Norvégia - A Fjordok varázsa

8 napos körutazás a norvég fjordoknál

Fedezze fel a hamisítatlan, természet adta szépségeket Norvégia páratlan vidékein. Gyönyörködjön a fjordok érintetlen, egyedülálló élményt nyújtó környezetében.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a 7 éj­sza­kai szállást (a körút során félpanzióval, az utolsó két oslói éj­szakán büféreggelivel), a helyi autó­bu­szos uta­zást, a kompátkelést a Stor-fjordon, a hajó­zást a Geiranger-fjordon és a Sogne-fjordon, a fenti progra­mo­kat, az ide­gen­ve­ze­tést, valamint a belépőjegyeket az oslói Viking Hajók Mú­zeu­má­ba és a Fram Múzeumba.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, baleset betegség és poggyász biztosítást, belépőjegyeket. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Mjösa-tó
Elutazás Ferihegyről Oslóba. Utazás északi irányba Norvégia leg­na­gyobb tava, a Mjösa-tó mentén, szál­lás egy tóparti kis­vá­rosban (1 éj).

2. nap: Lillehammer, Ringebu, Gudbrands-völgy
Utazás Lillehammerbe, az 1994-es téli olimpia váro­sába. Láto­gatás az Olim­piai Parkban, illetve lehe­tő­ség a Maihaugen szabad­téri néprajzi múzeum meg­te­kin­té­sé­re. A skanzen terü­le­tére hozott több mint 140 régi épület teljes kereszt­met­szetét adja a régi norvég vidéki életnek. A kora délu­táni órákban szabad program Lillehammer han­gu­la­tos belvá­ro­sában, majd to­vább­uta­zás észak felé. Pihenő Ringebuben, egy tipikus norvég árbóc­temp­lomnál. Tovább a Gudbrands-völgyön keresztül (sebes folyók, vízesések), szállás Bjorliban (1 éj).

3. nap: Trollok fala, Trollok útja, Ålesund
Utazás a vad­re­gé­nyes Roms-völgyön keresztül. Itt talál­ható Európa leg­ma­ga­sabb függő­leges szikla­fala, melyet a helyiek Trollok falának neveznek. Felka­pasz­kodás a Trollok útja meg­hök­ken­tő szerpen­tin­jein. Több fotó­szünet után a bájos Stor-fjord mentén haladva megér­kezés a szige­tekre épült Ålesundbe, Norvégia egyik leg­szebb váro­sába. A város turisz­tikai jelen­tőségét egyrészt csodá­latos fekvése adja (pa­no­ráma a fjordokra és a környező hegy­világra), másrészt Ålesund az európai szecessziós stílusú város­épí­tészet egyik leg­szebb példája, mivel az 1904-es nagy tűzvész után az egész várost ebben a stílusban építették újjá. Vá­ros­né­zés, majd lehetőség az akvá­rium meg­tekinté­sére. Szállás Ålesund köz­pont­jában (1 éj).

4. nap: Geiranger-fjord, Briksdal-gleccser
Kompátkelés a Stor-fjordon, majd utazás a han­gu­la­tos Hellesylt faluba. Végig­ha­józás a fjordok fjordjának neve­zett Geiranger-fjordon (gyönyörű víze­sések). Geirangerből to­vább­uta­zás Grotli irányába (mese­szép pano­ráma a Geiranger-fjordra), majd leeresz­kedünk a Nord-fjordhoz. Délután ki­rán­du­lá­si lehe­tő­ség a Briksdal-gleccserhez. A helyiek által troll autóknak nevezett korszerű járművek kb. 700 méterrel a gleccser nyúlványa előtt teszik ki az utasokat, ahonnan sétát tehetnek a Jostedal Gleccser Nemzeti Parkban, és közvetlen közelről csodál­hatják meg a gleccsert (a Jostedal Gleccser Európa leg­na­gyobb össze­függő gleccser­mezője). 
Szállás a Jölster-tónál vagy a Förde-fjordnál (1 éj).

5. nap: Boyum-gleccser, Sogne-fjord (sétahajózás), Naeröy-kanyon, Bergen
Utazás lebilincselően szép tájakon keresztül a Sogne-fjordhoz. Útközben fotó­szünet a Boyum-gleccsernél. Pano­ráma hajó­ki­rán­dulás a Sogne-fjordon, a világ leghosszabb és legmé­lyebb fjordján. A hajóút során több helyen magasból lezúduló vízesé­sekben gyö­nyör­köd­he­tünk. To­vább­uta­zás autó­busszal az elbű­vö­lően szép Naeröy-kanyonon keresztül Bergenbe, a fjord­vidék csodá­latos fekvésű főváro­sába. Vá­ros­né­zés Bergenben (az UNESCO vi­lág­örök­ség részét képező rakparti házsor, a hanza időkből szár­mazó Bryggen; a Bergenhus erőd; a kilátó­helyek stb.). Szállás Bergen kör­nyé­kén (1 éj).

6. nap: Bergen, Hardanger-fjord, Vöringfoss-vízesés, Hardanger-fennsík
Délelőtt rövid szabad program Bergenben, majd utazás Oslo irányába. Átkelés a Hardanger-fjordon a 2013-ban átadott Hardanger-hídon, Norvégia leg­hosszabb függő­hídján. Fotó­szünet, majd to­vább­uta­zás a festői Mabödal-kanyonon keresztül a Vö­ring­foss-vízeséshez (a leghí­resebb egész Norvé­giában). Utazás a Hardanger-fennsík hold­béli tájain át (fotó­szünetek). Szállás Oslo központjában (2 éj).

7. nap: Oslo
Kb. 5 órás vá­ros­né­zés a norvég fő­vá­ros­ban (királyi palota, vá­ros­háza, par­la­ment, egyetem, Viking Hajók Múzeuma, Fram Múzeum, Vigeland Park, Hol­men­kollen sísánc stb.). Délután szabad program, a Fe­hér­vár Travel idegen­ve­ze­tőjével lehe­tő­ség to­váb­bi ne­ve­zetes­sé­gek meglá­to­ga­tására.

8. nap:
Transzfer az oslói repülőtérre, haza­uta­zás Buda­pestre.

Kapcsolódó cikkek

» Norvégia - Kovács Attila, 2017. november. 06
» Norvégia vadregényes tájain - Kovács Attila, 2015. október. 10
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2018. január. 15
» Egy tündéri kis település Angliában: Bibury - Kovács Attila, 2018. január. 14
» Kajakkal az Ohridi-tavon - Kovács Attila, 2018. január. 14
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. január. 11
» Norvégia: hűsítő utazás a fjordok földjén - Kovács Attila, 2018. január. 08
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a 7 éj­sza­kai szállást (a körút során félpanzióval, az utolsó két oslói éj­szakán büféreggelivel), a helyi autó­bu­szos uta­zást, a kompátkelést a Stor-fjordon, a hajó­zást a Geiranger-fjordon és a Sogne-fjordon, a fenti progra­mo­kat, az ide­gen­ve­ze­tést, valamint a belépőjegyeket az oslói Viking Hajók Mú­zeu­má­ba és a Fram Múzeumba.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, baleset betegség és poggyász biztosítást, belépőjegyeket. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Lillehammer Maihaugen NOK 115,-
Ringebu árbóctemplom NOK 50,-
Briksdal-gleccser troll autó EUR 26,-
Bergen Floibanen-sikló NOK 90,-
Oslo Holmenkollen kilátó és símúzeum NOK 130,-

Figyelem: Az itt felsorolt programokon a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Bu­da­pest­ről Oslo nemzetközi repülőterére me­net­rend szerinti, közvetlen repülőjárattal. Nor­vé­giában jó minőségű, lég­kon­dicio­nált autó­busszal (WC, DVD, ital­automata).

Szállás: 

7 éj­sza­ka 3-4 csil­la­gos szintű szál­lo­dák­ban, két­ágyas fürdő­szo­bás szobákban.
Egyágyas szállodai szoba felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
Félpanzió (bőséges büfé­reg­geli / vacsora) a körutazás során. Az oslói város­köz­ponti szál­lo­dá­ban (utolsó 2 éj­sza­ka) csak büfé­reg­geli. (A szálloda kör­nyé­kén sokféle étke­zési lehe­tő­ség van, a kivá­lasz­tásban az idegen­ve­zető ter­mé­sze­te­sen segít­séget nyújt.)
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!