New York City - művészet és design ünnepi hangulatban

6 napos városlátogatás a Keleti-parton

New York City - egy különleges város rengeteg mondanivalóval. A Nagy Alma kulturális-művészeti vonatkozásait, különlegességeit fedezzük fel ezen az úton, bennfentes idegenvezetéssel. Nem csak a kötelező látnivalókhoz, múzeumokba és galériákba jutunk el, hanem olyan helyekre is, melyeket leginkább New York lakói vagy a várost igazán jól ismerők látogatnak. Melyek távolabb esnek a turisták megszokott vonulási útvonalától, de legalább annyira érdekesek, sőt! Mesélő városrészek, nagyszerű történetek, gazdag múzeumok, inspiráló helyszínek, rejtett kincsek nyomába eredünk, hogy valódi, minőségi időként éljük meg New York-i napjainkat – ahogyan utazni igazán érdemes! Novemberi utunk kiegészül a város ünnepi fényeivel, különleges hangulatra és látnivalókra számítsanak!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

  • a repülőjegyet illetékkel
  • a szállást 4*-os szállodában, kétágyas szobákban
  • a reggelis ellátást
  • a megadott programokat
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

az ESTA engedély díját
a belépőjegyeket (helyszínen fizetendő)
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
6 nap

Szállás

4*-os szállodában, kétágyas szobákban.

Program: 

1. nap: Budapest – New York City
Elutazás európai átszállással New York City-be. Éjszaka Manhattanben.

2. nap: New York City: a sokszínűség nyomában
Mi tette ezt a várost azzá, ami? A bevándorlók nyomába eredünk: városrészek és történelmi események kapcsolatát fejtjük fel. A Kínai negyed, Little Italy és a Keresztapa kultikus pontjai, a házak, ahol az első bevándorlócsoportok éltek, Brooklyn zárt haszid közössége, szimbólumok, a város keletkezéstörténete sok manhattani helyszínnel és egy titkos meglepetés-megállóval. Másképp, nem a tömegbe olvadva. Majd a Wall Street és az egykori World Trade Center környéke következik. Este választhat a Broadway és az élőzenés jazzklubok kínálatából.

3. nap: New York City: mindig magasabbra!
A város sziluettjének történetét ismerhetjük meg: építészeti séta a felhőkarcolók nyomán. Hogyan laktak régen és most? Mi a titka a Vasalóháznak? Hogy készült a híres építőmunkások fotója? Hogyan tűnik el a szemünk előtt az a New York City, amit a filmekből ismerünk? Csak itt jellemző, rejtett titkok, finom falatok, piacok, közösségi megoldások és egy minden ízében mai, kortárs múzeum. Építészet- és épülettörténeti barangolás Belső-Manhattanben. (Empire State Building, Rockefeller Center, Chrysler Building, Grand Central, Bryant Park és környéke, One Summit Vanderbilt, High Line, a legnevesebb kortárs építészek munkái, melyek meghatározzák a mai városképet. Fakultatív steakvacsora és séta a Times Square-en.

4. nap: New Yorker
Mit jelent New York-i polgárnak lenni? Mennyibe kerül a város legolcsóbb és legdrágább bérleménye? Art déco és Beaux-Arts minden mennyiségben. Nagyvilági elemek keverednek ezen a napon a latinók, afroamerikaiak, kelet-európaiak sikertörténeteivel. Az Ötödik sugárút mágnásai, műgyűjtők és zárt közösségek, a város legmagasabb és legdrágább lakásai, a luxusingatlan, melyet egy magyar származású építész álma, Sting és Leonard Bernstein otthona. Séta a Central Parkban, majd fakultatív, vezetett látogatás a Museum’s Mile meghatározó múzeumában. Aki szeretné, önállóan, biciklivel is felfedezheti a Central Parkot, vagy részt vehet egy hajótúrán a Szabadság-szoborhoz.

5-6. nap: New York City - Budapest
Délelőtt még néhány értékes, szabad órát eltöltünk a városban, mely valószínűleg ekkorra már a szívünkhöz nőtt - hogy különleges energiáival feltöltődve, inspirációit hazacsempészve megérkezzünk európai átszállással Budapestre.

Intenzív és nagyon sok információval, összefüggésekkel teli utazást ígérünk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
  • a repülőjegyet illetékkel
  • a szállást 4*-os szállodában, kétágyas szobákban
  • a reggelis ellátást
  • a megadott programokat
  • a magyar nyelvű idegenvezetést
Részvételi díj nem tartalmazza: 

az ESTA engedély díját
a belépőjegyeket (helyszínen fizetendő)
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépőjegyek

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elutazás európai átszállással New York City-be.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Időjárás: 
Éghajlat: az USA területének nagy része a mérsékelt övezetben fekszik. Az Államok ezen részén nedves kontinentális éghajlat uralkodik, amelyben – partvidéki terület lévén – nincsenek komolyabb hőmérséklet ingadozások, ugyanakkor az időjárás meglehetősen kiszámíthatatlan. A legkellemesebb évszak az ősz. A telek általában hidegek, sokszor nagyobb havazásokkal, melyek megbénítják a nagyvárosokat is – de előfordul már-már hűvös, hó nélküli tél is. Átlagosan a leghidegebb hónap a január, 0,1 °C-os átlaghőmérséklettel. A tavasz enyhe, késő márciusban 10-15, kora júniusban 25-30 °C a jellemző (egy-egy késői hóvihar azonban még áprilisban is előfordulhat), míg nyáron nem ritka a 32-38 °C közötti érték sem, bár ennél jóval alacsonyabb is lehet a hőmérséklet.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!