Nepál - A Buddhista és Hindu vallás nyomában

13 napos buszos körutazás Nepálban

A hegyekkel és völgyekkel szabdalt országban sokféle színes kultúrájú népcsoport él, akik békés együttélésben gyakorolják hagyományaikat és vallásukat. Körutazásunk során a buddhista és hindu vallás Unesco Világörökség részét képező nepáli helyszíneire is ellátogatunk.

Alapár tartalmazza

A belépőket és programokat, 8 éjszaka szállás 4 csillagos szállodákban reggelivel, 3 éjszaka szállást és szafari programot a Chitwan Nemzeti Parkban, reggelivel, a közlekedés bérelt buszokkal, a magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást.

Alapár nem tartalmazza

A nemzetközi repülőjegyet illetékeket, a fakultatív programokat, az útlemondási biztosítást (1,5%), a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, a borravalókat.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap: Budapest - Kathmandu
Menetrend szerinti repülőjárattal indulunk Nepálba, ahová másnap, a reggeli órákban érkezünk meg.

2. nap: Kathmandu - Kis-Tibet
Kathmandu, a Himalája lábainál 1300 m magasan elterülő főváros a nepáli kultúra bölcsője. Szállásunk a Thamel városrészben lesz, melynek szűk utcáin és terein a fűszereket, zöldségeket és áldozati adományokat árusító helyiek boltjai között hangulatos bárok, éttermek és ajándékboltok sorakoznak. Délután Kathmandu Kis-Tibetnek is nevezett városrészébe látogatunk el. Tibet kínai megszállásakor nagyon sok buddhista menekült Nepálba, ahol a Boudhanath sztúpa körül telepedtek le. Azóta is vörös ruhás szerzetesek sokasága forgatja itt rendíthetetlenül az imamalmokat. A sztúpát körülvevő hangulatos utcákon sétálva benézhetünk a hagyományaikat a mai napig gyakorló kézműves mesterek műhelyeibe, ellátogathatunk egy tradicionális tanaka-festő iskolába és részesei lehetünk a buddhista hívők közös szertartásának.

3. nap: Bakthapur - Pashupathinath
A Katmandu-völgy királyi városai közül Bakthapur őrzi leginkább az időtlenség látszatát. A Durbar téren számos középkori, a XVII. század végén épült hindu templom és óriási szobor áll. Városnéző sétánk alkalmával megismerkedünk a hindu vallás rituáléival és bepillantást nyerhetünk a helyiek mindennapi életébe. Délután Bagmati-folyó mentén fekvő Pashupathinath halottégetőjéhez látogatunk el ahol a nepáli hinduk vallási hagyományaikat követve családtagjaik hamvait a folyóba szórják.
Egész Indiából érkeznek ide zarándokok, hogy áldozatot mutassanak be Shiva istennek, a hívők a szent folyó partján végzik rituális mosdásaikat, a környező templomok udvarán jógik és szadhuk meditálnak.

4. nap: Chitwan Nemzeti Park
Az egykori vadászterületből 1973-ban alapított Királyi Chitwan Nemzeti Park területére utazunk. A Világörökség részét képező 932 km2 területű park az eredeti lombhullató monszunerdők egyik utolsó képviselője a világon. Trópusi erdői és mocsarai tigriseknek, orrszarvúaknak, elefántoknak és szarvasoknak adnak otthont. A gyarmati időket idéző hangulatos lodge kényelmes bungalóiban szállunk meg, innen indulunk a terület felfedezésére. Délután részt vehetünk egy elefántfürdetésen, a barátságos ormányosokkal együtt frissítő zuhanyt vehetünk a közeli folyóban.

5. nap: Chitwan Nemzeti Park - elefánt szafari, kenutúra
Reggel elefántok hátán indulunk a dzsungelbe, hogy közelről láthassuk a folyókhoz inni járó indiai orrszarvúkat. Egy ebéd és déli pihenő idejére visszatérünk szállásunkra, majd kenutúrára indulunk. Fatönkből kifaragott kenuinkkal a folyón evezve parton sütkérező krokodilokat és sokféle madárfajt figyelhetünk meg, köztük jégmadarakat és vadon élő pávákat.

6. nap: Lumbini
A buddhista hagyományok alapítójának szülőhelyére látogatunk el, ahol Buddha állítólag 29 éves koráig élt. Az indiai határ közelében, a Himalája lábánál fekvő buddhista zarándokhely 1997 óta UNESCO világörökségi helyszín, a négy legfőbb buddhista zarándokhelyek egyike.

7. nap: Kolostor terület, Buddha Maya Kert
Lumbini szent helyszínét hatalmas kolostori terület határolja, amelyen kizárólag ősi kolostorok, sztúpák és meditációs helyek állnak. Asóka oszlopát maga a császár állíttatta, hogy megemlékezzen Buddháról és saját látogatásáról Lumbini-ban. Buddha pontos szülőhelyét a Májá déví templom jelöli, ahol kora reggeltől kora estig mindenféle országból érkező zarándokok kántálnak és meditálnak. Egész napunkat a kolostor területén és a Lumbini-kertben töltjük.

8. nap: Pokara
Nepál legnépszerűbb üdülővárosát a Himalája 6-7000 méteres hegyei veszik körbe, köztük a 8091 méter magas Annapurna. A világ legmagasabb hegyláncának látványa már a városból is lenyűgöző. Pokara időjárása a tóparti fekvésnek és a hegyekhez való közelsége miatt nagyon kellemes, ráadásul az ország legjobb szállodái és éttermei kínálnak lehetőséget a pihenésre.

9. nap: Világbéke sztúpa
Kirándulásra indulunk a közeli hegygerincen emelkedő Világbéke sztúpához. Egy meredek szerpentinen kapaszkodunk fel a kilátóponthoz, ahonnan páratlan a kilátás. Tiszta időben a szemünk elé tárul a Phewa-tó Pokharával, a háttérben pedig a Himalája, az Annapunra-csoport hóval borított hegyláncaival és a nepáliak szent hegye, a Fish Tale piramis alakú csúcsával. Kirándulásunk után csónakokba szállhatunk és a Phewa-tavon evezhetünk vissza a városközpontba.

10. nap: Kathamnadu
Délelőtt egy alig egy órás repülés vár ránk, Pokarából visszautazunk Nepál fővárosába. A délutánt már Kathmandu Thamel városrészében töltjük. A régi város központja a közeli Palota- tér, ahol az új Királyi Palota mellett templomok, szobrok között nézelődhetünk.

11. nap: Kathmandu: Palota tér - Mount Everest sétarepülés
Egész napunkat Kathmandu-ban töltjük nézelődéssel és ajándékvásárlással. Részt vehetünk egy fakultatív sétarepülésen is, melynek során a magasból láthatjuk Földünk legmagasabb hegycsúcsát, a 8.848 méter magas Mount Everest-et.

12-13. nap: Kathmandu - Budapest
A reggeli órákban menetrend szerinti repülőjárttal kezdjük meg hazafelé tartó utazásunkat. Az esti órákban érkezünk Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Téli expedíció a világ egyik legnehezebb csúcsára, a Himalájában - Kovács Attila, 2017. február. 10
» Bringázás Kathmandu környékén - Kovács Attila, 2016. május. 24
» Nepál legszebb hegyvidékein - Kovács Attila, 2016. március. 10
» A Himalája tájain - Kovács Attila, 2015. április. 13
» Képek a Mount Everest alaptáborból - Kovács Attila, 2015. január. 20
» Pokhara, Nepál - Kovács Attila, 2014. október. 02
» A Mount Everest alaptábor túra, Nepál - Kovács Attila, 2014. február. 26
» Tóparti nyugalom és nyolcezres hegyek - Pokhara, Nepál - Kovács Attila, 2014. február. 19
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A belépőket és programokat, 8 éjszaka szállás 4 csillagos szállodákban reggelivel, 3 éjszaka szállást és szafari programot a Chitwan Nemzeti Parkban, reggelivel, a közlekedés bérelt buszokkal, a magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást.

Alapár nem tartalmazza: 

A nemzetközi repülőjegyet illetékeket, a fakultatív programokat, az útlemondási biztosítást (1,5%), a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, a borravalókat.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések, személyes kiadások, borravalók.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 
A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

 Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással.

Szállás: 

4*-os szállodákban, két ágyas szobában.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Éghajlata: Trópusi, szubtrópusi. Indiában három évszak van. A száraz hűvös tél novembertől februárig tart. A száraz, forró tavasz márciustól májusig, az esős évszak, azaz a monszun pedig májustól októberig tart. Öltözködés: A meleg páradús időben ajánlunk könnyed, légáteresztő ruhákat, amik pamutból, illetve szövetből készültek. Az esti és reggeli hideg időkre és a téli hónapokra ne felejtsenek el bepakolni melegebb ruhákat is. Leginkább nők számára javasolt a nem túl feltűnő, visszafogott öltözködés, amellyel sok kellemetlen helyzet elkerülhető. Ne csomagoljanak be rövid szoknyát, amik nem fedik be a lábat, illetve olyan felsőket, ahol a has vagy a váll marad fedetlen. Ilyen ruhákban megjelenni illetlenség. Nőknek javasolt a vállat takaró kendő/sál. FONTOS: Mivel a vallásos épületeknél mindenhol le kell venni a cipőt, olyan lábbelit vigyenek magukkal, amiből könnyen ki-be lehet bújni!!, Lehetőleg ne a legjobb cipőjüket csomagolják be, felkészülve arra, hogy az akár el is tűnhet.....Vigyenek magukkal gyógyszertárban is kapható fertőtlenítő kendőt, amivel a kezüket és a lábukat megtisztíthatják, fertőtleníthetik!
Vízum: 
Nepál: magyar állampolgár vízum birtokában utazhat be Nepálba. Útlevélnek fél évig érvényesnek kell lennie! Magyar Nagykövetség nincs Nepálban. Magyaroknak csak a megérkezéskor kell 30 USD-ért vízumot váltani (szükséges csatolni 2 db fényképet a vízumkérőlapok mellé).
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a higiénés alapkövetelményeket.. A csapvizet csak fürdésre használjuk, inni csak palackozott vizet igyunk!!! A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező védőoltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező oltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés ellen ajánljuk a SMECTA-t, Imodiumot, továbbá jó ha van nálunk fájdalom-, láz- és hányinger- csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. A nyilvános WC-k legtöbbször ázsiai jellegűek, olyan luxuscikkek, mint a melegvíz, szappan, WC papír hiányoznak. Érdemesebb az éttermekben használni a toilettet. A Külügyminisztérium tanácsolja az Indiába és Nepálba látogató magyar állampolgároknak a védőoltások (hepatitis A és B) felvételét: Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ: Nemzetközi oltóközpont Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 2-6 (E épület-oldalszárny); Tel: 06-1-476-1364
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!