New York, Washington, Philadelphia 2020.06.23.-07.01.

9 napos körutazás Amerikában

Nyári csoportos utazásunk alkalmával az Amerikai Egyesült Államok keletei partvidékének nagyvárosaihoz és azok látnivalóihoz kalauzoljuk Önt. New York az USA legnépesebb, legszínesebb és legsokoldalúbb városa, ahová a közvetlen járatnak köszönhetően gyorsan átrepülünk, hogy tapasztalt idegenvezetőnkkel fedezzük fel ezt a varázslatos világot: sétálhatunk a metropolisz felhőkarcolói és ikonikus látnivalói között, megcsodálhatjuk a város panorámáját a Hudson folyóról és a Top of the Rockról, barangolhatunk a sok filmes jelenetnek hátteret adó Central Parkban és elvegyülhetünk a Times Square forgatagában.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-New York-Budapest útvonalon, közvetlen járatokkal
Egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász
Transzferek és városnézések magyar idegenvezetéssel
Vonatjegy New York-Washington és Washington-Philadelphia útvonalon
Szükséges belépők a városnézések során
Négy éjszaka szállás New Yorkban, belvárosi, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Két éjszaka szállás Washingtonban, belvárosi, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Egy éjszaka szállás Philadelphiában, belvárosi, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték
Ellátás
ESTA - elektronikus beutazási engedély
Útlemondási biztosítás
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
Javasolt szervizdíj

Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám 20 fő

Szállás

Négy éjszaka szállás New Yorkban, belvárosi, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Két éjszaka szállás Washingtonban, belvárosi, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Egy éjszaka szállás Philadelphiában, belvárosi, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában

A részvételi díj franciaágyas szobában történő elhelyezés esetén érvényes, a külön ágyas szobák magasabb árkategóriába tartoznak.
3 és 4 fő esetén családi szoba foglalható: 2 franciaágy, maximum 4 fő elhelyezése lehetséges - lekérésre!

Program: 

1. nap:
Elutazás Budapestről közvetlen járattal New Yorkba (13:15-17:00). Az  útlevél ellenőrzés és a csomagok felvétele után különbusszal jutunk el a belvárosi szállodánkba A Hotel Wellington*** Manhattan szívében fekszik, metróvonalak közelében, így gyalog és tömegközlekedéssel is könnyen elérhetők New York legismertebb látnivalói. Elhelyezés: kétágyas szobában, melynek alapfelszereltségéhez saját fürdőszoba, hajszárító, síkképernyős tévé és wifihozzáférés tartozik.

2. nap:
Délelőtt gyalogos városnézésre indulunk és felfedezzük a szálloda közelében fekvő nevezetességeket: elsétálunk az Empire State Buildinghez, amely 42 évig asz USA legmagasabb épülete volt. A csodás Art Deco stílusú lobbit 10 éve állították helyre, az eredeti, 1930-as tervek alapján. Következő állomásunk a gyönyörű belsőépítészeti műremek, a Grand Central, azaz a központi pályaudvar, majd a St. Patrick katedrálisnál és a Rockefeller Centernél állunk meg (fakultatív belépő a Top of the Rock kilátóra: 14 000 Ft/fő). A következő ikonikus helyszín a különösen éjszaka látványos Times Square, de délelőtt sem fog csalódást okozni a sokak által kedvelt, a nap minden szakában mozgalmas tér. Innen sétálunk vissza a szállodához, majd délután a Central Parkot, „New York tüdejét” célozzuk meg. A közel 150 éves, sok filmből ismert parkban piknikező, kocogó, görkorcsolyázó helyiekkel és turistákkal találkozhatunk. A nap további részében szabadidő. 

3. nap:
Ma busszal fedezzük fel Manhattan távolabbi városrészeit: elhaladunk az ENSZ székház, majd a Flatiron Building ("Vasalóház") mellett – a háromszög alakú épület a város egyik legrégebbi felhőkarcolója. Little Italyt (olasz negyed) és Chinatownt (kínai negyed) hátrahagyva New York egyik szimbólumánál, a Brooklyn hídnál állunk meg, majd a Wall Street felé vesszük az irányt, amely nem csak a metropolisz, de az egész világ üzleti központja is. A Battery Park – a felhőkarcoló-rengeteg és a víz közé ékelődő park – után a következő állomásunk az egykori World Trade Center helyén magasodó és annak emléket állító Freedom Tower. A dokkok mellett végigbuszozva érjük el a kikötőt, ahonnan egy másfél órás hajózásra indulunk, hogy a vízről is megcsodáljuk Manhattan páratlan látképét. Este visszasétálunk a szállodába, majd szabadidő.

4. nap:
Egész nap szabadidő, lehetőség New York további felfedezésére egyénileg. Bevethetjük magunkat egy nagyáruház forgatagába vagy felkereshetjük a világhírű múzeumokat: a Metropolitan műkincsei és a Természettudományi Múzeum gazdag gyűjteménye szinte egész napra tartalmas programot kínálnak.

Fakultatív kirándulás - Szabadság szobor és Ellis Island: 45 USD/fő (helyben fizetendő): metróval utazunk a Battery Parkhoz, ahonnan áthajózunk a Szabadság szoborhoz. A Hudson folyó torkolatában, a Liberty Island-en álló rézszobor Franciaország ajándéka volt az Egyesült Államok függetlenségének 100 éves évfordulójára. Körbesétálunk a kis szigeten, majd visszaszállunk a hajóra és átkelünk Ellis Island-re. A New York-i kikötő bejáratánál fekvő sziget, melyet hajdan a "Remény és könnyek szigete"-ként emlegettek, a századfordulón a legforgalmasabb bevándorlást ellenőrző állomás volt. A több szekcióból és emeletből álló múzeumban akár egész nap elbóklászhatunk, és bőséges ismereteket szerezhetünk a 16. századtól elkezdődött bevándorlási hullámokról és az emigránsok személyes sorsáról.

5. nap:
Reggel transzfer a Pennsylvania vasútállomásra, utazás vonattal Washington DC-be (menetidő kb. 3,5 óra). Érkezés után buszra szállunk és megismerkedünk a főváros távolabbi nevezetességeivel: Pentagon, Air Force emlékmű, Arlington temető, illetve Georgetown, a színes házairól, éttermeiről, kávézóiról ismert hangulatos óváros.
Este bejelentkezés a szállodába, szabadidő. A kedvelt Kimpton George Hotel**** a Capitolium és a Union Station pályaudvar közelében található. Igényesen berendezett szobái saját fürdőszobával, tévével, széffel felszereltek.

6. nap:
Egész napos gyalogos városnézés Washingtonban: Legfelsőbb Bíróság épülete, Capitolium, Kongresszusi Könyvtár, majd a Smithonian Intézet múzeumai és a Washington emlékmű mellett elsétáva jutunk el a Lincoln emlékműhöz, az előtte húzódó Reflection Poolhoz, illetve a közelben található háborús emlékművekhez (II. világháború, Koreai háború, Vietnami háború). Utolsó állomásunk a Fehér Ház épülete, melyet érdemes a déli és az északi oldalról is megnézni. Metróval utazunk vissza a szállodához. Este szabadidő.

7. nap:
Reggel kijelentkezés a szállodából, majd vonattal utazunk át Philadelphiába (menetidő kb. 2 óra). Érkezés után buszos és gyalogos városnézés: Liberty Bell (Szabadság harang), Independence Hall (Függetlenségi csarnok), Independence National Historical Park, Fairmont Park, városháza, Reading Terminal Market (Amerika egyik legnagyobb és legrégebbi piaca, sok helyi ételkülönlegességgel). Este bejelentkezés a szállodába: Sonesta Philadelphia Downtown Rittenhouse Square***. A kellemes belvárosi szálloda tetőterasszal, medencével, bárral várja vendégeit. Kényelmes szobái ízlésesen berendezettek, saját fürdőszobával, tévével, ingyenes wifihozzáféréssel rendelkeznek.

8. nap:
Kijelentkezés a szállodából, majd buszos transzfer New Yorkba, rövid megállókkal. Érkezés a repülőtérre a délutáni órákban, hazautazás menetrend szerint (19:00 - másnap 9:35).

9. nap:
Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Az út kiemelt értékei:
Utazás Budapestről a LOT légitársaság közvetlen repülőjáratával
Szállás belvárosi, jó minőségű középkategóriás szállodákban
Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a teljes utazás alatt
New York, Washington és Philadelphia ikonikus látnivalói egy hét alatt

Kapcsolódó cikkek

» A tavasz Manhattanben - Kovács Attila, 2019. szeptember. 28
» New York - Kovács Attila, 2019. augusztus. 07
» A világ legrondább pályaudvarai? - Etédi Alexa, 2013. július. 26
» New York a Grand Canyonban - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elérte végleges magasságát a WTC-utódtorony - Etédi Alexa, 2013. június. 13
» Perzsaszőnyeg 7 MILLIÁRD forintért? - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Elképesztő homokkő formák, vad sziklás vidékek... - Kovács Attila, 2019. október. 28

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Fakultatív programok

Belépő a Top of the Rock kilátóra: 14 000 Ft/fő

Szabadság szobor és Ellis Island: 45 USD/fő (helyben fizetendő): metróval utazunk a Battery Parkhoz, ahonnan áthajózunk a Szabadság szoborhoz. A Hudson folyó torkolatában, a Liberty Island-en álló rézszobor Franciaország ajándéka volt az Egyesült Államok függetlenségének 100 éves évfordulójára. Körbesétálunk a kis szigeten, majd visszaszállunk a hajóra és átkelünk Ellis Island-re. A New York-i kikötő bejáratánál fekvő sziget, melyet hajdan a "Remény és könnyek szigete"-ként emlegettek, a századfordulón a legforgalmasabb bevándorlást ellenőrző állomás volt. A több szekcióból és emeletből álló múzeumban akár egész nap elbóklászhatunk, és bőséges ismereteket szerezhetünk a 16. századtól elkezdődött bevándorlási hullámokról és az emigránsok személyes sorsáról.

Minimum létszám a fakultatív programon: 15 fő.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-New York-Budapest útvonalon, közvetlen járatokkal
Egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász
Transzferek és városnézések magyar idegenvezetéssel
Vonatjegy New York-Washington és Washington-Philadelphia útvonalon
Szükséges belépők a városnézések során
Négy éjszaka szállás New Yorkban, belvárosi, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Két éjszaka szállás Washingtonban, belvárosi, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Egy éjszaka szállás Philadelphiában, belvárosi, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték
Ellátás
ESTA - elektronikus beutazási engedély
Útlemondási biztosítás
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
Javasolt szervizdíj

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás Budapestről a LOT légitársaság közvetlen repülőjáratával
Poggyászinformációk: Egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász

Szállás: 

Négy éjszaka szállás New Yorkban, belvárosi, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Két éjszaka szállás Washingtonban, belvárosi, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Egy éjszaka szállás Philadelphiában, belvárosi, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában

A részvételi díj franciaágyas szobában történő elhelyezés esetén érvényes, a külön ágyas szobák magasabb árkategóriába tartoznak.
3 és 4 fő esetén családi szoba foglalható: 2 franciaágy, maximum 4 fő elhelyezése lehetséges - lekérésre!

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Az USA-ba történő beutazás feltétele a hazautazáshoz képest még 6 hónapig érvényes útlevél és az előre igényelt ESTA engedély vagy vízum.

Az USA-ba történő beutazás feltétele a hazautazáshoz képest még 6 hónapig érvényes útlevél és az előre igényelt ESTA engedély vagy vízum.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!