Norvégia varázslatos fjordvidéke

csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

Alapár tartalmazza

 • Repülőjegy Budapest-Koppenhága-Budapest útvonalon, a Norwegian Airlines járataival
 • Utasonként egy kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, max. 10 kg) és egy feladott poggyász (max. 20 kg)
 • Szállás egy éjszakára Koppenhágában, belvárosi szállodában, kétágyas szobában, a hajóút előtt
 • Reggeli a szállodában
 • Nyolc éjszakás hajóút a Serenade of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban
 • Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
 • Repülőtéri és kikötői transzferek
 • Városnézés Koppenhágában és Kristiansandban magyar nyelvű idegenvezetéssel
 • Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt

Alapár nem tartalmazza

 • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 59 000 Ft/fő
 • Kikötői illetékek: 99 000 Ft/fő
 • Borravalók a hajóút során: 29 000 Ft/fő
 • Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
Létszám: 
Minimum létszám 20 fő.
Program: 

Norvégia fjordokkal és szigetek ezreivel erősen tagolt partvonala több mint 25.000 km hosszú. Csoportos utunk során Koppenhágából indulunk és a déli fjordok mellett felkeressük a hangulatos Geirangert, Bergent, Stavangert és Alesundot is. Valódi mesevilágba csöppenünk, ahogy végighajózunk a lélegzetelállító, függőleges sziklafalak, az aláomló vízesések, a színes házakkal tarkított partmenti települések között. Utazásunk a maximumot nyújtja szemnek-szájnak, testnek és léleknek: Norvégia legszebb fjordjai még különlegesebb arcukat mutatják a tenger felől, fantasztikus fotótémaként szolgálnak még a hétköznapi utazóknak is. A Serenade of the Seas fedélzetén pedig minden adott egy kellemes és tartalmas utazáshoz: kényelmes kabinok, figyelmes személyzet, színvonalas szórakozási és kiváló étkezési lehetőségek.

A Royal Caribbean International az innovatív óriáshajóiról és változatos fedélzeti szolgáltatásairól híres. A hajótársaság fantáziájának semmi sem szab határt, ha újításokról, egyediségről van szó. Több étterem és bár, kaszinók, medencék, spa és fitneszközpont, valamint különleges show-műsorok színesítik az utazást. A hajókon a gyerekek sem unatkoznak a különböző korcsoportokra szabott, változatos programok mellett.

A Serenade of the Seas álomhajó 90 000 tonnás és 2140 utast képes befogadni. A Radiance osztály tagja, ahol a napfényben úszó átriumok, a természetes fényt áteresztő üvegbelsők és tágas terek jellemzőek. A 2012-ben teljes felújításon átesett hajó újjávarázsolt formában, új, korszakalkotó szolgáltatásokkal és fedélzeti szórakoztató program-kínálattal várja utasait.

Az utazás kiemelt értékei:

 • Izgalmas, látványos útvonal a norvég fjordok mentén
 • Repülés közvetlen járatokkal, kedvező menetrenddel
 • Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számtalan szórakozási lehetőség a Serenade of the Seas fedélzetén
 • Fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Programok:

augusztus 10., péntek
Elutazás Budapestről Koppenhágába a Norwegian Airlines közvetlen járatával (11:50-13:40). Megérkezés után városnézés a dán fővárosban: Kis Hableány szobra, Citadella és a rokokó stílusban épült Amelienborg tér, Nyhavn (újkikötő), séta a Strøgeten (Európa leghosszabb sétálóutcája), Kerek torony, Nemzeti Múzeum. Transzfer a szállodába: Comfort Hotel Vesterbro 3*.

augusztus 11., szombat
Délelőtt szabadidő, majd transzfer a kikötőbe. Kora délután felszállás a Serenade of the Seas hajóra. Kihajózás 17:00-kor.

augusztus 12., vasárnap
Tengeren. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

augusztus 13., hétfő
Stavanger, Norvégia (8:00 - 18:00)
A több szigetre épült hangulatos település a hegyek és a homokos tengerpartok közé ékelődik be. A faházakból épült óvárosban sétálva felfedezhetjük a régi idők báját, számos múzeum biztosít színvonalas kiállítást, de nem kell messzire mennünk, hogy olyan világhírű természeti csodákban gyönyörködjünk, mint a Lysefjord és a képeslapokról ismert Prédikálószék.

Lysefjord és Stavanger - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Reggeli után először Stavanger óvárosával ismerkedünk meg, majd vízre szállunk és kirándulást teszünk a nagy hajók számára megközelíthetetlen Lysefjordban. Utunk során elhajózunk a tengerszint felett 600 méterre magasodó sziklakéződmény, a Prédikálószék alatt is.
Részvételi díj: 19 000 Ft/fő.

augusztus 14., kedd
Bergen, Norvégia (8:00 - 18:00)
A hét hegytől és hét fjordtól övezett Bergent a norvég fjordvidék kapujának is szokták nevezni. Bájos óvárosa, a Bryggen az UNESCO Világörökség része, mozgalmas kikötője pedig az egyik legforgalmasabb Norvégiában.

Bergeni képeslapok - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Reggeli után a Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Fløyen hegyére és madártávlatból is megcsodáljuk a gyönyörű fekvésű várost. Utána a belvárosban megtekintjük a 12. századi katedrálist, sétálunk a halpiacon és a Bryggen színes házai (Világörökségi helyszín) között, majd ellátogatunk a város legrégebbi épületéhez, a Mária templomhoz is.
Részvételi díj: 9 000 Ft/fő.

augusztus 15., szerda
Ǻlesund, Norvégia (8:00 - 20:00)
A lenyűgöző hegyekkel és fjordokkal körbevett, keskeny félszigetre épült Ǻlesund sokak szerint legalább olyan szép, mint Bergen. Az 1904-es nagy tűzvészben a város nagy része elpusztult és az akkor fénykorát élő német szecessziós művészeti irányzatban épült újjá. 2007-ben egy szavazáson a norvégok az ország legszebb városának választották.

A trollok útja - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Reggeli után busszal utazunk Norvégia egyik leglátványosabb panoráma útjához. Kanyonok, hajtűkanyarok, sebes folyású patakok, vízesések, hágók mellett vezet az út - lélegzetelállító panorámában lesz részünk. Felkeressük a hegyek között megbúvó Stordal település 18. században épült templomát, melyet a belső falak, az oszlopok és a mennyezet gazdag díszítése miatt "Rózsa templomnak" is neveznek. Következő megállónk a Gudbrandsjuvet szurdok, amelyet a benne haladó sebes patak ma is formál. Az 5 méter széles és 20-25 méter mély hasadék mentén kilátópontok találhatók, sőt hídon át is lehet kelni egyik oldalról a másikra. A fotószünet után folytatjuk az utat a Trollstiegen kilátóhoz, majd a Stigfossen vízesés felé, délután a Romdalsfjord mentén térünk vissza Ǻlesundbe.
Részvételi díj: 35 000 Ft/fő.

augusztus 16., csütörtök
Geiranger, Norvégia (7:00 - 17:00).
Nem is gondolnánk erről a szinte megközelíthetetlen, fjord mélyén megbúvó kisvárosról, hogy Norvégia harmadik legforgalmasabb, tengeri hajókat fogadó kikötője. Pedig évi több százezer turista keresi fel a világ egyik legfestőibb környezetben fekvő települését, mely 2005-ben elnyerte az UNESCO világörökségi helyszín címét.

Geirangertől a Briksdal-gleccserig - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
A környező hegyeken busszal felkapaszkodva jutunk el a Flydalsjuvet kilátóhoz, ahonnan fantasztikus panoráma tárul elénk az alattunk húzódó Geiranger fjordra és az itt horgonyzó hajókra. Következő megállónk a gyönyörű fekvésű Stryn-tó, majd a Briksdal-gleccsert célozzuk meg. A természeti képződmény Norvégia egyik legszebb látványossága, a Jostedalsbreen Nemzeti Parkban található és 1200 méter magasról ereszkedik alá a Briksdalen völgyön keresztül. Néhány kilométeres gyalogösvény is vezet ide, de mi nyitott "troll" kocsikba szállva, majd rövid sétával közelítjük meg a gleccsert. Délután visszabuszozunk Geirangerbe, szabadidő a hajó indulásáig.
Részvételi díj: 39 000 Ft/fő.

augusztus 17., péntek
Tengeren.

augusztus 18., szombat
Kristiansand, Norvégia (7:00 - 16:00)
Norvégia déli fővárosa a 17. század közepétől élte virágkorát, IV. Keresztély király alapította a térség gazdasági életének fellendítésére. A csapadékban bővelkedő ország ezen része szerencsésnek mondhatja magát, viszonylag sok napsütéses órájának köszönhetően. Hangulatos óvárosa, élénk kulturális élete, remek éttermei és vásárlási lehetőségei tették népszerű úti céllá éppúgy a hazai, mint a külföldi látogatók körében. A kiszállás során sétálunk Posebyen, az óváros fehérre festett házai között, felkeressük a régi katedrálist és a postahivatalt, miközben a város történelméről, földrajzi jelentőségéről kapunk információkat idegenvezetőnktől.

augusztus 19., vasárnap
Érkezés Koppenhágába 7:00 órakor. Reggeli után kiszállás, majd szabad program a városban.

Frederikssund és Helsingør - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Kirándulásunk első állomása Frederikssund, ahol megnézzük a kikötőben horgonyzó viking hajók másolatát, majd a rekonstruált viking településen megismerhetjük a hajdan sikeres tengeri nép életmódját és szokásait. Következő megállónk a hangulatos középkori Helsingør, ahol az óvárosi séta után felfedezzük az idilli dán kisváros legismertebb látványosságát, a Shakespeare Hamletjéből ismert Kronborg-kastélyt is.
Részvételi díj: 25 000 Ft/fő.

Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Norwegian Airlines közvetlen járatával (19:15-21:00).

Egyéb információk:

 • Minimum létszám 20 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 16 fő.
 • 3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
 • Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél!
 • A hátralékfizetési határidő eltér az utazási feltételekben rögzítettektől: 2018. június 1.

Választható felárak:

 • Fakultatív kirándulás - A trollok útja 35 000 Ft /fő
 • Fakultatív kirándulás - Bergeni képeslapok 9 000 Ft /fő
 • Fakultatív kirándulás - Geirangertől a Briksdal-gleccserig 39 000 Ft /fő
 • Fakultatív kirándulás - Lysefjord és Stavanger 19 000 Ft /fő
 • Fakultatív kirándulás Koppenhágából - Frederikssund és Helsingør 25 000 Ft /fő
 • Kikötői illetékek (kötelező) 99 000 Ft /fő
 • Kötelező borravaló 29 000 Ft /fő

Kapcsolódó cikkek

» Napfelkelte Norvégiában - Kovács Attila, 2018. augusztus. 23
» Norvégia vadregényes tájain - Kovács Attila, 2018. július. 28
» Norvégia: hűsítő utazás a fjordok földjén - Kovács Attila, 2018. január. 08
» Norvégia - Kovács Attila, 2017. november. 06
» Ilyen költségekkel tervezz, ha Dániába utazol - Legoland - utazom.com, 2017. július. 28
» Norvégia hegyei között... - Kovács Attila, 2015. április. 28
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
 • Repülőjegy Budapest-Koppenhága-Budapest útvonalon, a Norwegian Airlines járataival
 • Utasonként egy kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, max. 10 kg) és egy feladott poggyász (max. 20 kg)
 • Szállás egy éjszakára Koppenhágában, belvárosi szállodában, kétágyas szobában, a hajóút előtt
 • Reggeli a szállodában
 • Nyolc éjszakás hajóút a Serenade of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban
 • Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
 • Repülőtéri és kikötői transzferek
 • Városnézés Koppenhágában és Kristiansandban magyar nyelvű idegenvezetéssel
 • Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt
Alapár nem tartalmazza: 
 • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 59 000 Ft/fő
 • Kikötői illetékek: 99 000 Ft/fő
 • Borravalók a hajóút során: 29 000 Ft/fő
 • Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!