Nepál-Tibet-Bhután körutazás

13 napos körutazás Nepál-Tibet-Bhután

A Himalája egykori királyságaiba korábban alig juthatott el földi halandó: csak az 50-es évektől kezdve látogatható a régió, Bhután pedig még ennél is később nyitotta meg a kapuit a korlátozott számban beutazható turistáknak. A Himalája nyolcezres csúcsai és az áthatolhatatlan dzsungelek szinte hermetikusan elzárták a világ ezen területét, ugyanakkor talán ennek is köszönhető, hogy az évszázados paloták, épületek és hagyományok máig fennmaradtak. Bhután talán még Nepálnál is különlegesebb, ahol az ősi értékek megtartása és a modernizáció olyan különös harmóniát alkot, hogy a bhutániak méltán kerültek be a világ tíz legboldogabb nemzete közé.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Az előfoglalási kedvezményt az első 10 jelentkezőnek tudjuk biztosítani!

Részvételi díj tartalmazza

 • légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
 • elhelyezés 3-4* szállodákban
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • félpanziós ellátás
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

  A részvételi díj minimum 12 fős létszám esetén érvényes, 10 fő esetén kiscsoportos felár fizetendő (40 000 Ft/fő)

Részvételi díj nem tartalmazza

 • nemzetközi repülőjegyek+illetékek kb.700.000 Ft/fő
  mely tartalmazza:
  Budapest-Kathmandu-Budapest
  Kathmandu-Paro-Kathmandu
  Kathmandu-Lhasa-Kathmandu
 • Tibeti vízum 29.000 Ft/fő
 • Nepáli vízum 30 Usd/fő (érkezéskor fizetendő)
 • Storno, BBP biztosítás
 • borravaló, személyes kiadások
Hossz: 
13 nap
Létszám: 
minimum létszám: 10 fő

Szállás

Kathmandu: Hotel Shambala****
http://www.shambalahotel.com/

Punakha: Drubchhu Resort****
http://www.drubchhu.com/rooms/

Thimpu: Namselling Boutique Hotel****
http://namselinghotel.com/

Paro: Tashi Namgay Resort****
http://www.tashinamgayresort.com/

Lhasa: Hotel Kyichu***
http://www.hotelkyichu.com/about_kyichu.htm

A kategórián belüli szálloda változtatás jogát irodánk fenntartja!
Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Program: 

1.nap Budapest > Isztambul
Indulás Budapestről a délelőtti órákban, átszállás Isztambulban.

2.nap  Kathmandu >  Patan
Érkezés után transzfer a szállodába. Rövid pihenő, majd kirándulás Nepál egyik legszebb  királyi városába, Patanba, mely a Newari építészet egyik fellegvára. Krishna templom, Arany templom és a múzeumként működő királyi palota a kirándulásunk főbb állomásai. Szállás: Kathmandu (2 éj)

3.nap Changunarayan > Bhaktapur> Kathmandu
Reggeli után utazás Telkotba, ahonnan kb. 2 órás, kényelmes gyalogtúrával jutunk el Nepál legősibb templomához Changunarayanba. A Vishnunak szentelt hindu templom valószínűleg a IV. századból származik, és a templomból remek kilátás nyílik a Kathmandu-völgyre. Visszaindulunk Kathmanduba, és a nap utolsó megállója Bhaktapur Durbar Square, a pagodakomplexum, melynek legismertebb látnivalója az  55 ablakos palota. Szállás: Kathmandu

4.nap Kathmandu > Lhasa
A nap folyamán repülés Lhasába, Tibetbe. Transzfer a szállodához, a szobák elfoglalása, majd rövid pihenés, akklimatizálódás. Lhasa, a Kínai Népköztársaság Tibeti autonóm tartományának, 1951 előtt pedig Tibetnek, mint önálló országnak volt a fővárosa, és a dalai láma hagyományos székhelye. A világ egyik legmagasabban fekvő városa 3650 méterrel a tengerszint felett terül el. Délután megtekintjük a Norbulingka palotát, mely a Dalai láma nyári rezidenciája volt. Szállás: Lhasa (2 éj)

5.nap  Lhasa
Reggeli után látogatás a Potala palotába. A Potala egykor a tibeti kormány székhelye és az ország vezetőjének, a Buddha reinkarnációjának tartott és ezért istenként tisztelt dalai lámának a rezidenciája volt. Egyszerre erőd, templom, kolostor és iskola, a régió politikai és vallási életének az epicentruma, valamint a tibeti művészet magas színvonalának csodálatos példája. E rendkívüli építmény köré az idők során számtalan legenda szövődött, amelyek kialakulásához hozzájárult a palota csodálatos fekvése és elzártsága. A program során felkeressük még a Jokhang templomot, mely a tibeti buddhisták egyik legfontosabb zarándokhelye. Utána szabadidő a kézműves piacon. Szállás: Lhasa

6.nap Lhasa > Gyantse > Shigatze
Reggel meglátogatjuk a Sera kolostort, mely a XV. században épült, majd elindulunk Shigatze felé. Hosszú út áll előttünk: első állomásunk a Yamdrok-tó, megy egyike Tibet három szent tavának, majd Gyangtsébe érve megtekintjük a Khumbum sztúpát, melynek jelentése “Buddha százezer képe”. A 34 méter magas építmény az egyetlen nepáli stílusú sztúpa Tibetben, 108 kis fülkéjében különböző Buddha ábrázolások láthatók. Ezután látogatás a XIV. században épült Palkhor Chode kolostorban, amely a tibeti buddhizmus három különböző ágának ad otthont, ezzel is kifejezve a vallási toleranciát. Programunk után Shigatzébe utazunk, ahol az éjszakát töltjük. Szállás: Shigatze (1 éj)

7.nap Shigatze > Lhasa
Ma megnézzük a Tashilumpho kolostort, melyet az első dalai láma építtetett, és a panchen lámák – a dalai láma után a legmagasabb rangú méltóság – székhelye volt. Egykor négyezer szerzetes lakta, és Tibet legcsodásabb építménye volt, a kínai kulturális forradalomban azonban az épületek kétharmadát lerombolták.  A helyieknek mindezek ellenére sikerült néhány értékes kincset megmenteniük, és 1985-ben a tizedik panchen láma vezérletével megkezdődött a négy évet felölelő újjáépítés. Ma mintegy 800 szerzetes lakja a kolostort, a látogatók pedig kivételes műkincsekben gyönyörködhetnek. A legmagasabb épület a Maitreya Kápolna, amely egy óriási Maitreya Buddha – az eljövendő, a messiás Buddha – szobrot őriz. A 26 méteres műalkotást 300 kiló arany és másfél tonna réz borítja. Délután visszatérünk Lhasába. Szállás: Lhasa (1 éj)

8.nap Lhasa > Kathmandu
Reggel repülés Kathmanduba, majd félnapos városnézés a Kathmandu Durbar Square-ben, ahol templomok között sétálgathatunk, melyek a XII – XVIII. század között épültek, és ahonnan a Malla és Shah királyok kormányozták a várost. Utána megtekintjük a hegy tetején álló Swayambhunath sztúpát, mely ugyancsak a buddhisták egyik fontos kegyhelye. Szállás: Kathmandu (1 éj)

9.nap Kathmandu > Paro > Punakha
A reggeli órákban transzfer a reptérre, utazás Bhutánba. Ez a kis királyság a Himalája sokáig elzárt országa volt, ahová csak az utóbbi években engedik be a turistákat. Bhután a világ egyik legszebb országa, ahol a király szava szent és garancia a boldogságra; az uralkodó bölcsen egyenlőséget tesz a Nemzeti Össztermék, a GDP és a Nemzeti Összboldogság között. A gépünk Paróban landol, majd innen továbbutazunk Punakhába, ahol az éjszakát töltjük. Szállás: Punakha (1 éj)

10.nap Punakha > Thimpu
Reggeli után megnézzük Bhután egyik leghíresebb kolostorát, a Punakha dzongot, a férfi és női princípiumot szimbolizáló templomot, majd visszatérünk Thimpuba, ahol városnézésünk során megtekintjük a a harmadik bhutáni királynak épített Chorten-emlékművet, a Thimpu dzongot, és meglátogatunk egy tradicionális papírgyárat is. Szállás: Thimpu (1éj)

11.nap Thimpu > Paro
Reggeli után utazás Paroba, ahol megtekintjük aVII. századból származó Kyichu-templomot, amely egyike annak a három, tibetiek által épített templomnak, amely túlélte az évszázadok viharait.Ebéd, majd gyalogtúra Bhután egyik legfontosabb és leghíresebb kolostorába, a „Tigrisfészekbe”, mely egy meredek sziklafal oldalában, a Paro-völgy felett 900 m magasan épült. A legenda szerint Guru Rinpoche egy anyatigris hátán érkezett a Taktshang kolostorba, innen kapta a nevét. A kolostor fontos zarándokhely, minden bhutáni ellátogat ide legalább egyszer életében. A kolostort 1998-ban egy tűzvész elpusztította, de szerencsére helyreállították, és ma újra eredeti szépségében tündököl. Szállás: Paro (1 éj)

12.nap Paro > Kathmandu
Reggel visszarepülünk Kathmanduba, majd kirándulás a Pashupatinath-templomhoz. A Bagmati-folyó partján álló, pagoda stílusú Síva-templom a hinduk egyik legfontosabb kegyhelye, melyet gazdagon borít a fafaragás, kapui, és tetői arany-, és ezüstlemezekkel borítottak. A Kathmandu-völgy másik fontos látnivalója a buddhisták zarándokhelye, a Boudhanath sztúpa, mely a Tibetbe tartó ősi kereskedelmi útvonalon épült. 36 méteres magasságával nemcsak a völgy, hanem a világ egyik legnagyobb sztúpája. Este nepáli búcsúvacsora a Thamel negyedben. Szállás: Kathmandu (1 éj)

13.nap Kathmandu > Isztambul > Budapest
Reggeli után indulás a repülőtérre, isztambuli átszállás után érkezés Budapestre az esti órákban.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» India és Nepál - élmények Ázsiából - Turányi-Vadnay Szabolcs, 2011. január. 14
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2021. szeptember. 25
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2021. szeptember. 17
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
» A mogul India: Lahore, a „mogulok kertje” - Etédi Alexa, 2014. február. 26

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
 • légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
 • elhelyezés 3-4* szállodákban
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • félpanziós ellátás
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

  A részvételi díj minimum 12 fős létszám esetén érvényes, 10 fő esetén kiscsoportos felár fizetendő (40 000 Ft/fő)

Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • nemzetközi repülőjegyek+illetékek kb.700.000 Ft/fő
  mely tartalmazza:
  Budapest-Kathmandu-Budapest
  Kathmandu-Paro-Kathmandu
  Kathmandu-Lhasa-Kathmandu
 • Tibeti vízum 29.000 Ft/fő
 • Nepáli vízum 30 Usd/fő (érkezéskor fizetendő)
 • Storno, BBP biztosítás
 • borravaló, személyes kiadások
Kötelező költségek: 

Nemzetközi repülőjegyek és illetékek 
Kathmandu-Paro-Kathmandu repülőjegy és illeték
Kathmandu-Lhasa-Kathmandu repülőjegy és illeték
Nepál+Tibet vízumok
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Nepál vízum 30 Usd/fő
 

 

 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb 30 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
További kiadások egyéni igények szerint változó
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, átszállással Nepálba.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
A Himalája az eurázsiai hegységrendszer része, amely a Tibeti-fennsík és az indiai szubkontinens között húzódik. Itt található a Föld legmagasabb hegycsúcsa, a körülbelül 8850 méter magas Csomolungma (angol nevén Mount Everest). Nepál egy óriási kaleidoszkóp. Csupa látvány, csupa hangzavar és csupa érzelem. A páratlan kulturális és természeti látnivalók tárháza. Különleges aurája a világ minden tájáról ide csábítja a zarándokokat és látogatókat. De a bátor túrázók ritka levegőjű, magaslati Paradicsoma is. Bhután Ázsia délkeleti részén fekvő ország; a Himalájától keletre helyezkedik el. Területe kb. Magyarország felét teszi ki. Földünk egyik legelzártabb országa. A nepáli naptár 56 évvel és 8 hónappal többet mutat, mint az európai. Az év 12 hónapból áll, az évkezdet április közepe. Többnyire a nepálit használja mindenki és a hivatalos iratokban is ez szerepel. Az időeltolódás a közép-európai időhöz képest 3 óra 45 perc nyáron, és 4 óra 45 perc a téli időszámítás alatt
Időjárás: 
Az éghajlat nagyon függ a magasságtól. Az északi magas hegységekben a sarkvidékire emlékeztető magashegyi éghajlat uralkodik. Dél felé haladva - és ereszkedve lefelé - az éghajlat egyre melegebb. A központi hegyvidék éghajlata mérsékelt, a déli síkságé szubtrópusi. A csapadékmennyiség nyugatról kelet felé haladva csökken. A monszun a nyári hónapokra jellemző.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésér
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!