Norvégia - A Fjordok varázsa

8 napos körutazás a norvég fjordoknál

Fedezze fel a hamisítatlan, természet adta szépségeket Norvégia páratlan vidékein. Gyönyörködjön a fjordok érintetlen, egyedülálló élményt nyújtó környezetében.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a 7 éj­sza­kai szállást (a körút során félpanzióval, az utolsó két oslói éj­szakán büféreggelivel), a helyi autó­bu­szos uta­zást, a kompátkelést a Stor-fjordon, a hajó­zást a Geiranger-fjordon és a Sogne-fjordon, a fenti progra­mo­kat, az ide­gen­ve­ze­tést, valamint a belépőjegyeket az oslói Viking Hajók Mú­zeu­má­ba és a Fram Múzeumba.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, baleset betegség és poggyász biztosítást, belépőjegyeket. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

7 éj­sza­ka 3-4 csil­la­gos szintű szál­lo­dák­ban, két­ágyas fürdő­szo­bás szobákban.
Egyágyas szállodai szoba felár ellenében igényelhető.

Program: 

1. NAP: MJØSA-TÓ
Elutazás Ferihegyről Oslóba. Utazás északi irányba Norvégia legnagyobb tava, a Mjøsa-tó mentén, szállás egy tóparti kisvárosban (1 éj).

2. NAP: LILLEHAMMER, RINGEBU, GUDBRANDS-VÖLGY
Utazás Lillehammerbe, az 1994-es téli olimpia városába. Látogatás az Olimpiai Parkban, illetve lehetőség a Maihaugen szabadtéri néprajzi múzeum megtekintésére. A skanzen területére hozott több mint 140 régi épület teljes keresztmetszetét adja a régi norvég vidéki életnek. A kora délutáni órákban szabad program Lillehammer hangulatos belvárosában, majd továbbutazás észak felé. Pihenő Ringebuben, egy tipikus norvég árbóctemplomnál. Tovább a Gudbrands-völgyön keresztül (sebes folyók, vízesések), szállás Közép-Norvégiában (1 éj).

3. NAP: TROLLOK FALA, TROLLOK ÚTJA, ÅLESUND
Utazás a vadregényes Roms-völgyön keresztül. Itt található Európa legmagasabb függőleges sziklafala, melyet a helyiek Trollok falának neveznek. Felkapaszkodás a Trollok útja meghökkentő szerpentinjein.
Több fotószünet után a bájos Stor-fjord mentén haladva megérkezés a szigetekre épült Ålesundbe, Norvégia egyik legszebb városába. A város turisztikai jelentőségét egyrészt csodálatos fekvése adja (panoráma a fjordokra és a környező hegyvilágra), másrészt Ålesund az európai szecessziós stílusú városépítészet egyik legszebb példája, mivel az 1904-es nagy tűzvész után az egész várost ebben a stílusban építették újjá. Városnézés, majd lehetőség az akvárium megtekintésére. Szállás Ålesund központjában (1 éj).

4. NAP: GEIRANGER-FJORD, BRIKSDAL-GLECCSER
Kompátkelés a Stor-fjordon, majd utazás a hangulatos Hellesylt faluba. Végighajózás a fjordok fjordjának nevezett Geiranger-fjordon (gyönyörű vízesések). Geirangerből továbbutazás Grotli irányába (meseszép panoráma a Geiranger-fjordra), majd leereszkedünk a Nord-fjordhoz. Délután kirándulási lehetőség a Briksdal-gleccserhez. A helyiek által troll autóknak nevezett korszerű járművek kb. 700 méterrel a gleccser nyúlványa előtt teszik ki az utasokat, ahonnan sétát tehetnek a Jostedal Gleccser Nemzeti Parkban, és közelről csodálhatják meg a gleccsert (a Jostedal Gleccser az európai kontinens legnagyobb összefüggő gleccsermezője).
Szállás a Jølster-tónál vagy a Førde-fjordnál (1 éj).

5. NAP: SOGNE-FJORD (SÉTAHAJÓZÁS), NÆRØY-KANYON, BERGEN
Utazás lebilincselően szép tájakon keresztül a Sogne-fjordhoz. Panoráma hajókirándulás a Sogne-fjordon, a világ leghosszabb és legmélyebb fjordján. A hajóút során több helyen magasból lezúduló vízesésekben gyönyörködhetünk. Továbbutazás autóbusszal az elbűvölően szép Nærøy-kanyonon keresztül Bergenbe, a fjordvidék csodálatos fekvésű fővárosába. Késő délután városnézés Bergenben (az UNESCO világörökség részét képező rakparti házsor, a hanza időkből származó Bryggen; a Bergenhus erőd; a kilátóhelyek stb.). Szállás Bergen központjában (1 éj).

6. NAP: BERGEN, HARDANGER-FJORD, VØRINGFOSS-VÍZESÉS, HARDANGER-FENNSÍK
Folytatjuk a bergeni városnézést, majd késő délelőtt elutazás Oslo irányába. Átkelés a Hardanger-fjordon a 2013-ban átadott Hardanger-hídon, Norvégia leghosszabb függőhídján. Fotószünet, majd továbbutazás a festői Måbødal-kanyonon keresztül a Vøringfoss-vízeséshez (a leghíresebb egész Norvégiában). Utazás a Hardanger-fennsík holdbéli tájain át (fotószünetek). Szállás Oslo központjában (2 éj).

7. NAP: OSLO
Városnézés a norvég fővárosban (királyi palota, városháza, parlament, egyetem, Viking Hajók Múzeuma, Fram Múzeum, Vigeland Park, Holmenkollen sísánc stb.). A városnézést követően szabad program, idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére vagy sétahajózásra az Oslo környéki szigetek között.

8. NAP:
Transzfer az oslói repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Norvégia - Kovács Attila, 2019. május. 24
» Norvégia vadregényes tájain - Kovács Attila, 2018. július. 28
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2019. november. 03
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2019. november. 02
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2019. október. 31
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2019. október. 31
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2019. október. 30

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a 7 éj­sza­kai szállást (a körút során félpanzióval, az utolsó két oslói éj­szakán büféreggelivel), a helyi autó­bu­szos uta­zást, a kompátkelést a Stor-fjordon, a hajó­zást a Geiranger-fjordon és a Sogne-fjordon, a fenti progra­mo­kat, az ide­gen­ve­ze­tést, valamint a belépőjegyeket az oslói Viking Hajók Mú­zeu­má­ba és a Fram Múzeumba.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, baleset betegség és poggyász biztosítást, belépőjegyeket. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 
 
Az árak tájékoztató jellegűek!
Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.
 
Lillehammer Maihaugen NOK 135,-
Ringebu árbóctemplom NOK 70,-
Ålesund akvárium NOK 130,-
Briksdal-gleccser troll autó EUR 28,-
Bergen Fløibanen-sikló NOK 119,-
Oslo Holmenkollen kilátó és símúzeum NOK 75,-
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Bu­da­pest­ről Oslo nemzetközi repülőterére me­net­rend szerinti, közvetlen repülőjárattal. Nor­vé­giában jó minőségű, lég­kon­dicio­nált autó­busszal (WC, DVD, ital­automata).

Szállás: 

7 éj­sza­ka 3-4 csil­la­gos szintű szál­lo­dák­ban, két­ágyas fürdő­szo­bás szobákban.
Egyágyas szállodai szoba felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
Félpanzió (bőséges büféreggeli / vacsora) a körutazás során. Az oslói városközponti szállodában (utolsó 2 éjszaka) csak büféreggeli. (A szálloda környékén sokféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.) Megjegyzés: Az aug. 07-i csoport esetében a 8. napon a kora délelőtti repülőgép indulás miatt hidegcsomagot kapnak reggelire utasaink.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!