságot, a várost visszafoglalták a nápolyi seregek. Városnézés: Barlettai kolosszus, Castello, San Sepolcro bazilika, Santa Maria Maggiore katedrális, Cantina della Sfida (itt zajlott a híres barlettai párbaj 13 olasz és 13 francia között), majd utazás a szállásra.

7. nap: San Giovanni Rotondo-Loreto
A mai napon Olaszország és Puglia tartomány legfontosabb zarándokhelyére utazunk. Látogatás Pió Atya városában. Következő megállónk Loreto kisvárosa, mely hét évszázad óta híres búcsújáróhely.  Loreto a kereszténység egyik szent helye, Marche tartományának legfontosabb vallási központja, valamint Olaszország leghíresebb zarándok- és csodatevő helye. A Santa Casa és a Bazilika megtekintése után folytatjuk utunkat a Rimini közelében található szállásra.

8. nap: Rimini-Budapest
Reggeli, majd hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
» Nápoly és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. október. 01
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2016. október. 05
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2016. augusztus. 04
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2016. június. 21
» Emlék Szicíliából... - Kovács Attila, 2016. március. 26
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2015. november. 03
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást 7 éjszakára reggelis ellátással 3 csillagos szállodákban, idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a fakultatív programokat és a kötelező idegenforgalmi adót, valamint az útlemondási biztosítást. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.
Útlemondási biztosítás.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések, személyes kiadások, idegenforgalmi adó.
Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Otranto Castello Aragonese: 2 EUR
Paestum helyi idegenvezetővel, belépővel: 20 EUR
Matera helyi idegenvezetővel, belépővel, kóstolóval: 15 EUR
Ostuni Dóm: 2 EUR
Altamura Dóm: 2 EUR
San Giovanni Rotondo transzferbusz: 2 EUR
Castel del Monte transzferbusz, belépő: 1+8 EUR
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 
A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé.

Szállás: 

Elhelyezés háromcsillagos szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanzió igényelhető.
A területről: 
Puglia gyöngyszemei a jellegzetes kisvárosok is. Ostuni, a „fehér város”, vagy Alberobello jellegzetes építményei, a trullók, nem hasonlíthatók az északolasz városokéhoz. A középkori utcácskák, a szikrázó déli napfény, a portékáikat kínáló árusok rabul ejtik az embert. Hogy az élvezet és a felfedezés élménye még tökéletesebb legyen, érdemes ellátogatni Olaszország legnagyobb, három kilométer hosszú cseppkőbarlangjába, amely a tartomány nyugati felén található, Castellana település közelében. Az olasz csizma sarkán végighúzódó Apulia (Puglia) tartomány székhelye az Adriai-tenger partján fekvő Bari, amely már a Római Birodalomban is fontos kereskedőváros volt. A területet viharos történelme során elfoglalták bizánciak és longobárdok, s egy ideig a szaracénok is irányították. A csendes mediterrán város a szervezett turizmus szokványos útvonalából általában kimarad, pedig éppen olyan gyöngyszeme Itáliának, mint Róma vagy Firenze. A szinte mindig ideális irányból fújó szelek jó kikötőhellyé teszik, a pihenésre vágyóknak pedig a csaknem 40 kilométeren át húzódó tengerpartja nyújt tökéletes helyszínt a fürdőzéshez, kikapcsolódáshoz. Óvárosa, a Bariveccia egy régi városfalakkal körülvett félszigeten fekszik, telis-tele középkori épületekkel, bazilikákkal, templomokkal. A leghíresebb és legszebb a 12. században épült San Nikola és a San Sabino katedrális. Az óváros utcáin a kikötő felé barangolva útba esik a Castello Normanno- Svevo. A normann vár különlegessége a ma is álló felvonóhídja, amelyen át a reneszánsz várudvarba vezet az út, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a kikötőre.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!