Nyugat-mediterrán tájakon - csoportos hajóút Barcelonától Rómáig magyar idegenvezetővel 2024.09.30.-10.07.

8 napos mediterrán hajóút

A Földközi-tenger nyugati medencéjében számtalan nép hagyta örökül történelmi emlékeit. Mindezek mellett meseszép tájakon barangolhatunk és izgalmas településeket fedzhetünk fel. Hajóutunk során a nyüzsgő Barcelonából indulunk, és kikötünk a pezsgő Valenciában. Dél-Franciaországban Provence-ban és a francia Riviéra gyöngyszemei között kalandozunk, Korzikán pedig az Ajaccio fölé magasodó drámai hegyek közé utazunk. Olaszországaban először belekóstolunk a toszkán vidéki életbe, utunkat pedig az örök Rómával zárjuk. Utazásunk a maximumot nyújtja szemnek-szájnak, testnek és léleknek: nincs is jobb, mint egy luxus tengerjárón ringatózva utazni, minden nap egyik ámulatból a másikba esni, a térség változatos tájait megismerni. A Voyager of the Seas fedélzetén minden adott egy kellemes és tartalmas utazáshoz: kényelmes kabinok, figyelmes személyzet, színvonalas szórakozási és kiváló étkezési lehetőségek.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Barcelona / Róma-Budapest útvonalon közvetlen járatokkal
Utasonként egy kis kézipoggyász (max. 40x25x20 cm) oda-vissza
Hét éjszaka a Voyager of the Seas fedélzetén szállással belső vagy ablakos vagy balkonos kabinban (ld. árkalkuláció)
Repülőtéri illeték, kikötői illetékek és borravaló a hajón
Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
Repülőtéri és kikötői transzferek
Városnézés Barcelonában és Rómában
Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza

Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
Javasolt szervizdíj: 20 Euró/fő.
Utasbiztosítás
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám 20 fő.
Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 20 fő.
Minden fakultatív kirándulás saját szervezésű, magyar nyelvű, és nem a hajótársaság angol nyelvű kirándulásaira foglalunk.
3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
A kabinok garanciálisak, ami azt jelenti, hogy az adott típust garantálja a a hajótársaság, de a pontos kabinszámot a saját hatáskörében adja, és erre nincs ráhatásunk.
Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél vagy személyi igazolvány.
A hátralékfizetési határidő és a kötbérsávok eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetési határidő: 2024. július 25. Lemondási feltételek, kötbérsávok: július 1-24. 85.000 Ft/fő; július 25.-augusztus 23. 50 %; augusztus 24.-szeptember 6. 75 %; szeptember 7-től 100 %.
Javasolt szervizdíj: 25 Euró/fő.

Hossz: 
9 nap
Létszám: 
Min.: 20 fő

Szállás

A Royal Caribbean International az innovatív óriáshajóiról és változatos fedélzeti szolgáltatásairól híres. A hajótársaság fantáziájának semmi sem szab határt, ha újításokról, egyediségről van szó. Több étterem és bár, kaszinók, medencék, spa és fitneszközpont, valamint különleges show-műsorok színesítik az utazást. A hajókon a gyerekek sem unatkoznak a különböző korcsoportokra szabott, változatos programok mellett.

A Voyager of the Seas álomhajó néhány éve teljes felújításon esett át, amelynek köszönhetően olyan szórakoztató elemek is a fedélzetre kerültek, melyek más hajóosztályokon már sikkerrel debütáltak. A 138 000 tonnás és közel 4000 utast befogadó Voyageren olyan korszakalkotó létesítmények gondoskodnak a tökéletes kikapcsolódásról, mint az üzletekkel és étkezési lehetőségekkel szegélyezett Promenade, a Flowrider szörfszmulátor, csúszdák, számos medence és változatos, színvonalas éttermek sora.

Program: 

szeptember 30. hétfő
Elutazás Budapestről Barcelonába közvetlen Wizz Air járattal (6:50-9:30). Megérkezés után különbusszal fedezzük fel a katalán főváros fontos látnivalóit: Placa Catalunya, Ramblas, Sagrada Familia (kívülről), gótikus-negyed, Casa Mila, Casa Battlo. Kora délután transzfer a kikötőbe, felszállás a Voyager of the Seas hajóra. Kihajózás 17:00 órakor.

október 1. kedd
Valencia, Spanyolország (8:00 - 18:00)
A paella szülőföldje, a modern és barátságos Valencia többek között a széleskörű kulturális életéről ismert. Gazdag történelmi kincsei kiválóan harmonizálnak az ultramodern, avant-garde épületekkel, talán ezért is hívják sokan "Új Barcelonának". A kikötőváros csodás atmoszférájához a homokos tengerpart és korábbi folyómederben kialakított parkrendszer is hozzájárul.

Valencia csodái – fakultatív program magyar idegenvezetővel.
Buszos és gyalogos városnézésünk alatt Valencia legfontosabb látnivalóival ismerkedünk meg: Torres de Serranos városkapuk, Katedrális, Városháza, központi piac, Selyembörze. Délután a város leghíresebb látványossága, a Művészetek és Tudományok városában teszünk sétát. A híres spanyol építész, Santiago Calatrava által tervezett hatalmas, futurisztikus komplexum az Operaház, L'Oceanografic (Európa legnagyobb akváriuma), L'Hemisferic (3D Imax mozi), Museo de Ciences Principe Felipe (Tudomány Múzeuma) és a L'Umbracle (növénypark) épületeknek ad otthont.
Részvételi díj: 35 000 Ft/fő.

október 2. szerda
Tengeren. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

október 3. csütörtök
Toulon, Franciaország (8:00 - 18:00)
Franciaország második legnagyobb kikötővárosa, a francia flotta legfontosabb támaszpontja a Földközi-tengeren. Kitűnő bázist nyújt a környező tengerparti kisvárosok, a Provence-i hegyvidék és a környék legszebb falvainak felfedezésére.

Cassis és a Calanques Nemzeti Park - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel.
Különbusszal utazunk nyugat felé, a varázslatos természeti környezetben fekvő, bájos kisvárosba, Cassis-ba. Itt kishajóra szállunk, hogy a tenger felől csodáljuk meg a védelem alatt álló, szűk tengeröblöket a qalanque-okat. Az egy órás hajózás alatt a legszebb részek mellett haladunk el, majd visszatérve a kikötőbe, sétálunk a hangulatos belvárosban. Délután egy közeli borászatban ismerkedünk a régió tipikus boraival, majd visszautazunk Toulonba.
Kedvezőtlen időjárás esetén a program módosulhat!
Részvételi díj: 90 Euró/fő, helyben fizetendő.

október 4. péntek
Villefranche, Franciaország (7:00 - 20:00)
A szűk Villefrache-öblöt az öt legszebb között tartják számon a világon, és a felette húzódó hegyoldalon találjuk a színes házakkal tarkított, bájos Villefranche-sur-Mert, amely a Riviéra talán legfestőibb települése. Innen néhány kilométerre nyugartra fekszik Nizza és keletre Monaco, így kitűnő kiindulópotunk lesz a környék látnivalóinak felfedezésére.

A fényűző Riviéra – fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel.
A francia Riviéra mind a helyi, mind a külföldi arisztokrácia kedvelt üdülőhely volt már a 19. századtól. A csillogás, a fényűzés összeforrt az olyan települések neveivel, mint Cannes, Cap d’Antibes vagy Monte Carlo. A sok-sok órányi ragyogó napsütés, a tiszta tenger és a vadregényes környezet vonzotta ide a Rotschild-családot is, akinek villája a közeli Cap Ferrat sziklás félszigetén épült fel mintegy 100 évvel ezelőtt. A birtok annyira értékes volt, hogy Béatrice Rotschild éppen II. Leopold belga király elől szerezte meg, miután megörökölte apja hatalmas vagyonát. A villát egyedi műtárgyakkal rendezte be, az épület körüli francia kert megvalósításához pedig nem kevés erőfeszítésre, tervezésre és elszántságra volt szüksége.
Következő megállónk a hegyek és a tenger közé teraszosan épült Monaco, mely a kaszinóiról, az autóversenyeiről híres, illetve egész évben kellemes klímájáról ismert. Felkeressük a hercegi palotát, a katedrálist, a Casino de Monte Carlot és sétálunk a szebbnél szebb jachtoknak otthont adó kikötőben.
Részvételi díj: 90 Euró/fő, helyben fizetendő.

október 5. szombat
Ajaccio, Korzika, Franciaország (8:00 - 18:00)
Napoleon szülővárosa a világ egyik legszebb öblében épült, vadregényes hegyek ölelésében. Az óváros hangulatos utcáit végigjárva számos napóleoni emléket felfedezhetünk, gazdag múzeumok kínálnak érdekes látnivalókat, a helyi piacok pedig különleges ízekkel csábítanak. A város citadellájának magasságából gyönyörű kilátás nyílik az egész városra.

Korzikai ízelítő - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel.
A kikötő nyüzsgését hátrahagyva gyönyörű hegyi utakon utazunk dél felé, míg elérjük Filitosát, ahol meglátogatjuk a Földközi-tenger medencéjének egyik legkomplexebb megalitikus emlékhelyét. A 20. század közepén feldezett lelőhelyen faragott menhírek és szobrok árulkodnak a - valószínűleg - közel 3000 éve itt élők kultúrájáról. Továbbutazunk Sartène-be, amely a sziget egyik legtipikusabb és legbájosabb települése. A gránitsziklára épült kisváros legrégebbi része a 16. század közepéről maradt ránk. Ebédidőben helyi különlegességeket kóstolunk, majd a part menti úton indulunk vissza Ajaccioba. Ha az idő engedi, meg is mártózhatunk egy közeli strandon a tengerben. Szabadidő Ajaccioban.
Részvételi díj: 120 Euró/fő, helyben fizetendő.

október 6. vasárnap
Livorno, Olaszország (7:00 - 19:00)
A Tirrén-tenger legfontosabb kikötővárosa egyben Toszkána régió kapuja is. Innen könnyű szerrel felfedezhetjük a reneszánsz éra gyöngyszemeit, mint Pisát, Firenzét, Sienát, a hangulatos Luccát és San Gimignanot, vagy a fürdőiről és díszes szökőkutairól, palotáiról híres Montecatini Termét.

Toszkán tájakon: Lucca és Pisa – fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel.
Egész napos kirándulásunk során először Luccába látogatunk. A monumentális városfallal körbevett toszkán település rendkívül gazdag történelmi emlékekben. A város szülötte Giacomo Puccini zeneszerző is. Sétálunk a belváros középkori terei és házai között, majd elhaladunk Puccini szobra mellett is.
A délután már Pisában ér bennünket, ahol felkeressük a legfontosabb látnivalókat: a dómot, a keresztelő kápolnát, a temetőt és a ferde tornyot (kívülről).
Részvételi díj: 45 000 Ft/fő.

október 7. hétfő
Reggeli után kiszállunk, majd különbusszal jutunk be Rómába. Az „Örök város” utcái, nevezetességei között akár hetekre is elveszhetünk. Róma hemzseg az ókori és középkori látnivalóktól, a Vatikán kincsei pedig szintén egész napos programot kínálnak.
Városnézésünk során ellátogatunk az olasz főváros kihagyhatatlan látnivalóihoz: Spanyol lépcső, Trevi kút, Pantheon, Piazza Navona, Angyalvar (kívülről) és a Szent Péter bazilika.
Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás a Ryanair közvetlen járatával Budapestre (17:55-19:35).

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az utazás kiemelt értékei:

  • Izgalmas, látványos útvonal a Földközi-tenger nyugati medencéjében
  • Repülés közvetlen járatokkal, kedvező menetrenddel
  • Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számtalan szórakozási lehetőség a világ egyik legszebb óceánjárójának fedélzetén
  • Saját szervezésű fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Valencia csodái – fakultatív program magyar idegenvezetővel. Részvételi díj: 35 000 Ft/fő.
Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel – szervezés alatt.
A fényűző Riviéra – fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel.
Fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel – szervezés alatt.
Toszkán tájakon: Lucca és Pisa – fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel.

 

 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Barcelona / Róma-Budapest útvonalon közvetlen járatokkal
Utasonként egy kis kézipoggyász (max. 40x25x20 cm) oda-vissza
Hét éjszaka a Voyager of the Seas fedélzetén szállással belső vagy ablakos vagy balkonos kabinban (ld. árkalkuláció)
Repülőtéri illeték, kikötői illetékek és borravaló a hajón
Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
Repülőtéri és kikötői transzferek
Városnézés Barcelonában és Rómában
Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
Javasolt szervizdíj: 20 Euró/fő.
Utasbiztosítás
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám 20 fő.
Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 20 fő.
Minden fakultatív kirándulás saját szervezésű, magyar nyelvű, és nem a hajótársaság angol nyelvű kirándulásaira foglalunk.
3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
A kabinok garanciálisak, ami azt jelenti, hogy az adott típust garantálja a a hajótársaság, de a pontos kabinszámot a saját hatáskörében adja, és erre nincs ráhatásunk.
Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél vagy személyi igazolvány.
A hátralékfizetési határidő és a kötbérsávok eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetési határidő: 2024. július 25. Lemondási feltételek, kötbérsávok: július 1-24. 85.000 Ft/fő; július 25.-augusztus 23. 50 %; augusztus 24.-szeptember 6. 75 %; szeptember 7-től 100 %.
Javasolt szervizdíj: 25 Euró/fő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülőjegy Budapest-Barcelona / Róma-Budapest útvonalon közvetlen járatokkal
Utasonként egy kis kézipoggyász (max. 40x25x20 cm) oda-vissza

Étkezés: 

Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!