5 napos buszos körutazás észak-olaszországban

Az elbűvölő Észak-Olasz tóvidék

5 napos buszos körutazás észak-olaszországban

Olaszország északi részén több festőien szép tó található. Kirándulásunk során felkeressük a három legszebbet, mely egyben a három legnagyobb is. Ezek a Garda-tó, a Comói-tó és a Lago Maggiore. Két tavon lesz hajózás és természetesen az út során megtekintünk több szép olasz és svájci várost.

-5%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást 3-4*-os szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket, az idegenforgalmi adót.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Vicenza – Verona (795 km)
Reggeli indulás után folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Az utazás során kisebb pihenőket tartunk. Délután Vicenza városát látogatjuk meg, mely ékszer- és ruhaiparáról vált híressé. Az UNESCO világörökségei közé sorolják a város reneszánsz épületegyütteseit, melyek nagyrészt Andrea Palladio tervei alapján készültek. Ilyen például a Bazilika Palladiana vagy a Teatro Olimpico. A várost elhagyva Verona melletti szállásunkra utazunk.

2. nap: Sirmione – Bardolino – Torri del Benaco – Toscolano-Maderno – Bergamo (195 km)
Reggelit követően a Garda-tó felé indulunk. Első megállónk Sirmione lesz. A Garda-tó gyöngyszemeként tartják számon ezt a csodaszép tóparti várost, mely nyáron a nyaralni, pihenni vágyók kedvelt célállomása. Az óváros szűk utcáival, apró üzleteivel és nyüzsgésével belevésődik az ember emlékezetébe. Ezeken az utcákon végighaladva érjük el a Rocca Scaligeri várat – mely a város leghíresebb látványossága –, majd szabadprogram. Következő állomásunk Bardolino lesz. A szőlőművelésről híres városban a Bazilikát ésSan Zeno-templomot látogatjuk meg, majd a város virágos sétányán közvetlenül a tóparton élvezzük a feledhetetlen hangulatot. Torri del Benaco citrusligetein áthaladva érjük el a kikötőt és komphajóval megyünk át a Garda-tavon Toscolano-Maderno városába. Élmény ez a hajózás, mert közben látjuk a csodaszép tóparti városokat és a mediterrán vegetációt. Innen már csak szállásunknál állunk meg.

3. nap: Como – Svájc – Locarno – Ascona (210 km)
Ma a tórendszer másik két tagjával ismerkedünk meg. A Comói-tó lesz első állomásunk. A selyemvárosként ismert Comóba teszünk látogatást. A város legfőbb látványossága a dóm, melynek gótikus homlokzata és a XVII. századból származó kupolája lenyűgöző látványt nyújt. Innen a Maggiore-tó svájci oldalára, Locarnoba utazunk. A magnóliáktól és hortenziáktól illatozó város hegyen lévő zarándokhelye a Madonna del Sasso-kegyhely, mely az 1408-ban történt Szűz Mária-megjelenésnek állít emléket. Erről a kis kilátóról csodás látvány tárul elénk a tóra és az azt övező hegyekre. Még mindig Svájcban maradunk, és a szomszédos Asconában sétálunk, majd egy szép kilátóról letekintve az egész városra gyönyörű panoráma tárul elénk. Programunk után visszatérünk Olaszországba és elfoglaljuk szállásunkat.

4. nap: Isola Bella – Isola Pescatori – Milánó (330 km)
Reggelit követően a Borromeo család 2 szigetét tekintjük meg, melyek a Lago Maggiore tóban találhatóak, fakultatív hajókirándulás keretében. Bavenoből indulunk és először az Isola Pescatori szigetet keressük fel. Ezt ma is halászszigetként ismerik. Festői kis sziget, mely megmaradt a múltat idéző hangulatban. Folytatjuk hajókirándulásunkat a tavon az Isola Bella sziget már teljesen más látványt nyújt. Felkeressük a csodálatos, teraszos kertjéről ismert kastélyukat, melynek több terme látogatható. Ablakaiból varázslatos kilátás nyílik a tóra és a sziget gondozott parkjaira. A kertben szobrok és virágok váltják egymást felejthetetlen élményt nyújtva. Hajókirándulásunkat Stresaban fejezzük be. Fakultatív hajókirándulás a Lago Maggioren, kastélybelépővel: 40 €. A hajót elhagyva Milánóba utazunk, ahol a belvárosban gyalogosan teszünk rövid sétát. Meglátogatjuk a város főbb látványosságait: a Dómtól a II. Victor Emanuel-sétányon haladva jutunk el a Scala épületéhez. Továbbutazunk és az esti órákban érjük el szállásunkat.

5. nap: Grotta Gigante – Szlovénia – Budapest (820 km) 
Reggel folytatjuk olaszországi nézelődésünket. Felkeressük a Grotta Gigante cseppkőbarlangot. Nem véletlenül kapta elnevezésében a hatalmas nevet ez a természeti képződmény. Gyalogos barlangi sétánk után buszunkkal hazafelé indulunk, Szlovénia érintésével lépjük át a magyar határt. Budapestre az esti órákban érkezünk. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2014. augusztus. 25
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2013. július. 05
» Villa del Balbianello - a Comoi-tó gyöngyszeme - Etédi Alexa, 2013. június. 18
» Verona utcáin - Kovács Attila, 2013. február. 26
» A milánói dóm - Ürögi Beáta, 2013. január. 21
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2016. október. 05
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2016. augusztus. 04
Fakultatív programok

Hajókirándulás a Lago Maggioren, kastélybelépővel: 40,00 Euro

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást 3-4*-os szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket, az idegenforgalmi adót.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó: 4,00 Euro

A helyszínen fizetendő.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.
Belépők ára: kb. 25 EUR/fő + fakultatív
Idegenforgalmi adó: kb. 3-4 Euro

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás légkondícionált emelt szintű autóbusszal.

Szállás: 

Elhelyezés 3-4*-os szállodában, kétágyas tusolós szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást foglal magában. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
A területről: 
Nagyobb olaszországi városokat gyűjtöttünk a régióba melyek a "csizma" felső részén találhatóak, illetve síterepekhez köthető ajánlatokat a téli szezonban. Részletek az Utaknál.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!