Nyárutó a legszebb mediterrán szigeteken

8 napos körutazás Olaszországban

Változatos tájak, hangulatos városok, különleges hagyományok, igazi mediterrán hangulat. A nyolc napos körutazás során láthatjuk a két gyönyörű sziget legszebb látnivalóit.

Alapár tartalmazza

1 éjszaka Algheroban 3*-os szállodában félpanzióval, 1 éjszaka Cagliariban 3*-os szállodában büfé reggelivel, 1 éjszaka Arboreában  4*-os szállodában büfé félpanzióval, 1 éjszaka Bonifacioban 3*-os szállodában kontinentális reggelivel, 1 éjszaka Ajaccioban 3*-os szállodában félpanzióval, 1 éjszaka Calviban 3*-os szállodában büfé reggelivel, 1 éjszaka a komphajón reggeli nélkül (kabin felár ellenében kérhető), 3 vacsora (1. 3. és 5. napokon), kompjegy Santa Teresa Gallura - Bonifacio/  Bastia - Savona útvonalakon kikötői adóval, korzikai illetékkel, autóbusz közlekedés, magyar idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegy Budapest - Alghero útvonalon illetékkel, kézipoggyásszal, elsőbbségi beszállás: (ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását), helyfoglalás: (ez garantálja az együtt utazóknak az egymás melletti ülőhelyeket), útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, belépők összegét, fakultatív hazautazást repülővel (Milano - Bergamo - Budapest útvonalon), baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3-4*-os szállodákban.

Program: 

1. nap: Budapest – Alghero
Elutazás Budapestről 10:45 h-kor a Wizz Air járatával. Érkezés 12:50 h-kor, majd transzfer Algheroba. Útközben rövid megálló észak Szardínia legjelentősebb őskori temetkezési helyénél, az Anghelu Ruju-nál. Ezt követően a szállodai szobák elfoglalása. Délután gyalogos városnézés Algheroban.  A város Barcelonata néven (kis Barcelona) vált ismertté, és majdnem 400 évig katalán, illetve spanyol uralom alatt állt. Ennek a hatása még ma is érezhető.  A műemlékekben gazdag, katalán óvárosban, többek között megtekintjük a 14. században emelt San Francesco templomot és a később épült Santa Maria Dómot.  Este szabadprogram a hangulatos városban. Szállás a belváros közelében a Hotel El Balear 3* szállodában.

2. nap: Alghero – Nuraghek völgye - Cagliari (250 km)
Reggeli után folytatjuk a sziget felfedezését. Dél felé haladunk, különböző történelmi korok nyomában, a Nuraghék völgyében. Először a sziget egyik legszebb, középkori műemlékét, a toszkán stílusban épült Saccargia bazilikát tekintjük meg. Ezt követően egy érdekes, 18 teremből álló sziklába vájt barlangrendszert tekintünk meg, a Nekropolisz di Sant’Andrea Priut, amely Szardínia egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye.
A délutáni órákban érkezünk meg a sziget fővárosába, Cagliariba. Városnézés a bástyákkal körülvett óvárosban, ahol megtekintjük a római kori amfiteátrumromjait, a katedrálist és az Elefánt tornyot. Este fakultatív szárd vacsora egy hangulatos helyi étteremben (3 fogásos menü itallal kb 30 Eur/fő).
Szállás a belváros közelében a Hotel Panorama 4* szállodában.

3. nap: Cagliari - Barumini - Arborea  (120 km)
A fővárostól búcsúzva Baruminibe utazunk, ahol a sziget legnagyobb és legépebben maradt, ötezer éves, megalit korból származó Nuraghe komplexumát tekintjük meg, mely 1996-óta a Világörökség része. Érkezés után közel másfél órás sétát teszünk az erődítmény belsejében, zegzugos folyósokon, magas lépcsökön keresztül, miközben bepillanthatunk az izgalmas és titokzatos múltba.
Délután érkezünk Arboreában található szállásunkra. Este szabadprogram, fürdési lehetőség a szálloda medencéjében, illetve a közeli tengerparton.
Szállás a Hotel Horse country Resort 4* szállodában.

4. nap: Arborea - Castelsardo – Santa Terresa Galluria – Bonifacio (230 km)
Reggeli után a sziget északi részén haladunk. Kirándulásunk első állomása a kivételes fekvésű Castelsardo, melyet a tenger fölé magasodó, sziklaszirten épült vár ural, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a végtelen tengerre. Rövid séta az óvárosban, melynek szűk kis utcái romantikus hangulatot árasztanak. Ezután Santa Terresaba utazunk. Itt elbúcsúzunk Szardíniától, hogy megismerhessük Korzikát, a Szépség szigetét. Már az áthajózás is egy felejthetetlen élmény. Csodálatos a látvány, ahogy a hajó megközelíti Korzika legszebb városát, a mészkőfennsíkon fekvő Bonifaciot. A csodálatos öböl fölött, a házak szédítően „kapaszkodnak” a fjord szélébe.
Korzika legdélebbi városa lélegzetelállító fekvésével ejti rabul az utazót. A 60 méter magas félsziget tetején fekvő óvárosból csodálatos panoráma nyílik. A labirintusszerű utcák történelmi hangulatot árasztanak.  Érkezés után gyalogos séta a felsőváros ódon házai között. Este szabadprogram, szállás Bonifacioban. Szállás a Hotel Santa terresa 3* szállodában.

5. nap: Bonifacio – Sarténe – Ajaccio (170 km) 
Reggeli után a déli part fölött húzódó panoráma úton haladunk. Útközben rövid fotószünet a Rocher du Lion-nál, mely egy természet alkotta, fekvő oroszlán szobor. Ezután Sarténe felé folytatjuk utunkat.  A 15. századi település, - „a legkorzikaibb korzikai város” - különleges atmoszférával várja látogatóit. Az ódon, vastag falú, szürke gránit házak sokat megőriztek karakterükből és a tradíciókból. Az utcácskák labirintusában sétálva érezzük a középkor hangulatát. A városnézést követően a délutáni órákban érkezünk Ajaccioba, a sziget fővárosába. Először a császár monumentális emlékművét látogatjuk meg, mely híres hadjáratait dicsőíti. Ezután gyalogos városnézésre indulunk, megtekintjük Napóleon szülőházát (csak kívülről), majd a Szent János Keresztelő Kápolnát, ahol a császárt megkeresztelték. Este szabadprogram a császári városban. Szállás a belvárosban a Hotel Du Golf 3*/ szállodában.

6. nap: Ajaccio – Porto – Calvi (110 km)
Ajaccio-tól búcsúzva a korzikai utazás egyik legszebb útvonala vár ránk.
Először a látványos nyugati part mentén haladunk a Les Calanches fantasztikus vörös szikláin keresztül, mely a világ csodái közé tartozik. Még a jól felkészült utazót is szinte lehengerli az a „színjáték”, amit itt a természet alkotott. Vörös gránitból álló, valóságos sziklarengeteg. Meredek falak, oszlopok, tornyok, meglepő formák jellemzik a tájat, melyeket a nap, a szél, az eső és a tenger páratartalma formált. Végigsétálunk a 2 km hosszan húzódó vörös sziklák között. A háttérben felbukkanó mélykék tenger lenyűgöző kontrasztot teremt. Folytatva utunkat egy csodálatos öböl tárul elénk a mélyből, melynek partján egy festői település, Porto bújik meg.  Rövid pihenő Portoban, majd a sziget belseje felé utazunk. A Col de Verghio hágón keresztül érjük el a híres Scala di Santa Regina vadregényes sziklarengetegét. A Golo folyó fölé magasodó hegyek között lélegzetelállító látvány fogad, melynek folytatásaként, szelídebb tájon haladva érkezünk Ile Rousseba. Rövid séta a gránitsziklás városban, majd Calviba utazunk. Szállás a Hotel Mariana 3* szállodában.

7. nap: Calvi – Saint Florent – Patrimonio - Bastia – (Savona)  (130 km)
Reggeli után felfedezzük Calvit. A háttérben meghúzódó magas hegyek szinte körülzárják a kivételes fekvésű várost, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural. Az erőd megtekintése után, rövid szabadprogram, majd az északi parton haladva Saint Florent-ba utazunk. A hangulatos városka mólója sokakat St Tropezre emlékeztet. Fő látnivalói: a kikötő szinte vízbe érő házai és a plébániatemplom körüli középkori óváros. Ezt követően a közeli Patrimonio-ba látogatunk, ahol egy családi pincészetben megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a Cap Corse legjobb borait.
A finom borok „kiséretében” a sziget legnagyobb városába, Bastiaba utazunk. Séta a régi kikötő felett álló óvárosban, majd a 17. sz-i Keresztelő Szt. János templomhoz látogatunk, mely kéttornyú, barokk homlokzatával a város jelképévé vált. A városnézés után szabadprogram. A behajózásig még kihasználhatjuk az időt néhány ajándék vásárlására, majd a barokk város központjában található, nyüzsgő St Nicola tér egyik teraszán, zamatos gesztenyesört kortyolgatva vehetünk búcsút a szigetektől. 
20:00 h-kor indulás Savona felé, éjszaka a komphajón, kabin felár ellenében kérhető.

8. nap: Savona –Budapest (1130 km)
A reggeli kikötést követően (07:00 h) folyamatos utazás, rövid pihenőkkel, Szlovénián keresztül hazafelé. Érkezés Budapestre az esti órákban.
Fakultatív hazautazás repülővel: útközben megállás a Milano/Bergamo repülőtérnél, ahol egyénileg igénybe vehetik a 22:35 h-kor induló Ryanair járatát, mely 00:05 h-kor érkezik Budapestre.

Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő helyek:
Szardínia: Su Nuraxi lakó komplexum 1997-óta az Unesco kulturális Világörökség része. 
Korzika: A portoi öböl és a Les Calanches területe 1983-óta az Unesco természeti Világörökség része.

Kapcsolódó cikkek

» Miért éppen Sardegna… Szardínia két mosolya - , 2019. június. 09
» Csodálatos Szicília - Kovács Attila, 2019. május. 29
» Korzika kajakkal és bakancsban - kedvcsináló kisfilm - Kovács Attila, 2019. május. 27
» Milánó csodái - Kovács Attila, 2019. május. 26
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2019. május. 23
» Nem hagyományos hétfő - Korzika kajakkal és bakancsban - Kovács Attila, 2019. május. 07
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2019. április. 24
» Velence lagúnái közt: tengeri kajakkal - Kovács Attila, 2019. március. 28

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

1 éjszaka Algheroban 3*-os szállodában félpanzióval, 1 éjszaka Cagliariban 3*-os szállodában büfé reggelivel, 1 éjszaka Arboreában  4*-os szállodában büfé félpanzióval, 1 éjszaka Bonifacioban 3*-os szállodában kontinentális reggelivel, 1 éjszaka Ajaccioban 3*-os szállodában félpanzióval, 1 éjszaka Calviban 3*-os szállodában büfé reggelivel, 1 éjszaka a komphajón reggeli nélkül (kabin felár ellenében kérhető), 3 vacsora (1. 3. és 5. napokon), kompjegy Santa Teresa Gallura - Bonifacio/  Bastia - Savona útvonalakon kikötői adóval, korzikai illetékkel, autóbusz közlekedés, magyar idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest - Alghero útvonalon illetékkel, kézipoggyásszal, elsőbbségi beszállás: (ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását), helyfoglalás: (ez garantálja az együtt utazóknak az egymás melletti ülőhelyeket), útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, belépők összegét, fakultatív hazautazást repülővel (Milano - Bergamo - Budapest útvonalon), baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy Budapest - Alghero útvonalon, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó: 16 €/fő (helyszínen fizetendő)
Belépők: kb 25-30 €/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó, belépők.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Odafelé úton repülővel, hazafelé autóbusszal. (fakultatív repülős hazautazás)

Várható menetrend (változhat):
Légitársaság: Wizz Air
Oda út: Budapest - Alghero: 10:45 - 12:50

Poggyászinformáció:
Kézipoggyász: személyenként 1 db max. 10 kg max. 55 x 40 x 23 cm lehet.

Max. 20 kg bőrönd feladás: kb. 17.000 Ft/db

Utazás Wizz Air járattal

Elsőbbségi beszállás: (Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását): kb. 2.500 Ft/fő-től

Helyfoglalás: (Ez garantálja az együtt utazóknak az egymás melletti ülőhelyeket): kb. 1.500 Ft/fő-től

Fakultatív hazautazás repülővel (Milano/Bergamo - Budapest): 20.000 Ft/fő-től + feladott poggyász (Ryanair)

A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti. Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Szállás: 

3-4*-os szállodákban.

Étkezés: 
A részvételi díj 4 büféreggelit, 2 kontinentális reggelit és 3 vacsorát (1. 3., 5. napon) tartalmaz.
Időjárás: 
Igazi mediterrán éghajlatot csak délen találunk: a nyár igen meleg és száraz, a tél enyhe, a csapadék rendszertelen, hó csak ritkán hull. Az Alpok vidéke télen-nyáron alacsony hőmérsékletű, bőséges a csapadék. Az Appenninek belső, magasabb vidékeinek éghajlata jellemzően hegyvidéki, nagyon hideg a tél. A Pó-síkságon száraz kontinentális idő uralkodik, a tél hideg és ködös, a nyár fullasztóan meleg, a csapadék eloszlása egyenletes. Az Adria partján közepes csapadék, erős ÉK-i szél (bóra) jellemző. A Liguri- és Tirrén-tenger partján enyhe az éghajlat a hegyek miatt.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az Unió országaiba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A nagy meleg, a szokatlan étrend, az erős légkondicionálás és a rendkívüli napsugárzás miatt ajánlatos megfelelő gyógyszereket, házipatikát az útra vinni. A csapvíz fogyasztható, de inkább a palackozott ásványvizeket ajánljuk.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!