Nyaralás Görögországban - ZAKYNTHOS

Zakynthosi nyaralás - Laganas

Igazi és felejthetetlen nyaralás Achilleusz, Odüsszeusz és a görög istenek hazájának legszebb szigetén, Görögország „Ibizáján”, Zakynthoson! Barátságos vendéglátók, homokos tengerpart és csodás, teljesen tiszta vizű strandok, hajókirándulás, folklórest, sok program, ****-os apartmanház és fergeteges bulik garantálják az igazi kikapcsolódást és pihenést! Ráadásként nem 7, hanem egyedülállóan 9 éjszakás turnusokkal!!! Legfontosabb kérdésedre is igen a válasz: Felkeressük a 2014-ben a világ legszebbnek választott öblét is, a Navagio-öblöt!

Alapár tartalmazza

Utazást luxus autóbusszal, ami az átlagosnál nagyobb lábtérrel rendelkezik, szállást 9 éjszakára 2-3-4-5-6 személyes apartmanokban. Magyar anyanyelvű, és görögül is anyanyelvi szinten beszélő, nagy helyismeretséggel rendelkező, nem kitelepített, hanem helyi idegenvezetőt, aki a helyi utazási iroda programjait vezeti. Saját túravezetőnket, aki a saját programjainkat szervezi és lebonyolítja. Ágyneműt és törölközőt, takarítást, ismerkedési estét, bőséges vacsorával, teraszpartit, röplabdabajnokságot a saját pályánkon, esti programokat, egyéb ingyenes programokat, 24 órás utazási irodás segítségnyújtást a helyszínen és telefonon is és meglepetést.

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programokat, étkezéseket, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, leírásban nem szereplő étkezéseket, útlemondási biztosítást (fakultatív: a részvételi díj 5 százaléka), kompdíjat (oda-vissza) és idegenforgalmi adót (összesen 25 EUR/fő), amit utazáskor kell kifizetni a buszon.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
apartmanhotel
Létszám: 
45-50 fő
Program: 

 

1-2. nap, az odaút és az első élmények megszerzésének napjai:

Indulás reggel Görögországba, Szerbián és Macedónián keresztül (már nem kötelező az útlevél a határokon, elég az érvényes személyi igazolvány is! Migránsok miatt nem kell izgulni, nem találkozunk velük sehol, az utazás folyamán!) – érkezés másnap korán reggel Kilini kikötőjébe, hogy onnan átkompozzunk Zakynthosra. A sziget Görögország legkedveltebb turistaparadicsoma melynek legjelentősebb központja Laganas. A város jellegzetes apartmanházaival, hoteljeivel, sportolási, szórakozási lehetőségeivel és Görögország egyik leghosszabb, - 9 km hosszan húzódó -, széles homokos strandjával, kristálytiszta és lassan mélyülő vízével csalogatja az idelátogatókat. A reggeli megérkezésünket követően, kávézunk, megkóstoljuk a helyi gyrost és felfedezzük Laganast. Később délután, elfoglaljuk a strandtól 100 méterre lévő szállásunkat, majd belevetjük magunkat a tengerbe (persze nem öngyilkossági szándékból). 20 órától, ismerkedési este lesz a szállásunktól 500 méterre található El Greco étteremben (http://www.virtualzakynthos.gr/agios-sostis/taverns/el-greco-taverna.html), ami a sziget egyik legjobb és leghíresebb tavernája, igazi görög hangulattal és ételekkel! A kiadós vacsorát (mi hívunk meg mindenkit) követően, „egy soha véget nem érő”, élményekben gazdag hét vár mindenkire, amit Magyarországon egyedülálló módon, két extra nappal meghosszabbítunk, áremelés nélkül! Lesznek hatalmas strandolások, eszem-iszom és dínomdánom (tipikus görög konyhával és koktélokkal és borokkal), valamint felejthetetlen, életre szóló, izgalmas programok és csodás helyszínek. (A + 2 nap azért szükséges, mert az elmúlt 5 évben az utasaink legnagyobb többsége azt mondta, hogy „nagyon szép és jó volt Zakynthos, sok a látnivaló, de még nagyon kellett volna két nap pihenés!” Most teljesítjük mindenki kívánságát, áremelés nélkül!)

3. nap, a pihenés, fürdés és pirosra sülés napja:

Ezen a napon nincsen közös program, hiszen mire is vágynánk jobban, mint a pihenésre. Egész napos punnyadás vár ránk a tengerparton vagy a pálmafák árnyékában. Közben elsétálhatunk a közeli Diszkó-szigetre, beülhetünk egy hangulatos bárba egy finom frissítőre, napi zárásként megkóstolhatunk valami finom helyi gasztronómiai finomságot, este pedig jöhet a bulizás az egyik szórakozóhelyen vagy romantikázás a parton... :) Naptej kenegetésre magunkra és egymásra kötelező érvényű!

4. nap, a felejthetetlen hajókirándulás napja:

Egész napos hajókirándulás a Jón-tengeren a sziget körül. A program egy igazi sétahajóval történik lebonyolításra és lehetőség lesz háromszor is fürödni a kristálytiszta kékes tengervízben. Közben kikötünk Görögország legszebb és legismertebb strandján a Navagio-öbölben, a híres hajóroncsnál, ahol természetesen fürödni is fogunk. Később megtekintjük a tüneményes Kék Barlangot, ahol még Zeusz sem járt… Visszaúton kis szerencsével delfinekkel és tengeri-teknősökkel is találkozhatunk, majd tengeri vihar, villámlás és szökőár színesíti a napot... :)

A Navagio-öblöt választották 2014-ben a világ legszebb öblének, talán nem véletlenül. Ezt Neked is látnod kell!

5. nap, a sziget felfedezésének napja:

Egész napos buszos kirándulás Zakynthos szigetén, miközben megismerjük annak történetét és megcsodáljuk valamennyi szépségét. Ezen a napon láthatunk bele legjobban a szigeten élők mindennapjaiba, valamint hagyományairól és szokásairól is sokat megtudhatunk. A sziget egyik legszebb templomának meglátogatása kezdjük a napot, majd rövid fotószünet a sziget legöregebb olajfájánál (kb. 2000 éves), ahol egy helyi hegyi kereskedő igazi zakynthosi portékákat kínál (kakukkfűméz, házi bor, helyi édességek, fűszerek, kézi készítésű szőnyegek, hímzett görög mintás terítők, stb), kóstolgatással egybekötve. Délután újra a híres Navagio-öböl megtekintése következik fotózási lehetőséggel, ezúttal felülről egy kilátóból. Ezt követően Agios Nikolaos kikötőjéből a híres Kék Barlangokba megyünk egy 45 perces csónakázásra, ahol szebbnél szebb felvételek készíthetők. Később kolostor-látogatás, majd fakultatív étkezési lehetőség lesz, egy jellegzetes hegyi tavernában, igazi zakynthosi ízekkel (bárány, nyúl, muszaka, kokkinisto, stb...). Később a sziget méltán híres borüzemében tesszük tiszteletünket, majd a látogatás után borkóstolóra és vásárlásra van lehetőség. Napunkat este a főváros legszebb panorámájú kilátójánál (Bochali) fejezzük be, ahol fantasztikus felvételeket készíthetünk.

6. nap, a pihenés és a folklórest napja:

A mai napon ismét a pihenésé a főszerep, hiszen két csodálatos, de fárasztó napon vagyunk túl. Érdemes új strandokat felfedezni Laganas környékén, vagy aki szereti, annak kötelező a búvárkodás, hiszen találkozhatunk hatalmas testű, de szelíd teknősökkel is a víz alatt a sok kis színes halacska között. Este megkoronázzuk a napot egy felejthetetlen görög esttel, a sziget legszebb helyén épült tavernájában, csodás naplementével kísérve, népviseletbe öltözött táncosokkal, ízletes, bőséges vacsorával, korlátlan borfogyasztással, fantasztikus hangulattal és görög táncokkal.

7. nap, Kefalónia szigetének meglátogatása és a bulik napja:

Aki még nem fáradt el és hajtja a felfedezésvágy, az benevezhet egy egész napos kirándulásra Corelli kapitány mesés szigetére, a szomszédos Kefalóniára. Egy órás hajókázás után érkezünk a szigetre, ahol sok izgalmas programmal várják a kíváncsi turistákat. Aki részt vesz a kiránduláson, annak este lesz mit mesélni az apartmanház vagy egy hangulatos bár teraszán a többieknek az esti buli előtt. (Ezen a programon csak megfelelő létszámú jelentkező esetén van magyar nyelvű idegenvezetés!) A hét második felében csütörtökön, pénteken és szombaton vannak a legnagyobb bulik Laganasban, ami a szórakozóhelyek Mekkája és Görögország „Ibizája”. Ekkor vétek lenne visszafogni magunkat és a szálláson ülni vagy aludni. Mindent bele, hajrá!

8. nap, a legszebb strand és a teknősmúzeum napja:

Reggeli után a sziget délkeleti részére buszozunk és meg sem állunk Gerakasig, ahol a teknősmúzeum található. Az egy órás program alatt megismerhetjük a tojástól a kis teknősön át, a több száz kilogrammos jószágon keresztül, a teknősök felettébb különleges életét és élőhelyeit. Ezután a sziget legszebb strandján lesz lehetőség úszni, fürödni és napozni. Hihetetlenül finom homok, tökéletesen tiszta és lassan mélyülő víz vár ránk, egy teljesen kiépítetlen strandon, mely az óriásteknősök legfőbb tojásrakó helye és a Gerakasi Nemzeti Park része is. Aki szeretne, búvárkodhat is, mivel az öbölben rendkívül sok színes hal és egyéb tengeri állat található a vízben. Délután átmegyünk egy másik nagyon híres zakynthosi strandra a Banana Beachre. Ez a sziget egyik legnagyobb homokos partszakasza, ami tengeri liliomokkal van tele és fenyőerdők veszik körbe. Az itt található teljesen új snack bárokban, mindenféle étel és ital kapható. Aki vízi sportolási lehetőségeket szeretne kipróbálni, annak is rendkívül ajánlott a part meglátogatása. Apartmanjainkba késő délután érkezünk vissza.

9. nap, a pihenés napja:

Ezen a napon a pihenésé a főszerep, egész napos szabadprogram lesz. Ha még valaki nem volt, akkor irány a Diszkó-sziget! Jó strand, hangulatos bár, egyedi hely vár mindenkire. Este érdemes átsétálni a szomszédos és nagyon hangulatos Agios Sostis településre, ahol a híres Sirtaki Étterem található. Itt egy vacsorapróbát mindenképpen érdemes megejteni, mert sok finom étel közül választhatunk, korlátlan ételfogyasztással, nagy választékkal, kitűnő ízekkel, kedvező árakkal, mindezt fantasztikus környezetben, közvetlenül a tengerparton.

10. nap, az utolsó élmények begyűjtésének napja:

Délelőtt elmehetünk a szállás közelében induló félnapos kishajós barlangtúrás programra. Lélegzetelállító helyekre és strandokra visznek el minket, közben teknősöket keresünk, majd ebédelünk valami finomat a hajón. Délután elmehetsz a zakynthosi csúszdaparkba, este pedig lehetőség van a főváros nevezetességeinek megtekintésére, szabad programmal, vásárlási lehetőséggel. Ezután záróeste és búcsúbuli a legjobb helyeken!

11-12. nap, a búcsú és a hazautazás napjai:

Utolsó előtti nap ráérünk délután kiköltözni az apartmanokból, közben a reggel megérkező, következő csoport, hasonló kérdésekkel fog ostromolni minket, mint mi is tettük az előttünk nyaralókkal. :) Mivel csak az esti komppal indulunk haza, lesz időnk egy utolsót csobbanni a tengerben és még egy gyrost is betermelhetünk a bendőnkbe a biztonság és a búcsú kedvéért. :) A hazaút nem tart olyan sokáig, hogy feldolgozzuk a sok-sok élményt, amit ebben a 10 napban kaptunk Zakynthostól. Mire visszaérünk hazánkba, garantáltan boldognak fogod magad érezni! :)

A napok (programok) sorrendje a turnusváltás miatt (nem heti váltás van) változni fog, amiről az érkezést követően a helyi idegenvezetőnk Szilvia, részletes tájékoztatást fog adni!

 

Kapcsolódó cikkek

» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2018. május. 16
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Megtalálták Nagy Sándor sírját? - Etédi Alexa, 2013. augusztus. 26
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
» Balaton-felvidék kerékpártúra - Az ősz legszebb fényei - Kovács Attila, 2018. május. 23
» Tengeri kajakkal Thasszoszon - Kovács Attila, 2018. május. 22
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást luxus autóbusszal, ami az átlagosnál nagyobb lábtérrel rendelkezik, szállást 9 éjszakára 2-3-4-5-6 személyes apartmanokban. Magyar anyanyelvű, és görögül is anyanyelvi szinten beszélő, nagy helyismeretséggel rendelkező, nem kitelepített, hanem helyi idegenvezetőt, aki a helyi utazási iroda programjait vezeti. Saját túravezetőnket, aki a saját programjainkat szervezi és lebonyolítja. Ágyneműt és törölközőt, takarítást, ismerkedési estét, bőséges vacsorával, teraszpartit, röplabdabajnokságot a saját pályánkon, esti programokat, egyéb ingyenes programokat, 24 órás utazási irodás segítségnyújtást a helyszínen és telefonon is és meglepetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat, étkezéseket, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, leírásban nem szereplő étkezéseket, útlemondási biztosítást (fakultatív: a részvételi díj 5 százaléka), kompdíjat (oda-vissza) és idegenforgalmi adót (összesen 25 EUR/fő), amit utazáskor kell kifizetni a buszon.

Helyszíni költségek leírása: 

Ismerkedési vacsora (saját program, ingyenes és csak nálunk van ilyen!)

Motorcsónakos kirándulás a Teknős-szigetre túravezetővel, strandolással egybekötve (saját program, kb. 16 Euró/fő és csak nálunk van ilyen!)

Görög folklórest vacsorával Laganasban (saját program, kb. 20 Euró)

Teknősmúzeum és strandolás a legszebb/legjobb strandokon, túravezetővel, bérelt autóval (Gerakas és Banana Beach), majd esti Zakynthos-i városnézés és ajándékok vásárlása (saját program, kb. 18 Euró/fő és csak nálunk van ilyen!)

Kalamaki strandolás és kagylógyűjtés (saját program, ingyenes és csak nálunk van ilyen!)

Egész napos buszos szigettúra (30 Euró, gyerek 15 Euró)

Egész napos hajókirándulás a sziget körül és a Navagio-öbölben (35 Euró, gyerek 17 Euró)

Zakynthos-i városnézés (12 Euró, gyerek 7 Euró)

Hajókirándulás Kefalóniára (53 Euró, gyerek 39 Euró)

Bármaraton (saját program, ingyenes és csak nálunk van ilyen!)

Teraszbuli (saját program, ingyenes és csak nálunk van ilyen!)

Grillvacsora est bulival, egy hangulatos tengerparti tavernában, ahol csak mi vagyunk (saját program, kb. 12 Euró/fő és csak nálunk van ilyen!)

Strandröplabda bajnokság kezdőknek és haladóknak a saját pályánkon (saját program, ingyenes és csak nálunk van ilyen!)

Görög folklórest vacsorával és naplementével (35 Euró, gyerek 17 Euró)

Teknősles, fürdési lehetőséggel, ebéddel a hajón (30 Euró, gyerek 16 Euró)

Előleg: 

30.000 Ft, mely a foglaláskor fizetendő. Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

50 fős luxus autóbusszal, extra nagy lábtávolsággal amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek (Budapest, Kecskemét, Szeged).

Szállás: 

Szállásaink Zakynthos legnyüzsgőbb és legnépszerűbb városában, Laganasban lesznek. A két egymással szemben lévő apartmanházhoz nagyon közel vannak a boltok, éttermek, bárok, de a sétálóutcáig is csak pár percet kell sétálnunk, ahol a szórakozóhelyek és ajándékboltok többsége található. Mindkét szállásunk nyugodt környezetben, mindössze 80 méterre fekszik a strandtól (nem hallatszanak a főutcai szórakozóhelyek!)! A két egymás mellett található apartmanház abszolút alkalmas nagyobb csoportok elhelyezésére is (akár 60 főig!). Ingyenes Wifi van a szállásokon!

Pavlos Apartmanház:

Csendes környezetben, egy csodás kert közepén helyezkedik el ez az apartmanház, mindössze 80 méterre a tengertől (strandtól), közel a központhoz, azaz a főutcához (300-400 m), ahol a legtöbb szórakozóhely, bár, étterem és ajándékbolt található. Az apartmanháznál található, teljesen tiszta vizű strand nyugodt és csendes, soha nem zsúfolt. A híres diszkósziget mindössze 5 perc sétával elérhető.

A 2-3 fős egy légterű stúdiók jellegzetes görög bútorzattal vannak berendezve, melyhez felszerelt konyhasarok, hűtőgép, WC-s fürdőszoba, valamint terasz is tartozik. Légkondi felár ellenében kérhető (5 Euró/nap), de nagy valószínűség szerint erre nem lesz szükség, mivel minden szoba a pálmákkal és más mediterrán növénnyel övezett kertre néz, melyek a legnagyobb melegben is hűs árnyékot biztosítanak az ott lakóknak. Élelmiszerboltba (70 m), étterembe (80 m) vagy koktélbárba mindössze néhány percet kell sétálnunk. A szobákat kétnaponta takarítják, törölközőt és ágyneműt kapunk, többször egy héten. Az apartmanház kétszintes (földszint és első emelet), melyben 2 db háromfős és 8 db kétfős stúdió található.

Ez a szállás leginkább azoknak való, akik szívesen beneveznének egy-egy esti bulizásra, viszont emiatt nem szeretnének sokat gyalogolni, ugyanakkor nyugodtan és csendes helyen akarnak aludni, madárcsicsergésre ébredni.

Bratis Lux Apartmanház ****:

A nyugodt környezetben fekvő ****-os apartmanház, 80 méterre fekszik a tengertől (strandtól), közel a központhoz azaz főutcához (300-400 m), ahol a legtöbb szórakozóhely, bár, ajándékbolt és étterem található. Az apartmanháznál található, teljesen tiszta vizű strand nyugodt és csendes, soha nem zsúfolt. A híres diszkósziget mindössze 5 perc sétával elérhető.

A 2015-ben felújított apartmanházban, 2-3-4 fős két légterű apartmanok és 4-5-6 fős három légterű apartmanok vannak (egy légtérben maximum 2 fő alszik!), modern bútorzattal, teljesen felszerelt konyhával, fürdő és WC-vel, széffel és terasszal. Felár ellenében légkondi is kérhető (7 Euró/nap/apartman). Élelmiszerboltba (70 m), étterembe (80 m) vagy koktélbárba mindössze néhány percet kell sétálnunk. A szobákat kétnaponta takarítják, törölközőt és ágyneműt kapunk, többször egy héten.

Ez a szállás leginkább azoknak való, akik szeretik az esti és éjszakai nyüzsgést, bulizást és az esti programokat is, de emiatt nem szeretnének sokat gyalogolni, ugyanakkor nyugodtan helyen akarnak aludni. Ezek az apartmanok 2015-ben lettek felújítva, a bútorok is csak néhány évesek. Ilyen minőségű apartmanházak nincsenek vagy ritkán vannak a hazai utazási irodák görögországi kínálataiban, ezért valószínűleg gyorsan elfogynak a helyek. Az apartmanházban összesen 9 db apartman található

Étkezés: 
önellátó vagy félpanziós ellátás igényelhető
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Görögországba
Vélemények, értékelések
4.4
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
3.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.0
Agyagosszergény
4.4
Minden rendben volt.
4.4
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!